Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/11/2005
  • [02] Προϋπολογισμός 2006
  • [03] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [04] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Κώστας Σκανδαλίδης
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Metron Analysis
  • [10] Αγροφυλακή
  • [11] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [12] Ευάγγελος Καλούσης
  • [13] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [14] Γιώργος Παπανδρέου
  • [15] ΠΑΜΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/11/2005

    Ο Προϋπολογισμός του 2006, οι διώξεις στο παραδικαστικό κύκλωμα και η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 1.375 χωρίς διαγωνισμό. Σε ΥΠΕΞ, ΤΕΙ Αθηνών και θέσεις μερικής απασχόλησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παραδικαστικό κύκλωμα. Άλλοι 16 σε απολογία. 6 δικαστές, 7 δικηγόροι, 2 επιχειρηματίες, 1 δικαστικός υπάλληλος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τάξη στο χάος των προμηθειών. Νομοσχέδιο-τομή για την αγορά των οπλικών συστημάτων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ποιος είναι ο βλαξ κ. Σκανδαλίδη; Αλληγορικό άρθρο του πρώην γραμματέα και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Κόβουν τα λεφτά για κοινωνικά προγράμματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απείλησαν την εισαγγελέα που θα δίκαζε τον Γιοσάκη. Με αποτέλεσμα να αυτοεξαιρεθεί και να γίνει η δίκη με άλλον δικαστή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκλογές την άνοιξη πιθανολογεί ο Γ. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση σε αδιέξοδο λόγω Οικονομίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αγροφυλακή. Τον Ιανουάριο οι προσλήψεις. Κατατίθεται στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες το νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: "Ξέχασαν " 1,5 δισ. ευρώ για τις συντάξεις. Αλχημεία στον Προϋπολογισμό σε βάρος των ταμείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον ενθρονισθέντα ΘΕΟΦΙΛΟ. Το Ισραήλ από την πλευρά του τον ΕΙΡΗΝΑΙΟ και δύο Πατριάρχες με μία μίτρα στα Ιεροσόλυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοικτές πληγές στο Ασφαλιστικό. Αιμορραγία στα ταμεία παρά τα 7,5 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αλήθεια για μισθούς και φόρους. Αλογοσκούφης: Καλύτερα να γκρινιάζουν υπουργοί παρά ο λαός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Όχι σε όλα κ. Καραμανλή. Γκάλοπ: Δυσαρέσκεια των πολιτών για "έργα" της κυβέρνησης.

    ΕΣΤΙΑ: Πασοκικό παραλήρημα. Φθηνός λαϊκισμός για την "λιτότητα".

    ESPRESSO: Το προσκλητήριο της ντροπής. Ξέγραψε το όνομα Ωνάση. Ως Αθηνά Ρουσέλ παντρεύεται τον Αλβάρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταιγίδα διώξεων στο παραδικαστικό. Δεκαέξι νέες κλήσεις για ανάκριση - Κατηγορίες εις βάρος έξι δικαστικών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξήσεις με πυξίδα τον Προϋπολογισμό. Γ. Αλογοσκούφης : Ο,τι καλύτερα μπορούμε σε μισθούς και συντάξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι "εξόριστοι" του προϋπολογισμού.

    Η ΝΙΚΗ: Εμμέσως η αφαίμαξη. Μέσω αλληλοδιαψεύσεων τα... αποκαλυπτήρια.

    PRESS time: Ο Καλούσης "καρφώνει" δικαστές. Το βιβλίο που γράφει μέσα από τη φυλακή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οπλοφόροι ασφαλίτες σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Επαναλειτουργεί το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Αυξάνονται κατά 5,7% οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    TRAFFIC NEWS: Μικροτσίπ φρενάρει τον καρκίνο. Ανακάλυψη του αιώνα από Έλληνα γιατρό.

    Η ΧΩΡΑ: Κανόνια σκάνε στην αγορά. Αγανάκτηση πολιτών δείχνει η έκθεση της ΓΣΕΕ.

    City Press: Δυσαρέσκεια για το σφίξιμο της ζώνης.

    Μetro: Καταιγίδα νέων διώξεων. Δεκαέξι νέοι κατηγορούμενοι για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 9 στους 10 δυσαρεστημένοι. Δημοσκόπηση-καμπανάκι για την κυβέρνηση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Αφημένοι στο έλεος του Θεού". Ο οδηγός του ασθενοφόρου προτίμησε την... καλογερική θέτοντας σε "ομηρία" το Άγιο Όρος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καρκίνος μαστού θερίζει στη Θεσσαλονίκη. Αποτελέσματα έρευνας σε γυναίκες άνω των 18.

