Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2005
  • [02] Πέτρος Μαντούβαλος
  • [03] ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [04] Μανώλης Κεφαλογιάννης
  • [05] Αγορά ενέργειας
  • [06] Κώστας Καραμανλής
  • [07] ΠΑΜΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2005

    Η παραίτηση Μαντούβαλου από τηλεοράσεως, η σκανδαλολογία που καλλιεργούν ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και ο προβληματισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα αυτό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το κερασάκι η παραίτηση Μαντούβαλου. Ώρα να παρέμβει ο Κ. Καραμανλής στη σκανδαλολογία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάντε πρωθυπουργό τον... Μάκη. Στα Κανάλια υπέβαλε την παραίτησή του και ο Μαντούβαλος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αυτή τη ζούγκλα ποιος θα τη δαμάσει;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανησυχεί ο Πρόεδρος. Δεύτερη παρέμβαση Παπούλια τις τελευταίες 48 ώρες.

    Η ΑΥΓΗ: Κουβάρι διαπλοκής. Αλαβάνος: Ζούμε σε "τοξικό περιβάλλον".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στη φάκα οι βαρώνοι του μαύρου χρήματος. Τολμηρή πρωτοβουλία Καραμανλή για συγκρότηση Ειδικού Σώματος Αδιάφθορων το οποίο θα ξετινάξει στους ελέγχους τους αρχιερείς της διαπλοκής, τους μεσάζοντες και όλα τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Από τα τηλεπαράθυρα "πέφτει" η κυβέρνηση. Ζωντανές θεατρικές πολιτικές επιθεωρήσεις κάθε βράδυ στην TV.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπροστά βγαίνει ο Καραμανλής. Πέντε πρωτοβουλίες για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

    ΕΘΝΟΣ: Θεατής σε εμφύλιο διαφθοράς. Καραμανλής: Από την TV έμαθε την παραίτηση Μαντούβαλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ώρες σκληρών αποφάσεων γιατί δεν ανέχεται πλέον να βλέπει χορεύοντας ΜΜΕ τους λύκους την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραίτηση μυστήριο. Κεραυνός εν αιθρία για την κυβέρνηση η οποία δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψυχραιμία όλοι θα καταγγείλετε. Νοσηρό κλίμα και καχυποψία στην πολιτική και τα ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παραιτούμαι" αρχηγέ μου TV. Μαντούβαλος: Αγνόησε τον πρωθυπουργό, πήγε στις κάμερες.

    ΕΣΤΙΑ: Λειψή παραίτησις! Ο κ. Μαντούβαλος όφειλε να παραιτηθή από βουλευτής.

    ESPRESSO: Μεταγραφή βόμβα Ευαγγελάτου. Γιατί εγκατέλειψε Θέμο και Μάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η πολιτική, όμηρος σκανδαλολογίας. Παραίτηση βουλευτού ΝΔ από τηλεοράσεως - Ταραχή στα κόμματα. Ανησυχεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Σκέψεις για Συμβούλιο Αρχηγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραίτηση με εσωκομματικό "παρασκήνιο". Αιχμές Μαντούβαλου εναντίον βουλευτών της περιφέρειάς του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σφάζονται με θεατή τον Καραμανλή. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών φέρνουν τα σκάνδαλα.

    Η ΝΙΚΗ: Κυβέρνηση on-off. Κινήσεις απελπισίας από τον Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο ΠΑΜΕ: Πρώτη λαϊκή απάντηση στις 12 Νοέμβρη.

    TRAFFIC NEWS: Νηπιαγωγός δίδασκε σεξ σε γυμνά νήπια. Απίστευτες αποκαλύψεις από δήμαρχο.

    Η ΧΩΡΑ: Μαχαιρώματα στον Πειραιά. Με αιχμές και βολές παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Μαντούβαλος.

    City Press: Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στη ΝΑ Ευρώπη. Σήμερα υπογράφεται η Συνθήκη στην Αθήνα.

