Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2006
  • [02] ΟΤΕ
  • [03] ΕΕ-Ατομικά δικαιώματα
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση
  • [06] Vodafone-Πρόστιμο
  • [07] ΕΥΠ
  • [08] Κορεσμός ΧΥΤΑ-Προβλήματα
  • [09] Αποθεματικά Interamerican
  • [10] Αυξήσεις στις συντάξεις
  • [11] Συνάντηση Πάπα-Αρχιεπισκόπου
  • [12] Εκλογές
  • [13] Καρτέλ γάλακτος
  • [14] ΔΕΚΟ-Μετατάξεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2006

    Η χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον ΟΤΕ, το πρόστιμο της ΑΔΑΕ στη Vodafone για τις υποκλοπές και οι δημοσκοπήσεις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Συντάξεις: Αύξηση 4%. Για όλα τα Ταμεία από 1 Ιαν.2007.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μπαίνει φρένο σε μετατάξεις υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ. Εισήγηση Σανιδά στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θέατρο έκανε η αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο. Θυελλώδης η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για την τροπολογία περί ΟΤΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Πέλεκυς στις υποκλοπές. 76 εκατ. ευρώ πρόστιμο στη VODAFONE.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνεχίζεται ο έλεγχος των αποθεματικών της INTERAMERICAN με απόφαση του εισαγγελέα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο χορός των τραπεζών. Σκληρός πόλεμος για τον έλεγχο της αγοράς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δέσμιοι της υποκρισίας τους. Επίδειξη λαϊκισμού η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για τον ΟΤΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Καβγάς διαρκείας για τον ΟΤΕ. Θεατής ο πρωθυπουργός στη διαμάχη δύο κορυφαίων υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε άκρως φιλάδελφο πνεύμα η συνάντηση Πάπα Βενέδικτου -Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και...Άναψε το καντήλι της αγάπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θέατρο ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ ο υπουργός Οικονομίας ξεσκέπασε την υποκρισία του για τον ΟΤΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διολισθαίνει στην πόλωση το ΠΑΣΟΚ. Στρατηγική υψηλών τόνων από τον Παπανδρέου υπό το άγχος των δημοσκοπήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μόνοι τους ψήφισαν ξεπούλημα. Αποχώρησε με καταγγελίες για ΟΤΕ σύσσωμη η αντιπολίτευση.

    ΕΣΤΙΑ: Τέσσερα ή πέντε κόμματα στην Βουλή; Η κρίσιμη παράμετρος των επομένων εκλογών.

    ESPRESSO: 007 α λα ελληνικά. 4.018 υποψήφιοι (το 60% γυναίκες) για...100 θέσεις πρακτόρων στην ΕΥΠ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το πόρισμα τεκμηριώνει το καρτέλ του γάλακτος. "Εναρμονισμένες πρακτικές" για τιμές αγοράς και πώλησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή. Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΟΤΕ. Αποχώρησε η αντιπολίτευση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρόστιμο-μαμούθ 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone. Μετά το κουκούλωμα των πολιτικών ευθυνών.

    Η ΝΙΚΗ: Μόνη η ΝΔ στο ξεπούλημα. Απών ο Σουφλιάς- Αποχώρησε η αντιπολίτευση.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Η πιο μεγάλη κόντρα αρχίζει τώρα...MRB: Αντέχει ο Καραμανλής , άρρωστη η κυβέρνηση.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Ρώσικη "σφήνα" στην αγορά του ΟΤΕ. Τα κρυφά χαρτιά των μνηστήρων στο μεγάλο Deal.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρωπαϊκή Ένωση: Φακελώνουν παιδιά ακόμη και βρέφη...

    Η ΧΩΡΑ : Η τροπολογία για ΟΤΕ εκτίναξε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη Βουλή.

    TRAFFIC NEWS: Ένας μασέρ για την Άντζελα. Ο άνθρωπος που τη διατηρεί sexy και σε εκπληκτική φόρμα.

    City Press: Πολιτική ρήξη για τον ΟΤΕ.

