Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2006
  • [02] Τουρκία
  • [03] Κερδοσκόποι
  • [04] Ιντερνετ
  • [05] Δάνεια
  • [06] Επιτόκια
  • [07] Δημοσκοπήσεις
  • [08] ΟΤΕ
  • [09] Θ. Αγγελόπουλος
  • [10] Απόδραση
  • [11] Φαρμακεία
  • [12] Κρατικοδίαιτοι
  • [13] Χριστόδουλος
  • [14] "Φιλελεύθερη Συμμαχία"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/12/2006

    Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της MRB και της V-PRC, η προαγγελία του προέδρου της Εθνικής για προσφορά επιτοκίων ανάλογα με τον πελάτη, η στροφή των δανειοληπτών προς τα δάνεια ακόμη και για δεύτερη κατοικία, η χρήση του Ιντερνετ από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που καταργεί τη φυλάκιση για τους κερδοσκόπους και η σύγκρουση κορυφής στην Τουρκία, όπου οι Κεμαλικοί δεν θέλουν Ισλαμιστή για πρόεδρο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άνοιξε πάλι στο 4,5% η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ. Τα "γκάλοπ" κάνουν πλάκες στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Δεν κάνω βήμα πίσω για τον ΟΤΕ". Η αποκρατικοποίηση με απόλυτη διαφάνεια, λέει ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ λαού και Καραμανλή. 4,5 μονάδες υπερέχει η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Μόνον το 34% θέλει ιδιωτικά ΑΕΙ όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο κόμμα από Ανδριανόπουλο και Στέφανο Μάνο που εγκαταλείπουν οριστικά τον Γιωργάκη. Στον ζωτικό πολιτικό χώρο του Κέντρου στοχεύει η "Φιλελεύθερη Συμμαχία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Αράπογλου προαγγέλλει: Επιτόκια επί μέτρω για όλους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑπΟΤΕλείωσαν τους λαϊκιστές. Ηχηρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ από πολίτες και κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Φυλάκιση τέλος για κερδοσκόπους. Πρόταση-πρόκληση σε σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Χριστόδουλος περνάει σήμερα την Πύλη του Βατικανού. Για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Εκκλησίας στην Αγία Έδρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προχώρα μπροστά, ζητούν οι πολίτες από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με δημοσκόπηση εξαμηνιαία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα στη ΝΔ για μεταρρυθμίσεις ή εκλογές. Γκάλοπ MRB: Οι πολίτες ζητούν επιτάχυνση αλλαγών ή προσφυγή σε πρόωρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δανεική ευημερία Ελλήνων. Ουρές στις τράπεζες, ακόμα και για 2η κατοικία.

    ΕΣΤΙΑ: Οι κρατικοδίαιτοι εκβιάζουν την κοινωνία. Αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού.

    ESPRESSO: "Γίνε πόρνη για να τα έχεις όλα". Απίστευτο! Ιστοσελίδα στο Internet "ψαρεύει" κοριτσάκια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι κεμαλικοί δεν θέλουν ισλαμιστή για πρόεδρο. Σύγκρουση κορυφής στην Τουρκία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον ΟΤΕ. Εντείνεται η διαμάχη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο Ιντερνετ 2.500.000 Έλληνες! Αν και είναι το πιο ακριβό στην Ευρώπη.

    Η ΝΙΚΗ: Στη γραμμή Μητσοτάκη. Επιμένουν στο ξεπούλημα Καραμανλής - Αλογοσκούφης.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ΟΤΕ: Η πρόβα ξεπουλήματος κάνει μπάχαλο τη ΝΔ. Μετά τα λιμάνια, το μαχαίρι του Θατσερισμού φτάνει στο κόκκαλο. Επόμενος σταθμός η ενέργεια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δικομματικός καυγάς για το ποιος πουλάει καλύτερα. Αποκαλυπτική συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΤΕ.

    ΧΩΡΑ: Θα πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου. Διακόπτουν την πίστωση τα φαρμακεία από την 1η Ιανουαρίου.

