Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/03/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Δικαιοσύνη
  • [05] Οικονομία
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας
  • [08] Κινητοποιήσεις
  • [09] Χρηματιστήριο
  • [10] ΔΕΚΟ - Άρση μονιμότητας
  • [11] ΛΑΦΚΑ
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Σοφοκλέους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/03/2005

    Η κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης, καθώς και η Οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΔΕΚΑνίκια για τον Χριστόδουλο. Σύσκεψη με μητροπολίτες για νέες συμμαχίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κακουργήματα οι παράνομες συναλλαγές. Χρηματιστήριο: Έτοιμο το νομοσχέδιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φιλάμε το χεράκι Σας". Επιστολή Γιοσάκη και της παρέας του στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή Μητροπολίτη στα Κύθηρα το 1998.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καταρρέει η σκευωρία. Ποιοι και γιατί πολεμούν τον Χριστόδουλο.

    Η ΑΥΓΗ: Νέο άλμα του πληθωρισμού. Έφθασε στο 4,2% τον Ιανουάριο. Υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταιγίδα Κουρή σάρωσε τους σκευωρούς. Συνεντεύξεις-φωτιά του εκδότη της "Αυριανής" στον ALPHA και στο ALTER.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρωταθλητές Ευρώπης σε έλλειμμα, χρέος, πληθωρισμό. Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλα τα οικονομικά μεγέθη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στρατιωτική θητεία. Πώς αναγνωρίζεται στα συντάξιμα χρόνια. Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

    ΕΘΝΟΣ: Δικαίωση για ΛΑΦΚΑ. Επιστροφή αναδρομικών σε 900.000 συνταξιούχους με εισήγηση-σταθμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κύριε ελέησον... ο Γερμανός ξανάρχεται! Αφού απέτυχε και έμεινε ΜΟΝΟΣ, όταν ζήτησε την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, τώρα μια ολίγη από... γιουβέτσι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η χλιδή πρόδωσε δύο δικαστικούς. Νέα κρούσματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Πού και πόσες για όλο το 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκαλοπιές στον Χριστόδουλο. Και φταίει και δεν μπορεί να κάνει κάθαρση, πιστεύουν οι πολίτες.

    ΕΣΤΙΑ: Η απογείωσις της οικονομίας. Θετική αίσθησις από την συνέντευξη Αλογοσκούφη.

    ESPRESSO: Η μεγάλη αγωνία του Φασούλα για το παιδί του. Τι λέει η γυναίκα του Μάσα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κύμα φημολογίας και προληπτική μετάθεση δικαστών. Μετακινούνται λειτουργοί από τον Πειραιά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΚρισοΠηγής το ανάγνωσμα... Καταγγελίες του υπό παραίτηση Μητροπολίτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαγειρεύουν άρση μονιμότητας! Σχέδιο ιδιωτικοποίησης στις ΔΕΚΟ.

    Η ΝΙΚΗ: Ικέτης του Μαξίμου. Ο Χριστόδουλος καλεί τη "δεξιά του Κυρίου". Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου σήμερα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ζητάμε δουλιά και πραγματικές αυξήσεις. Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων.

    TRAFFIC NEWS: Λίφτινγκ με τη Ρούλα στον αέρα. Όλα για τη θεαματικότητα.

    Η ΧΩΡΑ: Θεία κωμωδία και αγία αλαζονεία. Συγκρούσεις καναλαρχών, παρουσιαστών και μεγαλοσυμφερόντων γύρω από την κρίση στην Εκκλησία.

    City Press: Κυβέρνηση προς εφοπλιστές: Επενδύστε στην Ελλάδα.

