Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή
  • [06] Δημοσκόπηση
  • [07] Οικονομία
  • [08] Τεκμήρια αυτοκινήτων
  • [09] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [10] Τσιμεντοβιομηχανίες-Καταγγελία
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] Υγεία-Εξωσωματική
  • [13] Χρηματιστήριο
  • [14] Δημόσιες συγκοινωνίες-Μεταφορές
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2004
  • [16] Επαναπατρισμός κεφαλαίων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2004

    Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι εξαγγελίες Αλογοσκούφη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, η υπόθεση του Χρηματιστηρίου, οι ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών για τις δημόσιες συγκοινωνίες, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις , οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής και οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΗΠΑρχει ελπίς; Ο αμερικανικός λαός ενώπιον των ευθυνών του.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αλλάζουν όλα στη φορολογία. Καθοριστικές εξαγγελίες του Γ. Αλογοσκούφη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με 1 εύρο όλες οι διαδρομές. Σχέδιο Λιάπη για γρήγορες μετακινήσεις χωρίς ΙΧ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εξωσωματικές με έξοδα του κράτους. Σχέδιο νόμου δίνει ελπίδες σε χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια.

    Η ΑΥΓΗ: Σούπερ μάρκετ και πετρέλαιο "τρωνε" το εισόδημα. Σύμφωνα με έρευνα για τα κέρδη των επιχειρήσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θύελλα για το κλέψιμο των κλεφτοτσιμεντοβιομηχάνων. Πουλάνε το τσιμέντο στην Ελλάδα στη διπλάσια τιμή απ' ό,τι στην Ιταλία!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναποφάσιστη Αμερική. Οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν πρόεδρο. Σήμερα οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το Ιράκ εκλέγει πρόεδρο στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ψηφίζουν σήμερα στη σκιά ενός παράλογου πολέμου.

    ΕΘΝΟΣ: Αποκαλυπτήρια εις τριπλούν. Πολλαπλά έκθετη η κυβέρνηση και οι "σύμμαχοί" της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Χάλκη και η Θράκη ανοίγουν με το ίδιο "κλειδί". Για να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στο Πριγκιπόννησοι οι Τούρκοι εγείρουν θέμα μουσουλμανικής μειονότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έβερτ: Ατιμώρητοι οι απατεώνες του Χρηματιστηρίου. Το έγκλημα δεν μπορεί και δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο γύρος της Αθήνας με 1 εύρο. Υπουργείο Μεταφορών: Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρίσιμο 10. Οι πολιτείες που κρίνουν σήμερα τις εκλογές στις ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Μπους ή Κέρρυ; Υστερούν αμφότεροι. Τα "υπέρ" και τα "κατά" των δύο υποψηφίων.

    ESPRESSO: Ο κρυφός πόλεμος Κεντέρη-Τζέκου. Γιατί τον κατηγορεί ο Ολυμπιονίκης. Η απάντηση του προπονητή. Ποιους έπεισε και ποιους όχι ο πρωταθλητής με τη συνέντευξή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάπτυξη με μείωση φόρων. Τριετές πρόγραμμα συνδυάζει τα δύσκολα δημοσιονομικά και την ανάγκη ενίσχυσης εισοδημάτων, επιχειρήσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 1 εύρο για όλα τα μέσα μεταφοράς. Ενιαίο εισιτήριο μιάμισης ώρας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πλανήτης κατά... πλανητάρχη. Η υφήλιος ψηφίζει Κέρι - Θρίλερ στις ΗΠΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Παραπέμπει στις καλένδες τις φοροελαφρύνσεις. Από το 2006 η εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ταξικό εργατικό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΜΕ.

    TRAFFIC NEWS: Κόντρες, προκλήσεις, μηνύσεις και... Κόλαση LIVE στο FAME STORY. Πώς πέρασε ο Μουρατίδης ολόκληρο το βράδυ της Κυριακής στο κρατητήριο.

    Η ΧΩΡΑ: 100.000 νέες προσλήψεις στο Στρατό και 2.329 θέσεις σε Δημόσιο και Οργανισμούς. Το σύστημα των εφέδρων προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    City Press: Ενιαίο εισιτήριο 1 εύρο αλλά και "διωγμός" ΙΧ και ταξί. Νέος συγκοινωνιακός χάρτης.

