Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωσύνταγμα-Ολλανδικό "ΟΧΙ"
  • [04] Αποκρατικοποιήσεις
  • [05] Παιδεία
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Αιμοληψία σε σουπερμάρκετ
  • [08] Αναδρομικά αποστράτων
  • [09] Βασικός μέτοχος
  • [10] Χωματερή των Άνω Λιοσίων
  • [11] Σκοπιανό
  • [12] Νέο ενιαίο μισθολόγιο
  • [13] Σούπερ μάρκετ
  • [14] Σινούκ
  • [15] Κυβέρνηση-Διαρθρωτικές αλλαγές
  • [16] Εργασιακό-Ασφαλιστικό
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Αποκρατικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2005

    Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης και οι μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, το θέμα του βασικού μετόχου και της χωματερής των Άνω Λιοσίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο Δημόσιο 21.920 προσλήψεις. Εγκρίθηκαν οι θέσεις σε ΟΤΑ και υπηρεσίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό Εμπορικής και ΑΤΕ. Με νομοθετική ρύθμιση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ. Ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση για τα συμφέροντα του λαού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλανόδιοι γιατροί σε σουπερμάρκετ. Αθλιότητα με εξετάσεις αίματος στο πεζοδρόμιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέο ενιαίο μισθολόγιο. Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Αριστερό και ευρωπαϊκό το ελληνικό "όχι". Δεύτερη δημοσκόπηση αμφισβητεί την επικύρωση στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρελάθηκαν οι εργατοπατέρες. Κήρυξαν... 10ήμερη προειδοποιητική απεργία στα ΕΛ.ΠΕ!!! Με διατεταγμένες απεργίες νομίζουν ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν το ποτάμι πίσω.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βασικώς στο... εδώλιο. Αν ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση δεν αλλάξει όλη τη νομοθεσία για τον βασικό μέτοχο. Η Αθήνα ένα βήμα πριν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μπλόκο" στο ΝΑΤΟ για το όνομα των Σκοπίων. Ελληνική παρέμβαση απέτρεψε την ονομασία "Μακεδονία".

    ΕΘΝΟΣ: Τρεις νάρκες κατά εργαζομένων. Άνοιξαν πυρ σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κόντρα Υπουργείου Παιδείας και καθηγητών ΑΕΙ για την αξιολόγηση, αιτία να χάσουν χιλιάδες φοιτητές ένα εξάμηνο και Μαλώνουν τα βουβάλια πληρώνουν τα βατράχια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νάρκες" στις αλλαγές από τις συντεχνίες. Αντιδρούν δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις κατά τα πρότυπα του ΟΤΕ και υπερασπίζονται τα κεκτημένα με ακραίες μορφές αγώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απόστρατοι: Ποιοι θα πάρουν τα αναδρομικά. Ελεγκτικό Συνέδριο: Δικαίωση όσων προσέφυγαν για τις μισθολογικές προαγωγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέα φωτιά από τα πετρέλαια. 3ο χτύπημα Μετά το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό, η μείωση μισθών.

    ΕΣΤΙΑ: Συντριπτικό "Όχι" από τους Ολλανδούς. Σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο τώρα η Ευρώπη.

    ESPRESSO: "Αφήστε ήσυχη τη Νατάσα". Το ξέσπασμα της αδελφής της. "Τη χτυπούν γιατί την αγαπά ο κόσμος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα σκουπίδια χρόνιο άγος για την Αθήνα. Η αδράνεια δεκαετιών, αλλά και η Ψυττάλεια οδηγούν σε αδιέξοδα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πλήρες σχέδιο αποκρατικοποιήσεων... παρουσίασε ο Γ. Αλογοσκούφης. Νέα οικονομικά "μέτωπα" ανοίγει η κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο τρίγωνο των Βερμούδων η κυβέρνηση. ΟΤΕ - ΟΠΑΠ - ΕΛ.ΠΕ.

    Η ΝΙΚΗ: Όλοι στους δρόμους. Αντιδράσεις για Ασφαλιστικό - Ιδιωτικοποιήσεις. Ανά εξάμηνο η ρύθμιση του χρόνου εργασίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολλανδικό δημοψήφισμα: Και δεύτερο δυνατό "ΟΧΙ" στο ευρωσύνταγμα.

