Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/10/2006
  • [02] Προϋπολογισμός 2007
  • [03] Εκλογές
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Καύσιμα
  • [06] Τουρκία
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Θεραπεία
  • [09] Χαριλάου Τρικούπη
  • [10] Παιδεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/10/2006

    Το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας, οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας και ο ρόλος του στρατού στην πολιτική ζωής της Τουρκίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λιγότεροι φόροι, μεγαλύτερο αφορολόγητο. Τι προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πέντε γρίφοι ζητούν λύση από τον Καραμανλή. Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για φυγή προς τα εμπρός.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πάνω οι μισθοί κάτω οι φόροι. Προϋπολογισμό κοινωνικής δικαιοσύνης και μέριμνας κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: Παιδεία, υγεία, ΙΚΑ τα θύματα του προϋπολογισμού. Πλαστό και κοινωνικά άδικο το προσχέδιο 2007.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρώμικα κόλπα με φακέλους από κορυφαίο επιχειρηματία ευνοούμενο τους σκληρού πυρήνα του "συστήματος Σημίτη" ο οποίος τώρα στήνει παιχνίδια με τη νέα εξουσία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι στρατηγοί "νουθετούν" τον Ερντογάν. Προνουντσιαμέντο στην Τουρκία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νίκησαν σκλήρυνση και Πάρκινσον. Με ειδικό μικροτσίπ για τις νευρολογικές παθήσεις. Θεραπεία ζωής στον Ευαγγελισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Ανέντιμο χτύπημα στην Παιδεία. Τιμωρούν μαθητές - εκπαιδευτικούς με μείωση δαπανών το 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αμετακίνητη παραμένει η Υπουργός Παιδείας παρά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και... επιμένει στα ψιχία η ψυχίατρος Μαριέττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Και να χάσει δεν φεύγει. Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι κερδίζουν - ποιοι πληρώνουν. Προϋπολογισμός! Χρονιά εξυγίανσης με μπόνους στους οικονομικά ασθενέστερους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σιδηρογροθιά σε μισθούς - δασκάλους. Προϋπολογισμός λιτότητας πάλι - οι πραίτωρες ξεσάλωσαν.

    ΕΣΤΙΑ: Βελτιώνονται τα δημοσιονομικά. Το 2006 χαρακτηρίζεται ως έτος εξυγιάνσεως.

    ESPRESSO: Η αράχνη με τα 8 πρόσωπα. Μέχρι στιγμής έχει "φάει" 5.000.000 ευρώ από τα θύματά της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φορολογικές απαλλαγές για το 2007. Προϋπολογισμός εξόδου από τη δημοσιονομική επιτήρηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προεκλογικός ο προϋπολογισμός. Μείωση φορολογικών συντελεστών και αύξηση αφορολόγητου ορίου από το 2007. Η φορολογική μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στο προσχέδιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέοι φόροι: 3,2 δισ. ευρώ. Αλχημείες: 1,6 δισ. ευρώ. Πώς... μειώνεται το έλλειμμα.

    Η ΝΙΚΗ: Πολιτική κοροϊδία. Πιο σκληρή λιτότητα παρά την... αύξηση του ΑΕΠ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να φτάσουμε παντού με τα ψηφοδέλτια του αγώνα.

    TRAFFIC NEWS: Η τέταρτη ευχή του μικρού Χρήστου από τη Βέροια: Εύχομαι η Νατέλα να βρει τον Αλεξ για να ησυχάσει η καρδούλα της.

    City Press: Χωρίς, Παιδεία, χωρίς μέλλον. Κυβέρνηση, κόμματα, εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα της στείρας αντιπαράθεσης.

    Metro: Μικρές αυξήσεις και ανάπτυξη. Το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο Προϋπολογισμός του 2007, όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο.

    Metropolis: Συστηματικά ακριβότερα τα καύσιμα στην Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κατάσταση "πολέμου". Καζάνι που βράζει η εκπαίδευση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Πάρκινγκ 1.000 θέσεων το Καραβάν Σαράι. Είδηση-βόμβα από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καρότο και μαστίγιο ο προϋπολογισμός του 2007. Τι κερδίζουν, τι χάνουν μισθωτοί - συνταξιούχοι. Κατατέθηκε στη Βουλή με "αστερίσκο", λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκπορθείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Από ανακοινώσεις σε μεγάλα Ιατρικά Συνέδρια.

