Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μεσανατολικό
  • [04] Φόροι
  • [05] Υποκλοπές
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Δημόσιο
  • [08] Εμπορική
  • [09] Αλεξ
  • [10] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  • [11] Εναέριος χώρος
  • [12] Άδειες επικινδυνότητας
  • [13] Συνέντευξη Παναγιώτη Ψωμιάδη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρόσθετοι φόροι από την κυβέρνηση σε τσιγάρα και κινητά τηλέφωνα και η κρίση στη Μέση Ανατολή, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υποκλοπές: Της π... το κάγκελο! Βουλή: Γαργαλιστικές αποκαλύψεις διοικητή και υποδιοικητή της ΕΥΠ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αυξήσεις σε τσιγάρα, κινητά, λόγω τιμών πετρελαίων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών έσοδα 270 εκατ. ευρώ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ύποπτοι για τις υποκλοπές. Η νέα κατάθεση της ηγεσίας της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Η ΑΥΓΗ: Το Ισραήλ προαναγγέλλει νέο μακελειό από αέρος μετά το φιάσκο της Συνόδου της Ρώμης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ειδικό σώμα από Ράμπο. Εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα κονδύλια και τις δαπάνες του Δημοσίου, της Βουλής, των Δήμων, της Εκκλησίας, των κομμάτων και των ανεξάρτητων Αρχών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καταιγίδα φόρων ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.159 προσλήψεις σε Ταμεία, Οργανισμούς, υπ. Δικαιοσύνης. Έως τις 11 Αυγούστου οι αιτήσεις συμμετοχής.

    ΕΘΝΟΣ: Φορο-αμόκ με κινητά και τσιγάρα. Θερινός αιφνιδιασμός Αλογοσκούφη για έξτρα έξοδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κύριε Σανιδά ζητήστε να δείτε την δικογραφία του Γρ. Μιχαλόπουλου. Αφού μιλήσατε για αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης και για αναγέννησή της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ράμπο" στα υπουργικά γραφεία και σε όλους τους Οργανισμούς. Θα περνάνε από "κόσκινο" όλες τις δαπάνες και τα έξοδα του δημοσίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μυστική σύσκεψη στην Αθήνα. Κλειστό FORUM για τη Μέση Ανατολή υπό την "αιγίδα των ΗΠΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φρένιασαν και χτυπούν αδέσποτα. Οι Ισραηλινοί δεν τα βγάζουν πέρα με τη Χεζμπολάχ.

    ΕΣΤΙΑ: Πώς απαξιώθηκε η Εμπορική Τράπεζα. Ακολούθησε την μοίρα των δημοσίων επιχειρήσεων.

    ESPRESSO: Η εικόνα που ματώνει. Πλήθη πιστών συρρέουν στην Αγία Παρασκευή στην Κομοτηνή για να δουν το "μέγα θαύμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρόσθετοι φόροι 270 εκατ. ευρώ σε τσιγάρα, κινητά. Αυξήσεις 20 λεπτών σε κάθε πακέτο και 33-417% στα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στον αέρα η εκεχειρία. Επιδρομών συνέχεια στο Λίβανο μετά την αποτυχία της διπλωματίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-SMS για 4.500.000 κινητά. Αύξηση ως 396% στα τέλη.

    Η ΝΙΚΗ: "Καύσωνας" φόρων. Νέα επιδρομή της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πωλείται ο εναέριος χώρος μας. Με καταλήψεις των αεροδρομίων απειλούν οι εργαζόμενοι.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η γενοκτονία συνεχίζεται. Οι μεγάλοι κοιτούν από τις... πολυθρόνες τους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα: Άμεση παύση του πολέμου χωρίς όρους του θύτη προς το θύμα.

    TRAFFIC NEWS: Διώκονται για ανθρωποκτονία οι πέντε ανήλικοι. Στον ανακριτή ο φάκελος Αλεξ.

    City Press: Η κολωνακιώτικη ελίτ αδικεί τη Θεσσαλονίκη. Αποκλειστική συνέντευξη Παναγιώτη Ψωμιάδη, νομάρχη Θεσσαλονίκης

    Metro: Ακριβότερα κινητά και τσιγάρα. Οι εξελίξεις επέβαλαν μέτρα έμμεσης φορολόγησης.