    TRAFFIC NEWS: Παντρεύεται λίγο πριν αρχίσει τις εκπομπές στον ALPHA. Κοντομηνάς, Ταγματάρχης, Τερζής και Ραπτόπουλος "κρεμάνε " τον Μάκη.

    Η ΧΩΡΑ: Ζεστό χρήμα 1,6 δισ. ευρώ από 5 αποκρατικοποιήσεις. Σε ιδιώτες "φιλέτα" του Δημοσίου.

    City Press: "Μύλος" με τις συντάξεις.

    Μetro: Πρόσω ολοταχώς. Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οικόπεδα στο δάσος του Σέιχ Σου. Απειλή τσιμεντοποίησης από τα σχέδια του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τέλος στην αναδάσωση. Έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλάζει τα δεδομένα για το ανατολικό τμήμα του Σέιχ Σου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χωρίς συντάξεις θα μείνουν οι Έλληνες. SOS εξέπεμψε η Ε.Ε.

    [03] Ευρωσύνταγμα-Ολλανδικό "ΟΧΙ"

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι " νέα δημοσκόπηση -της Kappa Research - μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα το ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα ξεπερνά σαφώς το ΝΑΙ (40,7% έναντι 30,5%, με 25,7% αναποφάσιστους) αμφισβητώντας καθαρά την επικύρωση την οποία ψήφισαν στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "το ολλανδικό "όχι" στο "ευρωσύνταγμα" ήρθε χτες να προστεθεί σ΄αυτό του γαλλικού λαού, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την αμηχανία και την ανησυχία των Βρυξελλών και των απανταχού δυνάμεων του "ευρωμονόδρομου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το τέλος του ευρωσυντάγματος σηματοδοτεί το συντριπτικό "Όχι" των Ολλανδών με ποσοστό της τάξεως του 63%. Ήδη δύο από τα ιδρυτικά κράτη της ΕΟΚ (Γαλλία- Ολλανδία) έχουν απορρίψει με δημοψήφισμα την συνταγματική συνθήκη. Και παρά την ασάφεια για το αν πρέπει να συνεχισθούν τα δημοψηφίσματα στα κράτη που δεν έχουν ακόμη αποφανθή, η συνθήκη αυτή πρέπει να θεωρήται πλέον παρελθόν".

    [04] Αποκρατικοποιήσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει άρον άρον τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στις τράπεζες και στις άλλες ΔΕΚΟ χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις, παλινωδίες και υποχωρήσεις υπό την πίεση συμφερόντων".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με επιταχυνόμενους ρυθμούς προχωρεί το ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Καραμανλή. Στο Χρηματιστήριο εισάγεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ το κράτος μετοχοποιεί μεγάλο ποσοστό από την Αγροτική, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ. Εντός του 2005 και οι αποφάσεις για το Αεροδρόμιο Αθηνών . Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "τα "καυτά " μέτωπα της οικονομίας κυριαρχούν στην επικαιρότητα και εντείνουν την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών. Χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη Τύπου για τις αποκρατικοποιήσεις, παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: πώληση ποσοστού 10% της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) εντός των επόμενων έξι μηνών, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,24 δισ. ευρώ αλλά και τη διάθεση 10% του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ), στο μέλλον".

    [05] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "χιλιάδες φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική περίοδο εξαιτίας της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ υπουργείου Παιδείας και καθηγητών Πανεπιστημίων. Οι καθηγητές αξιώνουν η αξιολόγηση να γίνει υπό όρους. Συγκεκριμένα: "Αξιολόγηση, αλλά υπό όρους, και προϋποθέσεις δεσμευτικές για το υπουργείο Παιδείας", ζήτησαν χθες οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. ΟΙ πρυτάνεις επισήμαναν πως αν δεν δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες κλπ, δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση αλλά και τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν ,ενώ θα προκύψουν και μάλιστα "από την πίσω πόρτα" όπως είπαν χαρακτηριστικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια".

    [06] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "η έγκριση για το άνοιγμα 21.290 θέσεων εργασίας δόθηκε χθες από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή των γενικών γραμματέων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών".

