Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/12/2005
  • [02] Αλογοσκούφης
  • [03] Παλαιοκρασσάς
  • [04] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [05] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [06] Συνέντευξη Σουφλιά
  • [07] Διοργάνωση Πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997
  • [08] Γάμος Αθηνάς Ωνάση
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Περιοδεία πρωθυπουργού
  • [11] ΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/12/2005

    Οι εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ με την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη του τέως προέδρου της Γιάννη Παλαιοκρασσά και η προώθηση στη δικαιοσύνη της επιστολής παραίτησής του για περαιτέρω διερεύνηση των όσων αναφέρει, καθώς και ο γάμος της Αθηνάς Ωνάση, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΔΕΗσεις για εκτόνωση. Το επικοινωνιακό τρικ Παλαιοκρασσά και η απάντηση της κυβέρνησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Φύλλο και φτερό" οι περιουσίες των δημ. υπαλλήλων. Αρχίζει αυστηρός έλεγχος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κινδυνεύουμε πολιτικοί και δικαστές. Καταγγελία-βόμβα της προέδρου της Βουλής Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα για διαφόρων ειδών απειλές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταιγίδα μηνύσεων και αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του Παλαιοκρασσά στη ΔΕΗ. Έξαλλος ο Καραμανλής με τους εκβιασμούς των προμηθευτών και τα βρώμικα παιχνίδια που στήνουν τα λαμόγια, για να εκθέσουν τον ίδιο και να αποδομήσουν την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.526 προσλήψεις σε υπουργεία, ταμεία. Νέες εγκριτικές αποφάσεις από τη διυπουργική.

    ΕΘΝΟΣ: Βγαίνουν τα μεγάλα μαχαίρια. Όνομα στη διαπλοκή αναμένεται να δώσει σήμερα ο Παλαιοκρασσάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα με την συνέντευξη που δίνει περί-ΔΕΗ-ς ο Παλαιοκρασσάς ενεργεί σπασμωδικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρελό φαγοπότι επί ΠΑΣΟΚ για την πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997. Φύλλο και φτερό κάνουν οι ορκωτοί λογιστές τα βιβλία του αρμόδιου οργανισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η τελική ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους. Ο Γ. Σουφλιάς παρουσιάζει στον "ΕΤ" τις αλλαγές για τις νέες οικοδομές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πήρε κούτες κρατάει "άσους". Μιλάει σήμερα ο Παλαιοκρασσάς, ανήσυχη η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Σε σοβαρή κρίση η Ευρωπαϊκή Ενωσις. Το έτος 2005 ήταν το χειρότερο στην ιστορία της.

    ESPRESSO: Μπήκαμε στο γάμο της Αθηνάς. Η "Espresso" έσπασε το άβατο. Ο πανικός για τον Αλβάρο, τα απρόοπτα και η ολονύκτια σάμπα των καλεσμένων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Όργιο πιέσεων για "ομερτά" στη ΔΕΗ. Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση.

    PRESS TIME: Το μυστικό του γάμου. Ήθελε να το κρύψει η Αθηνά. Ποιος είναι ο Έλληνας κουμπάρος και τι είπε στους συγγενείς που βρέθηκαν δίπλα της.

    TRAFFIC NEWS: Έχω κασέτες για τον Κούγια αλλά δεν τις παίζω. Ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις του ο Λαζόπουλος. Αναμένεται σφοδρή απάντηση του διακεκριμένου ποινικολόγου.

    Η ΧΩΡΑ: Τι κρίμα! Η ΝΔ στον δρόμο που χάραξε ο Σημίτης.

    City Press: Αλλαγές στις ΔΕΚΟ σε όλα τα επίπεδα. Αποκλειστική συνέντευξη Γιώργου Αλογοσκούφη.

    METRO: "Θα τα πω όλα". Απειλεί με αποκαλύψεις σήμερα ο Γ. Παλαιοκρασσάς.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ναρκωτικά: Σταυροδρόμι η Β. Ελλάδα. Κόμβος μεταφοράς και διακίνησης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

    [02] Αλογοσκούφης

    H CITY PRESS δημοσιεύει αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει: "το νομοσχέδιο που προωθούμε αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των τελευταίων ετών. Θα κοπούν τα προκλητικά οικονομικά προνόμια των διοικήσεων. Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ που δεν αποδίδουν θα απομακρύνονται αζημίως για το Δημόσιο. Παρά τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΔΑΚΕ, η φιλοσοφία του άρθρου 14 δεν πρόκειται να αλλάξει. Από τη στιγμή που ο κ. Παλαιοκρασσάς δεν αναφέρεται σε υπουργούς , δεν θα στραφώ δικαστικά εναντίον του. Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών δεν βοηθούν στο νοικοκύρεμα της οικονομίας".

