Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/6/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Διάγγελμα Καραμανλή
  • [04] Στεφανόπουλος - Σημίτης
  • [05] Βασικός μέτοχος
  • [06] Απόστολος Κακλαμάνης - Διαπλοκή
  • [07] Παιδεία
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Πρόεδρος του ΑΣΕΠ
  • [10] Εφορία
  • [11] ΕΛ.ΠΕ.
  • [12] Δημόσιο
  • [13] Λιμενεργάτες
  • [14] ΚΕΠ
  • [15] Έκρηξη βόμβας
  • [16] Αλλαντικά ΝΙΚΑΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/6/2005

    Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η έκρηξη έξω από το υπουργείο απασχόλησης, ο νόμος για το βασικό μέτοχο και οι σαρωτικοί έλεγχοι που ξεκινά η εφορία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις μέσω των ΚΕΠ. Αρχικά για ενημέρωση, στη συνέχεια για διεκπεραίωση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κινδύνευσαν ανύποπτοι από ισχυρή έκρηξη. Ιράκ έκαναν την Οδό Πειραιώς!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σκάνδαλο του προέδρου του ΑΣΕΠ. Διόρισε την κόρη του σε βάρος άλλου επιτυχόντα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Λιμενεργάτες με ετήσιο μισθό 122.000 ευρώ. Αστρονομικές αμοιβές-πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πού πάνε οι βάσεις. Ποια τα συμπεράσματα από τη βαθμολόγηση των πρώτων γραπτών σε έξι μαθήματα.

    Η ΑΥΓΗ: Πρωθυπουργική επίθεση κατά του δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη σύγχυση του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λυμαίνονταν τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ οι διαπλεκόμενοι. Αποκαλύψεις-φωτιά για την δραστηριότητα των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής, από τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το Βατερλό του "Μπαϊρακτάρη". Η κυβέρνηση εκήδευσε χθες στη Βουλή τον νόμο της περί βασικού μετόχου. Οι Βρυξέλλες περιμένουν τώρα και τη συνέχεια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρήξεις και τομές για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Ο Καραμανλής προχωρεί χωρίς συμβιβασμούς στις διαρθρωτικές αλλαγές.

    ΕΘΝΟΣ: Κρυφό σχέδιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ανοίγει θερμό μέτωπο και στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν ξέρουμε τι τρώμε, τι πίνουμε, τι κάνουμε, πού πάμε αύριο, άρα καταλαβαίνετε ότι μπερδεγουέι η όλη πορεία του τόπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μισθοί-πρόκληση στα ΕΛΠΕ. Ο κάθε εργαζόμενος κοστίζει 75.000 ευρώ τον χρόνο και παίρνει 17,5 μισθούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς. Ο Καραμανλής αποφασισμένος να προχωρήσει πάση θυσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καραμανλής: Προχωράω σε τομές, μεταρρυθμίσεις και... εκ-ρήξεις.

    ΕΣΤΙΑ: Καταιγισμός μεταρρυθμίσεων. Ο Καραμανλής αποφασισμένος να προχωρήση σε ρήξεις.

    ESPRESSO: Έπιασαν γνωστό ηθοποιό με ναρκωτικά. Αίσθηση στον καλλιτεχνικό χώρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε θέση μάχης κυβέρνηση και "βαθύ κράτος". Κ. Καραμανλής: Όχι διάλογος χωρίς όρια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μεταρρυθμίσεις θα γίνουν. Αποφασισμένος για αλλαγές ο Κ. Καραμανλής.

    ΤΑ ΝΕΑ: 10 εντολές για φοροκυνηγητό. Φόβοι για νέα μέτρα το φθινόπωρο.

    Η ΝΙΚΗ: Απορύθμιση της κοινωνίας. Ο Καραμανλής δεν θεωρεί απαραίτητη τη συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τι κρύβουν οι συναντήσεις Σημίτη - Στεφανόπουλου;

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμιά αναμονή καμιά ανοχή σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Νέα ώθηση στα αντιλαϊκά μέτρα.

    TRAFFIC NEWS: Οι κινήσεις του Νίκου (Ευαγγελάτου) στο παρασκήνιο. Θα συμφωνήσει για εκπομπές στον ALPHA. Νέα τετ α τετ με ανθρώπους του καναλιού.

