Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2007
  • [02] Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • [03] Ομόλογα
  • [04] Πύραυλοι
  • [05] ΚΚΕ
  • [06] Γ. Αλογοσκούφης
  • [07] Ταμεία
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Γ. Παπανδρέου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2007

    Οι ποινές για τους πρωταγωνιστές του οικονομικού σκανδάλου του Παντείου και η υπόθεση των ομολόγων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρεις φορές ισόβια και 150 χρόνια φυλακή στην πρώην ηγεσία του Παντείου για υπεξαίρεση δισ. από το ταμείο της Σχολής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βαριές ποινές σε καθηγητές-ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έριξε μέχρι τρις ισόβια στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Η ΑΥΓΗ: Σκοτεινό το δάνειο 1 δισ. ευρώ από τη Morgan. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα στοιχεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρόμος στα λαμόγια από τα τρις ισόβια που έπεσαν για την λεηλασία του Παντείου Πανεπιστημίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Της φυλακής τα σίδερα είναι για... τους πρυτάνεις. Δρακόντειες ποινές για το Πάντειο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Θωρακίζονται" τα αποθεματικά των Ταμείων. Πλαφόν 2% στις επενδύσεις σε δομημένα.

    ΕΘΝΟΣ: Παροχές με κρυφά δανεικά. Επιχείρηση... επιτήρησης ψηφοφόρων με μπαράζ υποσχέσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρωτική αντεπίθεση από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη εναντίον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πρυτάνεις πλήρωσαν ακριβά την κατάχρηση. 69 χρόνια φυλακή σε τέσσερις πανεπιστημιακούς για το σκάνδαλο στο Πάντειο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσάρος κρυπτόμενος. Τι κρύβετε για το κρυφό δάνειο κ. Αλογοσκούφη;

    ΕΣΤΙΑ: Αδικεί εαυτήν η Κυβέρνησις. Εκπέμπει εικόνα χειρότερη της πραγματικής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαφθορά και τιμωρία στο Πάντειο. Χωρίς αναστολή οι ποινές σε πρώην πρύτανη, αντιπρύτανη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παροχές φέρνει η άρση της επιτήρησης. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους προανήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ένας στη φυλακή για να τελειώνουμε". Σχέδιο πανικού από το Μαξίμου.

    Η ΝΙΚΗ: Τεκμήρια φτώχειας. Ο Παπανδρέου εγκαλεί την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Και θα μας τους "φυτέψουν" και θα τους πληρώσουμε. Η Ελλάδα στη μέση της πυρηνικής κόντρας Μπους - Πούτιν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας γυρνάνε πίσω στη δεκαετία του '50.

    ΧΩΡΑ: Πράσινο φως για λογικές παροχές. Έρχονται και άλλες φοροελαφρύνσεις.

    City Press: Δίκη Πάντειου Πανεπιστημίου: Τρις ισόβια και πολυετείς καθείρξεις.

    Metro: Έπεσε βαρύς ο "πέλεκυς". Στη φυλακή οι πρώην πρυτάνεις και στελέχη της Παντείου για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

    Metropolis: Πανεπιστημιακοί στη φυλακή. Στη φυλακή δύο πρώην πρυτάνεις για την υπόθεση υπεξαίρεσης 8 εκατ. ευρώ στο Πάντειο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης: "Χρυσάφι" τα νοσήλια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η νησίδα της Νομαρχίας θα μας... έπνιγε! Έξω φρενών οι κάτοικοι της Περαίας για το ιδιότυπο "φράγμα" πάνω στον κεντρικό δρόμο αλλά και τις μισοτελειωμένες δουλειές των εργολάβων που πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πού είναι τα αντιπλημμυρικά; Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και οδικό δίκτυο.

    [02] Πάντειο Πανεπιστήμιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με "ποινές για φόνο" σε βάρος των πρώην πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων του Παντείου έπεσε χθες η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης. Ο φάκελος της κόκκινης Φεράρι που προκάλεσε σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα επιφύλαξε για το τέλος δέος: "Μου δημιουργεί δέος, είναι ποινή φόνου, ποινή των βαρύτερων αδικημάτων", δήλωσε στον Ε.Τ. ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης".

