Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/6/2006
  • [02] Στεγαστικά
  • [03] Ναρκωτικά
  • [04] Τράπεζες
  • [05] Δανεικά
  • [06] Πανεπιστήμια
  • [07] Φοροελαφρύνσεις
  • [08] Φοιτητές
  • [09] Βύρων Πολύδωρας
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Αλβανοί
  • [12] Ελληνοτουρκικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/6/2006

    Οι πέντε τύποι στεγαστικών δανείων, που προσφέρονται από τις τράπεζες, οι θλιβερές διαπιστώσεις για τη χώρα μας σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι αλλαγές στο ωράριο των τραπεζών και η οικονομική δυσπραγία των πολιτών που ζητούν δανεικά από βουλευτές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα φορολογική κλίμακα ανήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης από την 1η Ιανουαρίου 2007. Στα 12.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο, ποιες οι άλλες αλλαγές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εξετάσεις και τον Ιούλιο στα ΑΕΙ. Στις 30 Ιουνίου ανοίγουν τα Πανεπιστήμια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δεν φταίει ο Γιώργος αλλά τα... κορόιδα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σαν... κότες στηρίζουν έναν ανίκανο αρχηγό -όπως στήριζαν και την Μιμή- για μία τόσο μεγάλη και ιστορική Παράταξη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαδηλώσεις με ανοιχτούς δρόμους. Ριζοσπαστική πρόταση-πρόσκληση Πολύδωρα μέσω της "Β".

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές στο ωράριο τραπεζών. Αρχίζει σήμερα το μεγάλο παζάρι για την κλαδική σύμβαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Αλβανοί το 'ριξαν στο... τσάμικο. Συγκεντρώθηκαν στα σύνορα και ζητούσαν να φτάσουν στην Παραμυθιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προκαλούν οι τσάμηδες. Αξιώνουν από την Ελλάδα σπίτια και περιουσίες. Ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στεγαστικά: 5 τύποι δανείων για όλες τις τσέπες. Νέος κύκλος προσφορών από τις τράπεζες με μπόνους και οροφές στα επιτόκια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ναρκωμένη πολιτεία-κοινωνία. Θλιβερές διαπιστώσεις σήμερα "Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών".

    ΕΣΤΙΑ: Τα ελληνοτουρκικά την δεκαετία 1996-2006. Η Άγκυρα διαρκώς προκαλεί, η Αθήνα μονίμως συμβιβάζεται.

    ESPRESSO: Μια φοβερή ιστορία πίσω από το θρίλερ του Αλεξ. Ντόμινο ανατριχιαστικών αποκαλύψεων "υπόσχονται" αυτοί που ξέρουν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ζητούν δανεικά από τους βουλευτές. Χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση.

    TRAFFIC NEWS: Με 50 εκατ. ευρώ "αγόρασε" το διαζύγιο από τη γυναίκα του. Γνωστός εφοπλιστής πλήρωσε ακριβά τον εξωσυζυγικό του δεσμό.

    City Press: Φόροι τώρα, παροχές το 2007. Αυξάνεται από 1η Ιουλίου ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα.

    METRO: Αναστολή των κινητοποιήσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μέτρα SOS για 10 νομούς. Στόχος η μείωση της ανεργίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αποφασίζει αύριο για τη ΒΦΛ η κυβέρνηση έπειτα από έξι μήνες απραξίας.

    [02] Στεγαστικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "με πέντε "εργαλεία" μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές δόσεις των στεγαστικών δανείων οι ενδιαφερόμενοι, αρκεί να επιλέξουν το κατάλληλο γι αυτούς πρόγραμμα: δάνεια με "οροφή " στο επιτόκιο, με "δώρο" επιπλέον μετρητά για τα πρώτα έξοδα, αποπληρωμής μόνο τόκων, στεγαστικά με περίοδο χάριτος και δάνεια σταθερής δόσης και μεταβλητής διάρκειας".

    [03] Ναρκωτικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " μια πολιτεία που αρέσκεται σε γενικόλογες υποσχέσεις, αλλά αφήνει τα παιδιά της απροστάτευτα να παλεύουν στην κόλαση των ναρκωτικών, και μια κοινωνία που όσο δεν την αγγίζει το πρόβλημα αδιαφορεί ή και αντιδρά ακόμα , όταν επιχειρείται η δημιουργία ενός κέντρου απεξάρτησης δίπλα της. Με αυτή την εικόνα βρίσκει τη χώρα μας η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τις ουσίες να παραμένει υψηλός και μεγάλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας να παραμένουν χωρίς κέντρα απεξάρτησης".

    [04] Τράπεζες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "μετά από πέντε μήνες αδιεξόδου, αρχίζει σήμερα το "παζάρι" για τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων. "Αγκάθι" η πρόταση - ρελάνς των τραπεζιτών για επέκταση του ωραρίου εργασίας και συναλλαγών σε τουριστικές περιοχές και μεγάλα εμπορικά κέντρα".

    [05] Δανεικά

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η οικονομική δυσπραγία επέφερε αλλαγές και στο ... παραδοσιακό ρουσφέτι. Πολίτες ζητούν δανεικά από βουλευτές για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας".