    [02] Προϋπολογισμός 2006

    Σύμφωνα με την City Press "ΓΣΣΕ: Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2006 εντείνονται οι ανισότητες. Συνέντευξη Πουπάκη: Πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν το λογαριασμό σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. Δημοσκόπηση της Metron Analysis: 83% αρνητικές γνώμες για τη μη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, γύρω στο 60% των πολιτών απορρίπτει την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται. Γκρίζο μέλλον: Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με δέος την πρόσθετη φορολογία, την εισοδηματική αυστηρότητα και τις προγραμματισμένες αυξήσεις στις ΔΕΚΟ. Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών: Πόσα χρειάζεται το μήνα για να ζήσει μία τετραμελής οικογένεια".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ο προϋπολογισμός του 2006 δεν προβλέπει καθόλου κονδύλια για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης για τη Βοήθεια στο Σπίτι, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για τη φύλαξη των σχολείων: Αυτό κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλος".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "οι μέγιστες δυνατές, κάτω από τις συνθήκες που επιτρέπει ο προϋπολογισμός, θα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες των μισθών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "οι φοροφυγάδες θα σηκώσουν το βάρος του Προϋπολογισμού, τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Μεγαλύτερες οι αυξήσεις στις συντάξεις σε σχέση με τους μισθούς. Προανήγγειλε, πάντως, αύξηση 5% στη φορολογία καυσίμων, ενώ δεν απέκλεισε και αναπροσαρμογή του ΕΦΚ στα τσιγάρα".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "ταχυδακτυλουργικά τρικ στο τέταρτο κατά σειρά σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Λείπουν κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τα Ασφαλιστικά Ταμεία".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "μαχαίρι έβαλε η κυβέρνηση στις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος μετά τα απανωτά "χαστούκια" της Ένωσης, βγάζοντας σε αχρηστία μια σειρά από προγράμματα και θεσμούς για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την έρευνα και την πρόνοια".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στο κενό πέφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι η πολιτική λιτότητας θα εξαντληθεί το 2006 στις πενιχρές μισθολογικές αυξήσεις και στα σκληρά μέτρα που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, χωρίς πρόθεση εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος να προχωρήσει και σε επιβολή νέων φόρων".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "άκρως δημαγωγικός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά στον Προϋπολογισμό το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο από τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα στελέχη του κατηγορούν την Κυβέρνηση για "λιτότητα". Αλλά κανείς δεν αναφέρει ότι η περιστολή των κρατικών δαπανών είναι απολύτως επιβεβλημένη. Και ότι είναι αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης κρατικών πόρων στην οποία προέβη όλα τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ".

    [03] Παραδικαστικό κύκλωμα

    Η METRO υποστηρίζει ότι "αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των προσώπων -δικαστών, δικηγόρων και άλλων- που τελούν υπό κατηγορία για την εμπλοκή τους στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "το... αδιαχώρητο της διαπλοκής!!! "Ουρές" αναμένεται να σχηματισθούν για τους ερχόμενους μήνες έξω από το γραφείο των ειδικών ανακριτών Ι. Σιδέρη και Ι. Φιοράκη καθώς καθημερινά και νέα πρόσωπα έρχονται να συμπληρώσουν τις λίστες των ονομάτων που εμπλέκονται στα παράνομα κυκλώματα της Δικαιοσύνης".

    Η Traffic News γράφει ότι "επτά δικηγόροι, έξι δικαστές, δύο επιχειρηματίες, αλλά και ένας δικαστικός υπάλληλος, συνολικά 16 άτομα, καλούνται να απολογηθούν στους ειδικούς εφέτες ανακριτές, κκ Σιδέρη και Φιοράκη, σχετικά με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "απειλούσε και εκβίαζε ακόμα και δικαστικούς λειτουργούς το παραδικαστικό και παραεκκλησιαστικό κύκλωμα ακόμα και τις παραμονές της δίκης του πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα. Μετά τις απειλές σε βάρος των Κυθήριων που είχαν αποκαλύψει πριν από δέκα χρόνια την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν την ζωή του παιδιού της Εισαγγελέως, η οποία είχε οριστεί να δικάσει χθες τον Ιάκωβο Γιοσάκη για το κακούργημα της υπεξαίρεσης αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "διαστάσεις, που υπερβαίνουν κάθε αρχική πρόβλεψη για τη διαφθορά στο δικαστικό σώμα, παίρνουν οι ανακρίσεις για τα παραδικαστικά κυκλώματα με τη χθεσινή κλήση σε απολογία δεκαέξι ακόμη ατόμων, από τα οποία έξι είναι δικαστές και επτά δικηγόροι".

