Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2007
  • [02] Παροχές
  • [03] Εκλογές
  • [04] Βιβλίο Ιστορίας
  • [05] Μητροπολιτικό Πάρκο
  • [06] Φυλακές
  • [07] Καραμανλής
  • [08] Πυρόπληκτοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2007

    Οι διορθώσεις στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, οι παροχές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελληνικό: Το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Σε δύο χρόνια ξεκινούν τα έργα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέα αύξηση στους συνταξιούχους. Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συντάξεις του Δημοσίου.

    Η ΑΥΓΗ: Θανατική ποινή "από το παράθυρο". Άλλοι τέσσερις χρήστες ναρκωτικών νεκροί στις φυλακές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το γκάλοπ που κλείδωσε τις εκλογές για 23 Σεπτεμβρίου. Μεγάλη δημοσκόπηση που πήρε στα χέρια του ο Καραμανλής δίνει στη ΝΔ 44,2%, στο ΠΑΣΟΚ 41%, στο ΚΚΕ 6,7%, στον ΣΥΝ 3,5% και στον ΛΑΟΣ 2,7%.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η οικονομία σε τροχιά πρόωρων εκλογών. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δείχνει κάλπες το φθινόπωρο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυξήσεις στους συνταξιούχους Δημοσίου. Στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας.

    ΕΘΝΟΣ: Ιστορία μου αμαρτία μου. Το υπ. Παιδείας αδυνατεί να ολοκληρώσει ένα βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιστορία μου αμαρτία μου λάθος μου μεγάλο. Αφού υπολόγισε την κατακραυγή αλλά και τις διαρροές ψήφων προς τον ΛΑ.Ο.Σ. η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να διορθώσει το βιβλίο της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το "μπλοκάκι" του Καραμανλή. Οι σκέψεις και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα πάρει ο πρωθυπουργός στην Ίο και στην Τήνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κλείνει η Ιστορία, ανοίγουν οι κάλπες. Η κυβέρνηση βαδίζει προς τις εκλογές το Σεπτέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάλπη-κα κόλπα στο παρά 5'. Μπαράζ στοχευμένων παροχών από Αλογοσκούφη.

    ΕΣΤΙΑ: Σοβαρά λάθη στην επικοινωνία. Παντελής απουσία κεντρικού σχεδιασμού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρόσω ολοταχώς για προσφυγή στις κάλπες μέσα στον Σεπτέμβριο. Ήδη ο κ. Κ. Καραμανλής ασχολείται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Λογοπαίγνια εκλογών... Αλογοσκούφης: Οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές... Ζαριά εκλογών με μπαράζ παροχών.

    Η ΝΙΚΗ: Καταιγίδα παροχών. Ξαφνικά ο Αλογοσκούφης βρήκε λεφτά και τα μοιράζει.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας. Ο λογαριασμός της πύρινης καταστροφής.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ξυπόλητοι στα αποκαΐδια. Αποκλειστικό: Βαριές ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χώρος πρώην αεροδρομίου Ελληνικού: Καμιά εκχώρηση σε επιχειρήσεις.

    ΧΩΡΑ: Γενναιόδωρες αυξήσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου. Συντάξεις και σε λογοτέχνες, ηθοποιούς, μουσουργούς, καλλιτέχνες.

    City Press: Πρώτα μπάνια, μετά εκλογές. Η κυβέρνηση ανεβάζει τους προεκλογικούς ρυθμούς.

    Metro: Ανακατεύουν την τράπουλα. Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για εκλογές μετά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμα κινδύνου για νέες πυρκαγιές σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Θερίζουν" τα ναρκωτικά στις φυλακές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοικτό μέτωπο για την Παναγία Σουμελά. Νέα δεδομένα στη διαμάχη για την κυριότητα της εικόνας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με βήμα ταχύ, έρχεται με εκλογική στολή μάχης ο Σεπτέμβρης. Αναζωπυρώθηκε χθες η εκλογολογία.