    Metropolis: Σε κατοικημένες περιοχές 120 εργοστάσια "βόμβες".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοροτσουνάμι μέσα στο κατακαλόκαιρο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τα καλοκαιρινά μπάνια των βουλευτών μας. Έρευνα της "Ε" για το πού θα κάνουν τις βουτιές τους οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανατιμήσεις 400%! "Βόμβα" για μισθούς, συντάξεις. Λαίλαπα αυξήσεων από σήμερα σε σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δολοφόνοι του Αλεξ τα πέντε παιδιά. Με φρικτό τέλος εξαφανισμός.

    [03] Μεσανατολικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει «την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών κατά του Λιβάνου αποφάσισε χθες το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από την αποτυχία της διεθνούς συνόδου στη Ρώμη και ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συναντούν τη σθεναρή αντίσταση της Χεζμπολάχ. Χθες 8 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ σύμφωνα με τον Λιβανέζο υπουργό Υγείας Μοχάμαντ Χαλίφεχ, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 600 άτομα - κυρίως άμαχοι...».

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι «μετά την αποτυχία της διάσκεψης της Ρώμης ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας μπόρεσε να καταλήξει σε κοινή ανακοίνωση για καταδίκη της ισραηλινής επιδρομής στη βάση του ΟΗΕ, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις παρατηρητές. Έτσι, οι ισραηλινές επιδρομές στο Λίβανο, όπως και οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ συνεχίστηκαν κανονικά για μία ακόμη ημέρα. Όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζαν-Μαρκ νε λα Σαμπλιέρ που προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτό τον μήνα, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα, Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να επέλθει συμφωνία για το κείμενο της ανακοίνωσης».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι «κλειστή σύσκεψη διπλωματικών στελεχών δεύτερου επιπέδου (second track diplomacy) από το Ισραήλ και όλες τις αραβικές χώρες άρχισε χθες το βράδυ με χαιρετισμό του Αμερικανικού πρέσβη Τ. Ρις και του Έλληνα πρώην υπουργού Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η οργάνωση του Forum».

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι «η αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης πρέπει να δυναμώσει και να επικεντρωθεί στην απαίτηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, αποκλειστικά και μόνο προς την ηγεσία του Ισραήλ, γιατί αυτή έχει την ευθύνη του πολέμου, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες, αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του Κόμματος από το Λίβανο».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι «σε νέα επιστράτευση και αλλαγή τακτικής με αδέσποτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς πριν από την όποια προώθηση του πεζικού καταφεύγουν οι Ισραηλινοί, ανήσυχοι από τις απώλειές τους και τη σκληρή αντίσταση της Χεζμπολάχ. Επιμένουν ότι η διάσκεψη της Ρώμης τους έδωσε πράσινο φως για να συνεχίσουν να σπέρνουν το θάνατο και να καταστρέφουν, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ, που μπλοκάρουν την καταδίκη του Ισραήλ από τον ΟΗΕ για τους φόνους των 4 κυανόκρανων».

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 προσθέτει ότι "ο ακήρυκτος πόλεμος του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου συνεχίζεται κυρίως με αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχων εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου πληροφοριών που φαίνεται πως έχει το Τελ Αβίβ, σχετικά με τις κινήσεις και τη συγκρότηση της Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα μεγαλώνει διεθνώς το κίνημα κατά του Ισραήλ, που ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έρευνα για τις ευθύνες κατά των νεκρών αμάχων, τόσο στελεχών του ισραηλινού στρατού αλλά και της ηγεσίας της Χεζμπολάχ, που επιτέθηκε αδιάκριτα εναντίον άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ, χωρίς καν να σκοπεύουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις".

