Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 27.06.2006
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Προσλήψεις
  • [04] Κολέγια
  • [05] Αλογοσκούφης
  • [06] Παιδεία
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Ναρκωτικά
  • [09] ΥΕΝ
  • [10] ΕΣΥ
  • [11] Εξαφάνιση Αλεξ
  • [12] Αυθαίρετα
  • [13] Κ. Μητσοτάκης
  • [14] Οικονομική πολιτική
  • [15] Στοκχόλμη-Τεχεράνη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 27.06.2006

    Οι τριήμερες κινητοποιήσεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ξεκινούν σήμερα παράλληλα με την τριήμερη σύνοδο των υπουργών Παιδείας χωρών - μελών του ΟΟΣΑ, οι παροχές που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στην ΑΔΕΔΥ για αυξήσεις και φοροελαφρύνσεις το 2007, η αύξηση προεγγραφών για σπουδές σε ελληνικά κολέγια και στη Βρετανία, το Ασφαλιστικό και οι προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων, που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις 3% και καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ. Δεσμεύτηκε ο Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Χρήστες από τα 15 χρόνια. Στοιχεία-σοκ για τη μάστιγα των ναρκωτικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι εκπτώσεις στα εισιτήρια των πλοίων. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε μειωμένες τιμές.

    Η ΑΥΓΗ: Πανεπιστήμιο Α.Ε. Τέσσερα σενάρια συζητούν σήμερα οι υπουργοί του ΟΟΣΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα έδωσε όλα στην ΑΔΕΔΥ ο Αλογοσκούφης. Αυξήσεις 4%, ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ και διεύρυνση των κατηγοριών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποια αυθαίρετα νομιμοποιούνται. Τι σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις μικρές ιδιοκτησίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ : Αρχίζουν οι παροχές. Αυξήσεις με άρωμα εκλογών το 2007. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τα εισοδήματα του 2006.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπή στις συντάξεις. Προαγγέλλεται αύξηση ορίων ηλικίας μετά τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δραματικό SOS για προσλήψεις. Αν δεν γίνουν θα καταρρεύσει το ΕΣΥ. Τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου προς πάσα κατεύθυνση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις. Ο χάρτης με τις 6.747 νέες θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πολιορκία στο φρούριο ΟΟΣΑ. Παιδεία: Νέο συλλαλητήριο σήμερα, αύριο στο Λαγονήσι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : Αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου πήραν τους δρόμους και... Άλλος Στοκχόλμη τράβηξε κι άλλος για Τεχεράνη.

    ΕΣΤΙΑ: Λιγώτεροι φόροι περισσότερα έσοδα. Επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα η σύγχρονη δημοσιονομική θεωρία.

    ESPRESSO: Το "κοράκι" και τα πιόνια στον καυτό φάκελο Αλεξ. Πώς θα γίνει το τεστ αλήθειας στη συμμορία των ανηλίκων της Βέροιας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θερμό τριήμερο Παιδείας πριν από τις διακοπές. "Φρούριο" το Λαγονήσι για τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δρακόντεια μέτρα για τα συλλαλητήρια. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των φοιτητών. Απεργίες για τον Σεπτέμβριο εξήγγειλαν οι δάσκαλοι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μάθε παιδί μου γράμματα στα... κολέγια. Ρεκόρ αύξησης στις προεγγραφές.

    Η ΝΙΚΗ: Εφιαλτικές μνήμες. Πρωταγωνιστής σε σενάρια υπονόμευσης του Παπαδόπουλου ο Μητσοτάκης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Είναι ανεπιθύμητοι οι υπουργοί του ΟΟΣΑ. Εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

    TRAFFIC NEWS: Το χρυσό κόλπο με τα κρυμμένα κοσμήματα του Άραβα Κροίσου. Πώς έκανε φτερά θησαυρός αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η βίλα στο Σούνιο και η αμύθητη περιουσία που εξαφανίστηκε.

    City Press: Νέος φόρος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Εντυπωσιακή αποκάλυψη του τηλεοπτικού ALPHA.

    Μetro: Σε θέση μάχης για τη Σύνοδο. Μεγάλα συλλαλητήρια για τη συνάντηση των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προς διπλή εξεταστική. Πρόταση φοιτητών και καθηγητών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ποιες περιοχές του νομού απειλούν τα μπουρίνια. Σύμφωνα με έρευνα του Α.Π.Θ. οι έντονες βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και η χαλαζόπτωση δεν είναι άγνωστα φαινόμενα τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σεξ στο Ιντερνετ προτιμά 1 στους 2 νέους! Αποκαλυπτική έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ναρκωτικά κάθε χρόνο πιο πολλά! Πρώτα θύματα τα μικρά παιδιά.

