Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/8/2007
  • [02] Πόρισμα Ζορμπά
  • [03] Μείωση ανεργίας
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ
  • [06] Λίστες υποψηφίων
  • [07] Πολιτικό Συμβούλιο Νέας Δημοκρατίας
  • [08] Λάσπη
  • [09] Εκλογές
  • [10] Γκάλοπ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/8/2007

    Η κόντρα Ζορμπά-Κολιοκώστα για τα ομόλογα, καθώς και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα. Ο,τι έχει επίσημα και υπεύθυνα ανακοινωθεί από τη Ρηγίλλης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.375 θέσεις στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις μετά τις εκλογές της 16/9.

    Η ΑΥΓΗ: Δυναμική ενότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρώνεται η κατάρτιση των συνδυασμών σε όλη τη χώρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι δείχνουν τα πρώτα γκάλοπ που έγιναν μετά την ανακοίνωση των εκλογών. Πώς καταγράφεται η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι συσπειρώσεις των κομμάτων, η άνοδος του Συνασπισμού και ο αστάθμητος παράγοντας Καρατζαφέρης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ωρολογιακή βόμβα το πόρισμα Ζορμπά. Το σκάνδαλο των ομολόγων σκιάζει τις εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πτώση-ρεκόρ της ανεργίας. ΕΣΥΕ: στο 7,7% έναντι του 11,2% που την παρέλαβε η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Βόμβα Ζορμπά γκρεμίζει την κυβέρνηση. Αποκάλυψη: Σε γαλάζια κομματικά ταμεία καταλήγουν οι μίζες των ομολόγων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο με την προτροπή... Μάζευε και ας είναι και ...ρόγες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ετοιμάζουν λάσπη σε Καραμανλή - Ντόρα. "Πράσινα" τηλεοπτικά σποτ για να μειώσουν τη διαφορά και να προβοκάρουν την επόμενη μέρα της Ν. Μπακογιάννη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πολιτική οξύτητα με σφραγίδα Ζορμπά. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το βρόμικο χρήμα έβαλε φωτιά στο σκηνικό με επίθεση κατά του Γ. Κολιοκώστα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόρισμα Ζορμπά: Καίει ΝΔ και υπουργούς. Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό.

    ΕΣΤΙΑ: Η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, μετά την αναμενόμενη εκλογική ήττα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα ομόλογα στο πολιτικό προσκήνιο. Τι λέει το πόρισμα Ζορμπά. Γιατί το αμφισβητεί ο κ. Κολιοκώστας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ισχυρή λαϊκή εντολή ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής. "Για να συνεχίσουμε με νέα δυναμική, με νέα ταχύτητα".

    ΤΑ ΝΕΑ: Δύο υπουργούς καίει ο Ζορμπάς. "ΤΑ ΝΕΑ" φέρνουν στο φως το πόρισμα.

    Η ΝΙΚΗ: Ωμή παρέμβαση στις εκλογές. Κομματάρχη της ΝΔ χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον Κολιοκώστα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην κοροϊδία απάντηση με ψήφο ενίσχυσης του ΚΚΕ. Κάλπικα τα στοιχεία μείωσης της ανεργίας.

    ΧΩΡΑ: Αυτά είναι τα ονόματα. "Κλείδωσαν" οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πονοκέφαλος για τη ΔΕΘ. "Αγκάθι" οι παράλληλες εκδηλώσεις των κομμάτων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Θέλω ισχυρή λαϊκή εντολή", δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Ανοικτό ακόμη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διαφυλάξτε το ήπιο κλίμα. Δεύτερη μέρα επεισοδίων στην πόλη - επίκεντρο των εκλογών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δηλώσεις Β. Παπαγεωργόπουλου για τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη: "Όχι στο βόρβορο, όχι στη λάσπη. Ναι στην ηρεμία και πολιτισμένη αντιπαράθεση".

    [02] Πόρισμα Ζορμπά

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύονται τα στοιχεία - φωτιά που περιλαμβάνει η έκθεση Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων, την οποία δημοσιεύει σήμερα το "Έθνος". Τμήμα των υπέρογκων προμηθειών φαίνεται ότι κατέληξε στα ταμεία της ΝΔ".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "δύο υπουργεία -Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας- καίει το πόρισμα του πρώην εισαγγελέα κ. Γ. Ζορμπά για το "αμαρτωλό" ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "στη σκιά του εισαγγελέα Ζορμπά και μέσα σε κλίμα οξύτητας κινδυνεύουν να διεξαχθούν οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η χθεσινή δήλωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργου Κολιοκώστα ότι επέστρεψε στον κύριο Ζορμπά το πόρισμά του ως μη σύννομο επειδή δεν συγκλήθηκε η Ολομέλεια της Αρχής για να το επικυρώσει προκάλεσε αλυσιδωτές παρενέργειες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "δωροληψία από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, έγκριση των όρων έκδοσης του ομολόγου από τον Γ. Κουρή και γνώση "παραγόντων του υπουργείου" για τη διαδρομή του στο εξωτερικό, καθώς και τους τελικούς αποδέκτες, αποκαλύπτει ο Γ. Ζορμπάς στο πόρισμά του".

