Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/10/2007
  • [02] Προϋπολογισμός
  • [03] Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Βενιζέλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/10/2007

    Οι προβλέψεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2008, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προϋπολογισμό ανάπτυξης καταθέτει η κυβέρνηση. Με έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παίρνει κεφάλι ο Γ. Παπανδρέου. Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Φορολογική επιδρομή εις βάρος των πολλών. Η μετεκλογική... φιλολαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μανιφέστο ανατροπής από Βενιζέλο με τολμηρές και ριζοσπαστικές θέσεις για να γίνει και πάλι η Δημοκρατική Παράταξη πλειοψηφικό ρεύμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προϋπολογισμός 2008: Νέοι φόροι 2 δισ. ευρώ σε ακίνητα και καύσιμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λιγότεροι φόροι, περισσότερες παροχές. Η ειλικρίνεια και η συνέπεια της κυβέρνησης αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Κεφαλικός φόρος στα ακίνητα. Προϋπολογισμός: 180 ευρώ κατά μέσο όρο θα πληρώνει ετησίως κάθε ιδιοκτήτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με το ένα δίνετε με το άλλο παίρνετε. Στα έσοδα από φόρους, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο καυσίμων βασίζεται ο Προϋπολογισμός του Αλογοσκούφη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παίρνει κεφάλι ο Παπανδρέου. Στα νέα γκάλοπ περνάει για πρώτη φορά μπροστά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι πληρώνουν. Δύσκολη εξίσωση ο νέος προϋπολογισμός. "Σαφάρι" Αλογοσκούφη για 6 δισ. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φορο-χειμώνας. Προϋπολογισμός: Πώς θα πληρώσουμε τα 6 δισ. ευρώ.

    ΕΣΤΙΑ: Αναμορφώνεται η φορολογία. Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναδιάταξη φόρων, αύξηση εσόδων. Οι προβλέψεις του κατατεθέντος σχεδίου προϋπολογισμού του 2008.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στο 4% η Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αύξηση εσόδων κατά 11,6% μείωση του ελλείμματος στο 1,7%.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άγρια κοροϊδία για ακίνητα-καύσιμα. Παγώνουν μισθοί, υγεία, παιδεία, πολιτισμός.

    Η ΝΙΚΗ: Φοροεπιδρομή για 2+4 δισ. ευρώ. Σφίγγει το ζωνάρι ο νέος προϋπολογισμός.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σφυροκόπημα της αντιλαϊκής πολιτικής. Υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων από το ΚΚΕ στη Βουλή.

    ΧΩΡΑ: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και φόρους. Κατατέθη ο νέος προϋπολογισμός.

    City Press: Αννα Διαμαντοπούλου: Κίνδυνος διάσπασης για το ΠΑΣΟΚ.

    Metro: Κυνήγι κατά φοροδιαφυγής. Ορίζοντας διετίας στον σχεδιασμό της πολιτικής του οικονομικού επιτελείου.

    Metropolis: Αλλαγές στη φορολογία με τον νέο προϋπολογισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νοικοκυριά σε απόγνωση. Κυβερνητική φορο-επιδρομή σε "θολά νερά".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ο κατά Ευάγγελον 20λογος για το ΠΑΣΟΚ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Άλμα εσόδων από τα ακίνητα. Χαράτσι συνιδιοκτησίας στο προσχέδιο προϋπολογισμού;

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής: Ο τολμών νικά.

    [02] Προϋπολογισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "το δυσκολότερο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών με φιλόδοξους στόχους, που όμως βασίζονται στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε καύσιμα και ακίνητη περιουσία, καλείται να υλοποιήσει το 2008 η κυβέρνηση".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "λιτότητα, περισσότεροι φόροι και λιγότερο κοινωνικό κράτος. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του προσχεδίου προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Άγνωστο τι ακριβώς θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης (που καταρχάς θα πληρώσουμε 1 ευρώ το λίτρο)".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "πρόσθετοι φόροι 660 εκατ. ευρώ έγιναν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ελαφρύνσεις στα ακίνητα, ενώ χαράτσι περιμένει τους καταναλωτές με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "τη χρυσή τομή μεταξύ της ενίσχυσης των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενέστερων και της διασφάλισης της δημοσιονομικής ισορροπίας αναζητά και φαίνεται ότι πετυχαίνει ο Προϋπολογισμός του 2008. Και αυτό γιατί, παρά την αύξηση των κοινωνικών δαπανών και την ικανοποίηση πάγιων και δίκαιων μισθολογικών αιτημάτων, προβλέπεται η περαιτέρω μείωση του Ελλείμματος στο 1,7% του ΑΕΠ, από 2,5% φέτος".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2008, που ήταν έτοιμο αλλά απεκρύβη προεκλογικά, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Αντιθέτως ακόμη κρατά μυστικό το περιεχόμενο του φορολογικού νομοσχεδίου, απ' όπου φαίνεται χωρίς αμφισβητήσεις ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν τα λαϊκά στρώματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "η επιβολή ενιαίου φόρου θα αυξήσει κατά 275% -σε σχέση με το προηγούμενο έτος- τα έσοδα του Δημοσίου από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα ανέλθουν σε ένα δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2008. Οι συνολικοί φόροι που θα εισπραχθούν το 2008 θα είναι αυξημένοι κατά 6 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2007".

