Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [04] Φονικός σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΝΔ
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [08] ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ
  • [09] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2004

    Οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο θλιβερός απολογισμός του φονικού τσουνάμι κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Αυξήσεις-μαμούθ για Σώματα Ασφαλείας,στρατιωτικούς και αποστράτους. Νέο μισθολόγιο και αλλαγές στις άδειες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο υπουργός Άμυνας εξήγγειλε σημαντικά μέτρα για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Αυξήσεις 13% στις Ένοπλες Δυνάμεις. Νέο μισθολόγιο και παροχές για τους στρατιωτικούς εξήγγειλε ο Σπηλιωτόπουλος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Οι 7 αλλαγές στις συντάξεις. Όλα όσα φέρνει η νέα χρονιά στους ασφαλισμένους.

    Η ΑΥΓΗ:Η καταστροφή των αιώνων...Φόβοι για πάνω από 100.000 νεκρούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Προανακριτική για τα εξοπλιστικά. Κλειδί οι λογαριασμοί σε Γενεύη, Κύπρο, Νέα Υόρκη και το πόρισμα του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Όλοι πλην των Ελλήνων...Μόνο η Αθήνα δεν έχει πλήρη στοιχεία. Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 100.000 στο "τόξο του τσουνάμι"΄.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυξήσεις σε συντάξεις ΝΑΤ, Δημοσίου. Πώς διαμορφώνονται από 1/1/2005.

    ΕΘΝΟΣ:Λίστες αγωνίας για δεκάδες Έλληνες. Δραματικός μαραθώνιος για τον εντοπισμό τους. Αγνοούνται επισήμως 27.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ειδικοί εκτιμούν ότι τα θύματα θα φθάσουν τις 100.000 στον μολώχ των τσουνάμι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 23 δώρα στους στρατιωτικούς. Μποναμάς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:27 Έλληνες στη λίστα της αγωνίας. ΥΠΕΞ: Απεγνωσμένες προσπάθειες για να εντοπιστούν οι συμπατριώτες μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ο εφιάλτης αγγίζει την Ελλάδα. 27 Έλληνες αγνοούμενοι στην περιοχή του θανάτου. Και ακόμη καταμετρούν 60.000 οι νεκροί 10 δισ. ευρώ οι ζημιές.

    ΕΣΤΙΑ:Διεθνείς ευθύνες για την τραγωδία. Οι Αυστραλοί εγνώριζαν, αλλά δεν ειδοποίησαν!

    ESPRESSO:Θεέ μου βοήθα μας. Κραυγή αγωνίας δύο παιδιών μέσα από το Ωνάσειο. Θέλουν δώρο ζωής από τον Αϊ-Βασίλη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Ασύλληπτη η τραγωδία, 55.000 νεκροί. Αναζητούνται είκοσι επτά Έλληνες τουρίστες.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Και επί γης....θλίψη. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται έξι Έλληνες.

    ΤΑ ΝΕΑ:Λίστα εφιάλτης με 27 Έλληνες αγνοούμενους. Φόβοι για πάνω από 100.000 νεκρούς.

    Η ΝΙΚΗ:Έρχεται και λοιμός μετά τον καταποντισμό. Διπλασιασμό των νεκρών από ασθένειες προβλέπει ο Π.Ο.Υ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Φακελώνουν και παραδίδουν στοιχεία ταξιδιωτών στις ΗΠΑ.

    TRAFFIC NEWS: Λίστα με δεκάδες Έλληνες αγνοούμενους. Περισσότεροι από 100.000 εκτιμάται ότι θα φτάσουν οι νεκροί.

    Η ΧΩΡΑ:Πόσοι Έλληνες αγνοούνται στην κόλαση. Δεκάδες οικογένειες ζουν με την αγωνία των συγγενών τους.

    Μetro:Αγωνία για 27 Έλληνες. Υπάρχουν ελπίδες για την ανεύρευσή τους, λέει το υπουργείο Εξωτερικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απέραντο νεκροταφείο. Παγκόσμια θλίψη για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των τσουνάμι. Αγωνία για 27 αγνοούμενους Έλληνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 55.000 θύματα από τα τσουνάμι, ως τώρα. Φρίκη και θάνατος.