    METRO: Αλλάζει η ζωή μας. Νέα δεδομένα στις συγκοινωνίες και στο ωράριο των καταστημάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Όριο ηλικίας στις εξωσωματικές. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη γίνεται πόλος καινοτομίας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.

    [03] ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "στη σημερινή προεδρική αναμέτρηση στις ΗΠΑ έχει στραμμένο το βλέμμα του ο πλανήτης στο σύνολό του, επενδύοντας τις ελπίδες του -κυρίως σε επίπεδο λαών- σε μια ενδεχόμενη νίκη του Τζον Κέρι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ένα διχασμένο έθνος μπροστά στις κάλπες καλείται να καθορίσει όχι μόνο το μέλλον της Αμερικής αλλά και ενός μεγάλου μέρους του πλανήτη".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ , "μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναλύσεις για τις σημερινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του Εκόνομιστ. Το βρεταννικό περιοδικό παραθέτει τα "υπέρ" και τα "κατά" των δύο υποψηφίων προέδρων και καταλήγει ότι υστερούν αμφότεροι. Πάντως γράφει ότι αν είχε δικαίωμα ψήφου θα επέλεγε οριακά τον δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Κέρι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "τα "χρηστά ήθη" και η αντιτρομοκρατική εκστρατεία του Μπους συγκρούονται με τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό του Κέρι. Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο και ο κόσμος κρατάει για λίγο την ανάσα του, χωρίς όμως ιδιαίτερες ελπίδες, όποια κι αν είναι η έκβαση".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "ενδεχόμενη ήττα του Μπους δεν συνεπάγεται αυτομάτως και αλλαγή πλεύσης. Σε όλο τον κόσμο όμως τρέφουν την ελπίδα ότι αν εκλεγεί ο Κέρι...Τουλάχιστον θα προσπαθήσει να βρει μια διπλωματική διέξοδο. Στο κάτω κάτω χειρότερα δεν γίνεται!".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "έως ότου ο επανεκλεγόμενος Μπους ή ο νεο-εισερχόμενος Κέρι δώσουν δείγμα γραφής αξιόπιστο, θα παραμένομε αμέτοχοι θεατές της εκλογής του πλανητάρχη. Μακάρι να μη μεταβληθούμε σε θύματα...".

    [04] Ελληνοτουρκικά

    H ESPRESSO γράφει ότι "απέβαλαν τελείως και το τελευταίο ίχνος του προσωπείου τους για το τι ακριβώς ζητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Έτσι μετά το μπαράζ των παραβιάσεων την τελευταία εβδομάδα, εφ΄"όλου του μετώπου" για τις διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις τους σε αέρα και θάλασσα, στο παιγνίδι έριξαν και το θέμα της έρευνας και διάσωσης, κάνοντας δικό τους το μισό Αιγαίο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους μέχρι τη ....Μύκονο".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι " τη δικαστική συνδρομή της Ρωσίας μέσω του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης προμήθειας των εξοπλιστικών συστημάτων TOR-M1 που διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή επιθυμεί η ΝΔ".

    [06] Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι οι Αμερικανοί - ούτε λίγο ούτε πολύ- κυβερνούν τη χώρα μας. Αποκαλυπτικό γκάλοπ της ΚΑΠΑ Research για τον ΑΝΤ1 δείχνει ότι περίπου ο ένας στους δύο Έλληνες "ζει " με αυτή την πεποίθηση. Για τη διαπλοκή το 45,2% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Καραμανλή να την αντιμετωπίσει έναντι του κ. Παπανδρέου (17%). Ωστόσο, η πλειοψηφία το 56,8% εκφράζει αμφιβολία αν τελικά ο πρωθυπουργός θα τα καταφέρει".

