Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [04] Αντισταθμιστικά οφέλη
  • [05] Οικονομία
  • [06] Αγορά-Έλεγχοι
  • [07] Αγροτική πολιτική
  • [08] Προσλήψεις στο δημόσιο
  • [09] ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [10] Συνέδριο ΝΔ
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Επιχειρήσεις-Υπερχρέωση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/7/2004

    Τα αντισταθμιστικά οφέλη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η ασφάλειά τους, η οικονομία, οι έλεγχοι στην αγορά και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: 2.200 θέσεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ. Μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 106 εκατ. δολάρια κέρδισε η Ελλάδα με τα αντισταθμιστικά οφέλη! Μόλις χτυπήθηκαν τα άθλια κυκλώματα των εξοπλισμών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αλλάζει τη ΝΔ ο Καραμανλής. Συνέδριο του κόμματος με εκπλήξεις από αύριο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις συντάξεων με... πυραύλους! Το μαχαίρι στις μίζες από τους εξοπλισμούς φέρνει δισ. για παροχές.

    Η ΑΥΓΗ: "Εισβολή" Αμερικανών ενόπλων τον Αύγουστο. Μυστική συμφωνία Αθήνας-Ουάσιγκτον.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρη αγορά εν όψει Ολυμπιακών. Κύμα αισχροκέρδειας στα μαγαζιά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έπιασαν τον Δήμαρχο που γκρέμισε την ιδιωτικοποίηση. Οι κάτοικοι ξήλωσαν τις καφετέριες στην παραλία. Επεισόδια στο Ναύπλιο, Η Νέα Δημοκρατία "τρώει" τα παιδιά της.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στα ΤΕΙ με 5άρι. 15.000 θα χριστούν φοιτητές με βαθμούς κάτω από τη βάση.

    ΕΘΝΟΣ: Ληστεία με καπέλο έως 543% σε τρόφιμα-ποτά. Δεκάδες επιχειρήσεις στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντιαεροπορικές... βολές κατά ΠΑΣΟΚ από το Πεντάγωνο. Επαναδιαπραγμάτευση για τα Ρωσικά TOR-M1 πέτυχε ο υπουργός Αμύνης κ. Σπηλιωτόπουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έχασαν τα ίχνη του Γιώργου. Φουντώνει η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για την αδράνεια Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φως και δέος τα... όπλα των Ολυμπιακών. 2004: Στην τελική ευθεία, η Αθήνα ανοίγει τα χαρτιά της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πιστολίδι" για τους οπλοφόρους. 2004: Αποκαλύψεις για κομάντο εντός και εκτός ΝΑΤΟ.

    ΕΣΤΙΑ: Προβληματικό το τραμ. Τρία ατυχήματα και παρενέργειες στην κυκλοφορία.

    ESPRESSO: Επικίνδυνος "προφήτης" φυλάκισε τα παιδιά μας. Κραυγές απελπισίας από τους γονείς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έργα, εισιτήρια στο όριο. Αγωνία μέχρι τελευταία ημέρα για παραδόσεις αλλά και πωλήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαψεύδει την τρομολαγνεία ο Γ. Βουλγαράκης. Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στραβά μάτια για τους πιστολέρο των ΗΠΑ. Έρχονται με πρόσχημα τη φύλαξη της πρεσβείας.

    Η ΝΙΚΗ: Μπούμεραγκ για τη ΝΔ. Αυθαιρεσία Σπηλιωτόπουλου για τις αμυντικές δαπάνες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμερικανοί Ράμπο για την ολυμπιακή "ασφάλεια". Ξέφραγο αμπέλι η χώρα.

    TRAFFIC NEWS: Παιχνίδι MEGA με τον Παπαδάκη. Ετοιμάζουν κόλπο γκρόσο για τον "Mr Καλημέρα Ελλάδα".

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι έφαγαν 73 εκ. δολάρια από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Να χυθεί άπλετο φως στο μεγάλο σκάνδαλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    City Press: Κλίμα αισιοδοξίας για την οικονομία. Εντυπωσιακή βελτίωση των προσδοκιών καταγράφει έρευνα της ICAΡ.

