Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/8/2007
  • [02] Ομόλογα
  • [03] Πολύδωρας
  • [04] Βιβλίο Ιστορίας
  • [05] ΣΕΒ
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Εκλογές
  • [07] Νέα Δημοκρατία - Εκλογές
  • [08] Εκλογές
  • [09] ΚΚΕ- Εκλογές
  • [10] Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/8/2007

    Η προετοιμασία των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών για τις επικείμενες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, καθώς και το ό,τι δεν διαπιστώθηκαν πολιτικές ευθύνες για τα ομόλογα σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργου Κολιοκώστα, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ σκάρωσε το βιβλίο του... "συνωστισμού"! Με υπογραφή Γ. Παπανδρέου κ.ά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Το νου σας στην προβοκάτσια". Τι είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ: Ο ΣΕΒ προαναγγέλλει σκληρότερα μέτρα. Ομολογία για την κρυφή μετεκλογική ατζέντα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόλεμος κατασκόπων και καυτοί φάκελοι στα επιτελεία των κομμάτων. Συναγερμός σε Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη για απόρρητες πληροφορίες που έχουν σχέση με επικοινωνιακή πολιτική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι προεκλογικές κινήσεις: Στον Βορρά κορυφώνεται η σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ράπισμα Κολιοκώστα στους σκευωρούς. Δεν καταγράφονται πολιτικές ευθύνες στο πόρισμα Ζορμπά.

    ΕΘΝΟΣ: Ηφαίστειο η ΝΔ για τις λίστες. Εσωκομματικά "μαχαιρώματα" των "βαρόνων" για τους υποψηφίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός κάλεσε χθες τον Υπουργό Εσωτερικών και μίλησαν για την οργάνωση των εκλογών τονίζοντάς του: Προκόπη πρόσεξε να μη "κόψει" η σούπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αν χάσεις χάθηκες!" Από την ανακοίνωση των πρώτων exit polls ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ομόλογα, τέλος. "Δεν διαπιστώθηκαν πολιτικές ευθύνες", δηλώνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέες φωτιές για βαλίτσες και γκάλοπ. Στο προσκήνιο ομόλογα και δημοσκοπήσεις θερινής νυκτός.

    ΕΣΤΙΑ: Τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε διάταξη μάχης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Περιοδείες Καραμανλή. Υψώνει πάλι τους τόνους ο Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανεβάζουν" ταχύτητα οι κομματικές μηχανές. Προετοιμασία κομμάτων και πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόρτα-πόρτα η μάχη ΝΔ, Καρατζαφέρη. Ανησυχία στη Ρηγίλλης για τις δεξιές διαρροές.

    Η ΝΙΚΗ: Πόλωση στον ορίζοντα. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη περιμένει η Χαριλάου Τρικούπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο ΚΚΕ η χρήσιμη ψήφος για το λαό και τη νεολαία. Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές.

    ΧΩΡΑ: Οι λίστες της νίκης. Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι με τη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη. Καυτή εβδομάδα λίγο πριν από τις κάλπες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στην "καρδιά" των εκλογών η Θεσσαλονίκη. Έρχεται και... ξαναέρχεται ο Καραμανλής στις 7 Σεπτεμβρίου για τη ΔΕΘ και στις 12 του ίδιου μήνα για την προεκλογική του ομιλία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκλογές: Εξαήμερη "αρένα" στη ΔΕΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εξορμά η Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσει τη νίκη.

    [02] Ομόλογα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οριστικό τέλος στην παραφιλολογία περί καταλογισμού πολιτικών ευθυνών σε υπουργούς της ΝΔ για την υπόθεση των υπολόγων έβαλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιώργος Κολιοκώστας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η σκευωρία γύρω από τα θρυλούμενα περί πολιτικών ευθυνών στο πόρισμα Ζορμπά για το θέμα των ομολόγων κατέπεσε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προπαγάνδας της να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα και κυρίως να προκαλέσει εντυπώσεις, σε βάρος της πραγματικότητας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "αναζωπυρώνεται το σκάνδαλο με τα ομόλογα μετά και τη χθεσινή... γνωμάτευση του εισαγγελέα Γ. Κολιοκώστα ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε ευθέως τον Κ. Καραμανλή ότι συγκαλύπτει το σκάνδαλο, ενώ η κυβέρνηση μιλάει για παιχνίδι εντυπώσεων από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στο εσωτερικό της επικρατεί πανικός. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει παιχνίδια εις βάρος του με δημοσκοπήσεις - φαντάσματα, που διοχετεύει το Μαξίμου".

    [03] Πολύδωρας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το νου σας στην προβοκάτσια!"... Με τα λόγια αυτά, προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης "άνοιξε" χθες και επίσημα την... προεκλογική περίοδο σε ό,τι αφορά το έργο της αστυνομίας! Ο Βύρων Πολύδωρας μίλησε χθες σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο της λεωφόρου Κατεχάκη στους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές".

    [04] Βιβλίο Ιστορίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "τελικά δεν φταίει η "συντρόφισσα" Ρεπούση για το βιβλίο - εξάμβλωμα της Στ' Δημοτικού. 'Η τουλάχιστον δεν φταίει μόνο εκείνη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο Γιωργάκης Παπανδρέου και άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της δημιούργησαν το θέμα. Πώς; Έχω στα χέρια μου το αποκαλυπτικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αριθμός 142 της 27ης Ιουνίου 2001".

