Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2005
  • [02] Οδικοί άξονες
  • [03] Απόστολος Βαβύλης
  • [04] Εφάπαξ
  • [05] Προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων
  • [06] Εκκλησία
  • [07] Χρηματιστήριο
  • [08] Ακίνητα
  • [09] Προσλήψεις στα νοσοκομεία
  • [10] Κ. Μητσοτάκης
  • [11] Υγεία
  • [12] Ορκωμοσία Κ. Παπούλια
  • [13] Οικονομία
  • [14] Εξωτερική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/2005

    Η κατασκευή των οδικών αξόνων που προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, η υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη , η οικονομία του τόπου και η απόφαση του Αρείου Πάγου για το εφάπαξ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προκήρυξη 2.000 θέσεων χωρίς διαγωνισμό. Τα νοσοκομεία θα κάνουν τις προσλήψεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάποιοι κρύβουν τον Βαβύλη για να μη μιλήσει! Αποκάλυψη-βόμβα του υφυπ. Δημ. Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Έχασε" η ΕΥΠ το φάκελο Βαβύλη. Καταστράφηκαν τα στοιχεία παραμονές εκλογών του 2000.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στα θρανία για προαγωγή και αύξηση μισθού 15%. Αρχίζουν τα προγράμματα επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

    Η ΑΥΓΗ: Ξανά χωρίς περίθαλψη οι μετανάστες. Εγκύκλιος Κακλαμάνη στη γραμμή Παπαδόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έπιασαν 20 βουλευτές που έπαιζαν από ένα έως πέντε δισ. τον χρόνο στο Χρηματιστήριο. Καταπέλτης το πόρισμα της Βουλής για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των πολιτικών της περιόδου 1999-2000.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άγριο φοροκυνηγητό μετά την κατάρρευση των εσόδων. Αυστηρές εντολές στο "νέο ΣΔΟΕ" να εντείνει τους ελέγχους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, επιβολή ΦΠΑ. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φορολογία ακινήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Ολόκληρο το εφάπαξ σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Ο Αρειος Πάγος άνοιξε τον δρόμο για αναδρομική πληρωμή στους συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος απειλεί με αγωγές αλλά... Κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο μιλάνε για τον "Άγιο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπόγειες διαδρομές ΠΑΣΟΚ - Βαβύλη. Αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως Χ. Μαρκογιαννάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υπόγειες διαδρομές Βαβύλη στην "πράσινη" ΕΥΠ. Αποκάλυψη: Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του πολυπράκτορα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύννεφα στη γειτονιά μας. Σπεύδει η κυβέρνηση να κλείσει το Σκοπιανό.

    ΕΣΤΙΑ: Η αυριανή ορκωμοσία του κ. Κάρολου Παπούλια. Κρίσιμη καμπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

    ESPRESSO: Η ερωτική ζωή των Ελλήνων. Όχι πια σεξ - Μόνο φίλοι.Η αδιαφορία των γυναικών και η ανικανότητα των ανδρών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πέντε αυτοκινητόδρομοι αλλάζουν τη ζωή της χώρας. Επτά δισ. ευρώ για 761 χλμ εθνικού δικτύου έως το 2012.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ακλώνητο το Εφάπαξ. Αντισυνταγματικό το πλαφόν. Απόφαση- σταθμός του Αρείου Πάγου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φόρος-φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αύξηση ως 70% στην τιμή του πετρελαίου.

    Η ΝΙΚΗ: Σε ιδιώτες τα διόδια. Η κυβέρνηση προσφέρει την εκμετάλλευση στους εργολάβους.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Κώστας Μητσοτάκης: Το... δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χρυσοφόρο δώρο στους μεγαλοκατασκευαστές. Εθνικοί οδοί και διόδια παραδίδονται στο κεφάλαιο.

    TRAFFIC NEWS: Ποτέ πια γυμνή υπόσχεται η Στέλλα. Εξομολόγηση στο Κανάλι 10.

    Η ΧΩΡΑ: Στενές σχέσεις Βαβύλη με περιβάλλον Σημίτη. Κατέστρεψαν τον φάκελο και στοιχεία στην ΕΥΠ τον Μάρτιο του 2000, παραμονές των εκλογών.

    City Press: Έξοδος από τη ρουτίνα. Μαζική φυγή από τα αστικά κέντρα το τριήμερο.

    Μetro: Εφάπαξ χωρίς όρια. Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική την επιβολή πλαφόν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 23+1 συμβουλές για λιγότερους φόρους. Τα μυστικά των φορολογικών δηλώσεων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σε ένα οκτασέλιδο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μας καίει πάλι το πετρέλαιο. Αναστάτωση και υπερεκμετάλλευση στη διεθνή αγορά.

