Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-10 (fwd)

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [04] Εκκλησία - Δικαιοσύνη
  • [05] Προγράμματα Επιδότησης Ανέργων
  • [06] Οικονομία
  • [07] Αγορά ακινήτων
  • [08] Εφάπαξ: Δηλώσεις Πάγκαλου
  • [09] Νομός Έβρου: Πλημμυροπαθείς
  • [10] Αυξήσεις σε συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ
  • [11] Προσλήψεις εποχικού προσωπικού
  • [12] Δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Έκθεση Γκαργκάνα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/3/2005

    Ο απόηχος της συνέντευξης του πρωθυπουργού, η οικονομία της χώρας και η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προγράμματα επιδότησης για 17.650 άτομα. Αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και γυναίκες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Να καταργηθεί το εφάπαξ προτείνει το ΠΑΣΟΚ! Βόμβα δια στόματος Πάγκαλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Καλλίνικος στη δίνη του κυκλώνα. Συγκλονίζεται ξανά η Ιεραρχία μετά τη νέα τροπή στις αποκαλύψεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Φθηνά δάνεια. Σταθερό 7,40% - Κυμαινόμενο 6,90%. Μείωσε το επιτόκιο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Στο κενό το "διάγγελμα" λιτότητας του Καραμανλή. Την ερχόμενη Πέμπτη απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος: Ξεπουλάει σε Ισραηλινο-Τουρκική τουριστική εταιρία την περιουσία του Πατριαρχείου για ένα κομμάτι ψωμί...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άδεια ταμεία και στάση πληρωμών στο Δημόσιο. Ελλείψει χρημάτων καθυστερούν οι υπεσχημένες αυξήσεις μισθών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.686 προσλήψεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, Υγεία, δήμους. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Έκρηξη δυσφορίας. Γκάλοπ METRON ANALYSIS: Απογοητευμένοι έξι στους δέκα από την οικονομική πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αν θέλει να είναι και την επόμενη τετραετία πρωθυπουργός... Ο Καραμανλής για να πείσει θα πρέπει να "σκουπίσει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 17.650 νέες θέσεις εργασίας. Εξασφαλίζουν τέσσερα καινοτόμα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας. Προτεραιότητα σε γυναίκες, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιδοτήσεις για 17.650 άνεργες και νέους επιχειρηματίες. Υπουργείο Απασχόλησης: Τέσσερα προγράμματα συνδυασμένης δράσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιστορίες για αγίους και δικαστές. Παρενοχλήσεις, ύποπτα εμβάσματα και ανήξερος Γιοσάκης.

    ΕΣΤΙΑ: Αδίστακτοι διαστρεβλωτές. Το ΠΑΣΟΚ διαστρέφει την συνέντευξη Καραμανλή.

    ESPRESSO: Κινδυνεύουμε στα Ινστιτούτα Αισθητικής. Συγκλονιστική μαρτυρία: "Πήγα για αποτρίχωση και μπήκα στην εντατική".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τεχνολογική καθυστέρηση της Ελλάδας. Ουραγός στην Ε.Ε., 42η διεθνώς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πήγαμε καλά μπορούμε καλύτερα". Ο Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μια ζωή δόσεις. Στεγαστικά για 40 χρόνια! Αδιέξοδο από την ακρίβεια στα ακίνητα.

    Η ΝΙΚΗ: Τα κατά Καραμανλή ψεύδη. Η κυβέρνηση δεν τήρησε καμία προεκλογική υπόσχεση. Τη "Μαύρη Βίβλο της αναξιοπιστίας" παρουσίασαν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κραυγή απόγνωσης από τους πλημμυροπαθείς. Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Έβρο.

    TRAFFIC NEWS: Εξαπατούσε αφελείς στο όνομα της Γκερέκου. Χοντρή κομπίνα με θύματα Κερκυραίους. Πώς πιάστηκε στα πράσα η 38χρονη.

    Η ΧΩΡΑ: Όχι αμνησία και αμνηστία στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Έρχονται νέα μέτρα και διαμαρτυρίες.

    Μetro: Απεργιακός πυρετός. Κύμα αντιδράσεων των εργαζομένων στις εξαγγελίες Καραμανλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γκάλοπ της METRON ANALYSIS για τη ΓΣΕΕ. 6 αγκάθια για την κυβέρνηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από τον Ο.Α.Ε.Δ. το 2005. Τόνωση της απασχόλησης 9.000 ευρώ για 12.650 νέους επαγγελματίες.