    Μetro: Νέο πλαίσιο για το ΧΑΑ. Την προστασία των επενδυτών θέτει ως στόχο η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνουν το ΕΚΑΣ 25.000 συνταξιούχοι. Αναπροσαρμόζονται τα εισοδηματικά κριτήρια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκλογές Δικηγόρων Θεσσαλονίκη. Γαρούφας - Γωγάκος στο δεύτερο γύρο.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος μία μέρα πριν καταθέσει και επισήμως στη Διαρκή Ιερά Σύνοδος την παραίτησή του. "Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι έφυγα από το Μοναστήριο (της Χρυσοπηγής), στο οποίο άντεξα μόνο τέσσερις μήνες. Δεν μου συγχώρεσαν ότι βρέθηκα κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, στο στενό του περιβάλλον. Τους πείραξε το αριστερό μου παρελθόν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σύσκεψη "κορυφής" με δέκα αρχιερείς και τρεις νομικούς συμβούλους είχε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επιχειρώντας να συνάψει εκ νέου συμμαχίες τόσο με ιεράρχες της "Χρυσοπηγής" όσο και με διαφωνούντες μητροπολίτες σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της κάθαρσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "επιστολή του Ιάκωβου Γιοσάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, η οποία χρονολογείται από το 1998, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η "Α". Αφορά στην εκλογή του νέου μητροπολίτη Κυθήρων είναι γραμμένη με οικειότητα και υπογράφεται μεταξύ άλλων κι από τον επίσης προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Κύριλλο Σταυρόπουλο".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "πυρετό διαβουλεύσεων έφεραν χθες οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή για το ξεπέρασμα της εκκλησιαστικής κρίσης. Λίγο μετά το μεσημέρι, τελείωσε η συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος με δέκα μητροπολίτες και τρεις νομικούς συμβούλους για την αντιμετώπισης της κρίσης των τελευταίων ημερών, αλλα και εν όψει της συνεδρίασης της Διαρκής Ιεράς Συνόδου την Τρίτη".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "η σκευωρία κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου την οποία οργάνωσαν "σκοτεινά κέντρα" , καταρρέει. Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών θα στηρίξει τον Αρχιεπίσκοπο στην προσπάθειά του για κάθαρση στο χώρο της Εκκλησίας. Ο ίδιος ο κ. Χριστόδουλος θα καταγγείλει ότι όσοι μέχρι τώρα τον πολεμούσαν διαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ανοιχτά υπέρ ή κατά του Αρχιεπισκόπου τάσσονται καναλάρχες, παρουσιαστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Άγρια σύγκρουση και καρφώματα κατά μητροπολιτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός είναι Ιεράρχης που δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Είναι απορίας άξιον πως έχει κολλήσει η βελόνα του μυαλού του στη λέξη "παραίτηση". Έκανε μια φορά την πρόταση -όχι πρόταση μομφής- να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος , ενώπιον της Ιεραρχίας και στην επακολουθήσασα ψηφοφορία βρήκε την δική του ψήφο. Δεν τον κάκισε κανείς. Έτσι νόμιζε, έτσι πίστευε, έτσι έπραξε. Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο τροπάριο σε άλλο ήχο. Χθες με δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε ότι όσοι τραυματίζουν τους θεσμούς πρέπει να εκβάλλονται και να καθαιρούνται αφήνοντας πάλι αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "καταιγίδα στην κυριολεξία ο εκδότης της ΑΥΡΙΑΝΗΣ Γιώργος Κουρής σάρωσε τα πρεπόζιτα που οργάνωσαν την σκευωρία κατά του Χριστόδουλου με δύο συνεντεύξεις φωτιά που προκάλεσαν πάταγο. Μιλώντας το πρωί στον ALPHA και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ALTER με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Γιώργος Κουρής ανέτρεψε ριζικά το στημένο σκηνικό των καναλιών τα οποία με πρόσχημα την κάθαρση υπονομεύουν ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο. Τσάκισε τα σαθρά επιχειρήματα που προβάλει το "σύστημα" που βρίσκεται πίσω από το βρώμικο κόλπο και έχει στόχο την φωνή του Χριστόδουλου".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "παράκληση" στο Μέγαρο Μαξίμου για μια δήλωση στήριξης από τον πρωθυπουργό, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μια ακόμα προσπάθειά του να βρει "σωσίβιο" συναντώντας όμως την απροθυμία από τον Κώστα Καραμανλή για μια τέτοια πρωτοβουλία αυτήν τη στιγμή που επιμένει να παραμένει στο ρόλο του παρατηρητή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ευθύνες στον Αρχιεπίσκοπος επιρρίπτει το 54,1% των ερωτηθέντων σε μέτρηση της Kapa Research, για τον "Αντένα". Το 42,3% εκτιμά ότι δεν εγγυάται την κάθαρση και μόνον το 17,4% πιστεύει το αντίθετο. Μοιρασμένα είναι τα ποσοστά για παραίτησή του: 44,4% πρέπει ή μάλλον πρέπει να παραιτηθεί , 48,7% όχι ή μάλλον όχι".