    Metropolis: "Πλημμύρα" σκουπιδιών λόγω πολιτικού κόστους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο σκαμνί" 8 αστυνομικοί. Εισαγγελικό πόρισμα για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ρύπανση επιπέδου...βόθρων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ειδικό γραμματέα για τα μεγάλα έργα της πόλης προτείνει ο νομάρχης στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Επιμένει κατά της υποθαλάσσιας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πανηγυρική υποδοχή Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Ευρωπαϊκή και Νατοϊκή διεύρυνση στα Βαλκάνια.

    [02] ΟΤΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "με μία νέα κίνηση, χάριν εντυπωσιασμού, που είχε στόχο να ενισχύσει την πόλωση, να συσπειρώσει το εσωκομματικό τοπίο, αλλά και να κλείσει τις εσωκομματικές πληγές, μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 3 και 4,5 μονάδων, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, με αντιπολιτευτικές κορόνες κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, προσπάθησε να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του κ. Αλογοσκούφη ότι "αποχώρησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην παραδεχθούν ότι το 2000 είχαν αποφασίσει ακριβώς τα ίδια για τον ΟΤΕ. Υποβαθμίζουν τη Βουλή. "Κούφιες" οι απειλές του Γ. Παπανδρέου ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία. Το ΠΑΣΟΚ πούλησε μετοχές έξι δισεκατομμυρίων ευρώ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "για ρεσιτάλ αναξιοπιστίας κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στη Βουλή μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης. "Αποχωρούν υποβαθμίζοντας τη Βουλή. Πού θέλουν να γίνει ο διάλογος τελικά; Στο πεζοδρόμιο;", αναρωτήθηκε. Από τη συζήτηση αποχώρησαν και τα κόμματα της Αριστεράς".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) κατήγγειλαν σε υψηλούς τόνους την πολιτική της κυβέρνησης να εκποιήσει τον ΟΤΕ και αποχώρησαν από τη Βουλή. Την ίδια στιγμή, αναθερμαίνεται η ενδοκυβερνητική διαμάχη μεταξύ Γ. Σουφλιά και Γ. Αλογοσκούφη, με αντικείμενο τον τρόπο που θα πωληθεί ο ΟΤΕ και το μάνατζμεντ του Οργανισμού, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την αντιπαράθεση, χωρίς να παρεμβαίνει".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι " με σύσσωμη την αντιπολίτευση να εγκαταλείπει την αίθουσα του Κοινοβουλίου ώστε να μη συμπράξει με την παρουσία της "στο ξεπούλημα του ΟΤΕ" και με την απουσία του κ. Γ. Σουφλιά από την ονομαστική ψηφοφορία σφραγίστηκε η χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή. Έτσι η ΝΔ ψήφισε μόνη την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση επισφράγισε η έντονη διαμαρτυρία συνδικαλιστών του ΟΤΕ από τα θεωρεία της Βουλής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο βασικό της σχόλιο γράφει μεταξύ άλλων :" με ανοιχτά τρία μέτωπα ψήφισε χθες μόνη της στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη την επίμαχη τροπολογία Αλογοσκούφη, για το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Το πρώτο μέτωπο είναι εσωκομματικό και εκφράζεται από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, που επιδεικτικά απουσίασε από την ψηφοφορία. Το δεύτερο μέτωπο είναι με τους εργαζομένους στον ΟΤΕ. Το τρίτο μέτωπο είναι με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με τα τρία αυτά μέτωπα καταρρέει το επιχείρημα που πρόβαλαν οι υποστηρικτές του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, ότι "κάνουν πράξη τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "κόκκινο χτύπησε χθες το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για τον ΟΤΕ στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς να αποχωρούν. Το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία για τον ΟΤΕ, ψηφίστηκε βέβαια, επί της αρχής από 156 βουλευτές της ΝΔ ,ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνεδρίαση στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία για τον ΟΤΕ. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για το φορολογικό, ο Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε πραξικόπημα για τον ΟΤΕ και εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γ. Αλογοσκούφη. Ακολούθως αποχώρησαν και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "απομονώθηκε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας "πραξικόπημα" για το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε με δριμύτητα στις μεθοδεύσεις της ΝΔ, απευθύνοντας και προειδοποίηση προς επίδοξους επενδυτές να λάβουν υπόψιν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκρούσει "τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και θα διερευνήσει κάθε πτυχή τους".

