Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 1/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τσιμεντοβιομηχανίες-Καταγγελία
  • [04] Μέτρα κατά γραφειοκρατίας
  • [05] Εκλογές ΕΠΟ
  • [06] Ελλάδα-ΝΑΤΟ
  • [07] Εμπόριο
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] ΚΟΚ
  • [10] Οικονομία
  • [11] Βομβιστική επίθεση - Έρευνες
  • [12] Χρηματιστήριο
  • [13] Δηλώσεις Χριστόδουλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 1/11/2004

    Οι εκλογές στην ΕΠΟ, οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για την ομοφυλοφιλία , οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού της γραφειοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες για στέγη σε ακριβές περιοχές. Πού θα αναζητήσετε φθηνό σπίτι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χρηματιστήριο . Παύει κάθε δίωξη! Ποιος υπολογίζει 1.500.000 ελληνικές οικογένειες που καταληστεύτηκαν;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στοπ στα ΙΧ που παραβιάζουν τον ΚΟΚ. Η Τροχαία θα ακινητοποιεί επιτόπου τα αυτοκίνητα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Φάουλ της Ρηγίλλης έφερε ξανά....ΠΑΣΟΚ. Η "Α" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της εκλογής Β. Γκαγκάτση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ληστεύουν τον κόσμο οι τσιμεντοβιομήχανοι. Καπέλο 102.000.000.000 τον χρόνο στο τσιμέντο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άδειες - εξπρές χωρίς...γρηγορόσημο. Μέτρα κατά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Άνω κάτω η αγορά από τρεις αλλαγές. Πλήγμα για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος: Αυτό που είναι αμαρτία διακεκηρυγμένη δεν το καλύπτουμε και... Το "κουσούρι" δεν το τρωμε σαν κουλούρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εγκληματική σιωπή. Για την απάτη στη Σοφοκλέους. Αναπάντητο από τη Βουλή εισαγγελικό έγγραφο με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2001.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το DNA των βομβιστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Αποκάλυψη: Στοιχεία -φωτιά για την επίθεση στα λεωφορεία των ΜΑΤ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το ΕΠΟΣ των "νταβατζήδων". Κλοτσοσκούφι στην κυβέρνηση το μονότερμα της ΕΠΟ.

    ΕΣΤΙΑ: Απελευθερώσεις από τον κρατισμό. Η μόνη διέξοδος για την οικονομία.

    ESPRESSO: Θα πεθάνουν Έλληνες αθλητές από την ντόπια! Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα αναβολικά στην Ελλάδα. Τζίρος 200 εκ. εύρο το χρόνο για τις παράνομες ουσίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αυτογκόλ ΝΔ για τους "νταβατζήδες". Εμφύλιος με πρωτοφανείς κατηγορίες.

    TRAFFIC NEWS: Χοντραίνει η κόντρα της Ρούλας με Μαλέλη και STAR. Μουρμούρες και γκρίνια στο κανάλι μετά τα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης.

    Η ΧΩΡΑ:Άδειες για δόμηση σε χρόνο εξπρές. Απλουστεύονται οι χρονοβόρες διαδικασίες με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Γαλάζιος εμφύλιος για τη "διαπλοκή" στο ποδόσφαιρο.

    Μetro: Νέος γύρος τρόμου; Ψάχνουν για νέα τρομοκρατική οργάνωση οι Αρχές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : Οι 6 αλλαγές που "καινέ". "Θερμός" ο Νοέμβριος για την τσέπη μας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δηλητήριο πάλι στην Κορώνεια. Νεκρά χιλιάδες ψάρια σε κανάλι της λίμνης.

    [03] Τσιμεντοβιομηχανίες-Καταγγελία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "καπέλο 102.000.000.000 (δισεκατομμυρίων) το χρόνο πληρώνουν οι Έλληνες στο καρτέλ των τσιμεντοβιομηχανιών με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται μέχρι και 70% το κόστος στα μεγάλα έργα, αλλά και στις κατασκευές κατοικιών. Το ολιγοπώλιο των τσιμεντάδων με ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους παραβιάζει κάθε έννοια ανταγωνισμού και καθιστά αποτρεπτική κάθε απόπειρα εισαγωγής φτηνού τσιμέντου από τις ευρωπαϊκές χώρες".

