Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/02/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Ελληνική Οικονομία
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Επιδοτήσεις επενδύσεων
  • [07] Ακίνητα
  • [08] Κυβέρνηση - Κώστας Καραμανλής
  • [09] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/02/2005

    Η εκκλησιαστική κρίση, η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την ερχόμενη τριετία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Επιδοτήσεις 4 νέα προγράμματα. Για μικρομεσαίους και όχι μόνο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Νέο ξεκίνημα ετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Σώσον, Κύριε, τον λαό σου. Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος τα παίζουν όλα για να μείνουν στο θρόνο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Αντεπίθεση Καραμανλή. Δυναμική παρέμβαση για κάθαρση, εθνικά θέματα, οικονομία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμπρός επίθεση Χριστόδουλε. Να υποχρεώσει ο Αρχιεπίσκοπος τον Αττικής σε παραίτηση και να κατασχέσει την περιουσία του.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον. Ωρες ευθύνης για όλους μας.

    ΕΘΝΟΣ: Τριπλή αλλαγή στο ασφαλιστικό. Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανατροπή του νόμου Ρέππα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πλασάρονται μιτροφόροι δελφίνοι. Ο Αρχιεπίσκοπος, χθες, στους Αγίους Πάντες, χαρακτήρισε "βαθιά νυχτωμένους" όσους πιστεύουν ότι θα παραιτηθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαγραφές 40 στελεχών. Ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματός του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νυχτωμένοι... δαίμονες. Σοκάρουν οι πύρινοι λόγοι Χριστόδουλου και Ειρηναίου κατά των εχθρών της Εκκλησίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι πύλες της κολάσεως. Αγριεύει η κόντρα ιεραρχών με πολιτικές διαστάσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Έτσι θα απογειωθεί η ελληνική οικονομία. Ο κ. Αλογοσκούφης απαντά σε πέντε κρίσιμα ερωτήματα της "Εστίας".

    ESPRESSO: Συνελήφθη απατεώνας. Θησαύριζε πουλώντας αέρα. Πόσο κινδυνεύουμε στις αγορές μας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αμετανόητος... βλέπει πάλι συνωμοσίες. Αντί αυτοκριτικής, προκαλεί ο Χριστόδουλους.

    TRAFFIC NEWS: Διπλή ξαφνική επίθεση κατά Νίκου (Χατζηνικολάου). Πόλεμος στα κανάλια μετά το σάρωμα της τηλεθέασης από τη συνέντευξη Χριστόδουλου.

    Η ΧΩΡΑ: Μαριονέτες του Βαβύλη και των "σκοτεινών κέντρων" που κατέγραψαν σχέσεις και κινήσεις τους. Μαίνεται ο ιερός πόλεμος Χριστόδουλου -Ειρηναίου.

    City Press: Χριστόδουλος: Είμαι, και θα είμαι, εδώ. Ο Αρχιεπίσκοπος πετάει το γάντι στους επικριτές του και μιλάει για υπονομευτές και σκανδαλοποιούς.

    METRO: Σχέδιο αντεπίθεσης. "Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω", διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "αμετανόητος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνεχίζει να προκαλεί αντί να κάνει αυτοκριτική. Θεωρεί τον εαυτό του "εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση". Και επικαλείται διεθνείς συνωμοσίες για να μεταθέσει τις ευθύνες από τους ώμους του στους "εχθρούς της Εκκλησίας".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "οργισμένη ήταν η αντίδραση του Χριστόδουλου χθες, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Γλώσσα σκληρή από τον Αρχιεπίσκοπο, που περνά στην αντεπίθεση και δείχνει να ανακτά τη δημοτικότητά του".