    Σημείωση: Η εφημερίδα City Press δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "πακέτο 23 μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος και των συνθηκών διαβίωσης και απασχόλησης του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "πλήρης αναμόρφωση μισθών και συντάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.Περιορίζονται κατά 40% οι αμυντικές δαπάνες, όπως εξήγγειλε χθες ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος καταθέτοντας παράλληλα μέτρα για στρατευσίμους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζου) αναφέρει ότι "ορισμένες από τις βασικές εξαγγελίες είναι οι μισθολογικές αυξήσεις και η κατάργηση των συντάξεων τριών ταχυτήτων που υπήρχαν έως σήμερα στους αποστράτους, καθώς επίσης και η μείωση της θητείας για τους πολυτέκνους στους 6 μήνες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "εκτός μέριμνας" για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε χθες από την Κω το 2005 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προωθεί νέο μισθολόγιο και διόρθωση των αδικιών για τις συντάξεις μετά τη μείωση των εξοπλισμών κατά 40%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "σημαντικές αυξήσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προωθεί η κυβέρνηση μέσω των χθεσινών εξαγγελιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου κάνοντας πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και εξισορροπώντας τις αδικίες του παρελθόντος τόσο σε οικονομικά όσο και θεσμικά ζητήματα".

    [04] Φονικός σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σχεδόν τρία 24ωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό στον Ινδικό Ωκεανό , υπό την πίεση των μέσων ενημέρωσης και μπροστά στον κίνδυνο επανάληψης της "υπόθεσης Σινούκ" η ελληνική κυβέρνηση (τελευταία από όλες τις κυβερνήσεις δυτικών χωρών ) έδωσε αργά χθες το βράδυ κάποια προσωρινά στοιχεία για τους Έλληνες αγνοουμένους-χωρίς να χρησιμοποιήσει τον όρο "αγνοούμενοι".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "την επομένη της μεγάλης καταστροφής η ανθρωπότης όλη ετοιμάζεται να υλοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες και πολυπλοκότερες επιχειρήσεις διεθνούς βοήθειας σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων και να αμβλυνθεί το ενδεχόμενο εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών. Δεκάδες χώρες, διεθνείς οργανισμοί αλλά και ιδιωτικές εταιρίες ανακοίνωσαν τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους πολλών δισ. δολαρίων".

    Στο πρωτοσέλιδο σχόλιό του ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "δυστυχώς χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο λόγω της μη ενημέρωσης τους στον αιώνα της ταχύτητατης πληροφόρησης και της τεχνολογίας. Ένα γεγονός που αποδεικνύει πόσο θλιβερή είναι η εικόνα αυτού του κόσμου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Κομισιόν θα έχει αποδεσμεύσει συνολικά 10 εκατ. ευρώ ως οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό πληθυσμούς στη νοτιοανατολική Ασία. Η επιτροπή αποδέσμευσε ήδη τρία εκατ. ευρώ γι αυτόν τον σκοπό".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "η εικόνα της βιβλικής καταστροφής δεν πρόκειται όμως να ολοκληρωθεί αφού ο νέος κίνδυνος που επισημαίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές. Οι ασθένειες εκτιμάται από πλευράς ΠΟΥ ότι μπορεί να διπλασιάσουν τον αριθμό των θυμάτων".

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "ακόμη και την περιστροφή της ΓΗς επηρέασε το φονικό τσουνάμι που σάρωση τη Νοτιοανατολική Ασία. Όπως εκτιμούν ειδικοί επιστήμονες η απότομη εμφάνιση ενός υψώματος στον πυθμενα του Ινδικού Ωκεανού τα ξημερώματα της Κυριακής απελευθέρωσε ένα εκατομμύριο φορές περισσότερη ενέργεια απ΄ ό,τι η πυρηνική έκρηξη της Χιροσίμα. Δισεκατομμύρια τόνοι νερού μετακινήθηκαν στο σεισμό, προκαλώντας ένα τσουνάμι που σάρωσε εννέα χώρες".