    [04] Ένοπλες Δυνάμεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει: "τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, καθώς θα υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις αγορές όπλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έλεγχος στην ποιότητα των όπλων που θα αγοράζονται, αλλά και ενεργή συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας αναφέρονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας, που ανέρχονται στις 1.375, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στα ΤΕΙ Αθηνών και στο ΥΠΕΞ καθώς και θέσεις μερικής απασχόλησης".

    [06] Κώστας Σκανδαλίδης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "απορίες και ερωτήματα προκαλούνται από το άρθρο του πρώην γραμματέα και επανειλημμένως υπουργού του ΠΑΣΟΚ (σήμερα βουλευτού) Κώστα Σκανδαλίδη στο πολιτιστικό περιοδικό "Highlights".

    [07] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη οι προβλέψεις του νέου κρατικού προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις εργασιακές σχέσεις, ο οποίος αποτυπώνεται συνοπτικά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού...".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "ζητούμενο είναι πλέον για τα επιτελεία του Μαξίμου και της Ρηγίλλης η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γ. Παπανδρέου επιμείνει στην στρατηγική επιλογή του, περί ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αποστρατείας των ιστορικών στελεχών του κόμματος".

    [09] Metron Analysis

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "καθολικό "όχι" των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ. Η πολιτική της ΝΔ στα θέματα των συμβασιούχων, της φορολογίας, του Ασφαλιστικού, της ανεργίας, των μισθών απορρίπτεται".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "πρωτοφανές το στράγγιγμα της αγοράς, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει αντιμέτωπη με ντόμινα λουκέτων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις το 2006. Απογοητευμένος ένας στους δύο Έλληνες από την οικονομική στενότητα λόγω των τεραστίων ελλειμμάτων που άφησε πίσω του το καθεστώς Σημίτη. Καμπανάκι κινδύνου από την έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ".

    [10] Αγροφυλακή

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ο " κύβος ερρίφθη" για την ίδρυση της Νέας Αγροφυλακής , καθώς σήμερα πραγματοποιείται η τελική σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τίθεται επί τάπητος το νομοσχέδιο για να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου".

    [11] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "ενθρονίστηκε ο νεοεκλεγείς Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο ναό της Αναστάσεως χθες. Στην τελετή της ενθρόνισης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, κυβερνητική αντιπροσωπεία, αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης και πλήθος προσκυνητών".

    [12] Ευάγγελος Καλούσης

    Η PRESS time αναφέρει ότι "ένα βιβλίο με το οποίο θα σοκάρει το πολιτικό και δικαστικό σύστημα, αλλά και θα είναι η αντεπίθεσή του στην κοινωνία ετοιμάζει ο Ευάγγ. Καλούσης. Με το βιβλίο αυτό θα επιχειρήσει να "βάλει τα πράγματα και τα πρόσωπα εντός και εκτός Δικαιοσύνης στη σωστή τους θέση".

    [13] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις εξαγγελίες της και θα καλύψει το κόστος της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, που εργάζονται στους Δήμους. Η μη αναγραφή του σχετικού κονδυλίου στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2006, οφείλεται στο γεγονός ότι η σχετική διαδικασία στο ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσόν που απαιτείται".

    [14] Γιώργος Παπανδρέου

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "εκλογές την άνοιξη βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου καθώς εκτιμά ότι τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση στην οικονομία την οδηγούν σε πολιτικό αδιέξοδο και τη λύση θα δώσουν οι κάλπες".

    [15] ΠΑΜΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "δύο ασφαλίτες πιάστηκαν στα πράσα, χτες το απόγευμα, να παρακολουθούν την πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στο Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας, δημιουργώντας τεράστιο πολιτικό ζήτημα, για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης προσωπικά και την κυβέρνηση συνολικά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 November 2005 - 17:34:04 UTC