    [04] Φόροι

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "νέα επέλαση στα λαϊκά εισοδήματα, αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, επιχειρεί μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση. Ενάμιση μήνα πριν ο πρωθυπουργός εξαγγείλει ξανά την αύξηση του ΕΚΑΣ, της σύνταξης του ΟΓΑ και του αφορολόγητου ορίου, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, προχώρησε στην αύξηση του ελάχιστου ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα στο 75% και του μηνιαίου τέλους που καταβάλλουν οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "με χαράτσι 75 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους καπνιστές που προτιμούν τα φτηνά τσιγάρα της εγχώριας καπνοβιομηχανίας και 90 εκατ. ευρώ στους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αλλά και χαρτόσημο 2% επί της συνδρομής που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ στις εταιρείες οδικής βοήθειας, συνεχίζεται η φοροκαταιγίδα που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "με στόχο έσοδα περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ (180 εκατομμύρια από την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και 90 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας) το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχώρησε σε αυξήσεις με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή. Οι τιμές όλων των τσιγάρων (φθηνών και ακριβών) αυξάνονται κατά 20 λεπτά".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "φοροεπιδρομή της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι, με αυξήσεις ως 396% στα τέλη κινητής τηλεφωνίας για 4,5 εκατ. συνδρομητές και χαράτσι μέχρι 30 λεπτά το πακέτο στα φθηνά τσιγάρα. Έπεται αύξηση 5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση "βομβάρδισε" με φόρους τα νοικοκυριά, αλλά τη γλίτωσαν οι τράπεζες. Με νομοσχέδιο που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή αυξάνει τη φορολογία στα τσιγάρα, ανεβάζει από μισό ως και 19 ευρώ τα τέλη στα κινητά τηλέφωνα και επιβαρύνει με χαρτόσημο την οδική βοήθεια. Επίσης κατέθεσε, αλλά το βράδυ απέσυρε, τροπολογία για τη φορολογία των αποθεματικών των τραπεζών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "με φόρους σε τσιγάρα και κινητά τηλέφωνα επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει τον προϋπολογισμό. Οι αυξήσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας κυμαίνονται από 33,3% έως 417%, ενώ 20 λεπτά θα είναι η αύξηση στα τσιγάρα. Στην κινητή τηλεφωνία η αύξηση ισχύει από 1ης Οκτωβρίου, ενώ στα τσιγάρα από χθες. Η κυβέρνηση, από τις δύο αυτές πηγές, προσδοκά πρόσθετα ετήσια έσοδα ύψους 270 εκατ. ευρώ".

    Σύμφωνα με τη Metro "είδος πολυτελείας για τους Έλληνες καταναλωτές τείνουν να γίνουν το κάπνισμα και η χρήση κινητού τηλεφώνου, όπως δείχνουν οι νέες αυξήσεις που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομίας στα πάγια τέλη κινητής τηλεφωνίας και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στις τιμές των τσιγάρων".

    [05] Υποκλοπές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μια κυρία από οίκο ανοχής, ένας κατά δήλωσή του μάγειρας, που ενίοτε εμφανιζόταν και ως μεσίτης και άλλαζε 30 με 40 συσκευές κινητής τηλεφωνίας τον χρόνο και ένας ναυτικός του οποίου η μητέρα είπε ότι του έκλεψαν το κινητό του, ήταν μεταξύ εκείνων που ήλεγξε η ΕΥΠ για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, χωρίς όμως τα ευρήματα της έρευνας να αποδειχθούν τόσο ισχυρά που θα βοηθούσαν στην άμεση αποκάλυψη των πραγματικών δραστών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ένας οίκος ανοχής με... ΑΦΜ, ένας μάγειρας που άλλαζε κινητά και επαγγέλματα όπως τα πουκάμισα, ένας ναυτικός που τώρα ταξιδεύει στην Ολλανδία και η σύζυγος ενός λογιστή από τη Φωκίδα που πάτησε λάθος νούμερο από το κινητό του άνδρα της, είναι μερικοί από τους κατόχους κινητών που ερευνήθηκαν από την ΕΥΠ για τις υποκλοπές σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Παρ' όλα αυτά η έρευνα δεν έφτασε στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στον κύκλο των υποκλοπών. Δεν μπόρεσε η ΕΥΠ ή δεν θέλησε; Το ερώτημα πλανήθηκε πολλές φορές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Χαρακτηριστική η διαπίστωση του Μ. Έβερτ ότι "παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό, αλλά η ΕΥΠ κοιμόταν όρθια".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "τρεις συνολικά προκηρύξεις για την πρόσληψη 3.159 ατόμων τακτικού προσωπικού τρέχουν έως και τις 11 Αυγούστου. Οι προσλήψεις αφορούν θέσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν μόνο ταχυδρομικώς προς το ΑΣΕΠ τις αιτήσεις συμμετοχής".

    [07] Δημόσιο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "από... κόσκινο θα περνάνε εφεξής όλα τα κονδύλια δαπανών του Δημοσίου. Το ρόλο των ελεγκτών αναλαμβάνουν ειδικοί "ράμπο" του κράτους, με κύρια υποχρέωση να κάνουν "φύλλο και φτερό" κάθε κωδικό δαπάνης του προϋπολογισμού. Στο μικροσκόπιο των "ράμπο" μπαίνουν: η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων, τα υπουργεία, η Εκκλησία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι ανεξάρτητες Αρχές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "τσάρος" και με τη βούλα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Στο πλαίσιο αυτό, σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται η δημιουργία ειδικής διεύθυνσης, αντικείμενο της οποίας θα είναι να περνάει από "κόσκινο" όλες τις δαπάνες και έξοδα του Δημοσίου".