    Η METRO γράφει ότι "σε εφαρμογή έχει θέσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σχέδιο αντεπίθεσής του, προκειμένου να σπάσει τον κλοιό αμφισβήτησης που έχει στηθεί γύρω του και ο οποίος στόχο έχει την παραίτησή του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "σ΄έναν ανηλεή πόλεμο για την προσωπική τους επιβίωση επιδόθηκαν Χριστόδουλος και Ειρηναίος, ενώ η Ιερά Σύνοδος σε εγκύκλιό της, που διαβάσθηκε χθες στις Εκκλησίες, παραδέχθηκε ότι "έγιναν σημεία και τέρατα με πρωταγωνιστές κληρικούς παντός βαθμού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "έφτασε η ώρα για να περάσει ο Χριστόδουλος στην επίθεση και να συντρίψει όλο το σκυλολόι που κινεί την σκευωρία εναντίον του, με στόχο να τον φιμώσει για να μπορέσει να περάσουν με άνεση τα βρώμικα σχέδια σε βάρος της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Η σκευωρία κατά του Αρχιεπισκόπου καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και οι εγκέφαλοι του βρώμικου σχεδίου άρχισαν να αποκαλύπτονται ενώ πολύ σύντομα θα παραδοθούν στη δημόσια χλεύη".

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος πετάει το γάντι στους επικριτές του και μιλάει για υπονομευτές και σκανδαλοποιούς. Χαρακτηρίζει "βαθιά νυχτωμένους" όσους "νομίζουν ότι θα παραιτηθώ". Υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί παρεμβατικό ρόλο στο δημόσιο βίο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ανήσυχη η κυβέρνηση από την κρίση στην Εκκλησία επιχειρεί, δια του Β. Μεϊμαράκη, να δώσει πολιτική χροιά στην υπόθεση, κατηγορώντας, κατά τα ειωθότα, το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουν έτσι οι πύλες της κολάσεως, με τον Χριστόδουλο πάντως να "αντεπιτίθεται", αλλά να συλλαμβάνεται και πάλιν εκτός αληθείας, αφού τον διέψευσε επισήμως ο Ιεροσολύμων Ειρηναίος για την υπόθεση Βαβύλη ή Φωκά. Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε το υπ. Εξωτερικών να διευκρινίσει τα του διαβατηρίου του απεσταλμένου του Αρχιεπισκόπου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "όλοι αυτοί που "πονούν" και κόπτονται για την Εκκλησία, ενώ δεν γνωρίζουν σε ποια ενορία ανήκουν και πηγαίνουν στην Εκκλησία μία -ή καμμία- φορά το χρόνο, πίστεψαν, για μία στιγμή, ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι "τελειωμένη υπόθεση" και πλάσαραν, μέσω του Τύπου, τους διαδόχους του. Η "Ε.Ω." και οι "Νέοι Ανθρωποι" είχαν, επανειλημμένα, γράψει για τις επιθυμίες όλων αυτών, καθώς και για το πρόσωπο το οποίο ετοίμαζαν ως διάδοχό του και δεν ήταν άλλο από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Αλλά, ο Αρχιεπίσκοπος το ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο: "Εάν νομίζουν όσοι μας πολεμούν ότι θα παραιτηθώ ή ότι θα πάψω να ομιλώ είναι βαθιά νυχτωμένοι".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "απόλυτος θρυμματισμός στην κορυφή της Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επιμένει ότι ο Βαβύλης εστάλη από τον Αρχιεπίσκοπο ως "Απόστολος Φωκάς", ενώ ο κ. Χριστόδουλος εξακολουθεί να δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση. Τα ψεύδη και οι αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές και των δύο δημιουργούν ισχυρό πλήγμα στην Ορθοδοξία. Η δημόσια ανταλλαγή επιστολών και δηλώσεων μεταξύ Αθηνών και Ιεροσολύμων αποδεικνύει ότι και οι δύο ιεράρχες είναι μαριονέτες του Βαβύλη".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "πλήρης και πασιφανής πλέον ο θρυμματισμός του Αρχιεπισκόπου. Μετά το πλήθος των αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεών του και των αυτοδιαψεύσεων, χθες για μία ακόμη φορά, έχοντας μετατρέψει τον άμβωνα σε πολιτικό βήμα, επέμενε στην προσφιλή τακτική των εθνικιστικών εξάρσεων και οχυρωμένος πίσω από την ανύπαρκτη περιουσιακή του κατάσταση προσπάθησε να περιορίσει το μέγεθος των συνταρακτικών αποκαλύψεων που, κατά τα φαινόμενα, επέρχονται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ξέσπασαν χθες Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και Πατριάρχης Ειρηναίος εναντίον όλων όσοι επιτίθενται στους ίδιους και την Εκκλησία. Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση, καθώς το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαντήσει στις καταγγελίες για τη δράση Βαβύλη επί των ημερών του".