    [02] Παροχές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "όλο και πιο έντονη γίνεται η μυρωδιά των εκλογών έστω και αν υπάρχει διάσταση εκτιμήσεων μεταξύ υπουργών. Η κυβέρνηση μαγειρεύει πριν πεινάσει, προνοεί και καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδια με τα γνωστά κόλπα. Τακτοποιεί εκκρεμό τητες και ποικίλα αιτήματα ομάδων ενδιαφερομένων: επιδόματα, αυξήσεις, αναδρομικά. Οι δικαστικοί, οι μεγάλοι ωφελημένοι με 900 εκατ. ευρώ. Στο προεκλογικό κλίμα και το ΠΑΣΟΚ, όρισε την 11μελή επιτροπή εκλογικού αγώνα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "γενναίες αυξήσεις στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα δίνει η κυβέρνηση με την κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση, από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, του σχεδίου νόμου "Αύξηση Συντάξεων του Δημοσίου απ ό το έτος 2007 και άλλες διατάξεις", στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για την αναπροσαρμογή του επιδόματος εξομάλυνσης, αλλά και για το δικαίωμα που αποκτούν πλέον οι επιζώντες σύζυγοι να απολαμβάνουν το 25% της σύνταξης του αποβιώσαντος συζύγου συνταξιούχ ου".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "με πακέτα παροχών και υποσχέσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από τις πυρκαγιές και να φτάσει στις κάλπες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "με γενναιόδωρες αυξήσεις ανταμείβει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους του Δημοσίου αναπροσαρμόζοντας το επίδομα εξομάλυνσης, το οποίο διαμορφώνεται από 19 έως και 105 ευρώ, ενώ, παράλληλα, καταβάλλεται και έκτακτη παροχή στους δικαστ ικούς λειτουργούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά από την 1.1.2007".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "γενναιόδωρες αυξήσεις στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα δίνει η κυβέρνηση και με την αναπροσαρμογή του επιδόματος εξομάλυνσης, το οποίο ενισχύεται από 19 έως και 105 ευρώ. Την αναπροσαρμογή του συγκεκριμένου επιδόματος από την 1η Ιανουαρίου 2007 προβλέπει το σχέδιο νόμου για το συνταξιοδοτικό που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "σύνθημα για εκλογές το φθινόπωρο αποτελεί ουσιαστικά η κατάθεση χθες στη Βουλή από τον Γ. Αλογοσκούφη νομοσχεδίου που φέρνει "καταιγίδα" προεκλογικών παροχών σε συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, διευθετεί συνταξιοδοτικά ζητήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων και χορηγεί την πρώτη δόση των αναδρομικών στους δικαστές. Την ίδια ώρα στη Βουλή ψηφιζόταν και η τροπολογία ρουσφέτι του Γ. Ορφανού για τη ρύθμιση των χρεών ομάδων της Θεσσαλονίκης".

    [03] Εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σε τροχιά εκλογών, οι οποίες προγραμματίζονται για την 23η Σεπτεμβρίου, έχει εισέλθει η χώρα, όπως καταδεικνύεται πλέον και από τις ίδιες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα. Ο Πρωθυπουργός συμμερίζεται πλήρως την άποψη ότι η προεκλογική περίοδος δεν πρέπει να είναι μακρά, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις στο χώρο της Οικονομίας σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "νέος γύρος εκλογικών σεναρίων άνοιξε χθες με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και την παρουσίαση έργων από υπουργούς. Η κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων και όχι μόνο, καθώς και τα φιλολαϊκά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ενισχύουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για εκλογές ακόμα και τον προσεχή Σεπτέμβριο".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "πρόσω ολοταχώς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 23 Σεπτεμβρίου βαδίζει η κυβέρνηση, παρά τις σιβυλλικές δημόσιες δηλώσεις σειράς υπουργών για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες".

    Η City Press γράφει ότι "πράσινο φως" για εκλογές το Σεπτέμβριο έδωσε χθες με άμεσο τρόπο ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης την ώρα που ακόμη τρεις συνάδελφοί του έριχναν με τη σειρά τους νερό στο μύλο της εκλογολογίας".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "ενθουσιώδης ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, άναψε το πράσινο φως για μπαράζ παροχών, μεταδίδοντας σχεδόν τη βεβαιότητα ότι η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά πρόωρων εκλογών".

    Η Metro σημειώνει ότι "σε πρώτο πλάνο επανήλθαν χθες τα σενάρια για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, μέσα από δηλώσεις κορυφαίων υπουργών. Ανακατεύοντας για άλλη μία φορά την τράπουλα, άλλοι δήλωναν ότι οι εκλογές θα γίνουν όποτε προβλέπει το Σύνταγμα κα ι άλλοι έλεγαν ότι τις βλέπουν κοντά".