    [02] Οδικοί άξονες

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "λεόντειες συμβάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων για την κατασκευή όσων έργων απαιτούνται για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της χώρας προετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει ταυτόχρονα στην ιδιωτικοποίηση όλων ουσιαστικά των δημόσιων διοδίων της χώρας με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στο αντίτιμο που καταβάλουν σήμερα οι οδηγοί. Οι σχετικές εξαγγελίες που καταρρίπτουν για μία ακόμη φορά το φιλολαϊκό προσωπείο της ΝΔ έγιναν χθες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων Γιώργου Σουφλιά ο οποίος ανακοίνωσε την κατασκευή μέσα στην επόμενη 5ετία με τη μέθοδο της παραχώρησης (με προνομιακούς όρους) έξι συνολικά μεγάλων οδηγών έργων, το κόστος των οποίων θα υπερβεί τα 7 δισ ευρώ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε αναμόρφωση του οδικού χάρτη της χώρας, αλλά και σε εξυγίανση του αμαρτωλού συστήματος ανάθεσης δημοσίων έργων κατά το πρόσφατο παρελθόν αποβλέπει το γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά εντός της προσεχούς πενταετίας θα πρέπει να έχει περατωθεί η κατασκευή 761 χιλιομέτρων νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων με την παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το εθνικό οδικό δίκτυο και θα παρακαμφθούν σημερινά επικίνδυνα τμήματα όπως τα Τέμπη και το πέταλο του Μαλιακού. Η ανάθεση και κατασκευή θα γίνει με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης ώστε από το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος 7 δισεκατομμυρίων ευρώ η συμμετοχή του Δημοσίου να μην υπερβεί τα 2 δισ από τα οποία το 50% θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η κυβέρνηση της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες και ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ παραδίδει όλο το εθνικό οδικό δίκτυο στο ιδιωτικό κεφάλαιο, υποχρεώνοντας τον ελληνικό λαό να πληρώνει πανάκριβα διόδια αφού στα υπάρχοντα οι τιμές θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ θα προστεθούν και νέα".

    [03] Απόστολος Βαβύλης

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "περίεργα πράγματα φαίνεται πως συμβαίνουν στην υπόθεση Βαβύλη με τελευταία παράμετρο του σίριαλ ότι ο φάκελος του "φαντομά" Βαβύλη χάθηκε -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "για ...."προστάτες" του Βαβύλη ακόμα και μέσα στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στις διεθνείς του διασυνδέσεις, αναφέρθηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Δημ. Τάξης κ. Μαρκογιαννάκης εξηγώντας μ΄αυτό τον τρόπο το γιατί ο Απόστολος Βαβύλης ακόμα δεν έχει συλληφθεί αφήνοντας ευθέως αιχμές για τον ρόλο της προηγούμενης κυβέρνησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "δήλωση-βόμβα στη Βουλή του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη. "Ίσως οι διασυνδέσεις του Βαβύλη διεθνώς αλλά και μέσα στην ελληνική δημόσια διοίκηση να είναι τέτοιες που υπάρχουν αδυναμία προς το παρόν σύλληψής του... Ίσως μάλιστα τη σύλληψή του να την απεύχονται περισσότερο κάποιοι άλλοι και από τον ίδιο", αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός διαβεβαιώνοντας πως ο Βαβύλης θα συλληφθεί. Πάντως είναι κοινή η αντίληψη ότι κάποιοι κρύβουν τον Βαβύλη για να μη συλληφθεί και μιλήσει".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "νέα συγκλονιστικά στοιχεία τις τις σκοτεινές σχέσεις του Βαβύλη με ανώτατους αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ έρχονται στην επιφάνεια. Το υπ. Δημόσιας Τάξης ανέφερε χθες ότι ο φάκελος του καταζητούμενου καταστράφηκε παραμονές των εκλογών του 2000. Πώς όμως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς εντολή από την πολιτική αρχή της ΕΥΠ, δηλαδή το Μαξίμου; Χθες από τη Βουλή ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "τα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνώριζαν τι εστί Βαβύλης, τουλάχιστον από το 1996 μυστηριωδώς...εξαφανίστηκαν και μάλιστα όλως "τυχαίως" προεκλογικά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι " συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση Βαβύλη. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 "πράσινα στελέχη" της ΕΥΠ εξαφάνισαν τα έγγραφα που τον ανέφεραν ως πράκτορα της Μοσάντ. Για την καταστροφή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρήγγειλε ΕΔΕ ενώ στη Βουλή ο υφυπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι τον Βαβύλη κρύβουν ξένες μυστικές υπηρεσίες".