    H City Press σε άρθρο της επισημαίνει ότι "η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ γίνεται με τους όρους που βολεύουν τα κόμματα. Ανταλλάσσονται καταγγελίες που ελάχιστη σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα του ΟΤΕ, κρατικού, μετοχοποιημένου ή ιδιωτικού".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υποστηρίζει ότι στην πώληση του ΟΤΕ "ο άγνωστος Χ, όμως είναι η ρωσική Sistema, η οποία επένδυσε περισσότερα από 100 εκ. δολάρια για να εισέλθει στην Intracom Telecom και την HOL. Είναι προφανές πως στρατηγικός στόχος των Ρώσων είναι η είσοδός τους σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν σε ένα διαγωνισμό του ΟΤΕ και ποιος θα είναι ο ρόλος της Ιντρακόμ. Σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό δεν αποκλείεται να επανέλθουν τα σενάρια για τη συγχώνευση ΟΤΕ - Ιντρακόμ, μέσω της κατάθεσης προσφοράς από τους Ρώσους".

    [03] ΕΕ-Ατομικά δικαιώματα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "οργουελικές διαστάσεις παίρνει το φακέλωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επεκτείνεται σε παιδιά από 12 χρόνων και πάνω - χωρίς να αποκλείονται ακόμη και τα βρέφη!- αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες, που παρέχουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. Ήδη, οι ιθύνοντες των Βρυξελλών προωθούν τη λήψη βιομετρικών δεδομένων- δακτυλικών αποτυπωμάτων και της εικόνας του προσώπου, στη φάση αυτή - και την ψηφιακή αποτύπωσή τους στα τσιπ των νέων διαβατηρίων, απ΄όλα τα παιδιά ηλικίας δώδεκα χρόνων και πάνω".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο άρθρο του αναφέρει ότι "η προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος έχει ως αποκλειστικό στόχο την κομματική του συσπείρωση όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Το ζητούμενο για τον κ. Παπανδρέου είναι να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, τα οποία στις τελευταίες εκλογές στήριξαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία την πολιτική αλλαγή. Για να επιτύχει αυτό το στόχο δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει τη συνταγή της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, στην οποία χρόνια τώρα ειδικεύεται το ΠΑΣΟΚ. Η επίτευξη του στόχου προσκρούει σε βασικά εμπόδια".

    [05] Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "η πιο μεγάλη κόντρα αρχίζει τώρα... Ο Καραμανλής αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις παρά την αντίθεση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Διεθνής εταίρος με κύρος στον ΟΤΕ και αντιρρήσεις εργαζομένων και αντιπολίτευσης. Συμμετέχει και η ΔΑΚΕ...Ο Γ. Παπανδρέου προωθεί μετωπικές συγκρούσεις σε ΟΤΕ, λιμάνια, οικονομία για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα. Ο Σουφλιάς υπενθυμίζει το πρόγραμμα και ζητά συμμετοχή του Δημοσίου στη διοίκηση".

    [06] Vodafone-Πρόστιμο

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "πρόστιμο-μαμούθ ύψους 76 εκατ. ευρώ, επέβαλε χθες η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην εταιρεία Vodafone για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών επιρρίπτοντάς της ευθύνες τόσο για το παράνομο λογισμικό που βρέθηκε στο δίκτυό της όσο και για άλλες ενέργειες στις οποίες προέβη μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα. Οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών από "ΤΑ ΝΕΑ" και ενώ εκκρεμεί η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ σε χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή της -διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες- πέραν των προστίμων που επέβαλε στη Vodafone, αποφάσισε τελικά να καλέσει σε ακρόαση και την εταιρεία Ericsson".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "η Vodafone δεν ενήργησε από μόνη της. Όπως προέκυψε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, σίγουρα τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά υπήρξε μέρος της κακοποιού δράσης του διεθνούς παρακράτους. Το πρόστιμο ανοίγει την υπόθεση και καθιστά αναγκαία την έρευνα σε βάθος, προκειμένου να αναζητηθούν τα πολιτικά πλοκάμια και οι σκοπιμότητες του σκανδάλου. Η κυβέρνηση είναι έκθετη με τη στάση της. Η αντιπολίτευση πρέπει ευθέως να καταθέσει πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής και να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος".

