Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2007
  • [02] Παροχές
  • [03] Εκλογές
  • [04] Ανατίμηση ευρώ
  • [05] ΔΕΘ
  • [06] Καραμανλής
  • [07] Τσιμεντοποίηση
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2007

    Οι παροχές που εξαγγέλλει η κυβέρνηση προς τους αγρότες, αλλά και προς άλλες κοινωνικές ομάδες, καθώς και η προετοιμασία για πρόωρες εκλογές στα επιτελεία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι συμβαίνει με το Χρηματιστήριο; Νέα πτώση χθες του Δείκτη με 1,32%.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Καραμανλής το μεγάλο ατού της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Ο σημερινός πρωθυπουργός απολαμβάνει σταθερά αυξανόμενης εμπιστοσύνης από την κοινή γνώμη.

    Η ΑΥΓΗ: Στάχτη και πλημμύρες. Η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο πακέτο εκλογικών παροχών από Καραμανλή. 550 ευρώ κατώτατη εθνική σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου, 1.000 ευρώ επίδομα φτώχειας και επιδότηση 70% του επιτοκίου για δάνεια πρώτης κατοικίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ψηφοθηρικό παιχνίδι με νομοσχέδια - κράχτες. "Μπούκωσαν" τη Βουλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 1.000 ευρώ. Αύριο οι τελικές αποφάσεις στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός για 6.161 θερινές προσλήψεις. Όργιο ψηφοθηρίας από την κυβέρνηση εν όψει εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δολώνει για το ψάρεμα της κάλπης. Συνάντηση με τον Υπουργό Απασχόλησης είχε ο Πρωθυπουργός όπου συζήτησαν για την κατώτατη Εθνική Σύνταξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προβοκάτσια στη ΔΕΘ ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Με στημένες αποδοκιμασίες και επεισόδια ετοιμάζουν σκηνικό βίας και συγκρούσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τσιμέντο να γίνει... "Φυτρώνουν" οικοδομές αντί για δέντρα σε εκτάσεις που δεσμεύτηκαν ως χώροι πρασίνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κοίτα τι έλεγες. Ο Καραμανλής σε ρόλο δάσκαλου που δίδασκε.

    ΕΣΤΙΑ: Η ανατίμησις του ευρώ. Εντός πενταετίας από 0,88 έφθασε τα 1,38 δολλάρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Την οικονομία θα επικαλεσθεί για εκλογές ο πρωθυπουργός. Απεκλείσθη η επίκληση θέματος της εξωτερικής μας πολιτικής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πυρετός" για τις εκλογές στα επιτελεία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Προετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: 511.000 όμηροι στο κόλπο των παροχών. Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδια που δεν θα ψηφιστούν.

    Η ΝΙΚΗ: Θυμήθηκαν τη φτώχεια. Νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης για να τονώσει το κοινωνικό της προφίλ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι. Εξαγγελίες για εξευτελιστικές παροχές - ψίχουλα.

    ΧΩΡΑ: Φτηνά σπίτια στους αγρότες. Με επιδότηση επιτοκίων που φθάνει και 70%.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καλοκαιρινό ξεχαρβάλωμα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πνίγηκε" η... Βόρεια Ελλάδα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ακυρώθηκαν αντιπλημμυρικά. Στις καλένδες τα έργα στην Περαία και στο Σέιχ Σου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάνω από 8,2 δισ. ευρώ δίδονται για 3.661 επενδυτικά σχέδια, με τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.