    [08] Εμπορική

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "ποιος θα το πίστευε λοιπόν πριν από 30 χρόνια, ότι η δεύτερη τότε σε μέγεθος ελληνική τράπεζα, θα κατέληγε περίπου στα αζήτητα; Πάντως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Αν η πώλησις ολοκληρωθεί και η Credit Agricole κατορθώση να εξυγιάνη την Εμπορική Τράπεζα, αυτό θα αποβή προς όφελος και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας".

    [09] Αλεξ

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι «ήχησαν οι πρώτες "καμπάνες" για την υπόθεση του μικρού Αλεξ. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας προχώρησε χθες το πρωί στην άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τόσο των πέντε ανηλίκων όσο και των ενηλίκων που εμπλέκονται στο εξαμηνιαίο θρίλερ της εξαφάνισης του 11χρονου που βιώνει η πόλη. Εισαγγελέας και ανακρίτρια όμως, καλούνται να διερευνήσουν αν κάποιοι από τους ενήλικες που σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με τα παιδιά έχουν κάνει κάτι παραπάνω από το να τα αμελήσουν!».

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι «με την άσκηση ποινικών διώξεων προς όλους του ανηλίκους και ενηλίκους που εμπλέκονται στην υπόθεση, η Δικαιοσύνη δρομολογεί τις εξελίξεις στο θρίλερ της Βέροιας».

    [10] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ «σιγά - σιγά αρχίζει να πέφτει φως στο τούνελ της υπόθεση Γρηγ. Μιχαλόπουλου. Το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" είναι η αρχή του μίτου για την εξεύρεση του δρόμου της αλήθειας. Δικαστικοί κύκλοι που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους σχολιάζοντας το δημοσίευμα αλλά και τις προεκτάσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής η "Ελεύθερη Ώρα" κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πολύ γρήγορα ο Εισαγγελέας Γ. Σανιδάς θα πάρει την πολυσέλιδη δικογραφία και θα την μελετήσει προσεκτικά».

    [11] Εναέριος χώρος

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ αναφέρει ότι «μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν και οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας; Μπορεί δηλαδή το FIR της Αθήνας να ανήκει σε ιδιωτική εταιρία; Η απάντηση είναι όχι απλά καταφατική, αλλά ήδη έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ούτως ώστε να έχουμε φτάσει στο σημείο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μας απειλεί με παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εάν δεν προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων, στα πλαίσια του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, (θα πρέπει να εκδοθούν άμεσα τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα συσταθεί Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας και στην ουσία θα καταργηθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και πολλοί από τους 3.026 υπαλλήλους της θα χάσουν την δουλειά τους)».

    [12] Άδειες επικινδυνότητας

    Η METROPOLIS γράφει ότι «στις εκατόν είκοσι ανέρχονται οι ανά την επικράτεια βιομηχανίες που υπόκεινται στην Οδηγία "Σεβέζο" και συγκεκριμένα στην υποχρέωση υποβολής μελέτης επικινδυνότητας και την εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ), που θα καλύπτει και τις πέριξ των εγκαταστάσεών τους περιοχές. Πρόκειται για διυλιστήρια, εταιρείες αποθήκευσης υγρών καυσίμων και βιομηχανίες χημικών, φυτοφαρμάκων και παραγωγής εκρηκτικών, ενώ στις εταιρείες που υπόκεινται στην Οδηγία συγκαταλέγεται και η ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας του χλωρίου που χρησιμοποιεί για τη χλωρίωση του νερού».

    [13] Συνέντευξη Παναγιώτη Ψωμιάδη

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τονίζει στη City Press ότι «Στη νομαρχία κερδίσαμε πολλά στοιχήματα για το λαό της Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Διεκδικούμε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα μέχρι το 2012. Η Βούλα Πατουλίδου είναι φίλη μου, την τίμησα πριν την τιμήσει το ΠΑΣΟΚ. Είμαι αισιόδοξος, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού»
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 July 2006 - 21:49:22 UTC