Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2005
  • [02] Προσλήψεις
  • [03] Διαφθορά
  • [04] Καραμανλής
  • [05] Κάρολος Παπούλιας
  • [06] Τηλεδικεία
  • [07] Λιμάνι
  • [08] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [09] Οικονομία
  • [10] Διαγραφή Μαντούβαλου
  • [11] Πρόεδρος ΟΑΚΑ
  • [12] Γ. Παπανδρέου-Ε. Βενιζέλος
  • [13] Σούπερ Μάρκετ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2005

    Η οργή του Κάρολου Παπούλια για την κακή ποιότητα στην ενημέρωση, το "τηλεκλίμα" των ημερών , η διαγραφή Μαντούβαλου και η παραίτηση του προέδρου του ΟΑΚΑ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 2.347 νέες θέσεις. Σε ΔΕΗ, Ελεγκτικό Συνέδριο, "Κοινωνία της Πληροφορίας".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κηρύξτε τον πόλεμο στη Διαπλοκή. Ξέσπασμα και του Αποστ. Κακλαμάνη κατά των λυμεώνων της Ενημέρωσης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σάπια τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. Απίστευτες παρανομίες αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά σε "Βερόπουλο", "Ατλάντικ" και "My Market".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οργή Παπούλια για την ποιότητα της ενημέρωσης. Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παρερμηνεία των δηλώσεών του.

    Η ΑΥΓΗ: Παράλυτη η κυβέρνηση. Αποπέμφθηκε από τη ΝΔ ο βουλευτής Π. Μαντούβαλος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόλαση διαπλοκής στο Λιμάνι. Λαθρέμποροι, βαρώνοι της κοκαΐνης, νονοί του τζόγου, τοκογλύφοι και μεσάζοντες "αγκαλιά" με πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, τραπεζίτες και μεγαλόσχημους επιχειρηματίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άρχισαν οι διαγραφές. Αλληλοκαρφώματα βουλευτών και στελεχών. Απειλεί με (δικές του) αποκαλύψεις ο αποπεμφθείς Π. Μαντούβαλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ούτε συμψηφισμός ούτε συγχωροχάρτια. Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Καραμανλής και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

    ΕΘΝΟΣ: Σκηνικό διάλυσης. Άνοιξε νέο μέτωπο πριν κλείσει η πληγή Μαντούβαλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πιστεύοντας ότι τα τηλεδικαστήρια, οι παραιτήσεις και το γενικό κλίμα αναταραχής στη ΝΔ μικραίνουν το δρόμο της Ντόρας για την αρχηγία... Ο Μητσοτάκης βιάζεται για την κόρη του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα δοκιμασία στις σχέσεις Γ. Παπανδρέου - Ε. Βενιζέλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πολιτική η παρέμβαση Καραμανλή. Αποφασισμένος να μην ακολουθήσει το "τηλεκλίμα" των ημερών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κόλαφος για τα τηλεδικεία. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τηλεδίκες και κρυφές κάμερες.

    ΕΣΤΙΑ: Πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Το μόνο αντίδοτο στην επερχόμενη ύφεση.

    ESPRESSO: Ο γκουρού σωσίας του Χριστόδουλου. Η ομοιότητα που "τρέλανε" την Αρχιεπισκοπή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οργή Προέδρου για το σκηνικό της αθλιότητας. Ο κ. Παπούλιας αποδοκιμάζει κανάλι που επιχείρησε να "ερμηνεύσει" δήλωσή του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ...Μας ταΐζουν σάπια τρόφιμα. Ληγμένα προϊόντα από το 1995 βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ!

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκάνδαλο με τα... φιλέτα του 2004. Παραίτησαν τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Βάλλει κατά δημοσιογράφων, αλλά δίνει... Παντεσπάνι σε ημέτερους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σκάνδαλα - Διαφθορά προϊόντα του συστήματος και της αντιλαϊκής πολιτικής.

    TRAFFIC NEWS: Νάρκωνε τον άνδρα της και κοιμόταν με τον κηπουρό. Γελάει η Πάτρα με το φέρσιμο της κοσμικής κυρίας.

    Η ΧΩΡΑ: Το παρασκήνιο της διαγραφής Μαντούβαλου. Οι διάλογοι που εξόργισαν τον Μεϊμαράκη.

    City Press: Οι πολιτικοί αναζητούν πάλι τη διαφάνεια.