    [07] ΕΥΠ

    Η Espresso σημειώνει ότι "πάνω από 4.000 νέους (για την ακρίβεια 4.018) επιδιώκουν να γίνουν εκατό καινούργιοι... Τζέιμς Μποντ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Παραδόξως, μάλιστα, το 60% των υποψηφίων είναι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια, αφού οι θέσεις που διεκδικούν εκτός από εκείνες των πρακτόρων, είναι γραμματέων, ειδικών πληροφορικής και security (φύλακες και επιτηρητές γραφείων και κτιρίων)".

    [08] Κορεσμός ΧΥΤΑ-Προβλήματα

    Η Metropolis επισημαίνει ότι "ακόμη και δελτίο για την εναποθέτηση των σκουπιδιών στους κάδους ενδέχεται να καθιερωθεί για τους Αθηναίους, από την αναλγησία των αρμοδίων να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα, που διογκώνεται. Όλοι αποποιούνται εδώ και χρόνια το πολιτικό κόστος. Η προσωρινή χωματερή στη Φυλή έχει ήδη κορεστεί, την ίδια στιγμή που οι περίφημοι νέοι ΧΥΤΑ στην Αττική βρίσκονται μόνο στα χαρτιά".

    [09] Αποθεματικά Interamerican

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για τα πλαστά αποθεματικά της INTERAMERICAN και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα που αγοράστηκαν παράνομα σε τιμές Κολωνακίου. Μαζί με τη δικαστική έρευνα συνεχίζεται και η ομηρία του Δημήτρη Κοντομηνά από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο "ALPHA" να λιβανίζει σε καθημερινή βάση όλες τις στρατηγικές επιλογές της και να έχει περιορίσει στο ελάχιστο και αυτό για λόγους προσχηματικούς την κριτική για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον κόσμο".

    [10] Αυξήσεις στις συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "αυξήσεις κατά 4% στις συντάξεις όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.) προσανατολίζεται να εγκρίνει από 1-1-2007 η κυβέρνηση. Ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σχετική εισήγηση έχει κάνει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και αναμένεται η έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης".

    [11] Συνάντηση Πάπα-Αρχιεπισκόπου

    Σύμφωνα με την Traffic News "συνάντηση κορυφής αλλά και υψίστης σημασίας στο Βατικανό. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ' βρέθηκαν μαζί στην Αγία Έδρα, ασπάστηκαν μεταξύ τους, ασπασμό αγάπης, και υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν για το διάλογο ανάμεσα στις δύο εκκλησίες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ιστορική συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο είχε χθες το μεσημέρι στο Βατικανό αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και κατέληξε σε κοινή διακήρυξη, στην οποία οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν υπέρ της ενότητας καθολικών και ορθοδόξων, επιβεβαίωσαν την ανάγκη να προασπίσουν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, ενώ καταφέρθηκαν εναντίον της βίας και τόνισαν την ανάγκη προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο".

    [12] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "αν κατορθώση να εισέλθη στην επόμενη Βουλή και πέμπτο κόμμα, τα πράγματα θα αλλάξουν. Αυτό θα είναι το κρίσιμο στοιχείο που θα σηματοδοτήση τις προσεχείς εκλογές. Και όχι τόσο η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με την οποία ασχολούνται όλοι σήμερα".

    [13] Καρτέλ γάλακτος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "σοβαρές παραβάσεις του δικαίου περί ανταγωνισμού διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά γάλακτος που θα παραδοθεί στις εμπλεκόμενες γαλακτοβιομηχανίες τη Δευτέρα. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν μεταξύ άλλων πρακτικά από συναντήσεις εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος και χειρόγραφα σημειώματα όπου γινόταν λόγος για περιορισμό των μετακινήσεων των παραγωγών από εταιρεία σε εταιρεία και για συγκράτηση των τιμών".

    [14] ΔΕΚΟ-Μετατάξεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "φρένο στις "πονηρές" μετατάξεις των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα βάζει ο Αρειος Πάγος. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύγκλησης της Ολομελείας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, επεσήμανε ότι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα προσλαμβάνονται σε οποιαδήποτε θέση και ειδικότητα και στη συνέχεια παρουσιάζουν τα τυπικά προσόντα και αξιώνουν να ενταχθούν σε άλλο κλάδο από αυτόν που προσελήφθησαν και σε ανώτερη μισθολογική κατηγορία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 December 2006 - 21:28:49 UTC