    [03] Συνέντευξη Καραμανλή

    H ESPRESSO γράφει ότι "ως ένα εξάσφαιρο που βάλλει συντονισμένα κατά της κυβέρνησης λειτούργησαν χθες οι έξι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ που με ομαδικά πυρά προσπάθησαν να πλήξουν τον πρωθυπουργό και την πολιτική του. Έχοντας υπό μάλης έναν ογκωδέστατο φάκελο με τον τίτλο "μαύρη βίβλος της αναξιοπιστίας" Πάγκαλος, Παπουτσής, Διαμαντοπούλου, Παπαδόπουλος, Τσούρας και Δαμανάκη ένας ένας με τη σειρά έριξαν τις βολές τους".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μειώνεται καθημερινά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχουν εφαρμοστεί αρκετές από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Ο λαός και κυρίως τα εκατομμύρια των Νεοδημοκρατών εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄κατηγορίας από το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Οι βαρωνίες της διαπλοκής καθυβρίζουν τον πρωθυπουργό από την μία μέρα και από την άλλη συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα ληστρικά προνόμια του σημιτικού παρελθόντος".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στις καλένδες παραπέμπονται όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, η οποία παράλληλα με τη διετή λιτότητα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μεθοδεύει υπό τον μανδύα των "διαρθρωτικών αλλαγών" σειρά ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις με απώτερο στόχο να τις παραδώσει , στο όνομα της ανταγωνιστικότητας βορά στις άγριες διαθέσεις της ασύδοτης αγοράς. Τη "Μαύρη Βίβλο" της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και προσωπικα΄του Κ. Καραμανλή παρουσίασαν χθες οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτοντας με στοιχεία όλο το εύρος του εμπαιγμού των Ελλήνων πολιτών από τη ΝΔ".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "χρονιά βασικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων" χαρακτήρισε το 2005 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. "Για πρώτη χρονιά η κυβέρνηση τα πήγε καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το καλύτερο" τόνισε επίσης σχολιάζοντας τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "μεγάλωσε η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας και του εισοδήματός τους με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού , προχθές όπου ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε διετή σκληρότερη λιτότητα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και άνοιγμα του Ασφαλιστικού. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήρια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ακούσαμε όλοι προχθές το βράδυ και τον λόγο του πρωθυπουργού και τις απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους όπου ήταν καλεσμένος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών επ΄ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου της ΝΔ στην εξουσία. Πολιτικοί παρατηρητές αλλά και αξιόπιστοι οικονομικοί κύκλοι σχολιάζοντες την παρουσία Καραμανλή κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Καραμανλής αν θέλει να είναι πρωθυπουργός και δεύτερη τετραετία θα πρέπει ν΄ανασκουμπώσει τα μανίκια του να αρπάξει τη σκούπα και ν΄αρχίσει το σκούπισμα μέσα κι έξω. Πρώτα-πρώτα πρέπει ν΄απομονώσει και ν΄αδρανοποιήσει τα εξαπτερυγάκια του Σημίτη και παλαιοτέρων εποχών που βρίσκονται σε καίρια πόστα του Δημόσιου Τομέα και κάνουν ακόμα υπόγειο κουμάντο. Έπειτα να μη δώσει περιθώρια και σε ημετέρους να εκμεταλλευθούν καταστάσεις εις βάρος του".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ "χθες το πανελλήνιο συνειδητοποίησε τον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει τα πάντα. Οι πολίτες είδαν και άκουσαν τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου. Και στη συνέχεια άκουσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαστρέφουν πλήρως αυτά που είπε ο κ. Καραμανλής ώστε να τον κατηγορούσουν ως δήθεν ανειλικρινή και αναξιόπιστο".

    H CITY PRESS εκτιμά ότι θα υπάρξει "αλλαγή συνδικαλιστικού και πολιτικού σκηνικού μετά τη συνέντευξη Καραμανλή. Οι συνταξιούχοι ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις, ακολουθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 17-19 Μαρτίου. Συντονιστές ΠΑΣΟΚ: Ιδού η "μαύρη βίβλος" της κυβερνητικής αναξιοπιστίας. Ν .Γκαργκάνας στη Βουλή: Πάρτε μέτρα και γρήγορα για τη μείωση του ελλείμματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας".