    TRAFFIC NEWS: Η ωραία Ελένη (Φιλίνη) και οι άνδρες της. Η γνωστή ηθοποιός σε τολμηρή φωτογράφηση.

    City Press: ΟΤΕ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά. Διορθωτικές δηλώσεις Σουφλιά και Αλογοσκούφη.

    Metro: "Ψηφίζουν" μεταρρυθμίσεις. Να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές ζητά η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα της MRB.

    Metropolis: Η μεγάλη απόδραση και η μικρή... ΕΛΑΣ. Κάτω από τη μύτη πέντε αστυνομικών κατάφεραν να αποδράσουν έξι κρατούμενοι από το Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κυκλώματα στα δάνεια. Στα νύχια επιτηδείων υποψήφιοι δανειολήπτες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δηλητήρια στα ράφια φαρμακείων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χάος στους δρόμους με τους σηματοδότες. Γολγοθάς η μετακίνηση για χιλιάδες οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εθνική αποδιοργάνωση με την πανελλήνια απεργιακή έκρηξη.

    [02] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. , η τοποθέτηση του προέδρου της Τουρκίας Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών πριν από το φθινόπωρο του 2007 προαναγγέλλει σύγκρουση στην ηγεσία της γείτονος. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μιλιέτ", η παρέμβαση αυτή του συνταγματολόγου και πιστού του κεμαλικού κατεστημένου κ. Σεζέρ έγινε στη διάρκεια συζήτησης με τον πρόεδρο του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ερμηνεύεται ως προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ερντογάν προς την προεδρία της δημοκρατίας, όταν τον ερχόμενο Μάιο λήξει η θητεία του κ. Σεζέρ, ο οποίος εκτός από εκλογές ζήτησε και μείωση του ορίου εισόδου των κομμάτων στην Εθνοσυνέλευση από 10% σε 7% ή 8%".

    [03] Κερδοσκόποι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " ασυλία για αισχροκέρδεια και "καπέλα" στις τιμές...φέρνει ο Αϊ- Βασίλης από το νέο έτος στην αγορά, που στενάζει ήδη από δυσβάστακτη ακρίβεια. Νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης καταργεί τη δυνατότητα τιμωρίας με φυλάκιση αρκετές περιπτώσεις κερδοσκοπίας και περιορίζεται στην επιβολή προστίμων".

    [04] Ιντερνετ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Έλληνες χρήστες του Internet και οι περισσότεροι δεν διστάζουν πλέον να κάνουν αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές online".

    [05] Δάνεια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " αιτήματα για 2.500 καταναλωτικά δάνεια την ημέρα δέχονται οι τράπεζες. Συντηρείται, έτσι μια "ευημερία με δανεικά". Το 42% των αιτημάτων στην Εθνική σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου απορρίπτεται. Κάθε μέρα υποβάλλονται 350 αιτήματα για στεγαστικά δάνεια, εκ των οποίων απορρίπτεται μόνο το 10%. Στροφή των δανειοληπτών προς τα δάνεια για αγορά δεύτερης (και εξοχικής) κατοικίας".

    [06] Επιτόκια

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στην προσφορά επιτοκίων ανάλογα με τον πελάτη προχωρούν οι τράπεζες. Χθες ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου εκτίμησε ότι η σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά επιτόκια, ιδιαίτερα τα στεγαστικά δάνεια, θα συνεχιστεί και το 2007 ως αποτέλεσμα του τραπεζικού ανταγωνισμού. Ωστόσο με την ωρίμανση της αγοράς οι "διαφορές" δεν θα μειωθούν το ίδιο για όλους τους πελάτες αλλά θα διαμορφώνονται ανάλογα με το προφίλ του καθενός".