    [04] Εφάπαξ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "απόφαση - σταθμό που αλλάζει τα δεδομένα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στην Ελλάδα, έλαβε ο Άρειος Πάγος σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 17/2005 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δημοσιεύθηκε χθες. Πιο συγκεκριμένα, ομόφωνα αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) στο εφάπαξ των υπαλλήλων του Δημοσίου, των εργαζομένων στις κρατικές τράπεζες και τους μεγάλους οργανισμούς που θεσπίστηκε με το νόμο Σιούφα το 1992".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των απολεσθέντων του εφάπαξ λόγω του νόμου Σιούφα μετά από την ομόφωνη απόφαση -σταθμό της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου".

    H METRO αναφέρει ότι " αντισυνταγματικό κρίθηκε το πλαφόν στο εφάπαξ των υπαλλήλων στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ελήφθη ομόφωνα και δημοσιεύθηκε χθες η επιβολή ανώτατου ορίου στο εφάπαξ, όπως θεσπίστηκε το 1992 με τον νόμο Σιούφα είναι αντίθετη προς τα Άρθρα 4 και 21 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών και αναλογικότητας".

    [05] Προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "στα θρανία πρόκειται να καθίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μέσα στον Μάρτιο ξεκινούν τα προγράμματα επιμόρφωσης των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ. Η επιμόρφωση αφορά όλους τους υπαλλήλους και αποτελεί "μπόνους" για προαγωγές και αύξηση μισθών μέχρι 15%. Η κάθε υπηρεσία και ο κάθε φορέας ανάλογα με τις ανάγκες καθορίζουν και τη συμμετοχή των υπαλλήλων στα σεμινάρια. Θα γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κάθε υπηρεσίας, οι οποίες θα διατυπώνονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης".

    [06] Εκκλησία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "λάβρος χθες το βράδυ από το Δελτίο Ειδήσεων του ALTER ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος κατά των συκοφαντών του όπως τους χαρακτήρισε όλους όσους ανεκίνησαν το θέμα 'περί σεξουαλικής παρενοχλήσεως' από τον ίδιο ενός ιεροψάλτη πριν δεκατρία περίπου χρόνια. Δήλωσε δε ότι καταθέτει αγωγές κατά του ιεροψάλτη και του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη. Υπεραμύνθηκε του έργου της Χρυσοπηγής και χαρακτήρισε τον πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο 'ζημιογόνο' για την Εκκλησία και απεκάλυψε ότι ο κ. Θεόκλητος δεν απεχώρησε από την Χρυσοπηγή αλλά εξεδιώχθη. Από την πλευρά του ο καταγγέλων ισχυρίσθηκε ότι έχει στοιχεία τα οποία όταν κληθεί θα τα καταθέσει στα αρμόδια Εκκλησιαστικά όργανα. Ερωτώμενος γιατί δεν κατέφυγε τότε στη δικαιοσύνη είπε ότι τον εμπόδισε ο θανών νομικός σύμβουλος τότε της Εκκλησίας της Ελλάδος, Λιλαίος. Πάντως, στον Πειραιά στο Μουράγιο μιλάνε για τον Άγιο και περιμένουν με αγωνία να λάμψει η αλήθεια".

    [07] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "κόλαση αποκαλύψεων για τις βουλευτικές αρπαχτές δισεκατομμυρίων κατά την χρυσοφόρα περίοδο του Χρηματιστηρίου και τα κυκλώματα εσωτερικής πληροφόρησης εθνοπατέρων και πολιτευτών θα σημάνει η δημοσιοποίηση του ελεγκτικού πορίσματος εντεταλμένης για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών για το 1999 και το 2000 επιτροπής της Βουλής, η έκδοση του οποίου αναμένεται σύντομα".

    [08] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "φθηνότερες θα γίνουν οι μεταβιβάσεις, οι γονικές παροχές καθώς και οι δωρεές από τις αρχές του 2006, ενώ θα επιβληθεί ΦΠΑ 8% στην αγορά πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούνιο και θα αφορά στη φορολογία των ακινήτων".