    [02] Προϋπολογισμός 2007

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "φοροελαφρύνσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων εισοδημάτων ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, κατά την παρουσία του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Το αφορολόγητο όριο αυξάνεται από 1-1-2007 στα 12.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και στα 10.500 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Επίσης, διευρύνεται η εφαρμογή του κεντρικού φορολογικού συντελεστή 30% - μέχρι τα εισοδήματα των 30.000 ευρώ - ο οποίος μειώνεται σταδιακά στην τριετία 2007-2009 στο 25%, ενώ ο ανώτατος συντελεστής 40% μειώνεται, επίσης σταδιακά στην 3ετία, στο 35% για τα εισοδήματα έως 100.000 ευρώ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "χρόνια σκληρής λιτότητας με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και τη διαιώνιση των μισθολογικών αδικών εις βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο προαναγγέλλει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2007 που κατατέθηκε στη Βουλή. Την ίδια ώρα οι απεργοί εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν με οικονομικά αιτήματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "τη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, που προβλέπει μειώσεις φόρων στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2007. Παρουσιάζοντας το προσχέδιο , ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε την αύξηση από 1/1/2007 του αφορολόγητου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους στα 12.000 ευρώ, από 11.000 φέτος, καθώς και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο συντελεστής 30% θα μειωθεί - σταδιακά από το 2007 έως το 2009 - στο 25% και θα εφαρμόζεται για εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό προβλέπει η εισοδηματική πολιτική για το 2007, όπως δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Το κονδύλι για τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων αυξάνεται κατά 6,1% ενώ κατά 7,5% αυξάνεται το κονδύλι για τις συντάξεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μειώσεις στις κρατήσεις φόρου για εργαζομένους με 2 παιδιά, μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.720 ευρώ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό αλλά και πρόσθετους φόρους σε επιχειρήσεις, ακίνητα , καύσιμα και τσιγάρα προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2007".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει:"σιδηρογροθιές στο στομάχι των φορολογουμένων δίνει η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2007. Πρόσθετοι φόροι 3,3 δισ. ευρώ και ασήμαντες ελαφρύνσεις, που αρχίζουν από 10 ευρώ τον χρόνο" και προσθέτει ότι "με αμείωτη δυναμική, οι δάσκαλοι διανύουν την τρίτη εβδομάδα της απεργίας τους, ενώ στο πλευρό τους από χθες και οι καθηγητές. Ανυποχώρητοι οι δάσκαλοι, επιθετικά όμως τα "ακίνητα στρατιωτάκια" του Πολύδωρα. Στα πράσα αστυνομικός με σιδηρογροθιά στην αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με επιπλέον φόρους 3,2 δισ. ευρώ και λογιστικές αλχημείες 1,6 δισ. ευρώ η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2007, με τον οποίο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας στους μισθούς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αύξηση του αφορολογήτου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους με μείωση των φορολογικών συντελεστών και αναπροσαρμογή των κλιμακίων, λιτότητα στο κράτος, τόνωση εσόδων και λελογισμένες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη".

    Σύμφωνα με την Espresso "δύο "κρυφές" δυσάρεστες εκπλήξεις για τους μισθωτούς περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2007, υπό τη μορφή απροσδόκητα χαμηλών αυξήσεων και δυσμενών μεταρρυθμίσεων στους συντελεστές της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ειδικότερα: Το ακριβές ποσοστό των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανακοινώθηκε χθες, αλλά από τα στοιχεία του προσχεδίου συνάγεται ότι οι αυξήσεις θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές, που ήταν στο όριο του πληθωρισμού".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "ελάχιστες ημέρες κράτησε η λογιστική ψευδαίσθηση του ...πλουτισμού που καλλιέργησε η κυβέρνηση, με φόντο την αναθεώρηση του ΑΕΠ προς τα πάνω. Ο προϋπολογισμός του 2007, του οποίου το προσχέδιο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, όχι μόνο προσγείωσε τα ελληνικά νοικοκυριά στην πραγματικότητα μιας συνεχιζόμενης λιτότητας αλλά κατέδειξε και το μέγεθος της πολιτικής κοροϊδίας που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση της ΝΔ. για μία ακόμη χρονιά η κυβέρνηση δίνει αυξήσεις - ψίχουλα για τους μισθούς και τις συντάξεις, οι οποίες δεν καλύπτουν τον αληθινό πληθωρισμό, ούτε ισοσκελίζουν τις απώλειες από τη διαρκώς εντεινόμενη ακρίβεια, που σαρώνει την αγορά".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "το Προσχέδιο Προϋπολογισμού του 2007 που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο κ. Αλογοσκούφης δείχνει ότι σε αντίθεση προς ό,τι είχε συμβή το 2005, κατά το 2006 ο Προϋπολογισμός εκτελείται κατά γράμμα, βάσει των σχετικών προβλέψεων. Και αυτό έχει τεραστία σημασία αφού, πέραν της βελτιώσεων των δημοσιονομικών μεγεθών, αποκαλύπτει και μία γενικώτερη εξυγίανση ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού".

