Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [04] Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [05] Τουρισμός
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Εργα
  • [07] ΝΔ
  • [08] Ακίνητα- Μέτρα
  • [09] Γραφειοκρατία -Μέτρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/8/2004

    Η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, η ολοκλήρωση της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα εγκωμιαστικά σχόλια των παραγόντων της ΔΟΕ, αλλά και του διεθνούς Τύπου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το πρώτο χρυσό από τους "αθάνατους". Απάντηση στους λασπολόγους η ψήφος εμπιστοσύνης της ΔΟΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ηλεκτρονική κάρτα για όλους τους πολίτες. Απλοποιεί πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Καταργεί τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χτυπάμε 30 μετάλλια. Ποια είναι τα φαβορί και τα αουτσάιντερ της ελληνικής ομάδας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 50% κάτω ο φόρος. Ακίνητα: Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις. Για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέα καθαρή τετραετία θέλει ο Καραμανλής. Κάλπες με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιχορηγήσεις 15 προγράμματα ύψους 450 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Είναι τρελοί οι Έλληνες..."Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτό το συρτάκι. Σε τρία χρόνια έφτιαξαν όσα άλλοι κάνουν σε επτά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Διαθρησκειακή διάσκεψη για την ειρήνη και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Τζανίκο και κεντρικό πρόσωπο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φιέστα καπέλωμα. Με σκοπό να μη χαρισθεί η αποπεράτωση των έργων στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θαύμα! Ρίο- Αντίρριο. Φλόγα και υπερθέαμα στη γέφυρα που ενώνει. Ρογκ: Συγχαρητήρια, Έλληνες, τα καταφέρατε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η εκδίκηση της μακέτας. Τότε κατηγορίες και ειρωνεία, τώρα "όλοι μαζί τα καταφέραμε".

    ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμιο επίκεντρο. 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα βλέπουν Αθήνα.

    ESPRESSO: Οι τελευταίες ώρες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Πώς έσβησε ξαφνικά ο μεγάλος ηθοποιός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κρυφό όπλο οι 58.000 εθελοντές. Ολυμπιακό ρεκόρ συμμετοχής.

    TRAFFIC NEWS: Τατιάνα θα πληρώσεις ακριβά τη φυγή σου. Νέο εξώδικο από το ALTER.

    Η ΧΩΡΑ: Έφαγαν τα δισ οι βαρώνοι και άφησαν τον ελληνικό τουρισμό χωρίς διαφήμιση. Θα κάνουμε φανταστική , αλλά τα νησιά στενάζουν γιατί δεν έχουν κόσμο.

    City Press: Ρίο- Αντίρριο : Η φλόγα πέρασε από την πιο σύγχρονη γέφυρα.

    Μetro: "Η Αθήνα γιορτάζει". Η Ντ. Μπακογιάννη καλωσορίζει τους επισκέπτες της πόλης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η εκδίκηση της μακέτας. Έμπρακτες απαντήσεις στους επικριτές.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "πανέτοιμη να υποδεχθεί το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της υφηλίου είναι η Ελλάδα όπως αναγνωρίζουν τώρα όλοι: ΔΟΕ, διεθνή ΜΜΕ, ξένοι αθλητές και επισκέπτες. Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν οι "αθάνατοι" στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΟΕ... Διαδοχικά ρεκόρ και στις πωλήσεις εισιτηρίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "μόνο καλά λόγια είχαν να πουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ για την ετοιμότητα της χώρας μας να φιλοξενήσει σε τέσσερις ημέρες τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ο αριθμός των τηλεθεατών που θα παρακολουθήσουν έστω και ένα ελάχιστο τμήμα των Αγώνων -κατά την κανονική μετάδοση ή την ειδησεογραφική κάλυψή τους- εκτιμάται ότι θα ανέλθη σε 4 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με περίπου τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού της γης. Όλοι αυτοί κάτι θα δουν, κάτι θα ακούσουν, κάτι θα μάθουν για την Ελλάδα και την Αθήνα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η χώρα μας άρχισε την απόσβεση της τεράστιας επένδυσης που έκανε στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα το κυβερνητικό επιτελείο. Ήδη τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης έχουν αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα, και από εκεί που μέχρι πρότινος ασκούσαν σκληρή κριτική ενίοτε με σαρκασμό και σκωπτικότητα, τώρα αναφέρονται με διθυράμβους για την εικόνα που αντικρίζουν στην Αθήνα".

    Η METRO εκτιμά ότι "τη δικαίωση των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αποτυπώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της "Αθήνας 2004" σε 5 χώρες. Η έρευνα δείχνει εντυπωσιακή μεταστροφή της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδας".

    Η Espresso προσθέτει ότι "αυτό είναι το φρούριο που λέγεται... Αθήνα". Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζουν την ομπρέλα ασφαλείας πάνω από την Αττική αγγλικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες ασφαλείας των χωρών τους. Στρατιώτες, αστυνομία, συστήματα ασφαλείας και κάμερες συνθέτουν τη "μεγαλύτερη ασπίδα ασφαλείας που έχει στηθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν".