    [06] Πανεπιστήμια

    H metro αναφέρει ότι "σε κίνηση καλής θέλησης, ώστε να διευκολύνουν τους φοιτητές επί πτυχίω ή με διπλωματικές εργασίες να δώσουν εξετάσεις, προτίθεται να προχωρήσει η ΠΟΣΔΕΠ μετά τις 29/6. Όπως δήλωσε στη metro ο γγ της ομοσπονδίας Γ. Μαΐστρος, "καλούμε τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, σε συντονισμό με τους φοιτητές, ανα αναστείλουν την απεργία διαρκείας μετά τις κινητοποιήσεις στις 27,28 και 29/6, για να αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "εξετάσεις και τον Ιούλιο θα δώσουν οι φοιτητές, κυρίως οι επί πτυχίω, ενώ σε ορισμένα ΑΕΙ οι πτυχιακές έχουν ήδη γίνει και σε άλλα θα διενεργηθεί διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο. Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, τα Πανεπιστήμια ανοίγουν, καθώς η ΠΟΣΔΕΠ, η οποία προχωρεί από αύριο σε τριήμερο κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Λαγονήσι, δίνει το σύνθημα για αναστολή της απεργίας στο τέλος της εβδομάδας και επανέναρξη των εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας των Ιδρυμάτων".

    [07] Φοροελαφρύνσεις

    H City Press γράφει: "προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για την κακή πορεία των εσόδων του Δημοσίου. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης εξακολουθεί πάντως να θεωρεί εφικτή την υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων από το 2007. Προετοιμάζονται μείωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και συντάξεις του ΟΓΑ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αισθητά υψηλότερες απ΄ό,τι το 2006".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους και αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, το αφορολόγητο όριο από το 2007 θα αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στους συντελεστές φορολόγησης. Ειδικότερα για τα εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ο συντελεστής θα παραμείνει 40%, ενώ πρόκειται να καθιερωθεί ενδιάμεσος συντελεστής 39% για το τμήμα των εισοδημάτων από 30.000 έως 100.000 ευρώ".

    [08] Φοιτητές

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινά αυτήν την εβδομάδα η πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία εμμένει στο διάλογο από μηδενική βάση ακόμη και μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νόμου για την Ανωτάτη Εκπαίδευση. Οι φοιτητές ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδων των υπουργών Παιδείας των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ, στο Λαγονήσι".

    [09] Βύρων Πολύδωρας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ο κ. Πολύδωρας καλεί όλους τους φορείς σε διάλογο ώστε να βρεθεί τρόπος να μην κλείνουν οι δρόμοι, "να μη διακόπτεται η κυκλοφορία με μια μικρή διαδήλωση-πορεία που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακωλύτως, χωρίς να "τιμωρείται" η πόλη και οι πολίτες που δεν μετέχουν στην πορεία, αλλά απλά θέλουν να πάνε στη δουλειά τους ή στον προορισμό τους". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει αισιόδοξος και περιμένει απαντήσεις ζητώντας "να αναλάβουν όλοι, και αυτοί προς τους οποίους απευθύνεται η πρόταση-πρόσκληση, τις ευθύνες τους".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso γράφει ότι "έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις τελευταίες οργανωτικές αλλαγές αλλά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν να προηγείται η ΝΔ σταθερά με 2,5 έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψυχολογία πολλών βουλευτών είναι στο ναδίρ, καθώς δεν πιστεύουν ότι υπό τις σημερινές προϋποθέσεις το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. "Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για να ανατρέψουμε τη διαφορά" λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία παράλληλα παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "είναι κοινή η διαπίστωση ότι η ανικανότητα που έχει επιδείξει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου σε ζητήματα τακτικής στρατηγικής και επιλογής συνεργατών ευθύνεται για την βαθιά κρίση που μαστίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα στελέχη του οποίου έχουν από τώρα προεξοφλήσει την ήττα, χωρίς ωστόσο να τολμούν να θέσουν ζήτημα ηγεσίας διότι τρέμουν το ενδεχόμενο διαγραφής ή βολεύονται σε μία κατάσταση απραξίας ως γνήσιοι επαγγελματίες της πολιτικής που ουδόλως ενδιαφέρονται για το μέλλον μιας μεγάλης και ιστορικής Παράταξης".

    [11] Αλβανοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "σε νέες προκλητικές ενέργειες προχώρησαν Αλβανοί, που αυτοαποκαλούνται Τσάμηδες. Συγκεντρώθηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο, κοντά στο χωριό Μαυρομάτι Θεσπρωτίας και κρατώντας αλβανικές, αμερικανικές και βρετανικές σημαίες, ζήτησαν να επιστρέψουν όπως λένε, στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους στην Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "τιμώντας ως ημέρα γενοκτονίας την 27η Ιουνίου, οι Αλβανοί Τσάμηδες κάνουν γιορτές μνήμης σε όλη την Αλβανία, με συμμετοχή Ουτσεκάδων του Κοσόβου. Έχοντας σχεδιάσει από καιρό την "Μεγάλη Αλβανία", ακραίοι αλβανικοί κύκλοι, συντηρούνται και ανακινούν, με κάθε τρόπο και μέσον, θέμα Τσαμουριάς. Χθες, για πρώτη φορά από το 1944, συγκεντρώθηκαν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και, συγκεκριμένα, στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας και αξίωναν να περάσουν στην Παραμυθιά".

    [12] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "κάποιοι αποδίδουν τις εντεινόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο πολιτικό παιγνίδι του Ερντογάν εν όψει των εκλογών στην χώρα του. Μέχρις ενός σημείου, αυτό ίσως είναι αληθές. Όμως το παρελθόν δείχνει ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 June 2006 - 8:39:40 UTC