    [02] Παροχές

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε όργιο ψηφοθηρίας επιδίδεται η κυβέρνηση εν όψει εκλογών, με μπαράζ προκήρυξης διαγωνισμών για προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ οι εξαγγελίες προεκλογικών "δώρων" με στόχευση επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες παίρνουν τη μορφή των... ρουσφετιών της ημέρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις... Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Κ. Καραμανλή τη σοφή λαϊκή ρήση. Γιατί η κυβερνητική παροχολογία των τελευταίων ημερών, λίγο πριν, όπως όλα δείχνουν, ανοίξουν οι κάλπες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2003: "Η πραγματική κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη στη διάρκεια της τετραετίας και όχι της προεκλογικής περιόδου".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "σε πολιτική ομηρεία έως τις κάλπες επιδιώκει η ΝΔ να κρατήσει τουλάχιστον 511.000 πολίτες, υποσχόμενη παροχές με νομοσχέδια που δεν προλαβαίνει να ψηφίσει".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ενώ συνεχίζει να το παίζει Πυθία για την ημερομηνία των εκλογών, η κυβέρνηση κλιμακώνει το ράλι των προεκλογικών παροχών και επιμένει να κρύβει τις προθέσεις της για το μείζον κοινωνικό θέμα που θα αντιμετωπίσει μετεκλογικά, το ασφαλιστικό. Χθες ο πρωθυπουργός είχε μιάμιση ώρα συζήτηση με τον υπουργό Απασχόλησης και δεν ανακοίνωσαν τίποτε για το επίμαχο θέμα. Μόνον εξαγγελίες - ψίχουλα για ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες, τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά και πάλι να εξαπατήσει στις εκλογές. Ανακοίνωσαν μικροπαροχές για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες, ενώ δημόσιες υπηρεσίες προχωρούν στα μουλωχτά σε διορισμούς ημετέρων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "νέο πακέτο παροχών ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταβολή του επιδόματος φτώχειας σε ανέργους και οικογένειες με εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ, την καθιέρωση εθνικής κατώτατης σύνταξης 550 ευρώ, την αύξηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος για το τρίτο παιδί, αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς επίσης και την αύξηση επιδότησης επιτοκίου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από τους αγρότες".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "μετά από 3,5 χρόνια διαρκούς λιτότητας και έλλειψης κάθε μέτρου κοινωνικής πρόνοιας, η κυβέρνηση δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Με προεκλογική σπουδή ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη σύσταση Ταμείου κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ευνοϊκές ρυθμίσεις για δάνεια πρώτης κατοικίας σε αγρότες".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ευνοϊκότεροι όροι για την επιδότηση επιτοκίου στα νέα δάνεια για την απόκτηση α' κατοικίας από τους κατ' επάγγελμα αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή) παρέχονται, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "σε καθεστώς μιας ιδιότυπης νομοθετικής "ομηρείας" τίθενται οι κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΕ) τις οποίες αφορούν οι προεκλογικές ρυθμίσεις - παροχές που προωθεί η κυβέρνηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για την αύξηση των συντάξεων του Δημοσίου από το 2007, αλλά και όσων αναμένονται να κατατεθούν με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής στις 21 Αυγούστου, όπως το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και την καθιέρωση της κατώτατης εθνικής σύνταξης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο νόμου που αφορά στη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής με "προίκα" 2 δισ. ευρώ για το 2008-2010 αναμένεται να βάλει η κυβερνητική επιτροπή η οποία συνεδριάζει αύριο. Με το εν λόγω σχέδιο νόμου πρόκειται ουσιαστικά να ενισχυθούν 2.000.000 φτωχοί πολίτες με χρηματικές και άλλες παροχές, οι οποίες θα κλιμακώνονται χρόνο με το χρόνο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "οι εξαγγελίες της ΝΔ για παροχές - ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, από οικονομικής πλευράς, είναι γελοίες και εξευτελιστικές. Είναι σαν αυτό που λέμε, "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του συνεχίζουν να δολώνουν τ' αγκίστρια ή αν θέλετε να χρυσώνουν το χάπι που θα σερβίρουν στον λαό τις επόμενες εκλογές. Θέλουν να τον κάνουν να ξεχάσει το χθες με μικροπαροχές και ταξίματα και να τους εμπιστευθεί ξανά το τιμόνι της χώρας. Έτσι χθες ο κ. Καραμανλής συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Υπουργό Απασχόλησης και συζήτησαν θέματα του Υπουργείου με κύριο άξονα την κατώτατη Εθνική Σύνταξη χωρίς όμως ν' αποφασίσουν για το ύψος της. Ο Πρωθυπουργός θέλει το αγκίστρι από την Διεθνή Έκθεση να έχει καλά δολώματα. Στο Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης ανησυχούν γιατί δεν ξέρουν που θα βρουν τα χρήματα για να ικανοποιήσουν τα ταξίματα και τις παροχές".

    [03] Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι «"συναγερμός" έχει σημάνει στα επιτελεία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εν΄όψει των εκλογών, που, σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια, θα πρέπει να αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Η Ν.Δ. προετοιμάζει με δύο βασικές ομάδες κρούσης σε κυβέρνηση και Ρηγίλλης, ενώ έχει αποφασιστεί η καμπάνια του κόμματος να είναι επικεντρωμένη πλήρως στον Κ. Καραμανλή».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι «την ανάγκη ταχείας προώθησης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και της πλήρους εξυγίανσης της οικονομίας προτίθεται να επικαλεστεί ως εθνικούς λόγους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 23 ή στις 30 Σεπτεμβρίου».

    [04] Ανατίμηση ευρώ

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι «λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει την φρενήρη ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολλαρίου ΗΠΑ, κατά την τελευταία πενταετία. Από τον Ιανουάριο 2002, όταν το ευρώ καθιερώθηκε ως συναλλακτικό νόμισμα των 12 κρατών-μελών της Ευρωζώνης, έχει ανατιμηθή έναντι του δολλαρίου κατά 57%. Τότε η ισοτιμία του ευρώ ήταν 0,88 δολλάρια. Στα τέλη του 2002 έφθασε στην ισοδυναμία (parity) και έκτοτε ακολουθεί διαρκή πορεία ανόδου. Έτσι, χθες η ισοτιμία έκλεισε στα 1,38 δολλάρια ανά ευρώ».

    [05] ΔΕΘ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι «όλο το σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εν γνώσει της ηγεσίας του Κινήματος, για τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης κατά την άφιξη και παραμονή του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα, δημοσιοποιεί σήμερα ο "Ελεύθερος".

    [06] Καραμανλής

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ «το δυνατό "χαρτί" της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, αποτελεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάμισι ετών έχει ξεδιπλώσει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του χαρισματικού ηγέτη, λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις και καθορίζοντας στρατηγικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν τη χώρα στη νέα εποχή».

    [07] Τσιμεντοποίηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι «στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης έκταση 20 στρεμμάτων παραμένει δεσμευμένη από το δήμο ως κοινόχρηστος χώρος από το 1956! Επί μισό αιώνα, μέχρι και σήμερα, που οι αξίες και οι υπεραξίες της γης έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, ο δήμος δεν διαθέτει τα χρήματα για τη δαπάνη απαλλοτρίωσής της».

    [08] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι «οι σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν χθες οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών επηρέασαν άμεσα και τη Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη να υποχωρεί σε επίπεδα κάτω από τις 4.800 μονάδες».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 11 August 2007 - 20:54:08 UTC