    Σύμφωνα με τη Metro "εκστρατεία" για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ξεκινά ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, το 2008, όπως γίνεται σαφές από την αύξηση στα φορολογικά έσοδα που προβλέπει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Η City Press γράφει ότι "ακόμη δύο κομμάτια που συνθέτουν το πασοκικό παζλ "πορεία για εκλογή αρχηγού" μπήκαν χθες στη θέση τους. Πρόκειται για την οριστικοποίηση ότι η Α. Διαμαντοπούλου δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ως υποψήφια και τη δημοσιοποίηση της ιδεολογικής πλατφόρμας του Ε. Βενιζέλου".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "από χθες τα φερέφωνα της Αντιπολιτεύσεως κατηγορούν την Κυβέρνηση για μπαράζ φόρων και επιδρομή κατά δικαίων και αδίκων. Επικαλούνται το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2008 που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και ωρύονται διότι προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 6 δισ. ευρώ. Αλλά δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν πώς θα προέλθουν αυτά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με μία σειρά μέτρων, όπως η ενοποίηση της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, η κυβέρνηση αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία της με 6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 11,6% και περιορισμό του ρυθμού αύξηση των δαπανών στα επίπεδα του 6,2% προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008, το προσχέδιο του οποίου κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αυξήσεις 3% σε μισθούς και 4% σε συντάξεις, μείωση του πληθωρισμού στο 2,6% από 2,7% που ήταν φέτος, μείωση της ανεργίας στο 7,4% από 8,3% και του ελλείμματος στο 1,7% από 2,5%. Στο 4% αναμένεται ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης, παράλληλα θα επιβληθεί ενιαίος φόρος στα ακίνητα και θα αυξηθούν περαιτέρω οι αντικειμενικές αξίες".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "φοροεπιδρομή σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων εξαπολύει η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2008 για να καλύψει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και τις μαύρες τρύπες στο ταμείο του κράτους. Όπως προκύπτει από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, οι φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταβάλλουν φέτος 6 δισ. ευρώ είναι άμεσοι φόροι και τα 4 δισ. ευρώ έμμεσοι, που πλήττουν περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "καταιγίδα...φόρων προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη. Σε ό,τι αφορά στην εισοδηματική πολιτική, αυτή θα προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 3% στους βασικούς μισθούς και 4% στις συντάξεις και θα οδηγεί σε επιπλέον κόστος 600 εκατ. ευρώ, δίχως να συνυπολογίζονται οι αυξήσεις και τα επιδόματα που θα καταβληθούν σε ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων και συνταξιούχων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "φορολογικό χειμώνα αποκαλύπτει η κυβέρνηση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Θα πληρώσουμε πρόσθετους φόρους 5,97 δισ. ευρώ το 2008. Θα προέλθουν κυρίως από την ενιαιοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης - κίνησης και τον ετήσιο ενιαίο φόρο περιουσίας. Η πρώτη εξάδα των μέτρων έρχεται και πιθανόν να ακολουθήσει και δεύτερη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " προϋπολογισμό ανάπτυξης με έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, λιτότητα στο κράτος, σημαντική αύξηση των εσόδων, λελογισμένες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, περιλαμβάνονται στο προσχέδιο που παρουσίασε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "νέους φόρους, ύψους δισ. ευρώ, στα ακίνητα και στα καύσιμα έβγαλαν οι ...κάλπες. Όπως προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης το 2008 οι φορολογούμενοι - νοικοκυριά και επιχειρήσεις - θα κληθούν να σηκώσουν πρόσθετα βάρη έξι δισ. ευρώ, ενώ η συνολική επιβάρυνση στην οικονομία θα ανέλθει στα 54,4 δισ. ευρώ".

    H Metropolis σημειώνει ότι "σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 11,6% και περιορισμό του ρυθμού αύξησης των δαπανών στα επίπεδα του 6,2% προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008, το προσχέδιο του οποίου κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "το ΚΚΕ θα συνεχίζει να πολιτεύεται με την ίδια στρατηγική μέσα κι έξω από τη Βουλή. Η πολιτική του δεν καθορίζεται με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης, αλλά με βάση γενικότερα αντικειμενικά δεδομένα. Ο δρόμος της ανάπτυξης, που στηρίζεται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, έχει οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Είναι ασυμβίβαστη η πολιτική που τάχα πάει να συνταιριάξει την αγορά και την κοινωνική πολιτική το λεγόμενο κοινωνικό κράτος".

    [03] Γιώργος Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "κεφάλι" παίρνει, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καλύπτει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να περνά πρώτος στις επιλογές των ερωτηθέντων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ρεύμα ανατροπής των δημοσκοπικών συσχετισμών υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου αρχίζει να καταγράφεται στις προτιμήσεις των οπαδών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επανακτά τη χαμένη ηγετική κυριαρχία του μετά το κλίμα αμφισβήτησης που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπό του από την κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου να σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος πριν ακόμη ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών".

    [04] Βενιζέλος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με μανιφέστο ανατροπής -20 σημείων- ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε χθες πνοή εξωστρέφειας στην ελπίδα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει το κόμμα από την οδυνηρή κρίση στην οποία το καταβύθισε η θλιβερή αρχηγία Παπανδρέου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 October 2007 - 19:59:25 UTC