Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εισοδηματική πολιτική
  • [04] Κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος
  • [05] "Πόθεν έσχες" Βουλευτών
  • [06] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Μεγάλα έργα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2005

    Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2005, το "πόθεν έσχες" των βουλευτών για το 2003 και η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέες παροχές στο δημόσιο τομέα. Ο νέος κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Μισθοί - συντάξεις. Την εισοδηματική πολιτική ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάθηκαν Παπαδήμας και δολάρια. Αναζητείται ο 28χρονος ταμίας του Ειρηναίου και φίλος του Βαβύλη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. 3,6% και 4% για το 2005.

    Η ΑΥΓΗ: Η αριστερά του 21ου αιώνα. Δυναμική συγκέντρωση χθες στο κατάμεστο "Σπόρτινγκ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο ιδιαίτερος του Χριστόδουλου. Δεν άντεξε τον χωρισμό του με γνωστό Μητροπολίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις - "μαϊμού" μειώνουν τα εισοδήματα. Έντονες αντιδράσεις μετά τις ανακοινώσεις για την εισοδηματική πολιτική.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες αποδοχές σε Δημόσιο, ΕΣΥ, Εκπαίδευση, Στρατό και Σώματα Ασφαλείας.

    ΕΘΝΟΣ: Ελεημοσύνη με 2,1 - 12 ευρώ. Αυξήσεις - ψυχρολουσία για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επί Σημίτη σάπισαν θεσμοί και αξίες. Ο βόρβορος από τον βόθρο, ξεχείλισε, το απόστημα έσπασε και το πύον ρέει και ζέχνει την Κοινωνία, την Εκκλησία και την Δικαιοσύνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το πόθεν έσχες των τριακοσίων της Βουλής. Τα στοιχεία αφορούν το 2002, ενώ σύντομα θα δοθούν και των υπολοίπων ετών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυξήσεις ... μείον 700 εκ. ευρώ. Σοκ στους μισθωτούς από την "ήπια προσαρμογή".

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς ουραγός σε τομείς αιχμής. Νέα πολιτική εξήγγειλε χθες ο κ. Σιούφας.

    ESPRESSO: Η αποκάλυψη του Βαβύλη. Εμφανιζόταν και επίσημα ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο. Αυξήσεις άνω του πληθωρισμού, υπό έντονη δημοσιονομική πίεση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανάγκα και ... Άγιοι πείθονται". Σύγκληση της ιεραρχίας στις 18-19 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φτωχότεροι μετά τις ... αυξήσεις. Δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό.

    Η ΝΙΚΗ: Φιλοδώρημα οι αυξήσεις. Πλασματικό το 3,6% που ανακοίνωσε ο Αλογοσκούφης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανοδική πορεία για τα λαϊκά συμφέροντα. 17ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

    TRAFFIC NEWS: Η Μπουρμπούλια έλυσε τη σιωπή της. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της γνωστής ανακρίτριας στον Γ. Τράγκα στο Κανάλι 10.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Πώς να υπολογίσετε το ύψος των προστίμων. Αποκλειστικά όλη η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Αρχή λιτότητας και κινητοποιήσεων.

    Μetro: Με το σταγονόμετρο οι αυξήσεις το 2005.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η λιτότητα σε αριθμούς. Ψίχουλα σε χαμηλοσυνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απόγνωση λαού για τις μικρές αυξήσεις και για την ακρίβεια...Ενώ οι βουλευτές μας, με βάση το πόθεν έσχες, έχουν βολευτεί.

    [03] Εισοδηματική πολιτική

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων οδηγούν οι αυξήσεις-"μαϊμού" που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου".

    Η City Press αναφέρει ότι "η εισοδηματική πολιτική της ΝΔ, αυστηρότερη από την εισοδηματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ονομαστικές αυξήσεις 3,6% για τους δημοσίους υπαλλήλους, 4% για τους συνταξιούχους και 6% σε συντάξεις ΟΓΑ και ΕΚΑΣ".

    Η METRO γράφει ότι "θυελλώδεις αντιδράσεις από συνδικάτα και κόμματα για την εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "σε πλήρη διάσταση με τα πλουσιοπάροχα "θα" του Κ. Καραμανλή βρίσκονται οι πενιχρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "μείωση των πραγματικών μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων φέρνουν οι οριακές αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής, τις οποίες θα ροκανίσει ο πληθωρισμός και η αυξημένη παρακράτηση φόρου. Για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις... κοροϊδίας".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "πριν καν κλείσει έναν χρόνο διακυβέρνησης, το ιδεολόγημα της "ήπιας προσαρμογής" που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία κατέρρευσε πλήρως, αφού η δημοσιονομική πολιτική που ανακοινώθηκε χθες κάθε άλλο παρά ήπια είναι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, του ΕΚΑΣ και του ΟΓΑ, καθώς και της οικογενειακής παροχής για το τρίτο παιδί εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "εφτακόσια εκατ. ευρώ λιγότερες αυξήσεις από πέρσι θα λάβουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, με βάση την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "εισοδηματική πολιτική που επιχειρεί να συμβιβάσει την ενίσχυση των χαμηλόμισθων κυρίως δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με τις ευρύτερες, άσχημες δημοσιονομικές συνθήκες, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "πρώτη πασιφανή ένδειξη για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων, με το πρόσχημα των "απροσδόκητων" ευρημάτων της δημοσιονομικής απογραφής, αποτελεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε χθες".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "πολιτική ήπιας προσαρμογής με γενναίες αυξήσεις στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για τους μισθούς και τις συντάξεις ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Οι μισθοί στο Δημόσιο για το 2005 αυξάνονται κατά 3,6% και οι συντάξεις κατά 4%. Για τους στρατιωτικούς οι αυξήσεις είναι σημαντικές. Ανέρχονται κατά 5,8%, ενώ το ΕΚΑΣ και οι συντάξεις του ΟΓΑ αυξάνονται κατά 6%".