    Μetro: Αποπομπή Μαντούβαλου. Πιέσεις ακόμα και για παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS: χάκερς στις τράπεζες. Συναγερμός με επείγον σήμα της Alpha Bank.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ο ΕΦΕΤ "τραβά το αυτί" των διοικούντων και ο πρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλλει: "Τα μαύρα τους χάλια έχουν τα μαγειρεία του Θεαγένειου!".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη: Καμπάνα Παπούλια προς "Μακεδόνες": "Σεβαστείτε την ιστορική αλήθεια".

    [02] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.347 προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στην "Κοινωνία της Πληροφορίας", στον Οργανισμό Εθελοντισμού "Έργο Πολιτών" στη ΔΕΗ , στο Ελεγκτικό Συνέδριο , στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και στην ΕΡΤ".

    [03] Διαφθορά

    H CITY PRESS γράφει :"Μεϊμαράκης: Εκτός ΝΔ ο Μαντούβαλος. Δικαιοσύνη: Διερευνά ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δικηγορικού γραφείου του βουλευτή με το δικαστικό παρακύκλωμα. Προτάσεις Παπανδρέου, Κωνσταντόπουλου για θεσμικές πρωτοβουλίες ως προς την πάταξη της διαφθοράς. Απόστολος Κακλαμάνης: Μιλάμε για τα "γλυκά" που έστειλαν στο σύμβουλο του Γιακουμάτου και δεν μιλάμε για τη σκανδαλώδη προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F-16".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "η κυβέρνηση αμήχανη και ο πρωθυπουργός σιωπηρός βλέπουν να κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα χωρίς να κάνει τίποτε. Μόνη κίνηση ήταν χθες η απομάκρυνση από τη ΝΔ του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Π. Μαντούβαλου , χωρίς να του επιρρίπτουν παράνομες πράξεις ούτε σχέση με το κύκλωμα Καλούση, αλλά γιατί δήλωση την ανεξαρτητοποίησή του στην τηλεόραση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "προ των ευθυνών του έθεσε τον πολιτικό κόσμο της χώρας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, καλώντας τον πρωθυπουργό να κηρύξει τον πόλεμο κατά των οργανωμένων συμφερόντων που "λυμαίνονται " την ενημέρωση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα μεσαία λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να μην πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που στήνεται πάνω στο υπαρκτό έδαφος των σκανδάλων και της διαφθοράς. Για το λαό το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "σε επιλεκτική και προκλητική ανταμοιβή των υπηρεσιών που προσφέρουν τα μέσα ενημέρωσης και τα υψηλόβαθμα στελέχη τους που έχουν κρατική...εποπτεία, προχωρά η κυβέρνηση, διαχωρίζοντας πλήρως το τοπίο των ΜΜΕ που βρέθηκε από την ίδια κατηγορούμενο για "διόγκωση" των κυβερνητικά σκανδάλων και παρατυπιών στους "δικούς" μας και τους άλλους. Την ίδια στιγμή που ο Τύπος δέχεται τα κυβερνητικά πυρά και χρεώνεται από το Μαξίμου προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και διόγκωσης των γεγονότων με "υπερπροβολές" και "κατασκευές" η κυβέρνηση βάζει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ημετέρους και τους απέναντι, επιβραβεύοντάς τους μεν ρίχνοντας στην πυρά τους δε".

    [04] Καραμανλής

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "αμηχανία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ, με το κλίμα της σκανδαλολογίας που σκεπάζει την πολιτική ζωή της χώρας αλλά και τα κρούσματα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται "γαλάζια" κομματικά στελέχη που εκθέτουν την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, όμως πλανάται και το ερώτημα, γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός προκειμένου να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που τείνει να "αναστήσει" το ΠΑΣΟΚ και έχει "φοβίσει" τη βάση της ΝΔ. Είναι γεγονός ότι με τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκει έδαφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με μεθοδικές κινήσεις και συνεχείς παρεμβάσεις ξεκαθαρίζει το βαρύ πολιτικό τοπίο. Εντός των ημερών - πιθανότατα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη- ο πρωθυπουργός θα στείλει ένα πρώτο σαφές μήνυμα για το κλίμα των ημερών, ενώ αναμένεται να κλιμακώσει την παρέμβασή του τη Δευτέρα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. "Διαφάνεια παντού. Δεν κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην καταπολέμηση της διαφθοράς", αναμένεται να είναι ο κεντρικός άξονας των επισημάνσεων του πρωθυπουργού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "την πρόθεσή του να συνεχίσει αταλάντευτος την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, χωρίς να ακολουθήσει το "τηλεκλίμα" αναμένεται να γνωροστοποιήσει στους πολίτες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής το επόμενο διάστημα".