    METRO: Παγώνουν για 6 μήνες οι τιμές των φαρμάκων. Με συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι ευκαιρίες για φθηνές διακοπές. Τουριστικές περιοχές: άδεια δωμάτια-χαμηλές τιμές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απέδωσες ΦΠΑ; Δεν θα ελεγχθείς. Ανάσα για 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα λειτουργήσουν ρώσικα αντιαεροπορικά στην Ελλάδα.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "πυρά ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, 22 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, με αφορμή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που θέλουν πράκτορες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ να έρχονται στους Ολυμπιακούς με τα όπλα τους. "Η ασφάλεια των Αγώνων είναι ελληνική υπόθεση", επιμένει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης. "Να ξεκαθαρίσει", ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο ΝΑΤΟ παραπέμπουν οι Αμερικανοί".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσχημα την ενίσχυση της φύλαξης του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 100 Αμερικανοί ένοπλοι φρουροί αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φρουρούν την αθλητική αποστολή των ΗΠΑ".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "το άρθρο των New York Times επικαλείται πληροφορίες από Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους και υποστηρίζει πως "υπό την έντονη πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα θα επιτρέψει σε 400 Αμερικανούς των ειδικών δυνάμεων να παραστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα κάτω από την αιγίδα του ΝΑΤΟ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νιου Γιορκ Τάιμς", εκατοντάδες Αμερικανοί κομάντος θα "εισβάλουν" στην Ελλάδα και θα κυκλοφορούν οπλισμένοι, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "απολύτως απαγορευμένη θα είναι η παρουσία ενόπλων συνοδών στις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το πρωτόκολλο της ΔΟΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαιρέσεων από την απαγόρευση. Ασαφές, αντίθετα παραμένει το αν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς συνοδούς ξένων αθλητών να οπλοφορούν. Η ελληνική νομοθεσία το απαγορεύει, αμερικανικά όμως μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι η Αθήνα εκάμφθη στο θέμα αυτό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "σε επιχειρηματικές σκοπιμότητες απέδωσε ο υπ. Δημόσιας Τάξης τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο περί "ενόπλων ξένων πρακτόρων που θα συνοδεύουν αθλητικές αποστολές". Η Αθήνα απαντά με τη λάμψη των εγκαταστάσεών της, αλλά και με πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα μετατρέψει τους Αγώνες σε μια απέραντη γιορτή".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "εκατοντάδες ένοπλοι Αμερικανοί πράκτορες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα κυκλοφορούν στην Αθήνα τον Αύγουστο αποδεικνύοντας ότι υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι... οι ελληνικές αρχές. Τη μυστική συμφωνία Ουάσιγκτον-Αθήνας αποκάλυψε δημοσίευμα των "Νιου Γιορκ Τάιμς", το οποίο δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς χάρη της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "εντείνονται όσο πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της Ολυμπιάδας, οι επιθέσεις του ξένου Τύπου εναντίον της Ελλάδας με κύριο άξονά τους την ασφάλεια των Αγώνων".

    [04] Αντισταθμιστικά οφέλη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "πέτυχε το στόχο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 και θα εισπράξει τελικά η χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη που προέκυπταν από την αγορά αυτή αλλά είχαν υπεξαιρεθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και επρόκειτο για 73 εκατομμύρια δολάρια".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "οι χθεσινές διαρροές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για σκάνδαλα στις προμήθειες όπλων από τη Ρωσία το 1999 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Συνεργάτες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας μίλησαν για "νεοεισαγγελείς" που "πλάθουν μύθους". Επίσης ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης προσώπων".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "φως στην υπόθεση με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M1 ρίχνει η κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με τις κυβερνητικές Αρχές της Μόσχας κινεί τις διαδικασίες για την επιστροφή 73 εκατ. δολαρίων από τα αντισταθμιστικά οφέλη. Σε πλήρη εξέλιξη το μείζον πολιτικό θρίλερ με δύο δολοφονίες αξιωματούχων στη Ρωσία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει από την αρχή όλες τις ύποπτες συμβάσεις, ενώ χθες ο υπουργός Απ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση με τους Ρώσους για τα αντιαεροπορικά Tor-M1 θα επιστραφούν στην Ελλάδα 106 εκατ. δολάρια".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "νέες κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αντισταθμιστικών ωφελημάτων στην αγορά των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-Μ1. Ανακοινώνοντας χθες το πρωί τη συμφωνία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, άφησε νέες αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για σκανδαλώδεις συμβάσεις που αφορούν εξοπλιστικά αμυντικά προγράμματα".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "στο κενό έπεσε η προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου να κερδίσει τις εντυπώσεις, μετά τη βεβαρημένη θέση στην οποία έχει βρεθεί από τη γνωστή συνέντευξη στη "Μιλιέτ" παρουσιάζοντας ως δική του "επιτυχία" την αύξηση δήθεν των αντισταθμιστικών οφελών από τους ρωσικούς πυραύλους TOR κάνοντας παράλληλα λόγο για "33 εκ. δολάρια απολεσθέντα από την προηγούμενη κυβέρνηση".