    [03] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πράσινο φως" για 3.731 νέες προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων δήμους και δημόσιες υπηρεσίες έδωσε το ΑΣΕΠ, ενώ νέο πακέτο 1.507 θέσεων εποχικών ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή. "Τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για άλλες 1.509 θέσεις όλων των κατηγοριών προσωπικού".

    [04] Κολέγια

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "έκρηξη ενδιαφέροντος για σπουδές στη Βρετανία και σε ελληνικά κολέγια προκάλεσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις εξετάσεις. Χιλιάδες μαθητές που μένουν εκτός ΑΕΙ στρέφονται στην ιδιωτική εκπαίδευση".

    [05] Αλογοσκούφης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "βελτιωμένη εισοδηματική πολιτική σε σχέση με φέτος, σταδιακή ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ και διεύρυνση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, προαναγγέλλει για το 2007 ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο υπουργός Οικονομίας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, αντιμετώπισε θετικά τα περισσότερα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αυξήσεις άνω του 3% από το 2007 και σταδιακή καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε τη θέση της κυβέρνησης να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό μέχρι τις εκλογές και συμπλήρωσε ότι ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει μετά τις 15 Αυγούστου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "αυξήσεις με άρωμα εκλογών και φοροελαφρύνσεις από το 2007 για μισθωτούς και συνταξιούχους υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας στην ΑΔΕΔΥ, η οποία πάντως επιμένει ότι "η πολιτική λιτότητας συνεχίζεται" όσο δεν αυξάνεται ο βασικός μισθός στα 1.200 ευρώ. Η κυβέρνηση σε μια προφανή στροφή στην οικονομική πολιτική δεσμεύθηκε για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, σταδιακή ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ στους μισθούς και για αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και ΟΓΑ".

    [06] Παιδεία

    Η metro γράφει ότι "συναγερμός επικρατεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενος "νέας Γένοβας". Αφορμή η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ , που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός του Παρισιού και προκαλεί φοιτητές και πανεπιστημιακούς σε νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τριήμερη κορύφωση των κινητοποιήσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινά σήμερα, έπεται θερινό διάλειμμα, ενώ οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ υπόσχονται ένα θερμό Σεπτέμβριο, με διευρυμένο απεργιακό πρόγραμμα. Οι κινητοποιήσεις συνδέονται άμεσα και με τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Παιδείας χωρών - μελών ου ΟΟΣΑ, που ξεκινά σήμερα στο Λαγονήσι, καθώς και με την επικείμενη έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της οποίας έχει προταθεί η θεσμοθέτηση μη κρατικών πανεπιστημίων".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "φοιτητές και σπουδαστές κηρύσσουν σήμερα ανεπιθύμητους τους υπουργούς Παιδείας του ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ που συνεδριάζουν στη χώρα μας. Συγκεντρώνονται στις 10 το πρωί στο Λαγονήσι και βροντοφωνάζουν για τις ανάγκες τους, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά, ενάντια στην πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΕΕ. Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, δηλώνουν ότι δεν καταθέτουν τα όπλα.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "τέσσερα σενάρια για τον χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συζητούν σήμερα οι υπουργοί Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι. Ξεχωρίζει η πρόταση για το Πανεπιστήμιο Α.Ε. (Higher Education Inc.), ενώ κοινό σημείο όλων των προτάσεων είναι η αποσιώπηση της υποχρέωσης του κράτους να χρηματοδοτεί την Ανώτατη Παιδεία. Ολως τυχαίως και το "προσχέδιο" Γιαννάκου καταργεί τη σχετική δέσμευση τον ισχύοντα νόμο - πλαίσιο...

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται εν όψει των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σήμερα και αύριο, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών θα συνεχιστούν και την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε ασφυκτικό κλοιό από σήμερα το Λαγονήσι, με 1.200 αστυνομικούς να περιφρουρούν τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, κόκκινο πανί για φοιτητές και πανεπιστημιακούς που θεωρούν ότι στις διήμερες εργασίες της θα θεμελιωθεί η κατάργηση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα , συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο και την Πέμπτη στο Λαγονήσι και στη Βουλή αντίστοιχα, καθώς ξεκινά η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας".

    [07] Ασφαλιστικό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "επώδυνες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η κατάρρευσή του. Επί τάπητος έχει τεθεί ένα μετεκλογικό σχέδιο για τις αλλαγές που θα γίνουν με...συνταγή ΟΟΣΑ και θα επικεντρώνονται στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στη μείωση των πρόωρων συντάξεων και στο "ψαλίδισμα" των βαρέων και ανθυγιεινών".

    H City Press αναφέρει ότι "όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός Alpha, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει νέο φόρο, με τη μορφή "κοινωνικού πόρου", για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης. Όπως διαβεβαίωσε και χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό σύστημα θα πραγματοποιηθούν -μετά το διάλογο - την επόμενη τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η αύξηση του ασφαλιστικού ελλείμματος, που επηρεάζει αρνητικά και το δημοσιονομικό έλλειμμα".