    [03] Παλαιοκρασσάς

    H METRO γράφει ότι "αποφασισμένος να μιλήσει σήμερα για όλα όσα οδήγησαν στην παραίτηση ή την αποπομπή του από την προεδρία της ΔΕΗ εμφανίζεται ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Σύμφωνα με όσα έλεγε σε συνομιλητές του τα τελευταία 24ωρα ο κ. Παλαιοκρασσάς, δεν πρόκειται να "μασήσει τα λόγια του" παρά τις πιέσεις που δέχεται από κάθε πλευρά για να βάλει "νερό στο κρασί του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ως σπασμωδική ενέργεια βλέπουν πολλοί έγκυροι παρατηρητές την συνέντευξη Τύπου που προγραμμάτισε και δίνει σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "με καταιγίδα μηνύσεων και αποκαλύψεων για τις ημέρες και τα έργα του Γιάννη Παλαιοκρασσά στη ΔΕΗ, απαντά η κυβέρνηση στη σχεδιασμένη προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων να πλήξουν την εικόνα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην παρούσα φάση, το Μέγαρο Μαξίμου έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία αναμένεται να δώσουν τα ρέστα τους, με κινητήριο μοχλό τον Γιάννη Παλαιοκρασσά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σε κάθε περίπτωση, πάντως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς αν και σε σχετική επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κάνει λόγο για βρόμικο πόλεμο που δέχθηκε στη ΔΕΗ και τις δυνάμεις της διαπλοκής, δεν κατέθεσε τα στοιχεία του στον εισαγγελέα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σε παράταξη μάχης βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της τον καρατομηθέντα πρόεδρο της ΔΕΗ. Ο Παλαιοκρασσάς φωτογραφίζει σήμερα υπουργούς ως υπαίτιους του πολέμου που υπέστη και δεν δείχνει διατεθειμένος να το βάλει κάτω. Μάζεψε φεύγοντας κούτες με αποδεικτικά στοιχεία για πολλά και πολλούς. Όπως λέει, θα παρακολουθεί τη δικαστική διερεύνηση όσων κατήγγειλε και, αν χρειαστεί, θα τα φέρει στη δημοσιότητα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μετά την αποτυχία των παρασκηνιακών πιέσεων για επιβολή "σιωπητηρίου" στον Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο Κ. Καραμανλής έδωσε το σύνθημα για πόλεμο με όλα τα μέσα ώστε να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες από το βαρύ "κατηγορώ" του πρώην προέδρου της ΔΕΗ, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να αποκαλύψει σήμερα ονόματα γαλάζιας διαπλοκής, εμπλέκοντας κυβερνητικά στελέχη".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "οι πιέσεις, υπό μορφήν απειλών για αγωγές και αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα Παλαιοκρασσά στη ΔΕΗ, έχουν ως στόχο- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- να "συνετίσουν" τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ ώστε να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες κατά κυβερνητικών στελεχών".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "στην πλέον κρίσιμη καμπή της διαδρομής της βρίσκεται η Νέα Διακυβέρνηση. Υπό το βάρος των σκανδάλων και των καταγγελιών για διαπλοκή φαίνεται ότι όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα των πολιτών αλλά μέρα με τη μέρα χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου για το "όραμα Καραμανλή". Βαδίζοντας στον δρόμο που ...χάραξε ο Σημίτης, "επενδύει" στις προεκλογικές συμφωνίες με συμφέροντα και "οικογένειες" που ρήμαξαν τον τόπο".

    [04] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "φύλλο και φτερό" θα γίνονται από το 2006 οι φορολογικές δηλώσεις υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι πλούτισαν αθέμιτα. Ο έλεγχος θα επεκτείνεται και στα περιουσιακά στοιχεία των ενήλικων παιδιών των υπαλλήλων. Σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 18 του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου θα πρέπει να αναγράφει σε ειδικό έντυπο όλα τα ακίνητα και κινητά αξίας που απέκτησε πριν και μετά τον διορισμό του".