    [05] Κάρολος Παπούλιας

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την οργισμένη αντίδραση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκάλεσε η προσπάθεια που κατεβλήθη, κυρίως από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, να καταστήσει τον κ. Κάρολο Παπούλια συμμέτοχο στο σκηνικό αθλιότητας, που στήνεται με την σκανδαλολογία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Προεδρία ύστερα από επίμονα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπούλιας ενοχλήθηκε από τη διαστρέβλωση πρόσφατων δηλώσεών του επισημαινόταν ότι "Παρερμηνεία γίνεται από όσους επιχειρούν να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επικροτεί αμφιλεγόμενες πρακτικες΄στον χώρο της ενημέρωσης, για την ποιότητα της οποίας έχει εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι " οργίλη υπήρξε χθες η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας με ανακοίνωση Τύπου της Προεδρίας για την κακή ποιότητα της ενημέρωσης που επιχειρήθηκε εις βάρος του , από συγκεκριμένο ΜΜΕ, το οποίο παρερμήνευσε τις δηλώσεις του".

    [06] Τηλεδικεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ηχηρό χαστούκι στα τηλεδικαστήρια δίνει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, επισημαίνοντας ότι η υποκατάσταση των οργάνων της Πολιτείας από ιδιώτες θέτει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου και το δικαίωμα του απορρήτου της επικοινωνίας. Οι πρόεδροι των μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων καταγγέλλουν τα τηλεδικαστήρια, επισημαίνοντας πως αυτό δεν σημαίνει περιορισμό των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων. Πανεπιστημιακοί και συγγραφείς μιλούν για κατάντια".

    [07] Λιμάνι

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ηφαίστειο έτοιμονα εκραγεί είναι το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να σκάσουν βόμβες μεγατόνων με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το αλισβερίσι πολιτικών, δικαστικών, τραπεζιτών και μεγαλόσχημων επιχειρηματιών με το παραδικαστικό κύκλωμα καθώς και ντοκουμέντα για συναλλαγές δισεκατομμυρίων με βαρώνους της κοκαΐνης, λαθρέμπορους και μεσάζοντες, τοκογλύφους και νονούς του παράνομου τζόγου".

    [08] Ντόρα Μπακογιάννη

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είναι γνωστό, όχι μόνο ότι αγαπά υπερβολικά την κόρη του Ντόρα, αλλά και ότι επιθυμεί διακαώς να τη δει, το ταχύτερο, στον Πρωθυπουργικό Θώκο".

    [09] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ενώ το πανελλήνιο ασχολείται με την σκανδαλολογία, το μεγάλο πρόβλημα του τόπου είναι η οικονομία. Η "Εστία" ήδη έγραψε ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο υφέσεως. Το πιστοποιούν η αύξησις των πτωχεύσεων, ο όγκος των ακαλύπτων επιταγών, τα μειωμένα έσοδα του ΦΠΑ και το γεγονός ότι η ανεργία εξακολουθεί να κινείται στα επίπεδα του 10% του εργατικού δυναμικού".

    [10] Διαγραφή Μαντούβαλου

    Η METRO επισημαίνει ότι "ακριβά στοίχισε στον βουλευτή Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο η πρωτοβουλία του να ανακοινώσει την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις τηλεοπτικές κάμερες, χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει το σχετικό αίτημά του στα αρμόδια κομματικά όργανα. Καταδεικνύοντας την έντονη δυσφορία του κυβερνώντος κόμματος για τη συμπεριφορά του ανεξάρτητου πια βουλευτή, ο γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε τη διαγραφή του από το κόμμα, επικαλούμενος ως αιτία τον "ανορθόδοξο τρόπο παραίτησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σε διαγραφή του Πειραιώτη βουλευτή προχώρησε ο Β. Μεϊμαράκης. Για χαλασμένο τηλέφωνο μίλησε πίσω από τις πόρτες της Ρηγίλλης ο Π. Μαντούβαλος".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "η υπόθεση Μαντούβαλου εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για τη ΝΔ. Χθες ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι ο (ανεξάρτητος από τη Δευτέρα) βουλευτής κ. Π. Μαντούβαλος δεν ανήκει πλέον στην παράταξη. Προηγήθηκε συνάντηση των δύο ανδρών κατά την οποία ο Γραμματέας ζήτησε από τον κ. Μαντούβαλο να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος".