    [08] Ναρκωτικά

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά), οι έφηβοι δοκιμάζουν τα ναρκωτικά στην ηλικία των 15 ετών κατά μέσο όρο, ενώ το 6% του μαθητικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει κάνει μία φορά στη ζωή του χρήση χασίς. Το 85% των χρηστών ξεκινούν από το χασίς, ενώ σε μικρότερο ποσοστό με διαλυτικές ουσίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών ηρωίνης έχει ξεκινήσει από τη χρήση χασίς".

    [09] ΥΕΝ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "αντεπίθεση προσφορών επιχειρούν, επίσημα πλέον, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες από χθες, καθώς κατέθεσαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τις φετινές εκπτώσεις τους για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τα πακέτα των εταιρειών αφορούν μειώσεις ναύλων σε όλα τα είδη εισιτηρίων επιβατών, στο κόστος διαμονής σε καμπίνα, αλλά και στη μετάβαση των οχημάτων, με τις πιο δελεαστικές προσφορές να αγγίζουν το 50%".

    [10] ΕΣΥ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τελεσίγραφο" προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του το Εθνικό Σύστημα Υγείας. "Εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, το ΕΣΥ δεν αντέχει, βρίσκεται στα όριά του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις 9.000 νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ".

    [11] Εξαφάνιση Αλεξ

    Η Traffic News εκτιμά ότι "τον ηθικό αυτουργό στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Αλεξ από τη Βέροια "ακουμπάει" η έρευνα των διωκτικών Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας στα χέρια της πολύ σημαντικά στοιχεία, ενώ νέος κύκλος καταθέσεων ανοίγει μετά τη συνταρακτική ομολογία των γονιών του 12χρονου Βορειοηπειρώτη ότι το παιδί τους είδε το τέλος του Αλεξ. Μάλιστα χθες το πρωί, ένας εκ των συνηγόρων των ανηλίκων που φέρονται να έχουν συμμετοχή στην υπόθεση επισκέφθηκε την ασφάλεια της Βέροιας για να ενημερωθεί για τα συμπληρωματικά στοιχεία".

    Η Espresso προσθέτει ότι "τα "τεστ της αλήθειας" και οι ενήλικοι που έχουν πέσει σε αντιφάσεις -δίνοντας ψεύτικα άλλοθι στα παιδιά- λύνουν το γρίφο της εξαφάνισης του Αλεξ και αποκαλύπτουν τον ενήλικο εμπλεκόμενο στην υπόθεση! Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που σύντομα θα γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο, η τραγική ιστορία της Βέροιας είχε τουλάχιστον έναν ενήλικο "πρωταγωνιστή" και πέντε ανήλικους "πιόνια", που μπλέχθηκαν σε ένα παιχνίδι σκληρού εκβιασμού".

    [12] Αυθαίρετα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και με γνώμονα την επίλυση του ακανθώδους ζητήματος της αυθαίρετης δόμησης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο των νέων πολεοδομικών ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι πολεοδομικές ρυθμίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η δυνατότητα να πάρει σάρκα και οστά ο διάλογος για τις τελικές παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων και εν συνεχεία να προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση".

    [13] Κ. Μητσοτάκης

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "εφιαλτικές μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν ζωντανεύει και πάλι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την Αποστασία, η οποία άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, με τις τραγικές συνέπειες που αυτή είχε για τη μαρτυρική Κύπρο, εμφανίζεται τη φορά αυτή να παίζει παιχνίδια υπονόμευσης της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, "συνωμοτώντας" για την ανατροπή του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Μεγαλονήσου".

    [14] Οικονομική πολιτική

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η πολιτική του Υπουργείου Οικονομίας ασφαλώς είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Η επιφύλαξις έγκειται στον χρόνο και την ταχύτητα εφαρμογής της φορολογικής μεταρρυθμίσεως. Διότι στον βαθμό που ισχύει το "λιγώτεροι φόροι, περισσότερα έσοδα", όσο ταχύτερα γίνη η τομή, τόσο το καλύτερο και για το ίδιο το κράτος".

    [15] Στοκχόλμη-Τεχεράνη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "πήραν τους δρόμους οι πολιτικοί αρχηγοί του τόπου. Ο Πρωθυπουργός περιοδεύει στην Σκανδιναβία -Ελσίνκι και Στοκχόλμη οι σταθμοί του- επαναλαμβάνοντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ταξιδεύει σε Ιράν και Ισραήλ προσπαθώντας να βρει ειρηνική λύση στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Όσο για τα προβλήματα των Ελλήνων, αυτά θα τα αντιμετωπίσουν, μάλλον, μετά το καλοκαίρι".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 June 2006 - 20:03:08 UTC