Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2007
  • [02] Παροχές
  • [03] Εκλογές
  • [04] Πανελλαδικές
  • [05] Βιβλίο Ιστορίας
  • [06] Καραμανλής
  • [07] Μητροπολιτικό Πάρκο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2007

    Οι παροχές στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς και το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πυρετός εκλογολογίας. ΜΜΕ, πολιτικοί και... παροχές φουντώνουν το κλίμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθινόπωρο '07 αντί άνοιξης '08 όλες οι επιδοτήσεις στους αγρότες. Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγ. Μπασιάκου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το σχέδιο Καραμανλή για διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας και συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπα από την Κεντροαριστερά που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, οι συμμαχίες με επιχειρηματίες και η νέα κατάσταση στον εκδοτικό χώρο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντεπίθεση με πακέτο 6 μέτρων κοινωνικής πολιτικής. Υλοποιούνται όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: Ανεβαίνουν έως 400 μόρια οι καλές σχολές. Πανελλαδικές: Αναλυτικές προβλέψεις για τις βάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γράφει Ιστορία και Ακαδημία στα άγραφα. Με την κάλυψη της Μαριέττας Γιαννάκου αυθαδίασε η Ρεπούση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καραμανλής μέχρι το 2012. Καθαρή νίκη της ΝΔ με 3% δίνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις ενόψει εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 200 νέοι υποψήφιοι της ΝΔ σε όλη τη χώρα. Η Ρηγίλλης δεν ψάχνει για "celebrities". Προβάδισμα σε καταξιωμένα πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκλογο-μυγες. Ο Καραμανλής με στοχευμένες μικροπαροχές ελπίζει στην... αμνησία των ψηφοφόρων.

    ΕΣΤΙΑ: Αθηναϊκός αβδηριτισμός. Άρθρο του βουλευτού Επικρατείας Στ. Μάνου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρίχνει στην κάλπη και 90.450 προσλήψεις. Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το μπαράζ παροχών.

    ΧΩΡΑ: Πολυτεκνικό επίδομα στους τρίτεκνους. Βοήθημα και στις μονογονεϊκές οικογένειες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καιρός... τρομοκράτης. Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δώσε κι εμένα μπάρμπα. Προεκλογικό σκηνικό με έντονο το άρωμα των ρουσφετιών.

    [02] Παροχές

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "ακάθεκτη συνεχίζει το μπαράζ προεκλογικών εξαγγελιών η κυβέρνηση, ενώ ρίχνει στις κάλπες του Σεπτεμβρίου και 90.450 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης κάνει λίφτινγκ στο πρόγραμμα Σουφλιά του 2004 για να "φρεσκάρει" τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "με παροχές μεγέθους... μύγας σε επιλεγμένες ομάδες η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για εκλογές το φθινόπωρο. Συνάμα κρατά κρυφές τις προθέσεις της για την περίπτωση που κερδίσει πάλι τις εκλογές (Ασφαλιστικό, φορολογικές επιβαρύνσεις κλπ). Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, η πιθανή αναταραχή στον χώρο της Παιδείας, το Σκοπιανό και οι εκλογές στην Κύπρο αποτελούν κίνητρα για εκλογές πριν λήξει το 2007. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πανέτοιμο, ΚΚΕ και ΣΥΝ καυτηριάζουν την παροχολογία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "αντεπίθεση με πακέτο παρεμβάσεων στο μέτωπο της κοινωνικής πολιτικής προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της ΔΕΘ, όπως τουλάχιστον αντικατοπτρίζουν οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "τη δέσμευση ότι, για πρώτη φορά φέτος, οι επιδοτήσεις των αγροτών θα καταβληθούν εξ ολοκλήρου μέσα στο φθινόπωρο, αντί της επόμενης άνοιξης, όπως συνήθως συνέβαινε, αναλαμβάνει μέσω της σημερινής συνέντευξής του στην "Α" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Μπασιάκος".

    [03] Εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "στον πυρετό της εκλογολογίας κινείται το τελευταίο διάστημα η πολιτική ζωή της χώρας με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των ΜΜΕ για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και σχετικές δηλώσεις κομματικών στελεχών που πυροδοτούν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "διακόσια νέα ονόματα θα συμπεριλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από τη Ρηγίλλης αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Η επιλογή δεν ήταν εύκολη, καθώς στο "συρτάρι" του γραμματέα της ΝΔ κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, όπου καταλήγουν όλες οι αιτήσεις, συνωστίζονται εκατοντάδες ονόματα ενδιαφερομένων".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "Κώστας Καραμανλής μέχρι το 2012 με καθαρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικοί επί των δημοσκοπήσεων και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού".

    [04] Πανελλαδικές

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μέχρι και 400 μόρια παραπάνω θα χρειαστούν φέτος οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των πανεπιστημίων, καθιστώντας έτσι τη φοίτηση στις συγκεκριμένες σχολές άπιαστο όνειρο ακόμη και για αρκετούς αριστούχους".

    [05] Βιβλίο Ιστορίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "φαύλος κύκλος με το εγχειρίδιο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Παρ' ότι η Υπουργός μόλις προχθές διαβεβαίωσε το πανελλήνιο ότι έγιναν διορθώσεις διότι διαπιστώθηκαν "κενά, αβλεψίες και ιστορικά ατοπήματα", αν ψάξουμε δεν θα βρούμε καμία ουσιαστική επανόρθωση. Τούτο το ομολογούν ιστορικοί και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, όπως οι Σαράντης Καργάκος και Νεοκλής Σαρρής".

    [06] Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "στα πρότυπα του Σαρκοζί κινείται το σχέδιο του Κ. Καραμανλή για την συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την διεύρυνση της ΝΔ στον μεσαίο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ", ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου να χρησιμοποιήσει προσωπικότητες από τον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς όπως έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, απονευρώνοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα από κορυφαία στελέχη".

    [07] Μητροπολιτικό Πάρκο

    Η ΕΣΤΙΑ δημοσιεύει άρθρο του βουλευτή Επικρατείας Στέφανου Μάνου αναφορικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. "Τον Απρίλιο του 2003 η "Εστία" φιλοξένησε άρθρο μου για το τί θα έπρεπε να γίνει με το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αφορμή για το άρθρο ήταν η ανακοίνωση της πρόθεσης του κ. Σημίτη να μετατρέψει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, αν όχι και του κόσμου. Σε μια προνομιούχο περιοχή με εκτεταμένο μέτωπο στη θάλασσα και κάτω από τον Υμηττό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 11 August 2007 - 20:52:44 UTC