    [09] Προσλήψεις στα νοσοκομεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "ενισχύονται τα δημόσια νοσοκομεία με νοσηλευτικό προσωπικό που θα προσληφθεί χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Το ΑΣΕΠ θα έχει την εποπτεία αυτών των προσλήψεων και την τελική έγκρισή τους. Όμως, η επιλογή των επιτυχόντων θα γίνει αρχικά από ειδική επιτροπή που συστήνεται σε κάθε νοσοκομείο και στη συνέχεια ο κατάλογος με τους επιτυχόντες θα περνάει από την τελική έγκριση του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις γίνονται με βάση τον πρόσφατο νόμο 2190/2004, ο οποίος προβλέπει διαδικασίες προσλήψεων αντίστοιχες με αυτές των ΟΤΑ".

    [10] Κ. Μητσοτάκης

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 γράφει ότι "σε μια πολιτική και βιολογική ηλικία που θα περίμενε κανείς να έχει αποσυρθεί από τα εφήμερα και να επιδίδεται στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδεικνύεται μοναδικό πολιτικό φαινόμενο. Όχι μόνο διατηρείται σε πείσμα του χρόνου με νου υγιή εν σώματι υγιεί, αλλά και παραμένει αθεράπευτα προσκολλημένος στη βοή, στο αλισβερίσι και στις συνωμοσίες της πολιτικής αγοράς".

    [11] Υγεία

    Η ΑΥΓΗ σχολιάζει ότι "την περιβόητη εγκύκλιο Παπαδόπουλου -που κατά τις δεσμεύσεις του είχε καταργήσει- αντέγραψε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης. Έτσι, ξανά οι μετανάστες χωρίς χαρτιά ή των οποίων οι άδειες έχουν λήξει, μητέρες, παιδιά, υπερήλικοι δεν δικαιούνται περίθαλψη, παρά μόνον στα 'επείγοντα περιστατικά'. Η ανάλγητη, απάνθρωπη και ρατσιστική εντολή να διώχνονται άρρωστοι άνθρωποι από τα νοσοκομεία είναι η χειρότερη απειλή που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για τη δημόσια υγεία μας".

    [12] Ορκωμοσία Κ. Παπούλια

    Η ESPRESSO τονίζει ότι " 'έκλεισε' η ομάδα που θα στηρίξει για την επόμενη πενταετία το νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι διεργασίες για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων έγιναν με μεγάλη προσοχή και βέβαια χρειάστηκε σκέψη και περισυλλογή προκειμένου να συγκροτηθεί μια δυναμική ομάδα με τη σφραγίδα του πρώτου Έλληνα πολίτη, ο οποίος με αποφασιστικότητα επέλεξε αυτούς που κατά την κρίση του πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να τον συντροφέψουν στα επόμενα πέντε χρόνια".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η αυριανή ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελεί μία κρίσιμη καμπή για το πολιτικό μας σύστημα. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι ο πρώτος που υπερψηφίσθηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των 279 ψήφων. Και είναι ο πρώτος με πολιτική προέλευση από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προετάθη και εψηφίσθη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από 20 χρόνια, κάτι τέτοιο θα εθεωρείτο αδιανόητο. Το 1985, η περιπετειώδης εκλογή στο ύπατο αξίωμα του κ. Χρ. Σαρτζετάκη είχε δημιουργήσει τεράστια πολιτική κρίση. Ήταν τέτοια η πόλωσις της εποχής εκείνης, ώστε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αδύνατον να αποτελέση προϊόν συνεννοήσεως των κομμάτων. Αντίθετα, η εκλογή αποτελούσε αιτία κομματικών συγκρούσεων".

    [13] Οικονομία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "εντολή 'άγριου φοροκυνηγητού' έδωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης στους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να καλυφθεί κατά το δυνατόν η υστέρηση των εσόδων η οποία θέτει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό. Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε ότι τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι και απέδωσε τη μείωσή τους στους φοροφυγάδες και στους λαθρεμπόρους καυσίμων! Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι διέλυσε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς μέσω της κατάργησης του ΣΔΟΕ και δια της κομματικής επιλογής στελεχών στην ηγεσία των εφοριών".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "φορολογική προσέγγιση του πετρελαίου θέρμανσης με το κατά 70% ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2006, βάζοντας φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που θα αποζημιώνονται για τη διαφορά με επίδομα. Ήδη, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε χθες μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων".

    [14] Εξωτερική πολιτική

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θέλει η κυβέρνηση, αλλά και η Ουάσιγκτον, που πιέζει το ίδιο και για τη λύση του Κυπριακού. Τα θέματα αυτά θα συζητήσει ο κ. Μολυβιάτης στην Ουάσιγκτον στις 24 Μαρτίου, καθώς αυξάνεται η ασάφεια για το Κόσοβο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 March 2005 - 21:58:36 UTC