    Η ΧΩΡΑ: Είμαι αποφασισμένος. Θα προχωρήσω στις αλλαγές και χωρίς συναίνεση. Μήνυμα Καραμανλή για μεγάλες τομές και ρήξεις στο Δημόσιο.

    City Press: Απεργούν και οι λιμενεργάτες των 100.000 ευρώ! Αποκαλύπτουμε τη λίστα με τις αποδοχές 36 λιμενεργατών που παίρνουν μέχρι και 121.000 ευρώ το χρόνο.

    Μetro: Εφιαλτικά σενάρια. Εκτιμήσεις για νέα γενιά τρομοκρατών μετά την επίθεση στο υπ. Απασχόλησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο Δημόσιο: όλες οι αλλαγές. Το σχέδιο που έχει στα χέρια του ο Καραμανλής.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Πιστοποιητικά της... υπομονής! Το υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης δεν έχει ολοκληρώσει τη μηχανοργάνωσή του με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες φορολογούμενοι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής "έσκισε τη γάτα" του πολιτικού κόστους.

    [03] Διάγγελμα Καραμανλή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "θέλουμε τη συναίνεση αλλά και χωρίς αυτήν θα προχωρήσουμε, διεμήνυσε στα συνδικάτα ο Κώστας Καραμανλής με έκτακτες δηλώσεις του από το Μαξίμου χθες, σε μια εμφανή προσπάθεια να πείσει ότι δεν είναι απλός παρατηρητής αλλά κυβερνά, σπάει αυγά και οι "τομές και ρήξεις" φέρουν την υπογραφή του. "Με ωραία λόγια δεν γίνεται μεταρρυθμιστής ο Καραμανλής", δήλωσε το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μονόδρομο "για να ξεπεραστεί η κρίσιμη οικονομική κατάσταση" της χώρας και επιταγή της "νέας εποχής" χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός την επικείμενη θερινή επιχείρηση της κυβέρνησης για κατάργηση θεμελιωδών εργατικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι " ¨Μάχη¨ με τα συνδικάτα στην περίπτωση που αυτά εμμείνουν σε χρονική παράταση του διαλόγου και σε λογικές του παρελθόντος, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Για πρώτη φορά με απόλυτη σαφήνεια, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι αν και ο διάλογος παραμένει κεντρικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια της άσκοπης διαιώνισης συζητήσεων που δεν καταλήγουν σε αποφάσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τομές και ρήξεις επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεπεραστεί η κρίσιμη οικονομική κατάσταση. "Θέλουμε να κάνουμε τις αλλαγές με συναίνεση. ¨Όμως, όπου δεν θα υπάρξει αυτή η συναίνεση, εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε¨ ξεκαθάρισε".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "σε μια εμφανή προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση στην επιχείρηση των ¨διαρθρωτικών αλλαγών¨, ο πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο να παρέμβει άλλη μια φορά χτες εν είδει διαγγέλματος, διαλύοντας και τις όποιες αυταπάτες μπορεί να υπήρχαν για την επέλαση που έχει εξαπολύσει κατά των λαϊκών στρωμάτων".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου τομέα, εκμεταλλευόμενος υπαρκτά προβλήματα, εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να δείξει πολιτική αποφασιστικότητα για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την εκποίηση λειτουργιών και περιουσίας του κράτους. Στο διάγγελμά του ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε συλλήβδην τον δημόσιο τομέα ως ¨διογκωμένο, σπάταλο, αντιπαραγωγικό και γραφειοκρατικό¨ εμφανιζόμενος ως τιμητής, ενώ η παράταξή του, όπως και το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για προβλήματα που έχει εντολή να μεταρρυθμίσει και όχι να διαλύσει τον δημόσιο τομέα".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ρήξεις και τομές στον στενό πυρήνα του Δημοσίου έρχονται μέσα στο καλοκαίρι. Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε χθες ότι θα κάνει αλλαγές με τη συναίνεση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά δήλωσε ότι θα προχωρήσει ακόμα και αν αυτή η συναίνεση δεν υπάρξει. Το ηχηρό μήνυμα του πρωθυπουργού προς όλες τις κατευθύνσεις αποδεικνύει την αποφασιστικότητά του να ¨σπάσει τα αυγά¨άμεσα χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μπορεί να είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός "Θάτσερ της Ελλάδος" που έσπευσαν κάποιοι να αποδώσουν στον κ. Καραμανλή. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θέλει να περάση στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής. Ο Κώστας Καραμανλής φιλοδοξεί να βάλη την σφραγίδα του σε σειρά ριζικών τομών και μεταρρυθμίσεων, τις οποίες δεν απετόλμησε κανείς πολιτικός στην χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "με μια τοποθέτηση - διάγγελμα ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές τομές προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κλίμα και το πολιτικό κόστος. "Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς", τόνισε ο κ. Καραμανλής".