    Η metro αναφέρει ότι "το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2007, με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να αρχίσει να εκπληρώνει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αύξηση των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και ελάφρυνση των φορολογιών βαρών των φυσικών προσώπων, παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, και κατατέθηκε στη Βουλή για δημόσια διαβούλευση".

    [03] Εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι Β«δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός: Τα ψηφοδέλτια του αγώνα και της διεκδίκησης να φτάσουν παντού. Τις τελευταίες αυτές 12 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, στελέχη, μέλη και φίλοι των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας σε νομαρχίες και δήμους, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, δίνουν τη μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Την ίδια στιγμή "φουντώνουν" οι δραστηριότητες της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" σε όλους τους νομούς και των συνδυασμών στους δήμους όπου κατεβαίνουν αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίαςΒ».

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι Β«φυγή προς τα εμπρός, με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση, ζητούν τώρα βουλευτές της Ν.Δ., σε μια ύστατη προσπάθεια να μπει τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας, που προκάλεσε η σκανδαλολογίαΒ».

    [05] Καύσιμα

    Η METROPOLIS υπογραμμίζει ότι Β«η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα είναι συστηματικά υψηλότερη έναντι του μέσου όρου των τιμών στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σύμφωνα με πόρισμα της Επιτροπής ΑνταγωνισμούΒ».

    [06] Τουρκία

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι Β«"Παρών!" φώναξαν απειλητικά χθες οι Τούρκοι στρατηγοί νουθετώντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ισλαμικές αποκλίσεις της. Σε ρόλο ύπατου θεματοφύλακα του κεμαλισμού, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ εξέδωσε άτυπο "προνουντσιαμέντο": απαίτησε να γίνει σεβαστός ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους "από όσους βρίσκονται στα ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα και επιδιώκουν την αλλοίωσή του". Ενώ ο επικεφαλής των "πασάδων" "φωτογράφιζε" τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν βρισκόταν στην Ουάσιγκτον αναζητώντας την πολιτική κάλυψη των ΗΠΑΒ».

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι Β«τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και η άσχημη εικόνα για τον Γ. Παπανδρέου, όπως εμφανίζεται σε όλες τις μετρήσεις, δημιουργούν νέες γκρίνιες στη Χαριλάου ΤρικούπηΒ».

    [08] Θεραπεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι Β«ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από τις νόσους Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, σπαστικότητα, δυστονία και χρόνιες κινητικές διαταραχές δίνει η νέα θεραπεία που εφαρμόζεται με επιτυχία στον Ευαγγελισμό, ανοίγοντας το δρόμο για την αντιμετώπιση σοβαρών ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψηΒ».

    [09] Χαριλάου Τρικούπη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι Β«το σκληρό πυρήνα του συστήματος Σημίτη που εξακολουθεί να έχει επιρροές στη Χαριλάου Τρικούπη αξιοποίησε γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ευνοήθηκε σκανδαλωδώς από την προηγούμενη κυβέρνηση για να στήσει προβοκάτσια σε βάρος αντιπάλου επιχειρηματικού ομίλουΒ».

    [10] Παιδεία

    Η TRAFFIC γράφει ότι Β«στην τρίτη εβδομάδα απεργίας εισήλθαν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι καθηγητές που απεργούν ήδη από χθες και θα συνεχίσουν και σήμερα. Μετά το χθεσινό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου η Αστυνομία επιχείρησε να ανακόψει τους εκπαιδευτικούς, που ήθελαν να φτάσουν στο Μέγαρο ΜαξίμουΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι Β«-Συνεχίζουν οι δάσκαλοι για τρίτη εβδομάδα, οι καθηγητές απεργούν και σήμερα, με προοπτική για άλλες 48ωρες. -Την Πέμπτη Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. -Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα ενός αστυνομικού που είχε περασμένο στο χέρι του έναν κρίκο ως "αυτοσχέδια" σιδηρογροθιά. -Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαμψε δια της απουσίας της από τον αγιασμό στη Βουλή. -Να επανεξετάσει το θέμα της εξομολόγησης στα σχολεία ζητά με επιστολή της προς τη Μ. Γιαννάκου η Ιερά ΣύνοδοςΒ».

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ Β«-Περικοπές κονδυλίων από 3,13% στο 3,09% του ΑΕΠ το 2007. -Ουραγός η Ελλάδα και στην Ευρώπη των "25". -Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δασκάλων και των καθηγητώνΒ».

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι Β«-Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την ασυνέπεια της κυβέρνησης εκδικούμενοι την κοινωνία. -Στόχος των συνδικαλιστών η παράλυση του κέντρου της Αθήνας σε καθημερινή βάση. -Πέφτουν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στα σχολεία, χαλάει όμως το εκπαιδευτικό κλίμαΒ».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 October 2006 - 19:53:05 UTC