    Σύμφωνα με τη metro ,"σε βαριές ποινές καταδικάστηκαν οι πρωταγωνιστές του οικονομικού σκανδάλου της Παντείου, που αφορούσε υπεξαίρεση 8 εκατ. ευρώ την περίοδο 1992-1998. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και επέβαλε ποινές κάθειρξης, από τρεις φορές ισόβια (!) έως 12 έτη, σε δέκα κατηγορούμενους για αδικήματα που αφορούν: Απάτη, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου".

    H Metropolis προσθέτει ότι "στη φυλακή δύο πρώην πρυτάνεις για την υπόθεση υπεξαίρεσης 8 εκατ. ευρώ στο Πάντειο. Υπάλληλος των οικονομικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου καταδικάσθηκε σε τρις ισοβίως".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για όσους κατηγορούνται ότι "λεηλάτησαν" το Πάντειο την περίοδο 1992-1998. Καταδικάστηκαν δέκα κατηγορούμενοι για απάτη, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και πλαστογράφηση, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ύστερα από 561 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ολοκληρώθηκε η δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους πρωταγωνιστές του. Οι πρώην πρυτάνεις κκ Αιμ. Μεταξόπουλος και Δ. Κώνστας και οι πρώην αντιπρυτάνεις κκ Π. Γετίμης και Κ. Παπαθανασόπουλος τιμωρήθηκαν με κάθειρξη ως και 25 ετών. Στον γραμματέα του πανεπιστημίου κ. Α. Κουτσοδημοτρόπουλο επιβλήθηκαν τα ισόβια τρις."

    "Ισχυρό σοκ και βαθύ προβληματισμό- οι χαρακτηρισμοί ανήκουν σε πανεπιστημιακούς που μίλησαν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - προκάλεσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα η ανακοίνωση των βαρύτατων ποινών στους κατηγορούμενους για διασπάθιση κονδυλίων, στην πολύκροτη δίκη του Παντείου. Με χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από τους δεκατρείς κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι δέκα, και πέντε εξ αυτών οδηγούνται στη φυλακή - μεταξύ τους ο πρώην πρύτανης κ. Αιμίλιος Μεταξόπουλος με 25ετή κάθειρξη και ο πρώην αντιπρύτανης κ. Παν. Γετίμης με 16ετή κάθειρξη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "βαριές οι "καμπάνες" της Δικαιοσύνης για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998. Απόφαση...καταπέλτη επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση και επέβαλε ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως και τρεις φορές ισόβια σε δέκα πρόσωπα (πρώην πρυτάνεις- αντιπρυτάνεις, διοικητικούς κ.α.)- εκ των συνολικά δεκατριών που κάθονταν στο εδώλιο για τη "μαύρη τρύπα" ύψους περίπου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του Ιδρύματος- υπόθεση που πρωτοέφθασε στη δικαστική αίθουσα το Νοέμβριο του 2005".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "με ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης "πλήρωσαν" το ...μάρμαρο της ματαιοδοξίας τους ! Ο πανάκριβος γρανίτης, τα είδη υγιεινής που θύμιζαν Βερσαλλίες και τα αυτοκίνητα πολυτελείας δε λύγισαν την κρίση των δικαστών που έστειλαν πέντε στον Κορυδαλλό για την υπεξαίρεση 8.000.000 ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με απόφαση - καταπέλτη!"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά την περίοδο 1992-1998. Η δικαστική αυτή απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο για όσους έχουν εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις με δημόσιο χρήμα".

    [03] Ομόλογα

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει τα στοιχεία και να ενημερώσει αναλυτικά για το σκοτεινό δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ που πήρε τον Δεκέμβριο από την αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan- την τράπεζα του δομημένου ομολόγου που κατέληξε σε ταμεία."

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ταμειακή διευκόλυνση" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας το δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ που εν κρυπτώ πήρε η κυβέρνηση από την JP Morgan τον περασμένο Δεκέμβριο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "κρυμμένα κρατά ο Γ. Αλογοσκούφης τα ντοκουμέντα του δανείου του 1 δισ. ευρώ από την JP Morgan. Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει γιατί συνήφθη το κρυφό δάνειο, πόσο κόστισε, που χρησιμοποιήθηκε και κυρίως γιατί κρατήθηκε μυστικό. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ζητούν να κατατεθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν το δάνειο αυτό".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε προφυλακίσεις ποντάρει πλέον η κυβέρνηση για να εκτονωθεί η πολιτική θύελλα για τα ομόλογα. Πάντως χθες ο εισαγγελέας κάλεσε ως ύποπτο τον κ. Ευγ. Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του κ. Σ. Τσιτουρίδη".