    [04] Στεφανόπουλος - Σημίτης

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "δεν ήταν λίγοι εκείνοι που όταν είδαν τον Κώστα Σημίτη να κατηφορίζει από την οδό Αναγνωστοπούλου στην οδό Βαλαωρίτου, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του Κωστή Στεφανόπουλου έβαλαν πολλά με το μυαλό τους. Τότε κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι υπερέβαλαν. Να όμως που όλες οι πληροφορίες καταδεικνύουν το μέγεθος της σοβαρότητας με την οποία οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο".

    [05] Βασικός μέτοχος

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η εκστρατεία της κυβέρνηση εναντίον των "διαπλεκομένων συμφερόντων" την οποία εκήρυξε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής πριν από πέντε μήνες στο σουβλατζίδικο του "Μπαϊρακτάρη" έληξε χθες άδοξα. Η Βουλή ψήφισε την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, υπακούοντας στις εντολές των "χαμηλόβαθμων υπαλλήλων των Βρυξελλών" για την απόσυρση του νόμου περί βασικού μέτοχου. Ο κίνδυνος όμως παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραμένει".

    [06] Απόστολος Κακλαμάνης - Διαπλοκή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "μαχαιριά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κατάφερε χθες στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης παραδεχόμενος δημόσια ότι το κόμμα του είχε εκθρέψει συγκεκριμένα συμφέροντα που λυμαίνονταν για χρόνια τον τόπο".

    [07] Παιδεία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "μείωση των γραπτών με βαθμολογία κάτω από τη βάση, ομοίως όμως και των άριστων, δείχνει η πρώτη αποτίμηση για τις επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές , στα έξι μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν. Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής μειώνονται οι άριστες και οι καλές βαθμολογίες, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα συρρικνώνονται οι άριστες και αυξάνονται οι μεσαίες και οι καλές βαθμολογίες"

    [08] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στην έγκριση συνολικά 22.124 θέσεων εποχικού κυρίως προσωπικού προχώρησε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Το νέο πακέτο προσλήψεων αφορά στους εποπτευόμενους φορείς τεσσάρων υπουργείων και συγκεκριμένα των υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού".

    [09] Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "ο διορισθείς από τον Σημίτη πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γ. Βέης έκοψε επιτυχόντα στο υπουργείο Οικονομικών από διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί το 2003 και διόρισε την κόρη του με στόχο να εκθέσει την κυβέρνηση. Απογοήτευση και οργή σε χιλιάδες νέους, που επιδιώκουν κάποιο διορισμό στο Δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και βλέπουν τη φαυλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Γεννάται τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης για το διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρο του ΑΣΕΠ".

    [10] Εφορία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "πρόσληψη προσωπικού "ειδικών προσόντων" που σε πολλές περιπτώσεις θα προΐσταται σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου, καθιέρωση νέας κατηγορίας υπαλλήλων οι οποίοι θα προσλαμβάνονται για κάλυψη "απρόβλεπτων ή επειγουσών αναγκών" αλλά και εκποίηση παραδοσιακών αρμοδιοτήτων του Δημοσίου, περιλαμβάνει καυτή εισήγηση που βρίσκεται στα χέρα του πρωθυπουργού".

    [11] ΕΛ.ΠΕ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "απολαβές που προκαλούν το κοινό αίσθημα σε χαλεπούς καιρούς για τον Έλληνα εργαζόμενο απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, οι οποίοι απειλούν με δεκαήμερη απεργία".

    [12] Δημόσιο

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δέκα εντολές για φοροκυνηγητό έδωσε στους εφοριακούς ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας. Η Εφορία αρχίζει σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά και κατεβάζει από τα ράφια φακέλους με παλαιές υποθέσεις προκειμένου να εισπράξει πρόσθετους φόρους".