    [05] ΣΕΒ

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (όπου μετέχουν και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια) παρεμβαίνει και νουθετεί τα κόμματα προσημειώνοντας τη μετεκλογική ατζέντα. Ο ΣΕΒ εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μετεκλογικά σκληρότερα μέτρα, αρχής γενομένης με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, όπως εμμέσως παραδέχθηκε η κυβέρνηση προκηρύσσοντας εκλογές - εξπρές".

    [06] ΠΑΣΟΚ-Εκλογές

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "πόλεμο λάσπης από τη ΝΔ με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη αναμένει η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς προχωρά η προεκλογική περίοδος. Για την όξυνση του πολιτικού κλίματος προειδοποίησε χθες τους υποψήφιους βουλευτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του "δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται", στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η επιχείρηση πόλωσης και λασπολογίας από τη ΝΔ θα πέσει στο κενό".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αν χάσεις, χάθηκες!". Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνουν στον Γιώργο Παπανδρέου τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η οργανωμένη βάση του Κινήματος, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 16ης Σεπτεμβρίου".

    [07] Νέα Δημοκρατία - Εκλογές

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι «εκρηκτικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ για τα ψηφοδέλτια, καθώς οι "μάχες" μεταξύ κορυφαίων στελεχών παίρνουν διαστάσεις πολέμου. Την ίδια στιγμή η απόφαση του Κ. Καραμανλή να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Π. Χηνοφώτη - ενέργεια χωρίς προηγούμενο - προκαλεί την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που τη χαρακτηρίζει πολιτικό ανφέρ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την οργάνωση και ετοιμότητα του κράτους για τις εκλογές. Ο κ. Καραμανλής θέλει να μην υπάρξει κανένα λάθος και όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια, διέρρευσε μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός είπε στον κ. Παυλόπουλο: Προκόπη πρόσεξε μη μας "κόψει" η σούπα. Τις Εκλογές θα τις κερδίσουμε και δεν πρέπει να δώσουμε καμία λαβή στο ΠΑΣΟΚ να μας κατηγορήσει και να πιαστεί δικαιολογώντας την ήττα του».

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι «το μάχιμο επιτελείο των υποψηφίων των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύει η "Χ", ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για αξιόμαχα και ικανά στελέχη, που παλαιότερα έχουν διακριθεί για το ήθος και την εργατικότητά τους, αλλά και νεότερους ανθρώπους που επιθυμούν να μπουν στον στίβο της πολιτικής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι «ανησυχεί η Ν.Δ. για το μέγεθος της φθοράς που έχει υποστεί και με ρουσφέτια και πιέσεις προσπαθεί να κρατήσει στελέχη και ψηφοφόρους μακριά από τον Γ. Καρατζαφέρη».

    [08] Εκλογές

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος - πού καθ΄όλες τις ενδείξεις θα είναι η Νέα Δημοκρατία - στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Διότι παρά την εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου, για να διακυβευθή η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος πρέπει να ανατραπή άρδην ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι. Κατά τα τελευταία 25 χρόνια δίδουν στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας συνολικό ποσοστό που συνήθως υπερβαίνει το 85%, με ελάχιστες μόνον εξαιρέσεις».

    [09] ΚΚΕ- Εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι «η χρήσιμη για το λαό ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ψήφος απόρριψης και μαζί προληπτικό χτύπημα για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Χρήσιμη ψήφος είναι η πιο αποτελεσματική για την επόμενη μέρα των εκλογών, ως παρακαταθήκη αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική».

    [10] Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι «"ανεβάζουν ταχύτητα" οι μηχανές των κομμάτων, έχοντας ως στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων εν όψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι «θρίλερ παρασκηνίου με όλα τα χαρακτηριστικά πολέμου κομματικών πρακτόρων εκτυλίσσεται πλέον στα εκλογικά επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Στόχος το εκατέρωθεν απόρρητο υλικό που αφορά την ανάπτυξη της προεκλογικής στρατηγικής και η οικειοποίηση ζωτικών πληροφοριών για τα μυστικά επικοινωνιακά όπλα που το κάθε κόμμα - σε καίριο χρόνο μέχρι και το άνοιγμα της κάλπης - αναμένεται να αποκαλύψει, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται παραπέμπουν ευθέως σε κατασκοπικές πρακτικές».

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι «πρωτοφανής συνωστισμός πολιτικών αρχηγών, που εγκυμονεί κινδύνους, αναμένεται το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη (8-10 Σεπτεμβρίου), μετατρέποντας τη συμπρωτεύουσα σε μητέρα των εκλογικών μαχών. Ταυτόχρονα με τον κ. Κ. Καραμανλή, αποφάσισε να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ στις 8 και 9/9 ο Συνασπισμός και ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στην πόλη».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι «σε πλήρη διάταξη μάχης έχουν πλέον αναπτυχθεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 16ης Σεπτεμβρίου. Σήμερα, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το Πολιτικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος και αμέσως μετά αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο κύμα των συνδυασμών του. Επίσης, οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός των περιοδειών και παρεμβάσεων του πρωθυπουργού».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 August 2007 - 19:13:30 UTC