    [07] Αιμοληψία σε σουπερμάρκετ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "απίστευτες καταστάσεις που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους εξελίσσονται έξω από μεγάλο σουπερμάρκετ της Αθήνας. Η διεύθυνσή του προσφέρει στους πελάτες, σε συνεργασία με ιδιωτική κλινική, δωρεάν αιματολογικό έλεγχο για ...σάκχαρο και χοληστερίνη. Η προσφορά "διαφημίζεται " από το μεγάφωνο και γίνεται...επιτόπου, σε μια πρόχειρη κατασκευή , στον προαύλιο χώρο".

    [08] Αναδρομικά αποστράτων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "οι απόστρατοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από 1-7-2000 θα λάβουν τα αναδρομικά εφόσον έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα δικαιώνονται στο εξής από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση που εξεδόθη, οι απόστρατοι θα πρέπει να εισπράξουν αναδρομικά τις αυξήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του ν. 2838/2000 για τις μισθολογικές προαγωγές".

    [09] Βασικός μέτοχος

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον βασικό μέτοχο αν άμεσα δεν αλλάξει όλη η σχετική νομοθεσία. Ήδη χθες το Κολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε το κείμενο της παραπομπής. Το χρονικό περιθώριο που έχει πλέον η Αθήνα για να συμμορφωθεί είναι ασφυκτικό, ενώ ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση της παραπομπής ο επίτροπος Μακ Κρίβι και οι κοινοτικές νομικές υπηρεσίες".

    [10] Χωματερή των Άνω Λιοσίων

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "σε εφιάλτη για την Αθήνα εξελίσσεται το παρατεινόμενο κλείσιμο της "χωματερής" των Άνω Λιοσίων καθώς το πρόβλημα της σώρευσης των απορριμμάτων επιδεινώνεται από την υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Οι δημοτικές αρχές της δυτικής Αθήνας και η νομαρχία Δυτικής Αττικής σε μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την προοπτική εναπόθεσης της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων ανακοίνωσαν χθες ότι κλείνουν τη "χωματερή" επ΄αόριστον παρά τις συνομιλίες με τον υπουργό κ. Γ. Σουφλιά".

    [11] Σκοπιανό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με έγκαιρη παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας και πρωτοστατούντος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή ακυρώθηκε εν τη γενέσει της η απόπειρα Αμερικανών και Γερμανών στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών του ΝΑΤΟ να αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία της δηλαδή "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η αποτελεσματική παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας απέτρεψε την προσπάθεια να κατοχυρωθεί στο ΝΑΤΟ η συνταγματική ονομασία των Σκοπίων και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις υπό το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας".

    [12] Νέο ενιαίο μισθολόγιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "νέο ενιαίο μισθολόγιο θα καθιερωθεί στο Δημόσιο, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα συνδυαστεί με την κατάργηση όλων των ειδικών προνομίων που έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ".

    [13] Σούπερ μάρκετ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "θρασύτατοι οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ μεθοδεύουν τρόπους αφαίμαξης των καταναλωτών προσπαθώντας να φορτώσουν στην πλάτη τους τα πρόστιμα από τις παρανομίες τους. Η κυβέρνηση αντιδρά και προειδοποιεί, ότι δεν θα ανεχθεί νέες αυξήσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα, ενώ οι καταναλωτές προσανατολίζονται στο μποϋκοτάζ εκείνων, που θα χρεώνουν τις σακούλες για τα ψώνια".

    [14] Σινούκ

    Η Traffic News αναφέρει ότι "ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε χθες ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης για το δυστύχημα με το Σινούκ. Ο δικαστικός λειτουργός εκτιμά ότι το ελικόπτερο έπεσε από άγνωστη βλάβη, ενώ όλα τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στον αέρα".

    [15] Κυβέρνηση-Διαρθρωτικές αλλαγές

    Η Espresso γράφει ότι "θα προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές εντός του έτους χωρίς να λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος. Προηγουμένως όμως θα κάνουμε διάλογο με τους εργαζομένους, για να τους εξηγήσουμε την κατάσταση και την αναγκαιότητα των μέτρων". Αυτή είναι η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων συσκέψεων στο Μαξίμου".

    Η METRO επισημαίνει ότι "το μήνυμα των ριζικών αλλαγών δίνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ήδη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που θέλει να φέρει στις εργασιακές σχέσεις".