    [07] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η απόφαση της κυβέρνησης θεωρείται σημαντική διότι αποσαφηνίζει το φορολογικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα τα επόμενα χρόνια και παράλληλα ενισχύει τα εισοδήματα ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σε μια ακόμη αναίρεση προεκλογικών της υποσχέσεων προχώρησε η κυβέρνηση, παραπέμποντας στις καλένδες τις άμεσες φοροελαφρύνσεις που είχε υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσει αμέσως με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "έκρηξη κερδών σημείωσαν οι 99 μεγαλύτερες εταιρίες σούπερ μάρκετ, οι εταιρίες πετρελαιοειδών, επιβεβαιώνοντας τα κύματα ακρίβειας που σάρωσαν την αγορά τα χρόνια μετά την εισαγωγή του εύρο".

    [08] Τεκμήρια αυτοκινήτων

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο θέμα των τεκμηρίων των αυτοκινήτων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την πορεία της ελληνικής οικονομίας".

    [09] Ένοπλες Δυνάμεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε άμεση εφαρμογή θέτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το σύστημα Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας. Οι προσλήψεις αφορούν 100.000 ανέργους έως 35 ετών οι οποίοι θα απασχολούνται για διάστημα περίπου πέντε μηνών ετησίως σε στρατόπεδα παραμεθόριων περιοχών".

    [10] Τσιμεντοβιομηχανίες-Καταγγελία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "πάταγο προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ" για το καπέλο 102 δισεκατομμυρίων τον χρόνο στο τσιμέντο, που έχει επιβάλλει το καρτέλ των τσιμεντοβιομηχανιών στην εγχώρια αγορά".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "με βάση την "αμοιβαιότητα" πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη και να τεθεί θέμα μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υπογραμμίζεται σε έκθεση που παρέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική κυβέρνηση".

    [12] Υγεία-Εξωσωματική

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "ανάσα σε χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια δίνει το σχέδιο νόμου που προσανατολίζεται στην κάλυψη των εξόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης από τα ασφαλιστικά ταμεία".

    [13] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος με το οποίο κρίθηκε ότι δεν παρέβησαν το καθήκον τους οι διοικήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΧΑΑ κατά την περίοδο 1999 ασκείται μετά τη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημ. Λινό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "ατιμώρητοι παραμένουν οι "απατεώνες" του Χρηματιστηρίου στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που γνώρισε η χώρα μας και στο οποίο ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τις περιουσίες τους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "στις ελληνικές καλένδες, απ' ό,τι φαίνεται, οδηγείται η μεγάλη υπόθεση με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999, που είχε ως συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "πολλαπλά έκθετη είναι η κυβέρνηση και οι "σύμμαχοί" της μετά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια τόσο στο θέμα των ανεπίτρεπτων παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, όσο και στο θέμα της διαπλοκής, καθώς και της σκανδαλολογίας".

    [14] Δημόσιες συγκοινωνίες-Μεταφορές

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "η αναζωογόνηση της αγοράς αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων είναι ο διπλός στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση με μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ή προτίθεται να αναλάβει το αμέσως προσεχές διάστημα".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ενιαίο εισιτήριο μιάμισης ώρας για όλα τα μέσα μεταφοράς, επέκταση λεωφορειολωρίδων χωρίς την είσοδο ταξί σε αυτές, δημιουργία οκτώ γραμμών λεωφορείων 24ωρης διάρκειας, αυστηρά πρόστιμα και παρκόμετρα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας".

    Η City Press τονίζει ότι "με κύριο στόχο την προσέλκυση των Αθηναίων πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπης ανακοίνωσε χθες τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της πρωτεύουσας".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Αρνητικό κλίμα στην αγορά από τις ταμειακές δυσχέρειες των επιχειρήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επίδειξη πυγμής σε βάρος της Δικαιοσύνης. Πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά επέμβαση της κυβέρνησης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επείγεται η κυβέρνηση για τόνωση της οικονομίας. Ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας για αναπτυξιακό-φορολογικό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποια κεφάλαια και πώς έρχονται στην Ελλάδα. Επιστρέφουν ποσά που ήταν στο εξωτερικό μέχρι τις 4 Αυγούστου".

    [16] Επαναπατρισμός κεφαλαίων

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Μόνο τα κεφάλαια που βρίσκονταν στο εξωτερικό μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2004, μπορούν να επαναπατριστούν, με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3259/2004. Αυτό ορίζει η απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επαναπατρισμού των κεφαλαίων από το εξωτερικό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 November 2004 - 20:10:10 UTC