    [04] Κρίση στην Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ένας πρώην υπεύθυνος...δημοσίων σχέσεων νυχτερινών μαγαζιών τοποθετήθηκε από τον κ. Ειρηναίο οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αποτέλεσμα; Σήμερα φυγοδικεί ενώ "φτερά έκαναν" και κάποια εκατομμύρια δολάρια όπως προκύπτει από την έρευνα της "Α".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για τη στάση της κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "στο πλευρό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των συνταρακτικών αποκαλύψεων συντάσσονται οι δύο ΠΡΩΗΝ της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης και Μ. Έβερτ, με τον δεύτερο να βλέπει πως εξυφαίνονται συνωμοσίες και να φωτογραφίζει παράγοντες έξω από την Ελλάδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "υπό την πίεση των καταιγιστικών γεγονότων και της κυβέρνησης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χθες την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 18-19 Φεβρουαρίου με μοναδικό θέμα την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης στους κόλπους της Εκκλησίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "μόνο για δύο ημέρες στις 18 και 19 του μήνα συγκαλείται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με χθεσινή απόφαση της Συνόδου".

    Η ESPRESSO γράφει ότι "με την ιδιότητα του μοναχού Ραφαήλ ταξίδευε ανενόχλητος σε όλο τον κόσμο. Από το Ισραήλ και την Ιταλία, μέχρι τις παιδικές κατασκηνώσεις της Πάτρας και το μοναστήρι των Παπαροκάδων! Ο Απόστολος Βαβύλης τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ένας από τους πλέον πολυταξιδεμένους "μοναχούς".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης" στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας δίνει η κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή προχωρά σε ξέπλυμα πολιτικών ευθυνών όσον αφορά την έκνομη δράση μηχανισμών "παραγωγής Βαβύληδων" στο "βαθύ κράτος".

    H TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι "την ώρα που οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του Απόστολου Βαβύλη συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα φέρνουν τη σύζυγο του Κοέν Μάλι να έχει εργαστεί σε μια εταιρία με κομπιούτερ και μάλιστα συστηνόμενη ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων".

    [05] "Πόθεν έσχες" Βουλευτών

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "είναι δεδομένο ότι ο έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες είναι ανύπαρκτος σε βαθμό εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Το όλο σύστημα ελέγχου πρέπει να αλλάξη. Αν αυτό απαιτεί την ψήφιση νόμου η Κυβέρησις οφείλη να αναλάβη χωρίς καθυστέρηση την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Είναι ευθύνη της Κυβερνήσεως να βρη και να καθιερώση τρόπους πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων αυτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών έτους 2003 (ρήση έτους 2002). Παράλληλα αναμένεται έως το Πάσχα ο αναδρομικός έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για τις χρήσεις από το 1990 έως και το 2001 με την οποία θα δοθούν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και τα "πόθεν έσχες" του 2002 (χρήση 2001)".

    [06] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τρέχουν οι προθεσμίες για 1.223 προσλήψεις μονίμων και εποχικών σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης συνιστώνται 9.882 θέσεις στη νέα Αγροφυλακή".

    [07] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτση) αναφέρει ότι " τον "καφέ της ειρήνης" προσκάλεσε να πιουν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο στα ΚΑτεχόμενα για να γεφυρώσουν το χάσμα των δύο κοινοτήτων. Ο κ. Ερντογάν σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί διαλλακτικός και να χτίσει την εικόνα του ειρηνιστή ηγέτη, προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Χώρος" στις επενδύσεις. Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί τις εκκρεμείς διαδικασίες για χωροθετήσεις και χρήσεις γης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό. Θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα για την εισοδηματική πολιτική".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φθηνά κτίρια μέσω του Αναπτυξιακού. Ευνοϊκά κίνητρα για μετεγκατάσταση σε ακίνητα των ΒΙΠΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκρηξη με αύξηση 82% σε ακάλυπτες επιταγές. "Φέσια" 129,61 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο".

    [09] Μεγάλα έργα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χωροθέτησης των μεγάλων επενδύσεων που εκκρεμούν, τόνισαν χθες κύκλοι από το περιβάλλον του υπουργού Γιώργου Σουφλιά. Διευκρίνιζαν, ωστόσο, ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα γίνουν στο πλαίσιο της νομιμότητας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 15 February 2005 - 22:22:20 UTC