    [07] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "διευρύνεται η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Την ίδια στιγμή ενισχυμένο είναι το ηγετικό προφίλ του Κώστα Καραμανλή , ο οποίος προηγείται σημαντικά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και θεωρείται από την πλειοψηφία των πολιτών ο καταλληλότερος για το τιμόνι της χώρας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ταφόπλακα στις αλλαγές του ΠΑΣΟΚ βάζουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν την τάση συνεχούς διεύρυνσης της υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό. Οι εξαμηνιαίες "Τάσεις" της MRB και το "Βαρόμετρο" της V-PRC, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ , έδειξαν ότι το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, φτάνοντας τη διαφορά σε ποσοστά 3% και 4,5% αντίστοιχα, ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής διατηρεί το ευρύ προβάδισμά του έναντι του Γ. Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος παραμένει το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν οι πολίτες, όπως καταγράφει η νέα έρευνα "Τάσεις" της εταιρείας MRB , ενώ το σημαντικό είναι ότι οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι " οι "Τάσεις " της MRB επιβεβαιώνουν τη σταθερή πολιτική υπεροχή της ΝΔ, έναντι του ΠΑΣΟΚ, το σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα του Κώστα Καραμανλή έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και την ευρεία υπερκομματική απήχηση που έχει στην κοινή γνώμη η ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία".

    Η metro γράφει ότι " όχι" στις πρόωρες εκλογές, "ναι" στις μεταρρυθμίσεις λένε οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση "εξαμηνιαίες τάσεις" της MRB. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά άμεσα αλλαγές, αναδεικνύει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ακρίβεια, την οποία και αποδίδει κατά κύριο λόγο στην εισαγωγή του ευρώ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει πως δεν έχει ενημερωθεί για τον Προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, σχεδόν διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το θέμα της λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς ποσοστό 34,1% συμφωνεί, ενώ 39,1% διαφωνεί".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " μειοψηφική στην κοινωνία η άποψη υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, παρά την επιμονή των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσουν το άρθρο 16 του Συντάγματος. Σύμφωνα με έρευνα της MRB μόλις το 34,1% τάσσεται υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ, το 39,1% διαφωνεί, ενώ ποσοστό 15,6% "ούτε συμφωνεί-ούτε διαφωνεί" και το 10,3% απαντά "δεν ξέρω - δεν απαντώ". Ανάμεσα σ΄εκείνους που διαφωνούν είναι 1 στους 4 οπαδούς της ΝΔ , ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 συμφωνεί μόνο το 27,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ".

    [08] ΟΤΕ

    Σύμφωνα με την City Press "διορθωτικές δηλώσεις Σουφλιά και Αλογοσκούφη. Η κυβέρνηση κινείται μεταξύ ιδιωτικοποίησης και "στρατηγικής συμμαχίας", χωρίς να αποκλείει μία νέα μετοχοποίηση. Συνεχίζεται η σκληρή πολιτική, συνδικαλιστική αντιπαράθεση, χωρίς να αναζητούνται κοινές λύσεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "αποκαλυπτική ήταν η αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή, όπου κυριάρχησε το θέμα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κατάγγειλαν δήθεν "το ξεπούλημα", αλλά συμφώνησαν στην ανάγκη στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, υποστήριξε ότι η απόφαση της ΝΔ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ είναι ακριβές αντίγραφο παλιότερης απόφασης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "σκληρή κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για "στρατηγικό εταίρο", ο οποίος, όπως είπε, θα εξασφαλίσει στον ΟΤΕ το κατάλληλο μέγεθος στο νέο διεθνές περιβάλλον, θα τον φέρει στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων και θα εξασφαλίσει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες για τον πολίτη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "βήμα πίσω δεν κάνει, στην υπόθεση του ΟΤΕ, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέδειξε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος αποκάλυψε τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον του ΟΤΕ. Το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα μιλά για ξεπούλημα του ΟΤΕ, είχε βγει προς αναζήτηση... στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ, κάνοντας ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί σήμερα τον υπουργό Οικονομίας".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "διαστάσεις θρίλερ πήρε χθες η κόντρα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά και του "τσάρου της Οικονομίας" Γιώργου Αλογοσκούφη, για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ. Η δεύτερη ημέρα της αντιπαράθεσης σημαδεύθηκε από τη φημολογία περί παραίτησης του Σαρακατσάνου πολιτικού, ο οποίος επιμένει στις θέσεις του, αναφορικά με το μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Η επιμονή του Γ. Σουφλιά η οποία εκφράστηκε με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, συντηρεί το θέμα σε μια στιγμή που το Μαξίμου επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, παρά τη θύελλα των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η πραξικοπηματική μεθόδευση. Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κινείται στην ίδια κατεύθυνση με εκείνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε μάλιστα την εμφάνισή του χθες για να δώσει... γραμμή στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, δηλώνοντας πως είναι σωστή η πολιτική που ακολουθεί".