    [04] Βιβλίο Ιστορίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "σε σολομώντεια λύση με διπλό στόχο προχώρησε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου αφενός μεν να προστατεύσει το γόητρο της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις να αποσυρθεί το βιβλίο, αφετέρου δε να κερδίσει χρόνο, εν όψει της επερχομένης εκλογικής αναμέτρησης και να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια η οποία δημιουργεί έντονο πρόβλημα στη ΝΔ".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "έπειτα από μήνες αναστάτωσης, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι έγιναν οι διορθώσεις στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Αν προκύψουν νέες αντιδράσεις, το "μπαλωμένο' εγχειρίδιο θα αποσυρθεί. Οι "αιτιάσεις" για τη Μικρασια τική Καταστροφή επιχειρείται να απαντηθούν με τα "Ματωμένα Χώματα" της Δ. Σωτηρίου, που διανέμονται σε όλους τους μαθητές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η συγγραφική ομάδα "διεπίστωσε" κατά την Μαριέττα Γιαννάκου "ιστορικά ατοπήματα, λάθη, κενά και αβλεψίες". Το αλλαγμένο βιβλίο θα το συνοδεύει το μυθιστόρημα της Διδούς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα" που αναφέρεται στην Μικρασ ιατική Καταστροφή και θα μοιρασθεί από το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές της Στ' Δημοτικού".

    [05] Μητροπολιτικό Πάρκο

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "την εκποίηση και παράδοση σημαντικού μέρους από το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κάλυψη του κόστους για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "εκεί που κάποτε πετούσαν αεροπλάνα θα κελαηδούν πουλιά και οι κάτοικοι που έκλειναν τα αυτιά τους από την ηχορύπανση θα τα ανοίγουν για να ακούσουν το κελάηδισμα. Την παραδεισένια αυτή εικόνα υποσχέθηκε χθες στους κατοίκους του λεκανοπεδίου ο Γιώργος Σουφλιάς, παρουσιάζοντας τη μελέτη για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, το οποίο, όπως ανέφερε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο αστικής περιοχής σε όλο τον κόσμο".

    [06] Φυλακές

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "περισσότεροι από 50 κρατούμενοι, χρήστες ναρκωτικών, έχουν χάσει αιφνιδίως τη ζωή τους τους τελευταίους 11 μήνες, ενώ την τελευταία εξαετία έχουν πεθάνει στους θαλάμους 360 υπόδικοι και κατάδικοι. Οι άθλιες συνθήκες των φυλακών σε συ νδυασμό με την άρνηση των αρχών να εφαρμόσουν προγράμματα θεραπείας με υποκατάσταση για τους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, δημιουργούν κοκτέιλ θανάτου, με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους".

    [07] Καραμανλής

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "μακριά από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί εντός των προσεχών ημερών ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα έχει τη μοναδική ευκαιρία για φέτος να ξεκουραστεί μαζί με την οικογένειά του, παίρνοντας παράλληλα τις κ ρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν εάν τελικά θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές ή εάν θα προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό μέχρι τις κάλπες".

    [08] Πυρόπληκτοι

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "αυξημένα κονδύλια στη νομαρχία Αχαΐας για την αντιμετώπιση των πυρόπληκτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την ευρεία σύσκεψη στο Αίγιο κυβερνητικού κλιμακίου και τοπικών φορέων. Ωστόσο, οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλο ς, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη συντονισμού και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν".

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ προσθέτει ότι "σε αγώνα δρόμου για την ανακούφιση των πυροπαθών επιδίδεται η κυβέρνηση έπειτα από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας. Συνολικά έχουν καταστραφεί 25.000 στρέμματα εκ των οποίων 15.000 είναι δασικά και τα υπόλοιπα καλλιέργειες. Το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε Δευτέρα και Τρίτη την Κορινθία και το Αίγιο αντίστοιχα, έγινε δεκτό με αποδοκιμασίες καθώς έντονη ήταν η αστυνομική συνοδεία για την πρόληψη επεισοδίων. Κάτοικοι της Αιγιάλειας, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι γεωργικών συνεταιρισμών αντέδρασαν οργισμένα κάνοντας λόγο για απουσία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χρήματα για την αποκατάσταση των υλικώ ν ζημιών δεν είναι αρκετά, κάτι που ενισχύεται από την παύση της κύριας επαγγελματικής δραστηριότητας και την επακόλουθη απώλεια εισοδήματος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 11 August 2007 - 20:51:38 UTC