    H METRO προσθέτει ότι "στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι, με ενισχυμένα τα αιτήματά τους για αυξήσεις στις αποδοχές τους, εκτιμώντας ότι απομακρύνεται η προοπτική άμεσης βελτίωσης των εισοδημάτων τους μετά την περιγραφή της κατάστασης της οικονομίας από τον πρωθυπουργό με μελανά χρώματα. Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως διετής περίοδος λιτότητας χθες υπήρξε μπαράζ εξαγγελιών για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα'".

    [04] Εκκλησία - Δικαιοσύνη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "απ΄όλα έχει ο μπαξές. Ο Πειραιώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από ...ψάλτη, αλλά προ ετών. Ο Γιοσάκης σφίγγα για την εμπλοκή του με δικαστές, αλλά την ίδια ώρα αποκαλύπτονται δύο εμβάσματα δικηγόρων του σε λογαριασμό του πρωτοδίκη Καλούση. Άλλο ένα, 48.000 ευρώ από άνθρωπο της νύχτας. Πάντως οι ιεράρχες ικανοποιήθηκαν από το "μπράβο" Καραμανλή και με την ευκαιρία ο Χριστόδουλος ζητεί διαχειριστικό έλεγχο σε μητροπόλεις και μοναστήρια".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας από την Κύπρο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μαζί με δύο Ισραηλινούς ο ένας ήταν άνθρωπος της MOSSANT μετέβησαν στα Κατεχόμενα της Κύπρου και παζάρεψαν μεταβίβαση περιουσίας εκατομμυρίων λιρών που ανήκουν στο Πατριαρχείο σε Ισραηλινο-τουρκική τουριστική εταιρία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο παρουσιάζεται σήμερα για εξηγήσεις ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος αφού ο ιεροψάλτης Ηλίας Τούμπας επέμεινα και χθες στην καταγγελία του. Η υπόθεση παίρνει τώρα νέες διαστάσεις".

    [05] Προγράμματα Επιδότησης Ανέργων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "την υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων για τη δημιουργία 17.650 νέων θέσεων εργασίας προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "νέα προγράμματα για την επιχορήγηση 12.650 νέων ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και 5.000 άνεργων γυναικών ενέκρινε ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Τα προγράμματα διαμορφώθηκαν με βάση κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να είναι αποτελεσματικά".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "προγράμματα επιχορήγησης 12.650 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών για το έτος 2005 και ακόμη ειδικότερα δράσεις για 5.000 γυναίκες ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα για τα προγράμματα των γυναικών η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθεί από τις 21 Μαρτίου και μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις".

    [06] Οικονομία

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων οδηγεί σε ένα είδος στάσης πληρωμών στο Δημόσιο. Τον Φεβρουάριο, τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν μειωμένα κατά 12% με αποτέλεσμα να επιτείνεται το δημοσιονομικό αδιέξοδο. Στα νοσοκομεία δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες και οι υπερωρίες ούτε καν του Δεκεμβρίου, οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών καθυστερούν να καταβληθούν από εξαμήνου και οι υπεσχημένες αυξήσεις μισθών θα δοθούν τέλη Μαρτίου (οι περυσινές είχαν δοθεί Φεβρουάριο)".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "διευρύνεται το τεχνολογικό χάσμα που χωρίζει την ελληνική οικονομία από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποκαλύπτει την τεχνολογική καθυστέρηση της χώρας που κατατάσσεται πλέον στην 42η θέση, σε σύγκριση με την 34η που είχε καταλάβει πέρυσι. Η Ελλάδα είναι ουραγός μεταξύ των 15 κρατών-μελών της ΕΕ και πίσω από τα περισσότερα νέα κράτη-μέλη καθώς έλαβε χαμηλή βαθμολογία σε κρίσιμους τομείς που οδηγούν στην ενίσχυση της τεχνολογικής διείσδυσης όπως το ρυθμιστικό περιβάλλον (όπου κυριαρχεί η γραφειοκρατία), η φτωχή τεχνολογική υποδομή, (καθυστερεί ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του Δημοσίου), το χαμηλό επίπεδο συνεργασίας πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιωτικού τομέα, κλπ".