    [04] Ελληνική Οικονομία

    Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι "η ελληνική οικονομία μπορεί να απογειωθεί. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί στην Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας είναι το μερίδιο του δημόσιου τομέα στην οικονομία να περιορίζεται κατά 1% του ΑΕΠ στην επόμενη πενταετία. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το να απελευθερωθούμε από τη δουλεία της διατήρησης του 51% σε ορισμένες ΔΕΚΟ. Χρειάζεται επίσης, να αντιμετωπίσουμε δύο σημαντικά προβλήματα: Τις ακαμψίες της αγοράς εργασίας και το ασφαλιστικό. Πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση πολίτη-κράτους. Να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών".

    [05] Ασφαλιστικό

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με στραμμένη την προσοχή της κοινής γνώμης στον 'ιερό πόλεμο' που ταλανίζει τη δημόσια ζωή, η κυβέρνηση επιδίδεται απερίσπαστη στο ... ειρηνικό έργο της αντιμεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, που θέτει σε σκληρή δοκιμασία τη συνέπεια έργων και προεκλογικών υποσχέσεων. Με συγκεκριμένες κινήσεις στα λεγόμενα 'ευγενή Ταμεία', στο Δημόσιο και στο ΙΚΑ, ανοίγει το προεκλογικά 'κλειστόν' ασφαλιστικό σύστημα".

    [06] Επιδοτήσεις επενδύσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλα προγράμματα στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων -μεταξύ των οποίων και μικρομεσαίες- αλλά και άλλων φορέων για τη δημιουργία ενός καινοτόμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με οφέλη αντίστοιχα στο περιβάλλον, στη χρήση ενέργειας και στην τουριστική εικόνα της χώρας. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται τέσσερα μεγάλα σε αυτές τις δύο κατηγορίες Προγράμματα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα' του υπουργείου Ανάπτυξης, στα οποία επιχειρήσεις και άλλοι φορείς μπορούν άμεσα να υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις διεκδικώντας κατά περίπτωση επιχορηγήσεις για ενεργειακά και τουριστικά έργα από 30% έως και 50%".

    [07] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "πτωτικές τάσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά ακινήτων καθ΄όλη τη διάρκεια του 2005. Η συμπεριφορά των παραγόντων της αγοράς καθώς και η διεθνής οικονομική κατάσταση, κυρίως σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κτηματαγοράς".

    [08] Κυβέρνηση - Κώστας Καραμανλής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "φυγή προς τα εμπρός ετοιμάζει ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Διαπιστώνοντας ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στηρίζει τις παρεμβάσεις του από την απογραφή της Οικονομίας μέχρι και τον αγώνα για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, ο κ. Καραμανλής ετοιμάζει ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα με ορίζοντα την τριετία που απομένει και στην οποία σκοπεύει να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύθηκε προεκλογικά έναντι του ελληνικού λαού".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "αντεπίθεση του Κ. Καραμανλή σε όλα τα μέτωπα αρχίζει από σήμερα, λίγες ημέρες πριν η κυβέρνησή του συμπληρώσει ένα χρόνο στην εξουσία και εν μέσω των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αλλά και των αποκαλύψεων στους χώρους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης. Ιδιαίτερη βαρύτητα ο πρωθυπουργός θα δώσει στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, στα εθνικά θέματα, στην οικονομία και , βεβαίως, στην κάθαρση σε όλους τους τομείς".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επιζητεί τη στήριξη του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, (όπως διεφάνη κατά τη συνάντησή τους σε ρεστοράν της Εκάλης), από την άλλη πλευρά θέλει να 'δείξει τα δόντια' του στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά το Συνέδριο του Κινήματος, θα προχωρήσει σε 40 διαγραφές, μεσαίων κατά βάση στελεχών, σε μια επίδειξη πυγμής και σε μια προσπάθειά του, συγχρόνως, να στείλει μηνύματα σε στελέχη 'πρώτης γραμμής', όπως ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, αλλά και κάποια άλλα, προκειμένου να σταματήσουν να τον υπονομεύουν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 28 February 2005 - 22:26:34 UTC