    Η City Press επισημαίνει ότι "εντυπωσιακά ήταν τα ολυμπιακά "εγκαίνια" της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και γεμάτα πολιτισμικούς, αθλητικούς και πολιτικούς συμβολισμούς. Το κλίμα της εθνικής ανάτασης ενισχύθηκε από τη φαντασμαγορική γιορτή του Σαββάτου, αλλά και από τη λαμπαδηδρομία της Κυριακής, που συνέδεσε τις επιτυχίες στον τομέα της βασικής υποδομής με την επιτυχία του Euro 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "το ΟΑΚΑ θα μετατραπεί σε μια μικρή θάλασσα, ενώ ένας φλεγόμενος κομήτης θα πέσει στο νερό, ανάβοντας τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους. Οι θεατές με μικρούς φακούς θα μετατρέψουν τις κερκίδες σε γαλαξία, ενώ το στάδιο θα πλημμυρίσει από μουσική. Σαντούρι και μπουζούκια θα δέσουν με τα τύμπανα, ενώ μέσα από τα νερά θα αναδυθεί ένα τεράστιο άγαλμα. Μπροστά στα μάτια των θεατών θα ξεδιπλωθούν εικόνες της ιστορίας και της μυθολογίας της αρχαίας Ελλάδας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η ελληνική ομάδα είχε επιστρέψει από το Σίδνεϊ με 13 μετάλλια. Πρόσφατα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος, σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή" προέβλεψε ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα ανέβουν 17 φορές στο βάθρο. Όμως, κι αυτά τα 17 μετάλλια φαντάζουν πολύ λίγα απέναντι στα όνειρα της ελληνικής αποστολής, που όσο κι αν κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν μπορεί να κρύψει τη φιλοδοξία της για 30 μετάλλια".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "το μυστικό όπλο της Αθήνας είναι οι 58.000 εθελοντές, που επιλέχθηκαν από 160.000 υποψηφίους (αριθμός ρεκόρ). Αύριο θα παρακολουθήσουν τη γενική πρόβα της Τελετής Έναρξης".

    [04] Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "παγκόσμιος θαυμασμός για τα πολλά και εντυπωσιακά επιτεύγματα της Ελλάδας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όπως η ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Συγχαρητήρια Ρογκ για την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και βεβαιότητα για τη διοργάνωση εξαιρετικών και ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " είναι γλυκειά η εκδίκηση της μακέτας, δήλωσε ο Κ. Λαλιώτης, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε η ΝΔ για τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε λίστα 56 έργων που είχαν δρομολογήσει οι κυβερνήσεις του και παραδίδονται τώρα. Τα εγκαίνια της γέφυρας θα γίνουν την Πέμπτη. Απών από την τελετή ο Κ. Καραμανλής που θα απευθύνει σήμερα μήνυμα με άξονα το "όλοι μαζί τα καταφέραμε".

    [05] Τουρισμός

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "μπορεί η χώρα μας να είναι έτοιμη να οργανώσει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού, πλην όμως πάει χαμένη και η εφετινή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία. Και τούτο γιατί πακτωλός χρημάτων για τη διαφημιστική προβολή της χώρας κατευθύνθηκε στα πριβέ κανάλια των βαρώνων της διαπλοκής. Ακόμη και σήμερα ο πολίτης διαπιστώνει ότι δίδονται σε ΜΜΕ της "βαρωνίας" αμέτρητα σποτ του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    [06] ΠΑΣΟΚ-Εργα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " στο ΠΑΣΟΚ από μέρες έχουν προγραμματίσει ένα σχέδιο για παρεμβάσεις αναφορικά με τα Ολυμπιακά έργα. Και σχεδιάζουν να βγουν δημόσια και να τα υπερασπισθούν, ως "έργα των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επιχειρεί να οικειοποιηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι πουέγινε καθόλο το σαββατοκύριακο με τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου".

    [07] ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "νέα καθαρή τετραετία για την αντιμετώπιση των κρίσιμων οικονομικών προβλημάτων της χώρας, θέλει ο Κ. Καραμανλής και στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξει εκλογές, με πρόσχημα την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, το πρόσωπο που θα υποδείξει ο Κ. Καραμανλήςως υποψήφιο πρόεδρο θα καθιστά αδύνατη την ψήφισή του από το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές".

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "πολλά τα σενάρια και έντονο το παρασκήνιο για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2005. Ένα από τα ονόματα που συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό είναι κι αυτό του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, όπως αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα".

    [08] Ακίνητα- Μέτρα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "φτερά " στην αγορά ακινήτων με έξι τολμηρές φορολογικές παρεμβάσεις , δίνει το φθινόπωρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται γενναία μείωση (50%) των φορολογικών συντελεστών για τη μεταβίβαση ακινήτων κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και αύξηση των αφορολόγητων ορίων για αγορά πρώτης κατοικίας και γονική παροχή από γονείς σε παιδιά".

    [09] Γραφειοκρατία -Μέτρα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "στην έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία θα αποτελεί το "διαβατήριο" του πολίτη στις συναλλαγές του με το δημόσιο προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια ταυτότητα που θα έχει τη μορφή έξυπνης κάρτας και θα είναι σχεδόν αδύνατον να πλαστογραφηθεί".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 9 August 2004 - 21:21:31 UTC