    [07] Αγορά ακινήτων

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς στα καταναλωτικά δάνεια προσφέρει από σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μειώνοντας το σταθερό επιτόκιο στο 7,4% και το κυμαινόμενο στο 6,9%. Τα δάνεια, τα οποία μάλιστα θα χορηγούνται σε χρόνο ρεκόρ, αφορούν ποσά από 1.500 έως 30.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια εξόφλησης κυμαίνεται από 12 έως 72 μήνες. Η 'Α' παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά τα δικαιολογητικά που ζητά το Ταμιευτήριο για την έγκριση των καταναλωτικών δανείων, τα οποία απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους ηλικίας 22 έως 68 ετών".

    ΤΑ ΝΕΑ σχολιάζουν ότι "δάνεια για 40 χρόνια ετοιμάζουν να δώσουν τώρα οι τράπεζες με χαμηλότερες δόσεις, στοχεύοντας σε πελάτες μικρότερης ηλικίας, που σήμερα είναι αποκλεισμένοι από την αγορά ακινήτων λόγω της αύξησης των τιμών τους τα τελευταία χρόνια".

    [08] Εφάπαξ: Δηλώσεις Πάγκαλου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "την κατάργηση του εφάπαξ προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κ. Θ. Πάγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ 1 και στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί το εφάπαξ. Το ποσό που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους και το οποίο προέρχεται από κρατήσεις που τους επιβάλλονται. Δηλαδή πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα μετά το τέλος των εργάσιμων χρόνων, που το ΠΑΣΟΚ όπως όλα δείχνουν επιδιώκει να κάψει στην περίπτωση που επανέλθει στην κυβέρνηση".

    [09] Νομός Έβρου: Πλημμυροπαθείς

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "δέκτης της έντονης απόγνωσης και αγωνίας των εργαζομένων και των αγροτών, των λαϊκών γενικότερα στρωμάτων, έγινε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, περιοδεύοντας στο Νομό Έβρου και, ιδιαίτερα, στις πλημμυρισμένες από τα νερά του ποταμού περιοχές".

    [10] Αυξήσεις σε συντάξεις ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "αυξήσεις των συντάξεών τους, από τα ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ ανακοινώθηκαν χθες νωρίς το βράδυ από τον υπουργό Απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος υπόγραψε τις υπουργικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων στο ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και το ΤΣΑ. από 1/1/2005 οι συντάξεις που καταβάλλει το ΤΕΒΕ θα αυξηθούν κατά 4%, τα κατώτατα όρια συντάξεως καθορίζονται πλέον σε 357 ευρώ για τις συντάξεις γήρατος και αναπηρίας και σε 300 ευρώ για τις συντάξεις λόγω θανάτου".

    [11] Προσλήψεις εποχικού προσωπικού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "ελάχιστες είναι οι προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό που τρέχουν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι φορείς του Δημοσίου κρατούν 'παγωμένες' τις προκηρύξεις προσωπικού έως ότου τεθεί σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο προσοντολόγιο. Αντιθέτως εκατοντάδες προσλήψεις σε εποχικό προσωπικό βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν κυρίως θέσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και παραρτήματα της ΔΕΗ ανά τη χώρα. Συνολικά οι προσλήψεις τακτικού, εποχικού και υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης προσωπικού φθάνουν τις 1.186".

    [12] Δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "έκρηξη δυσαρέσκειας των πολιτών για έξι φλέγοντα θέματα καταγράφει έρευνα της Metron Analysis, που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ανοιχτές 'πληγές' για την κυβέρνηση αποτελούν τα θέματα των συμβασιούχων, της ακρίβειας, των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, της ανεργίας αλλά και το ασφαλιστικό".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ο ΦΠΑ βυθίζει τα έσοδα. Η πτώση των εισροών κατά 12% τον Φεβρουάριο προβληματίζει την κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πτώση ρεκόρ 12% στα έσοδα από ΦΠΑ. Εκτροχιασμό του προϋπολογισμού δείχνουν τα στοιχεία Φεβρουαρίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Αυστηρή πολιτική πέραν της διετίας. Συστάσεις από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Δημοσιονομική περιστολή και πέραν των δύο ετών. Διευκρινίσεις Γκαργκάν στη Βουλή για τη νομισματική πολιτική".

    [14] Έκθεση Γκαργκάνα

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "εμμονή στην πολυετή εφαρμογή μιας αυστηρής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να αποφύγει η χώρα το ενδεχόμενο απώλειας της διεθνούς της αξιοπιστίας συνέστησε χθες από του βήματος της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νικ. Γκαργκάνας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 10 March 2005 - 22:08:43 UTC