    [05] Οικονομία

    Η City Press σημειώνει ότι "παρά το γεγονός ότι δεν καταγράφεται βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών, ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας δημιουργείται σε επίπεδο νοικοκυριών, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να συμβάλει στη διαμόρφωση ευνοϊκότερων οικονομικών συνθηκών".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το μήνυμα που εκπέμπουν τα νοικοκυριά είναι σαφές. Ο μέσος πολίτης αισιοδοξεί και ευελπιστεί ότι με την κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στις εκλογές, η κατάστασις θα μεταβληθή προς το καλύτερο".

    Το METRO επισημαίνει ότι "κοινή απόφαση για "πάγωμα" των τιμών των φαρμάκων έλαβαν χθες η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της αγοράς, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε υπό τον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη".

    [06] Αγορά-Έλεγχοι

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "στον εισαγγελέα για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και στις Νομαρχίες για τον καταλογισμό διοικητικών προστίμων παραπέμπονται δεκάδες εταιρίες. Η αισχροκέρδεια έφτασε σε επίπεδο ληστείας. Τρόφιμα και ποτά προσφέρονται στον καταναλωτή με καπέλο που φτάνει μέχρι το 543%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "την πρώτη μάχη στον πόλεμο της αισχροκέρδειας κερδίζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ύστερα από το νέο σαφάρι των συνεργείων του ΥΠΑΝ που επικεντρώθηκε στις περιοχές που αποτελούν τη βιτρίνα της πρωτεύουσας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά".

    Η Traffic news τονίζει ότι "σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΥΠΑΝ σε καταστήματα της Αθήνας και του αεροδρομίου μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης επισκέφθηκαν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τον αερολιμένα Αθηνών όπου και οι επτά εταιρίες που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ότι αισχροκερδούν με ποσοστά έως και του 543%".

    [07] Αγροτική πολιτική

    Σύμφωνα με την Espresso "αποφασισμένη να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την άσκηση της αγροτικής πολιτικής εμφανίζεται η κυβέρνηση, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον αγροτικό κόσμο. Να εφαρμόσει, δηλαδή όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και να φανεί ακόλουθος απέναντι σε ένα τμήμα του πληθυσμού που στήριξε το κόμμα του και το οδήγησε στην εξουσία".

    [08] Προσλήψεις στο δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "τελειώνουν οι προθεσμίες για 2.200 θέσεις μονίμων και εποχικών υπαλλήλων σε δήμους, Υπουργεία ΟΤΑ και διάφορες άλλες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα από τις 2.200 θέσεις οι 1.557 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι υπόλοιπες 643 αφορούν εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις πρόσκαιρες ανάγκες που θα δημιουργηθούν κυρίως από τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    [09] ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "πτώση των βάσεων εισαγωγής από 150 έως και 800 μόρια και άνοδο έως και 200 μόρια, ανάλογα με το πεδίο και τη σχολή, και τουλάχιστον 15.000 φοιτητές με βαθμούς πρόσβασης κάτω από τη βάση ``βλέπουν`` φέτος οι ειδικοί ερευνητές στα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων".

    [10] Συνέδριο ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ριζικές αλλαγές στη φυσιογνωμία την οργάνωση και τη λειτουργία της ΝΔ επιφέρει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με την ομιλία του στο Συνέδριο θα επικυρώσει τη βαθμιαία μετεξέλιξη της φιλελεύθερης παράταξης σε ένα νέο κόμμα με κεντρώο προφίλ".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Και άδειες καμπίνες! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θύμα της τρομολαγνείας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σχέδιο για αύξηση φόρων σε τόκους-ειδικά επιδόματα. Ποιους θίγει η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η υπερχρέωση των επιχειρήσεων προκαλεί ανησυχία στις τράπεζες. Στο "κόκκινο" κλωστοϋφαντουργία, φαρμακοβιομηχανία, τουρισμός".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "3.889 εκατ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις στο εξάμηνο. Μόνο για Ολυμπιακά έργα δαπανήθηκαν 1.160 εκατ. ευρώ".

    [12] Επιχειρήσεις-Υπερχρέωση

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ανησυχίες κατά... κλάδο "τρέφουν" τον τελευταίο καιρό οι τραπεζίτες, που διαπιστώνουν ότι ορισμένες επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημάδια υπερχρέωσης, που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων. Στους πιο επικίνδυνους τομείς συγκαταλέγονται η κλωστοϋφαντουργία, οι φαρμακοβιομηχανίες και ο τουρισμός, ο υπερδανεισμός των οποίων είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό θα αξιοποιηθεί από τις παράλληλες επενδύσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 July 2004 - 22:17:31 UTC