    [13] Λιμενεργάτες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μια "αριστοκρατία" εργαζομένων, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά και αμείβεται πλουσιοπάροχα, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει σήμερα η "Α", η συγκεκριμένη ομάδα απολαμβάνει μισθούς των 100 χιλιάδων ευρώ και πάνω κι -εννοείται ότι- αντιδρά σθεναρά σε κάθε απόπειρα νοικοκυρέματος".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "αποκαλύπτουμε τη λίστα με τις αποδοχές 36 λιμενεργατών που παίρνουν μέχρι και 121.000 ευρώ το χρόνο. Ευθύμιος Χριστοδούλου, πρόεδρος των ΕΛΠΕ: 75.000 ευρώ το χρόνο το κόστος της εταιρείας ανά εργαζόμενο. Οι προνομιούχοι του ΟΤΕ (κόστος ανά εργαζόμενο 50.000 ευρώ) μοιάζουν "σεμνοί" σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στα ΕΛΠΕ και στον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση Καραμανλή αδυνατεί να βάλει τάξη στο συντεχνιακό χάος που εξέθρεψε ο κομματισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η εύκολη λύση είναι η μετακύλιση του κόστους στο κοινωνικό σύνολο με επιβάρυνση για την εθελουσία έξοδο (ΟΤΕ), με αύξηση 20% των προσφερόμενων υπηρεσιών (ΟΛΠ) και διαρκείς ανατιμήσεις στα καύσιμα (ΕΛΠΕ). Ανοίγει ο χορός των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αύριο η πρεμιέρα με τους λιμενεργάτες των 100.000 ευρώ".

    [14] ΚΕΠ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "όλα τα στοιχεία και έντυπα που αφορούν στα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα", θα δίδονται και θα διανέμονται πλέον μέσω των ΚΕΠ σε όλη τη χώρα".

    [15] Έκρηξη βόμβας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "το σκίτσο του τρομοκράτη που τοποθέτησε την ισχυρότατα βόμβα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και που από θαύμα δεν προκάλεσε θύματα έχει στην κατοχή της, σύμφωνα με πηγές του "ΑΤ" η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία".

    Η Espresso εκτιμά ότι "η "ποιοτική" αναβάθμιση των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη μετά "17 Νοέμβρη" εποχή προκαλεί έντονη ανησυχία στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία προβληματίζονται για τις μορφές που θα λάβει το αντάρτικο των πόλεων την επόμενη πενταετία".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "το φάσμα της τρομοκρατίας ζωντάνεψε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις μνήμες πολλών με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε στο υπουργείο Απασχόλησης και έθεσε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πλέον τόσο τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο και τους υφυπουργούς του, όσο και τους στενούς συνεργάτες του".

    Η Metro επισημαίνει ότι "τα χειρότερα σενάρια που επεξεργάζονταν οι αστυνομικές Αρχές τον τελευταίο χρόνο και αφορούσαν μια νέα γενιά τρομοκρατίας ήρθαν στην επικαιρότητα, μετά τη χθεσινή, ισχυρή έκρηξη έξω από το υπουργείο Απασχόλησης".

    [16] Αλλαντικά ΝΙΚΑΣ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ποίος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ξέρει τι τρώει και τι πίνει και πού πάει αύριο. Σ' όλα επικρατεί αμφιβολία και αβεβαιότητα. Πότε καταστρέφονται χαλασμένα κρέατα τα οποία ήταν έτοιμα να διοχετευτούν προς βρώση στην αγορά και στη συνέχεια στα στομάχια του καταναλωτικού κοινού. Μ' αυτές τις σκέψεις κάθε σώφρων πολίτης διαπιστώνει μελαγχολώντας ότι είναι μπερδεγουέι η όλη πορεία του Τόπου. Ήδη για του λόγου το αληθές ο ΕΦΕΤ αρχίζοντας συστηματικούς ελέγχους στα τρόφιμα, κατέσχεσε και κατέστρεψε οκτώμισι τόνους ακατάλληλων αλλαντικών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Νίκας. Αναμένεται η σύνταξη έκθεσης των επιθεωρητών για την παραπομπή της εταιρείας στις αρμόδιες διοικητικές Αρχές και την ενδεχόμενη επιβολή διοικητικών κυρώσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 June 2005 - 22:11:08 UTC