    [04] Δικαιοσύνη

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "την προληπτική μετάθεση των δικαστών που υπηρετούν επί πολλά χρόνια στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Πειραιώς εισηγήθηκε προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Κάπος. Το επιχείρημά του είναι ότι η μακρά παρουσία των δικαστών στα πειραϊκά δικαστήρια, των οποίων ο χώρος αρμοδιότητας δεν είναι τόσο ευρύς όσο της Αθήνας, κινδυνεύει να προκαλέσει εντυπώσεις εις βάρος της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας των δικαστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "κάθε 24ωρο και μια αποκάλυψη για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος που επιχειρεί εδώ και μέρες να εκριζώσει η ηγεσία του Αρείου Πάγου. Κι ενώ τα αρμόδια δικαστικά όργανα κινούνται ταχέως προς την κατεύθυνση αυτή, πολλές ουρές φαίνεται να "σκοντάφτουν" και σε αυτόνομες περιπτώσεις δικαστών που πλούτισαν αδικαιολογήτως".

    [05] Οικονομία

    Η City Press σημειώνει ότι "προσπάθεια Καραμανλή και οικονομικού επιτελείου να στρέψουν εφοπλιστικά κεφάλαια στην ελληνική οικονομία. Ο εφοπλιστικός κόσμος διστάζει να δεσμευθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων, νομοθετικών περιορισμών και φαινομένων διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση. Από την έκβαση της προσπάθειας θα προσδιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "θετική αίσθηση έχουν προκαλέσει οι πλήρεις και συγκροτημένες απαντήσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη στην συνέντευξη που παρεχώρησε χθες στην "Εστία". Τα κύρια συμπεράσματα είναι δύο: πρώτον, ότι η οικονομική πολιτική της Κυβερνήσεως έχει πολύ συγκεκριμένη στρατηγική και μακρόπνοους στόχους και δεύτερον, ότι η απογείωσις της ελληνικής οικονομίας την οποία προσδοκά ο κ. Αλογοσκούφης είναι απολύτως εφικτή".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στα αρνητικά μακροοικονομικά μεγέθη. Ο πληθωρισμός στο 4,2% είναι ο υψηλότερος της ευρωζώνης, όπου περιορίζεται στο 1,9% και ο δεύτερος υψηλότερος μεταξύ των 25 ευρωπαϊκών χωρών-μελών (μετά τη Λετονία με 6,7%). Το έλλειμμα υπερβαίνει το 6% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε στα 201,2 δισ. ευρώ από 177,8 δισ. ευρώ το 2003. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή την έκθεσή του για την οικονομία και θα ζητήσει αυστηρά μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "ανεβαίνει συνεχώς ο πληθωρισμός στη χώρα μας, που έφθασε στο 4,2% τον Ιανουάριο, αυξημένος κατά 0,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για πληθωρισμό που είναι υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού (1,9%) σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα".

    [06] Κυβέρνηση

    Η Espresso γράφει ότι "την τακτική της "κόμπρας" επιλέγουν στο Μέγαρο Μαξίμου για ένα δυνατό πολιτικό χτύπημα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο τα όσα θλιβερά αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο Εκκλησία-Δικαιοσύνη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού συλλέγουν στοιχεία που αποκαλύπτουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, εμπλοκή στελεχών του Κινήματος στο "σύστημα" που επί χρόνια ανέχτηκε τον Βαβύλη και τους ομοίους του".