    [04] Μέτρα κατά γραφειοκρατίας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "την έκδοση ή την ανανέωση οικοδομικών αδειών, αδειών ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και αδειών λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων σε χρόνο-εξπρές, με την κατάθεση των δικαιολογητικών σε μία και μόνο υπηρεσία, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με εγκύκλιό του προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθιστώντας σαφές προς τις υπηρεσίες να καταργήσουν δικαιολογητικά τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί σε άλλη υπηρεσία".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σε δεκαπέντε ημέρες υπόσχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα εκδίδονται σε λίγο καιρό οι οικοδομικές άδειες από τις πολεοδομίες. Στόχος του Γ. Σουφλιά στο νέο σχέδιο που επεξεργάζεται είναι η απλοποίηση των διαδικασιών με τον περιορισμό των δικαιολογητικών και με την εφαρμογή προγράμματος μηχανογράφησης προκειμένου να επιτευχθεί η ενοποίηση των πολεοδομικών αρχείων. Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας αφορά στις απλές άδειες".

    [05] Εκλογές ΕΠΟ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "η μη ανάμιξη (επισήμως) της ΝΔ στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου της ΕΠΟ, με παράλληλη... μετατόπιση (παρασκηνιάκως) "γαλάζιων" ψήφων προς τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ Β. Γκαγκάτση, χαρακτηρίζεται, κυρίως από τον Β. Μητρόπουλο, ως φάουλ της Ρηγίλλης".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "σε μετωπική κόντρα Μεϊμαράκη-Βίκτορα Μητρόπουλου οδήγησαν οι εκλογές του Σαββάτου στην ΕΠΟ. Χθες, την απάντησή του στους κ. Μητρόπουλο και Ψωμιάδη οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ισχυριζόμενοι ότι ενεπλάκη στις εκλογές της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας τον νυν πρόεδρο Βασίλη Γκαγκάτση, έδωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, μιλώντας για φασισμό και επιβολή απόψεων".

    Η City Press εκτιμά ότι "σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων αλλά και ουσίας οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην ΕΠΟ απέκτησαν χαρακτηριστικά "αυτογκόλ" της κυβέρνησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "σε ενδοκυβερνητικό κλοτσοσκούφι, με απίστευτες αλληλοκατηγορίες, μετατράπηκε το μονότερμα στις εκλογές της ΕΠΟ, όπου επικράτησε κατά κράτος ο Β. Γκαγκάτσης".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "η κυβέρνηση, αντί να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, επιδόθηκε σε μια μάχη παρασκηνίου προκειμένου να βάλει στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τα "δικά της παιδιά" για να φανεί έτσι και στους πιο καλόπιστους πως άλλα λεει και άλλα πράττει για τη διαπλοκή".

    [06] Ελλάδα-ΝΑΤΟ

    Η Espresso επισημαίνει ότι "μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η απόφαση του ΝΑΤΟ για το αν τελικά θα εγκατασταθεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λάρισα ένα νέο στρατηγείο, το οποίο θα διευθύνει όχι κανονικές επιχειρήσεις, αλλά μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού πόλεμου της Συμμαχίας".

    [07] Εμπόριο

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σοβαρό πλήγμα δέχονται εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Οι τρεις αλλαγές που προωθούνται, φέρνουν τα πάνω κάτω στην αγορά. Αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τις πωλήσεις κάτω του τιμολογιακού κόστους και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι " η Ελλάδα θα συνυπολογίσει με σοβαρότητα όλα τα δεδομένα που άπτονται του καυτού ζητήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων και θα πράξει αναλόγως, έπειτα από την προκλητική στάση της Τουρκίας με τις συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Η κυβέρνηση είναι πιθανόν ακόμη και να επανεξετάσει τη συνολική της πολιτική γραμμή απέναντι στη γείτονα χώρα, καθώς την Πέμπτη διεξάγεται στις Βρυξέλλες ενδιάμεσο Συμβούλιο Κορυφής και οι κοινοτικοί μας εταίροι θα πάρουν θέση και επί του θέματος αυτού".