    METRO: Αναζητείται ισορροπία. Επιθετικές πρωτοβουλίες ξεκινά η κυβέρνηση για να ανατρέψει το κλίμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαθητές όμηροι σε 18 αμιαντοσχολεία. Θεσσαλονίκη: Κανένας φορέας δεν αναλαμβάνει την ανακατασκευή τους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Η εικόνα επέστρεψε σπίτι της". Καθηγητές και ιεράρχες ζητούν την ιστορική αγιογραφία του Αγ. Δημητρίου από τις ιταλικές αρχές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής: Στην πυρά οι επίορκοι. Τηλε-παραιτήσεις και κάθαρση.

    [02] Πέτρος Μαντούβαλος

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "αλληλοκαρφώνονται δημόσια πλέον στη ΝΔ με αφορμή τα σκάνδαλα. Χθες ο Π. Μαντούβαλος ανεξαρτητοποιήθηκε απευθύνοντας βαριές κατηγορίες εναντίον των συναδέλφων του στην Α΄Πειραιά. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο πρωθυπουργός παραμένει θεατής των εξελίξεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι " βαραίνει περισσότερο το κλίμα σε κυβέρνηση και ΝΔ μετά και τα νέα δεδομένα, όπως αυτά δημιουργούνται από την παραίτηση Μαντούβαλου και τις φήμες περί νέων αποκαλύψεων για πράξεις και παραλείψεις στελεχών. Η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και το χαρτί το νομοσχεδίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάηκε από τις εξελίξεις στην υπόθεση του κ. Μαντούβαλου ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί on air και μετά να ενημερώσει τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Σταύρου , την πρόεδρο της Βουλής και το Γραφείο του πρωθυπουργού".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "δεν υποχωρεί το κλίμα αποκαλύψεων για εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων σε υποθέσεις διαφθοράς. Η συνέχεια ήρθε χθες με την παραίτηση, μέσω της τηλεόρασης και όχι στον πρωθυπουργό ή στο κόμμα, του βουλευτή Μαντούβαλου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο ίδιος κατήγγειλε "μαχαιρώματα" συντοπιτών του (Πειραιάς) κι εκείνοι είτε του απάντησαν απαξιωτικά είτε άφησαν υπαινιγμούς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η είδηση για την απόφαση του βουλευτή Α΄Πειραιά Πέτρου Μαντούβαλου να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και να ανεξαρτητοποιηθεί".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μαραίνεται ο εμφύλιος στον Πειραιά. Για πισώπλατα χτυπήματα κάνει λόγο ο Π. Μαντούβαλος, ο οποίος πάντως με καθυστέρηση ωρών κοινοποίησε την παραίτηση από την ΚΟ της ΝΔ".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "... ο κ. Μαντούβαλος όχι μόνον δεν παραιτήθηκε από βουλευτές αλλά έσπευσε να κατηγορήση για την αποκάλυψη της υπαρκτής αυτής υποθέσεως, εσωκομματικούς αντιπάλους της εκλογικής του περιφέρειας. Και ως να μην έφθανε αυτό, απεχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, περιορίζοντας την δύναμή της κατά μία έδρα. Άραγε είναι αυτό πράξις πολιτικής γενναιότητος;".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για λόγους ευθιξίας, υπέβαλε χθες το μεσημέρι ο Πέτρος Μαντούβαλος μετά την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου στην υπόθεση Καλούση. Θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Λίγη ώρα αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του από το χώρο του Κοινοβουλίου, έκανε λόγο για μια πράξη με οδηγό το συναίσθημα. Δεν ενημέρωσα κανέναν, ακόμα και αν με απέτρεπαν πάλι θα το έκανα, σημείωσε ο κ. Μαντούβαλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με πολιτικούς και όχι τηλεοπτικούς όρους θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα όποια προβλήματα προκύπτουν", δηλώνουν ανώτατοι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας έτσι στο βαρύ κλίμα που χθες έγινε βαρύτερο μετά την "ανορθόδοξη " τηλεοπτική παραίτηση του κ. Π. Μαντούβαλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά όχι από τη βουλευτική έδρα. Το κλίμα είναι βαρύ χωρίς αμφιβολία και στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης και στην ΚΟ της ΝΔ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ο παραιτηθείς βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει "εσωκομματικό πόλεμο" και καρφώνει τον πρωθυπουργό. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με συντροφικά μαχαιρώματα και προαναγγελία νέων σκανδάλων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "στριμωγμένη η κυβέρνηση από την πλημμυρίδα τηλεοπτικών καταγγελιών για διαφθορά αναζητεί απεγνωσμένα οδό διαφυγής. Χθες ο βουλευτής Πειραιά Π. Μαντούβαλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μιλώντας για πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του κατονομάζοντας μάλιστα τους βουλευτές της ίδιας περιφέρειας (και υφυπουργούς) Β. Μιχαλολιάκο και Γ. Καλό".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "εντείνεται η ανησυχία την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τους βουλευτές να μελετούν κινήσεις σε ομαδικό επίπεδο για την αναστροφή του κλίματος. Έκδηλη είναι όμως και η δυσαρέσκεια στα κυβερνητικά κομματικά στελέχη για τη στάση του Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος χθες παραιτήθηκε "στον αέρα" , βάζοντας φωτιά στην Α΄Πειραιά με τις αιχμές που άφησε για τους συνυποψήφιούς του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ φαίνεται πως προκάλεσε η αιφνίδια παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του βουλευτή Α΄Πειραιώς και Νήσων Πέτρου Μαντούβαλου για λόγους ευθιξίας".