    [11] Πρόεδρος ΟΑΚΑ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "...η ομολογία του κ. Ορφανού ότι υπήρξαν παράνομες και χαριστικές διαδικασίες προκάλεσε αναταράξεις και αλληλοκαρφώματα στο υπουργείο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στενοί συνεργάτες τόσο της κ. Πετραλιά όσο και του κ. Ορφανού εμμέσως επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για την χαριστική σύμβαση, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ κ. Κατσιαδάκης παραιτήθηκε μετά την παραδοχή εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού ότι δεν ισχύει η υπογραφείσα σύμβαση".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "το σκάνδαλο της εκχώρησης του φιλέτου του Ολυμπιακού Σταδίου αντί ευτελούς μισθώματος ανάγκασε χθες την κυβέρνηση στην αποπομπή-παραίτηση του προέδρου του ΟΑΚΑ Εμμ. Κατσιαδάκη και στην ακύρωση της συμφωνίας. Η υπόθεση έχει προκαλέσει νέο εμφύλιο υπουργών της κυβέρνησης".

    [12] Γ. Παπανδρέου-Ε. Βενιζέλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εμπλέξει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στα μικροπολιτικά του παιγνίδια, φαίνεται πως άλλο ένα εσωκομματικό πρόβλημα έχει ενσκήψει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφορά στις σχέσεις του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου με το κορυφαίο στέλεχος Ευάγγελο Βενιζέλο".

    [13] Σούπερ Μάρκετ

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "αποχωρητήρια που λειτουργούν ως αποθήκες τροφίμων, βρόμικα ψυγεία και δάπεδα, αλλά και προϊόντα ληγμένα ακόμη και από το 1995, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και πολύ σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που ήρθαν στο φως έπειτα από έρευνα που διενέργησε το μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά σε τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "σοκ έπαθαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά από αυτά που αντίκρισαν σε τρία σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι, όπου έκαναν τους καθιερωμένους ελέγχους. Στα σούπερ μάρκετ "Βερόπουλος", "Ατλάντικ" και "My Market" οι ελεγκτές βρήκαν στα ράφια ζυμαρικά που είχαν λήξει από το 1995, το 1996 και το 1998. Επίσης υπήρχαν κοτόπουλα και πτηνοτροφικά προϊόντα αλλοιωμένα, ακατάλληλα για τους καταναλωτές. Επίσης στα ράφια βρέθηκαν αρτοσκευάσματα με ημερομηνία λήξης το 2004, αλλά οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν σκέφθηκαν καθόλου τη δημόσια υγεία. Εκεί όμως όπου τα έχασαν οι ελεγκτές ήταν στις τουαλέτες των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ. Δεν μιλάμε για τις συνθήκες υγιεινής, που ήταν άθλιες, αλλά το ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είχαν μετατραπεί σε αποθήκες, όπου φυλάσσονταν τα τρόφιμα, τα οποία το επόμενο διάστημα θα μεταφέρονταν στα ράφια για να τα προμηθευτούν οι καταναλωτές. Οι χώροι ήταν γεμάτοι αράχνες, ενώ τα ποντίκια και οι κατσαρίδες έκαναν πάρτι".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "αποχωρητήρια που λειτουργούν ως αποθήκες τροφίμων, βρώμικα ψυγεία και δάπεδα αλλά και προϊόντα ληγμένα ακόμη και από το 1995, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και πολύ σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που εντόπισε μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά σε τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου. Συγκεκριμένα σε ένα από τα τρία σούπερ μάρκετ οι ελεγκτές της Νομαρχίας διαπίστωσαν ότι πωλούνται ληγμένα ζυμαρικά με ημερομηνία λήξης το 1996 και το 1996, καθώς και αρτοσκευάσματα με ημερομηνία λήξης το 2004".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 October 2005 - 21:55:18 UTC