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "προσπάθεια απαξίωσης του πορίσματος Ζορμπά αποτελεί η ενέργεια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα να το επιστρέψει ως "μη σύννομο" στην Εθνική Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια ενόψει των εκλογών κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στάση του εισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα απέναντι στο πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ανοιχτά τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών για πολιτική παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του κυβερνώντος κόμματος. Επίσης, αμφισβήτησε ευθέως τη διάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα για αντικειμενικές εκλογές και απαίτησε την άμεση αντικατάστασή του από υπηρεσιακό υπουργό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "εν μέσω της προεκλογικής περιόδου επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των ομολόγων, καθώς το πόρισμα Ζορμπά, τα βασικά σημεία του οποίου έχει στη διάθεσή της η "Κ", εξελίσσεται σε κομβικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    [03] Μείωση ανεργίας

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "την ώρα που οι εργοδότες στήνουν γλέντι με τις επιδοτήσεις για θέσεις μερικής και βραχύχρονης απασχόλησης, η ΝΔ -στην πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ- κοροϊδεύει με πλασματικά στοιχεία μείωσης της ανεργίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η δέσμευση της κυβέρνησης που είχε δοθεί πριν από τις εκλογές του 2004 για μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες υλοποιήθηκε και μάλιστα προτού ολοκληρωθεί η τετραετία. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας (ΕΣΥΕ), το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο του τρέχοντος έτους έπεσε κάτω από το 8% και διαμορφώθηκε στο 7,7% έναντι 11,2% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2004, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σε μετεκλογικό διαμορφώνεται, μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, το "πακέτο" των 2.051 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η προσφυγή στις κάλπες "οδηγεί" στην αναστολή έκδοσης των πέντε νέων προκηρύξεων, που προετοιμάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια οι προκηρύξεις θα βγουν στον "αέρα" μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές χρονικό σημείο".

    [05] ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι «σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έβαλε το ΚΚΕ η χθεσινή ανακοίνωση του Αλέκου Αλαβάνου για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΗΚΚΙ, καθώς σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια του κόμματός της και θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ύστερα από 16 χρόνια στην ηγεσία του Περισσού η μόνη σύμμαχος που της απέμεινε είναι η Λιάνα Κανέλλη...».

    [06] Λίστες υποψηφίων

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι «λίστες νίκης, ενότητας, σύνθεσης και ανανέωσης σε 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ η Νέα Δημοκρατία. "Επιλέγουμε τους ικανούς, εκείνους που έχουν απήχηση στην κοινωνία και διακρίνονται για τη δουλειά και για τη σύνεσή τους", επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι «πολλά νέα δυναμικά στελέχη της Ν.Δ. με μεγάλη απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα».

    [07] Πολιτικό Συμβούλιο Νέας Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι «τους βασικούς κατευθυντήριους άξονες για το πώς πρέπει να κινηθούν στον προεκλογικό αγώνα οι υποψήφιοι βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος, έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης αλλά και για τους στόχους που έχει για την επόμενη τετραετία. Γνωρίζοντας την κρισιμότητα των εκλογών και την σημασία που θα έχουν ακόμη και λίγοι ψήφοι ζήτησε να μαζέψουν όλοι όσους μπορούν περισσότερους. Μάζευε, και ας είναι και ρόγες, λέει σ΄αυτές τις περιπτώσεις θυμόσοφα ο λαός. Δεν χρειαζόμαστε φανατισμένους αλλά πολλούς ψηφοφόρους, είπε, χαρακτηριστικά».

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι «ισχυρή λαϊκή εντολή στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου για να συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το έργο της κυβέρνησης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, που ασχολήθηκε με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος».

    [08] Λάσπη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι «με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα οποία ως στόχο θα έχουν τον πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή και τα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές του 2004 για τις σχέσεις κράτους και προμηθευτών, αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη που εμφανίζεται ως η κυρίαρχη της επόμενης ημέρας, απαντά το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις εκλογές».

    [09] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι «το ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάση στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Ο ελληνικός λαός φαίνεται να έχη αποφασίσει να δώση δεύτερη ευκαιρία στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και τούτο για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον διότι φέρεται να τρέφη πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή και δεύτερον διότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να πείθη ότι είναι έτοιμος να αναλάβη τα ηνία του τόπου».

    [10] Γκάλοπ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι «οι πρώτες δημοσκοπήσεις που άρχισαν να διενεργούνται μετά την ανακοίνωση της προσφυγής σε εκλογές βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και την Κυριακή θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα από μεγάλο δείγμα ερωτώμενων για να αποκλειστούν τα περιθώρια στατιστικού λάθους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία είναι ενδεικτικά και δεν πρόκειται να αλλάξουν δραματικά από την ενίσχυση του δείγματος διαπιστώνεται μια σταθερή διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της τάξεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων οι οποίες με την αναγωγή μπορεί να φτάσουν μέχρι το 3%».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 31 August 2007 - 21:27:25 UTC