    Η ESPRESSO τονίζει ότι " στη Μεσόγειο και πολύ κοντά στην Ελλάδα βρίσκεται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη για να χτυπηθεί από τσουνάμι! Οι Ιταλοί επιστήμονες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου και των παλιρροϊκών κυμάτων στην Ινδονησία, δεν κρύβουν το φόβο τους πλέον για τη Μεσόγειο".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "με καθυστέρηση ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είχαν δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικούς καταλόγους, το υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι υπάρχουν 27 Έλληνες αγνοούμενοι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η βιβλική θεομηνία που σκόρπισε τον όλεθρο άφησε πάνω από 60.000 νεκρούς και ακόμη μετρούν. Ο εφιάλτης αγγίζει δυστυχώς και την Ελλάδα αφού ως χθες βράδυ 27 Έλληνες εφέροντο ως αγνοούμενοι".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "σκηνές φρίκης ξεδιπλώνονται στο Πουκέ. Ένας εξωτικός τουριστικός πορισμός μετατράπηκε σε απέραντο νεκροταφείο. Ο αέρας ενός τόπου που μέχρι πριν λίγες μέρες θεωρούνταν παράδεισος αποπνέει σήμερα τη δυσωδία του θανάτου. Μπροστά στις εκατόμβες των θυμάτων λυγίζουν ακόμα και οι περισσότεροι ψύχραιμοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "και την Ελλάδα χτύπησε η καταστροφή στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι 27 Έλληνες αγνοούμενοι είναι δύσκολο να εντοπιστούν παρά τις προσπάθειες της χώρας μας , η οποία ήταν η πρώτη που κινήθηκε αποτελεσματικά στην περιοχή. Αντιμέτωποι με τις επιδημίες οι επιζήσαντες".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει " Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την προσυνεδριακή διαδικασία, θεωρεί ότι το κόμμα δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πύλες του στους πολίτες και γι΄αυτό αναλαμβάνει ο ίδιος δράση.

    Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινά περιοδείες σε διάφορες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτές που το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παραδοσιακά ισχυρό."

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι " Στην έβδομη κατά σειρά αναβολή του συνεδρίου προσανατολίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η επιχειρούμενη προσπάθεια να σπάσουν οι ομαδοποιήσεις του Σημιτικού "μπλοκ" με την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και την αντικατάσταση τους από δημοτικές Οργανώσεις, φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων να έχει πέσει στο κενό..".

    [06] ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " Οι πολίτες της περιφέρειας, χωρίς επί της ουσίας να ασκούν κριτική στα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής ασκούμενης πολιτικής, εντούτοις εκφράζουν την έντονη διαφωνία και αντίδρασή τους στην "αφ΄υψηλού" αντιμετώπιση που εισπράττουν από τα κυβερνητικά στελέχη".

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η METRO γράφει ότι "Κατ' οίκον ελέγχους θα πραγματοποιούν από το νέο έτος τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, ερευνώντας κυρίως υποθέσεις "πόθεν έσχες" και εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην Εφορία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει "Ρυθμό ανάπτυξης 4% κατά μέσον όρο για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπει το Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΑΠΣΑ) για το χρονικό διάστημα 2005-2007, το οποίο κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών".

    [08] ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "Σάρκα και οστά παίρνουν οι αντιδραστικές συμφωνίες ΗΠΑ-ΕΕ για ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ευρωπαίων. Όπως αναμενόταν, κι όπως έγραφε από τις αρχές Νοέμβρη ακόμα ο "Ρ", η "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" (ΑΠΔΠΧ), εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση της Κομισιόν, αδειοδότησε τις "Ολυμπιακές Αερογραμμές" (ΟΑ) να παραδίδουν στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που ενδιαφέροντα να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ."

    [09] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "Έπειτα από 82 χρόνια η Τουρκία έπαυσε να χαρακτηρίζη την Ελλάδα ως την υπ΄αριθμόν 1 εξωτερική απειλή. Στο υπό διαμόρφωσιν πολιτικό έγγραφο Εθνικής Ασφαλείας για το 2005 την θέση της Ελλάδος καταλαμβάνει πλέον το Ιράν, ενώ οι συντάκτες του, Τούρκοι στρατηγοί, διέγραψαν και την παγίως επαναλαμβανόμενη σημείωση για πιθανή σύρραξη Τουρκίας-Ελλάδος."

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ασταθής ισορροπία. Ο ρυθμός ανάπτυξης "κλειδί" του Προγράμματος Σταθερότητας 2005-2007".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Προαναγγελία ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα. Κυβερνητική δέσμευση στην Κομισιόν δια του Προγράμματος Σταθερότητας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε 32 "λαβύρινθους" μπαίνουν οι εισηγμένες. Αποκλειστικά στο "Κ": που θα εφαρμοσθούν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τολμηρό "στοίχημα" για την πορεία της οικονομίας. Τι περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

    [11] Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "εύθραυστη ισορροπία" θα χαρακτηρίσει την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας την επόμενη τριετία, όπως προκύπτει από το Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και δημοσιοποιήθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το βασικό σενάριο που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα θέτει ως κύρια προϋπόθεση για τη δημοσιονομική προσαρμογή τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (4% άνοδος του ΑΕΠ κατά μέσο όρο την περίοδο 2005-2007) τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 7% το 2007 (λόγω και της ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας) αλλά και τις ισχυρές ιδιωτικές επενδύσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 29 December 2004 - 20:48:42 UTC