    [03] ΑΕΙ - ΤΕΙ

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "στη διαβεβαίωση ότι ο νόμος - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια θα αλλάξει άρδην προχώρησε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, κατά τις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις καταγγελίες για συναλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    [04] Μανώλης Κεφαλογιάννης

    H ESPRESSO γράφει ότι "επίθεση κατά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Και αυτό για τη φράση "Πους τις" του υπουργού προς τον Θέμο Αναστασιάδη. "Είναι υπουργική αλητεία!" φωνάζει ο πρώην πρόεδρος των ομοφυλοφίλων και ζητεί την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας".

    [05] Αγορά ενέργειας

    Η City Press τονίζει ότι "σήμερα υπογράφεται η Συνθήκη στην Αθήνα. Η ΕΕ θα συνεργαστεί με Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Τουρκία και UNMIK (αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο). Αναμένονται επενδύσεις 20 δισ. ευρώ τα επόμενα 15 χρόνια. Στόχος η αγορά ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης να οργανωθεί στα πρότυπα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Προς δυναμική ανάπτυξη ηλεκτροπαραγωγής, δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και δικτύων φυσικού αερίου".

    [06] Κώστας Καραμανλής

    Η METRO επισημαίνει ότι "ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης, και ειδικότερα του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για την ανατροπή του νοσηρού, κατά γενική ομολογία, κλίματος που έχει δημιουργηθεί, μετά τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών για εμπλοκή διαφόρων κυβερνητικών στελεχών σε σκάνδαλα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να αναζητηθεί η κατάλληλη ισορροπία, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική που υποσχέθηκε στους πολίτες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "αποφασισμένος να αλλάξει άρδην το πολιτικό κλίμα είναι ο Κώστας Καραμανλής, που επιμένει σε μακροπρόθεσμες κινήσεις ουσίας και όχι σε πρόσκαιρες κινήσεις εντυπωσιασμού. Ο πρωθυπουργός, έχοντας ακόμα νωπή την εμπειρία του καλοκαιριού, που με τις μεταρρυθμιστικές τομές του άλλαξε ριζικά το πολιτικό κλίμα, εμμένει στην ανάγκη μεγάλων και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, η πλήρης διαφάνεια παραμένουν οι κεντρικές προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου. Ήδη γίνονται τα πρώτα ουσιαστικά βήματα μα το νομοσχέδιο που προωθείται για το "μαύρο χρήμα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "δυναμικές πρωτοβουλίες με στόχο την πάταξη της διαφθοράς αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ανοίγει τον δρόμο ώστε πολύ σύντομα οι βαρώνοι του μαύρου χρήματος να βρεθούν στην φάκα των διωκτικών Αρχών".

    [07] ΠΑΜΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "στην τελική ευθείς μπαίνει η προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, να εντείνουν το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλιάς με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 October 2005 - 21:18:21 UTC