    [05] Παραδικαστικό κύκλωμα

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "διαστάσεις θρίλερ, λοιπόν, λαμβάνει η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα! Οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη και έκπληκτοι οι αρεοπαγίτες, που έχουν αναλάβει το βαρύ έργο της κάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης, ανακαλύπτουν πως και άλλα γνωστά ονόματα της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συνάδελφοί τους, εμπλέκονται στη διαφθορά. Επίσης, στο "στόχαστρο" των δικαστικών αρχών έχουν μπει - και μάλιστα για τα καλά- επιχειρηματίες, ακόμη και ιεράρχες, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα , και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν τα ονόματά τους βγουν στο φως της δημοσιότητας τότε θα κλονιστεί ολόκληρη η Ελλάδα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "καταγγελίες - φωτιά για πρώτη φορά δημόσια, έκανε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρωμύλος Κεδίκογλου, για εισαγγελείς και δικαστές που δεν έπραξαν το καθήκον τους σε επίμαχες υποθέσεις που χειρίστηκαν! Δημοσιοποίησε, δε την περίπτωση ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος άσκησε πιέσεις σε ανακριτές "ώστε να μην προβούν σε ανακριτικές πράξεις, προσπαθώντας έτσι να παρεμποδισθεί το έργο της ανακρίσεως!".

    [06] Συνέντευξη Σουφλιά

    "Δεν κάνει πίσω ο Γ. Σουφλιάς για τους ημιυπαίθριους χώρους. Παρουσιάζει στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ την τελική ρύθμιση, με την οποία μειώνονται λοιπόν οι επιφάνειες ημιυπαίθριων χώρων και οι δήμοι ρίχνονται στο κυνήγι των προστίμων για περισσότερες από 1.000.000 αυθαίρετες κατασκευές, σε παλαιές και νέες οικοδομές. Ανακοινώνει νέο νόμο για ταχύτερες εντάξεις περιοχών στα σχέδια πόλης, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυθαίρετη δόμηση αλλά και να "θωρακιστούν" τα σχέδια πόλης της τελευταίας τετραετίας, που είναι στον αέρα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία "κατεδάφισε" τον πολεοδομικό νόμο 3044 του 2002. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι επίσης αμετακίνητος στη χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΑ σε Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό".

    [07] Διοργάνωση Πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τρελός χορός δισεκατομμυρίων είχε στηθεί στη συμπρωτεύουσα την τριετία 1996-98, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστική πρωτεύουσα. Ο θεσμός τον οποίο επάξια είχε κερδίσει η νύμφη του Θερμαϊκού με στόχο την παγκόσμια προβολή της και τη βελτίωση της θέσης της στο ευρωπαϊκό και βαλκανικό πεδίο, δυστυχώς, εξελίχθηκε σε μία καλή επιχείρηση "επιτηδείων", όπου ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια χωρίς κανένα απολύτως όφελος".

    [08] Γάμος Αθηνάς Ωνάση

    Η PRESS TIME υποστηρίζει ότι "ο "γάμος της δεκαετίας", όπως χαρακτηρίστηκε, δεν έγινε κάτω από πέπλο μυστικότητας επειδή ήταν ο γάμος μιας Ωνάση. Η Αθηνά ήθελε με αυτό τον τρόπο να κρύψει επιμελώς ένα μυστικό της, το οποίο την πληγώνει και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν εκτός από τον σύντροφό της. Ταυτόχρονα, ήθελε να ξορκίσει και τον μεγάλο της φόβο, που σε έναν βαθμό "σκιάζει" τον γάμο της: την "κατάρα των Ωνάσηδων".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "νέο πακέτο 4.526 προσλήψεων ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Με τις νέες εγκριτικές αποφάσεις ενισχύονται σημαντικά τα ασφαλιστικά ταμεία και συγκεκριμένα το ΤΕΒΕ με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ προβλέπεται η διενέργεια προσλήψεων σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στο υπουργείο Απασχόλησης".

    [10] Περιοδεία πρωθυπουργού

    Η Espresso σημειώνει ότι "στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Μυτιλήνης βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να δείξει στους πληγέντες ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους και είναι κοντά τους. Τη Μυτιλήνη, που δοκιμάστηκε πριν από δέκα ημέρες από καταστροφικές πλημμύρες, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θέλοντας, όπως χαρακτηριστικά είπε, να βεβαιώσει "την καθεμιά και τον καθένα χωριστά ότι η Πολιτεία κάνει το χρέος της", κοντά στους κατοίκους της "άλλης Ελλάδας", που είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση".

    [11] ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το 2005 ήταν το χειρότερο έτος για την Ευρωπαϊκή Ένωση από της ιδρύσεώς της με την Συνθήκη της Ρώμης το 1957. Ουδέποτε άλλοτε βρέθηκε η τότε τελωνειακή ένωσις των 6 κρατών-μελών (ΕΟΚ) και η σημερινή οικονομική και πολιτική ένωσις των 25 κρατών-μελών, σε τόσο μεγάλη κρίση όσο η παρούσα. Το κακό ξεκίνησε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005, με την καταψήφιση του ευρωπαϊκού Συντάγματος από δύο βασικές (και δη ιδρυτικές) χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως: Την Γαλλία και την Ολλανδία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 December 2005 - 22:19:51 UTC