    [09] Θ. Αγγελόπουλος

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ τονίζει ότι "πίσω από τη μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Bank βρίσκεται ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Οι φήμες οργιάζουν, αλλά τα στόματα παραμένουν "επτασφράγιστα" και είναι χαρακτηριστικό ότι αρνούνται, όσοι εκ της θέσης τους γνωρίζουν, ακόμη και να διαψεύσουν (κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει, για λόγους επιχειρηματικής τακτικής, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι ανάδοχοι δεν ανακοινώνουν για λογαριασμό ποιου θεσμικού επενδυτή ενήργησαν)".

    [10] Απόδραση

    Η Metropolis υπογραμμίζει ότι "κάτω από τη μύτη πέντε αστυνομικών κατάφεραν να αποδράσουν έξι κρατούμενοι από το Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών. Αν και οι τέσσερις εξ αυτών συνελήφθησαν λίγο αργότερα, η νέα γκάφα της ΕΛΑΣ δημιουργεί ερωτήματα για την... εγρήγορση των σωμάτων ασφαλείας".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "ομαδική απόδραση από τα κρατητήρια του τμήματος Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη 24. Συνολικά έξι Αλβανοί δραπέτευσαν αρχικά, αλλά μέσα σε ελάχιστο διάστημα συνελήφθησαν οι τέσσερις. Διαφεύγουν οι υπόλοιποι, για τους οποίους γίνονται έρευνες".

    [11] Φαρμακεία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα χιλιάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου ή να αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα πληρώσουν, και εν συνεχεία να περιμένουν το μηδαμινό ποσοστό που δίνει το κάθε ασφαλιστικό ταμείο, μετά την πρόσφατη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, διαμαρτυρόμενος για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των φαρμακείων από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου".

    [12] Κρατικοδίαιτοι

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η σημερινή Ελλάς παραμένει δεσμία των πάσης φύσεως κρατικοδίαιτων. Αυτοί είναι που καρπούνται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του εθνικού εισοδήματος, χωρίς να παράγουν ανάλογο προϊόν ή να προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες. Αυτοί είναι που πιέζουν τους πολιτικούς και εκβιάζουν την κοινωνία, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους. Και αυτοί είναι που διαρκώς απεργούν και αναστατώνουν το κέντρο των Αθηνών με αλλεπάλληλες πορείες και διαδηλώσεις".

    [13] Χριστόδουλος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισκέπτεται το Βατικανό και η μετάβασή του στην Αγία Έδρα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ως γνωστόν το 2001 είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο απελθών Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ και είχε απευθύνει πρόσκληση στον Χριστόδουλο. Την πρόσκληση αυτή ανανέωσε και ο διάδοχός του, ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος ο 16ος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Εκκλησίας περνάει τις Πύλες του Βατικανού και συναντάται στην Αγία Έδρα με τον Ποντίφικα".

    [14] "Φιλελεύθερη Συμμαχία"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η είδηση για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στο χώρο του Κέντρου, υπό την επωνυμία "Φιλελεύθερη Συμμαχία", με τις ευλογίες των βασικών εκφραστών του φιλελευθερισμού στη χώρα Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Οι δύο πρώην βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι εγκαταλείπουν οριστικά τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου, μετά από τα πρόσφατα πισωγυρίσματα του τελευταίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 December 2006 - 20:57:36 UTC