    [07] Αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας στο ΙΚΑ αναλύει σε έρευνά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Ειδικότερα, στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους του ΙΚΑ παρέχεται το δικαίωμα της αναγνώρισης του χρόνου στρατιωτικής τους υπηρεσίας ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης ΙΚΑ, στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ. Το παραπάνω δικαίωμα έχουν σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου ή συνταξιούχου και τα μέλη της οικογένειας αυτού".

    [08] Κινητοποιήσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "μια πλούσια σε εργατικές κινητοποιήσεις βδομάδα ξεκινάει σήμερα από τα λιμάνια όλης της χώρας. Από τα χαράματα, οι ναυτεργάτες περιφρουρούν την 48ωρη απεργία τους στους καταπέλτες των πλοίων, με τις ταξικές δυνάμεις να πρωτοστατούν και σ' αυτήν την απεργιακή μάχη, για το δικαίωμα στη δουλιά, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου".

    [09] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για όσους εμπλέκονται σε παράνομες συναλλαγές αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ με όφελος άνω των 300.000 ευρώ και ασκούν χειραγώγηση μετοχών με 'προνομιακές πληροφορίες', προβλέπει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και διαφάνεια των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης".

    Σύμφωνα με το ΜΕΤΡΟ "τη θωράκιση του χρηματιστηρίου με νέα δέσμη μέτρων, προκειμένου να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς και να απαλλαγεί οριστικά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, επιχειρεί η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο 'Για την προστασία της κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και από πράξεις χειραγώγησης".

    [10] ΔΕΚΟ - Άρση μονιμότητας

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ανατροπές στο ιδιοκτησιακό και εργασιακό καθεστώς των ΔΕΚΟ, στα χνάρια του ΟΤΕ, δρομολογεί η κυβέρνηση. Σχεδιάζεται η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους και η πώληση πακέτων μετοχών μαζί με το μάνατζμεντ σε ιδιώτες επενδυτές".

    [11] ΛΑΦΚΑ

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "δικαστική εισήγηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση συνταξιούχου, που εκδικάζεται σήμερα για επιστροφή εισφορών από την παράνομη παρακράτηση. 'Πράσινο φως' για άλλους 900.000 συνταξιούχους για αναδρομικά τριών και πέντε ετών".

    [12] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " 'Πακέτο' 61.743 προσλήψεων σε 15 υπουργεία για όλο το 2005 βρίσκεται προς έγκριση στην Τριμελή Διυπουργική Επιτροπή. Τρέχουν οι προθεσμίες για 728 θέσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δέσμιοι του χρέους. Οι υψηλές οφειλές του Δημοσίου αποτελούν "τροχοπέδη" για την οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κέρδη 7,5 δισ. ευρώ για 336 εισηγμένες. Αυξημένη 10% η κερδοφορία των εταιρειών το 2004".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι 100 εταιρείες με τα ακριβότερα κτίρια. ICAP: Στα 11,5 δισ. ευρώ η αξία του".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Σοφοκλέους αξιολογεί τα κέρδη των εισηγμένων. 8,2% αύξηση τζίρου και 3,4% μείωση κερδών δείχνουν 340 ισολογισμοί του 2004".

    [14] Σοφοκλέους

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Η λογιστική αναδιάρθρωση, αρκετών εισηγμένων και η εξυγίανση μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου ή εγγραφής υψηλών προβλέψεων για επισφάλειες, επηρέασε το ρυθμό μεταβολής των κερδών το 2004. Όπως προκύπτει από τη συλλογή και επεξεργασία ισολογισμών από την Hellastat ΑΕ τα συνολικά έσοδα των εισηγμένων αυξήθηκαν 8,2% στα 48.036,48 εκατ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5.108,7 εκατ. (μείωση 3,4%)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 1 March 2005 - 22:24:28 UTC