    [04] Πύραυλοι

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "όλο και πιο βαθιά στον βάλτο της αμερικανόπνευστης Νέας Τάξης μας βουλιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωτοκαπετάνιο την Ντόρα. Όσοι είχαν πάρει ξέσκουρα τις δηλώσεις της προ καιρού υπέρ των αμερικάνικων αντιβαλλιστικών την πάτησαν άσχημα, αφού, όπως αποκάλυψε το "Π" στο προηγούμενο φύλλο, η κυβέρνηση δέχεται την εγκατάσταση πυραύλων και στην Ελλάδα βάζοντας τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και καθιστώντας την στόχο ακόμη και της διεθνούς τρομοκρατίας".

    [05] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "λύσεις υπάρχουν, γιατί υπάρχουν και μέσα και πλούτος να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν ικανοποιούνται γιατί κυβερνάνε τα κόμματα που ενδιαφέρονται να αναπαράγεται και να οξύνεται η εκμετάλλευση. Γι' αυτό η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταγγείλουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".

    [06] Γ. Αλογοσκούφης

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "η άρση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας φέρνει και νέες παροχές από την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει νέα μέτρα για την ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Ο υπουργός Οικονομίας, εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών μετά το 2009, συμπληρώνοντας σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την ενίσχυση των φτωχών νοικοκυριών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "είστε η πιο κακοήθης αντιπολίτευση". Ξέσπασε ο Γ. Αλογοσκούφης κατά του ΠΑΣΟΚ, μία μέρα μετά την έξοδο της ελληνικής Οικονομίας από την επιτήρηση. Υπεραμύνθηκε των ανεξάρτητων Αρχών στο θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης των ομολόγων. Η Κομισιόν ξετίναξε την Οικονομία για να βγούμε από την επιτήρηση. Η λέξη αλχημεία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης. Μικρομεσαίοι, τρίτεκνες οικογένειες, οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, αλλά και μαθητές θα αποτελέσουν τον καμβά των μέτρων σε επίπεδο επιδομάτων φορολογικών ελαφρύνσεων. Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "με το εξιτήριο από το καθεστώς επιτήρησης πέρασε χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό αλλά και τους συναδέλφους του υπουργούς για την επόμενη ημέρα, δηλαδή πολύ απλά για τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά, πολύ περισσότερο, για τις αντοχές του επόμενου Προϋπολογισμού, που θα είναι εκλογικός".

    [07] Ταμεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "τη δυνατότητα να επενδύουν το 2% των κεφαλαίων τους σε δομημένα ομόλογα δίνει στα Ταμεία το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις τους, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες δέκα ημέρες. Στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο πλαίσιο να γίνει άμεσα νόμος, ώστε να εφαρμοστεί από τα Ταμεία εντός του έτους".

    [08] Κυβέρνηση

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "προ τριμήνου απεκαλύφθη η υπόθεσις των ομολόγων. Και παρ' ότι σε θεσμικό επίπεδο οι κυβερνητικοί χειρισμοί ήταν ορθοί (παραπομπή της υποθέσεως στην Δικαιοσύνη), ο τρόπος με τον οποίο παρουσίασαν το θέμα κάποιοι υπουργοί μεγιστοποίησε την πολιτική ζημιά. Το ίδιο έχει συμβή και με άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπου η πολική ζημιά δεν έχει προκληθή από την κυβερνητική πολιτική καθ΄εαυτήν, αλλά από την ανεκδιήγητη παρουσίασή τους από τους εκάστοτε υπουργούς".

    [09] Γ. Παπανδρέου

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "εγκαλώντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική που οδηγεί σε αδυναμία των οικογενειών να καλύψουν με αξιοπρέπεια βασικές ανάγκες, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την "οικονομία της οικογένειας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 8 June 2007 - 7:01:22 UTC