    [16] Εργασιακό-Ασφαλιστικό

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνει η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα. Μετά από πολύμηνη απραξία και υπό το βάρος των αδιεξόδων που επεσώρευσε η κακοδιαχείριση στην οικονομία, η κυβέρνηση κάνει επίδειξη αυταρχισμού, πυροδοτώντας κοινωνικές αντιδράσεις. Ο Γ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε σχέδια αποσάρθρωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, ο Π. Παναγιωτόπουλος ανοίγει τον "ασκό" των εργασιακών σχέσεων και η διοίκηση των ΕΛΠΕ αποπειράθηκε να ανοίξει κερκόπορτα για την καταστράγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "να τινάζει στον αέρα τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την μείωση των ελλειμμάτων και την εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς επιχειρεί φανερά πλέον η ΓΣΕΕ. Οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ παρασύρουν την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας σε έναν αδιέξοδο πόλεμο φθοράς κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και επιχειρούν να την εμποδίσουν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της που ενεκρίθη από τον Ελληνικό λαό στις τελευταίες εκλογές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τρίτο χτύπημα, μετά το Εργασιακό (ΟΤΕ) και το Ασφαλιστικό (τράπεζες) επιχειρεί η κυβέρνηση, με μείωση των μισθών στα υπό κρατικό έλεγχο ΕΛΠΕ. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 10ήμερη απεργία από τις 10 Ιουνίου και η χώρα κινδυνεύει με παράλυση από έλλειψη καυσίμων. Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ξιφούλκησε κατά των διαρθρωτικών αλλαγών. Μίλησε για τεμαχισμό της κοινωνίας και τόνισε ότι οι νέοι θα παραλάβουν καμένη γη. Η ΔΑΚΕ απειλεί με αποχώρηση από το προεδρείο της ΓΣΕΕ'.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "στη σθεναρή αντίσταση χιλιάδων εργαζομένων προσκρούει η κυβερνητική απόπειρα να επεκτείνει την εφαρμογή της επαίσχυντης "συμφωνίας" του ΟΤΕ και σε άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το συνδικάτο του προσωπικού των Ελληνικών Πετρελαίων διαμήνυσε στη διοίκηση της επιχείρησης πως επιμένει στην πραγματοποίηση δεκαήμερης απεργίας, παρά το ότι αυτή έσπευσε να αποσύρει τις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης προτάσεις της".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα: Πάρτε μέτρα τώρα γιατί βαδίζετε σε ασφαλιστικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο. Εκτίμηση ότι κινδυνεύουν οι μελλοντικές συντάξεις λόγω δημογραφικής γήρανσης και οικονομικής αδυναμίας. Δήλωση Αλογοσκούφη: Η συντάξιμη ηλικία θα αυξηθεί στα 65 χρόνια για τους τραπεζικούς και θα καταργηθούν τα προνόμια για τις γυναίκες τραπεζοϋπαλλήλους. Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της ΕΕ η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί εξαιρετικά συμφέρουσα τη δέσμευση 1,6 δισ. ευρώ για τις "χρυσές" πρόωρες συντάξεις του ΟΤΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων, στη βάση συνολικής λύσης που προωθείται με νομοθετική ρύθμιση για τις δύο κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες Εμπορική και Αγροτική, δρομολογεί η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σοκ υπέστη η ελληνική κοινωνία όταν άκουσε ότι αποφασίσθηκε σε καιρούς δύσκολους από κάθε άποψη δεκαήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) από τις δέκα έως τις 20 Ιουνίου. Απεργιακό κύμα εκτός από τις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο. Ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ. Απεργία (48ωρη) στις τράπεζες 7 και 8 Ιουνίου για το ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε, χθες, νέο καμπανάκι κινδύνου για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δομικές αποκρατικοποιήσεις. Ο υπ. Οικονομίας ανακοίνωσε χθες τις κινήσεις για τους επόμενους 18 μήνες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετωπική σύγκρουση για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Ελιγμός Γ. Αλογοσκούφη: Το Δημόσιο θα διατηρήσει το 34% του ΟΤΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα δυναμική στις αποκρατικοποιήσεις. Αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πακέτο ιδιωτικοποιήσεων με ταμιακούς στόχους. Το Δημόσιο πωλεί μετοχές ΟΤΕ, ΑΤΕ και ΟΠΑΠ μέσα στο καλοκαίρι".

    [18] Αποκρατικοποιήσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που "υπηρετεί" τις γενικότερες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες που θα υλοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2006, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 June 2005 - 21:42:42 UTC