    [09] ΚΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "η Τροχαία θα "βάζει χειρόφρενο" σε όσα οχήματα παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Αναστάσιο Νεράντζι εκτός από την ακινητοποίηση του οχήματος θα προβλέπονται και μεγαλύτερες χρηματικές ποινές σε λογικά πλαίσια, ενώ προετοιμάζονται και άλλες κυρώσεις".

    [10] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ , "για να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία από το τέλμα στο οποίο την περιήγαγε την τελευταία 20ετία το ΠΑΣΟΚ μια διέξοδος υπάρχει. Να απελευθερωθεί το ταχύτερο από τον κρατισμό".

    [11] Βομβιστική επίθεση - Έρευνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "κοντά στην αποκάλυψη της γενετικής ταυτότητας ενός από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των λεωφορείων των ΜΑΤ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή , βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Έγκυρες πληροφορίες του "Ε.Τ." αναφέρουν ότι σε κάποιο από τα υλικά της συνδεσμολογίας της βόμβας βρέθηκε τρίχα ενός από τους δράστες η οποία θα οδηγήσει σε αποκωδικοποίηση του DNA του τρομοκράτη".

    Το metro αναφέρει ότι " νέα χτυπήματα από τους δράστες της επίθεσης εναντίον των λεωφορείων των ΜΑΤ στο ΡΟΥΦ περιμένουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Παρά το ότι επισήμως τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Αρχές ασφαλείας επιχειρούν να κατεβάσουν τους τόνους ως προς το συμβάν της προηγούμενης Παρασκευής, στελέχη τους φέροντονται να φοβούνται το ξέσπασμα ενός νέου κύματος επιθέσεων".

    [12] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι " παύει η δίωξη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ατιμώρητοι μένουν τελικώς οι υπεύθυνοι του Χρηματιστηρίου που κατηγορήθηκαν για παραπλάνηση των μικροεπενδυτών την περίοδο του μεγάλου σκανδάλου το '99. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε πρόσφατα (15 Οκτωβρίου), παύει οριστικά η δίωξη που είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάιο εναντίον των μελών του δσ του Χρηματιστηρίου καθώς και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση την περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 1999".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "το εισαγγελικό πόρισμα απέδιδε ευθύνες σε υπουργούς και διοικητές οργανισμών για τη μεγάλη ληστεία στο Χρηματιστήριο. Η Βουλή από το 2001 δεν έχει απαντήσει. Χρέος της κυβέρνησης να επιληφθεί αμέσως του θέματος. Κίνδυνος για παραγραφή εντός ολίγου αν δεν κινηθούν αμέσως οι δέουσες διαδικασίες".

    [13] Δηλώσεις Χριστόδουλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι " ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος , στο κήρυγμά του χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ιλισού, συντάχθηκε με τις θέσεις του υποψήφιου επιτρόπου Δικαιοσύνης Ρόκο Μπουτιλιόνε, τον οποίο χαρακτήρισε "καλό χριστιανό". Ο κ. Χριστόδουλος επεκτάθηκε στο κήρυγμά του αναφερόμενος στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και την αξίωσή τους να μπορούν να συνάπτουν γάμο μεταξύ τους, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά "κατάντημα για την ανθρωπότητα". Μίλησε καθαρά για "κουσούρι" και διακεκηρυγμένη αμαρτία την ομοφυλοφιλία η οποία είναι αμαρτία ενώπιον Θεού, όχι όμως και ποινικό αδίκημα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 1 November 2004 - 15:49:53 UTC