Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 29/10/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 29/10/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι νέες ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και τιμολόγια ΔΕΗ, οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ μερικές μόνο μέρες πριν τη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου, καθώς και το θέμα περί πρόωρων εκλογών το οποίο "άνοιξαν" στελέχη της κυβέρνησης.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επισπεύδουν την κατάθεση του εκλογικού νόμου στη Βουλή. Ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ξαφνικές εκλογές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Επισπεύδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου αντί του ερχομένου Φεβρουαρίου, όπως προγραμματιζόταν".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παπαγαλίζουν περί εκλογών. Αντικυβερνητικοί εξυφαίνουν τρελά σενάρια για την αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής, επειδή δεν μπορούν να πλήξουν την κυριαρχία της ΝΔ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Σαράντα ημέρες μετά τις εκλογές, με τις οποίες ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Κώστα Καραμανλή, ως κυβερνήτη του, οι Σειρήνες της υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας δημιουργούν ζήτημα εκλογών, εκ του μη όντος, προκειμένου να επιτύχουν τους δόλιους στόχους τους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ποιος έστειλε τον Μαργέλο στον Κατσιφάρα; Η "Αυριανή" αποκαλύπτει σήμερα πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο με το καλαμπόκι".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο με το καλαμπόκι. Ποιος έστειλε τον Μαργέλο στον Κατσιφάρα; Τραγικό θύμα, ο αγωνιστής Νίκος Αθανασόπουλος που θυσιάστηκε -έμεινε 3 χρόνια φυλακή- για να καλύψει την μεγάλη απάτη από την οποία κάποιοι θησαύρισαν -εμείς ξέρουμε ποιοι- και εξευτελίστηκε διεθνώς η χώρα...".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο πακέτο παροχών σε στρατιωτικούς. Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Άμυνας".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Πακέτο παροχών για τους στρατιωτικούς προωθεί η κυβέρνηση καθώς, εκτός από το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, που θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος και που αυξάνει το βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού σε 860 ευρώ, με το πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπονται αυξήσεις, προσλήψεις και επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια για τον ΑΟΟΑ".

    ΕΘΝΟΣ: "Καταιγίδα "τρελών" ανατιμήσεων. Η κούρσα του πετρελαίου βάζει φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Εκρηκτικές (έως και 60%) είναι οι ανατιμήσεις του τελευταίου εικοσαημέρου σε τρόφιμα και βασικά είδη νοικοκυριού. Η φρενήρης πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου (όπως και ο υπερδιπλασιασμός της τιμής των σιτηρών) αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αυξήσεις έως το τέλος του έτους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καμαρώνοντας τις παρελάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της μαθητιώσας νεολαίας Πολιτειακή - Πολιτική ηγεσία, Κλήρος και Λαός στους αντιδρώντες... Τους έκοψαν... ΣΥΡΙΖΑ τον βήχα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας στη χθεσινή επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της επετείου του "Όχι" έκοψε... ΣΥΡΙΖΑ το βήχα σε εκείνους που... ονειρεύονται την κατάργηση των εθνικών μας συμβόλων και της ιστορικής μας μνήμης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το Σκοπιανό φέρνει εκλογές τον Μάρτιο. Σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό τον Μάρτιο"

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με κινούμενη άμμοι μοιάζει από χθες το πολιτικό σκηνικό καθώς μετά τις προειδοποιητικές βολές των ανταρτών ήρθαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης που άνοιξαν θέμα πρόωρων εκλογών μέσα στο επόμενο εξάμηνο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βέτο παράλογων ηττημένων". Αδιάλλακτος ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στον Ε.Τ.".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλοσόσκι επιβεβαιώνει την ακαμψία της κυβέρνησής του: Εμμονή στη διπλή ονομασία και, σε περίπτωση βέτο, "εφεδρική στρατηγική" που "θα έχει ως αποτέλεσμα το τέλος του παιχνιδιού με το όνομα" εννοώντας ότι θα γίνει προσφυγή από την ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ και θα ζητηθεί αναγνώριση με τη συνταγματική της ονομασία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γιατί τρώμε λεμόνια Αργεντινής! Έρευνα "Ε": Εισάγουμε προϊόντα που παράγουμε σε αφθονία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγροτικό έλλειμμα 2,2 δισ. ευρώ παρουσιάζει η χώρα μας στο εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων. Παρά την αφθονία παραγωγής η εγχώρια αγορά κατακλύζεται από φθηνότερα εισαγόμενα. Έρευνα της "Ε" για τους λόγους που εισάγουμε τόσα πολλά είδη και για το τι χρειάζεται για να αυξήσουμε περισσότερο τις εξαγωγές μας".

    ΕΣΤΙΑ: "Το ΠΑΣΟΚ εξευτελίζεται. Φύρερ, ντούτσε και μεθοδεύσεις σταλινικού τύπου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ της 16ης Σεπτεμβρίου κανένας δεν μπορούσε να φαντασθή την σημερινή εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι υπέθεταν ότι σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές, θα εδημιουργείτο εσωκομματική κρίσις. Όχι όμως στον βαθμό της παρούσης καταπτώσεως. Διότι περί αυτού πρόκειται. Επί 1,5 μήνα το ΠΑΣΟΚ εξευτελίζεται στα όμματα όχι μόνον των ψηφοφόρων του, αλλά ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Και όλα δείχνουν ότι ο κατήφορος θα συνεχισθή μέχρι την μεταπροσεχή Κυριακή, 11 Νοεμβρίου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Νέα ψυχρολουσία με ρεύμα, πετρέλαιο. Λογαριασμοί - φωτιά για τους καταναλωτές".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Φωτιά αναμένεται να πάρουν οι λογαριασμοί των νοικοκυριών για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο από αύξηση 5 λεπτά στο λίτρο και 22% στα τιμολόγια της ΔΕΗ".

    Η ΧΩΡΑ: "Κλείνουν οι κρουνοί με τα δισ. στις ΔΕΚΟ. Μαραθώνια σύσκεψη για την εξυγίανσή τους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγές ή μάλλον ανατροπές στις Δημόσιες επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς ετοιμάζει πυρετωδώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στον δρόμο που χάραξε ο νόμος για τις ΔΕΚΟ, ο οποίος ψηφίστηκε στο τέλος του 2005".

    City Press: "ΠΑΣΟΚ: Αριστερή στροφή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Με φόντο τρεις νέες δημοσκοπήσεις, που επιβεβαιώνουν το προβάδισμα Παπανδρέου, συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο της εθνικής επετείου οι αψιμαχίες αλλά και η "αριστερή στροφή" των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ".

    Metro: "Καυτός" Νοέμβριος στην Παιδεία. Μήνυμα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση στέλνει η εκπαιδευτική κοινότητα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ποδαρικό" με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κάνουν στον Νοέμβριο φοιτητές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δάσκαλοι, δίνοντας το μήνυμα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση για την Παιδεία και το Ασφαλιστικό".

    Metropolis: "Αυξήσεις 30% έως 70% στις αντικειμενικές αξίες".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέσα στο 2008, για τρίτη διαδοχική χρονιά, 30% κατά μέσο όρο προτείνεται από τις αρμόδιες επιτροπές στο υπουργείο Οικονομικών".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Το "βασίλειο" του λαθρεμπορίου".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Το Σκοπιανό φέρνει εκλογές. Την άνοιξη ίσως στηθούν και πάλι οι κάλπες".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές για ΔΕΗ-ΟΤΕ. Αυξάνει θέσεις η MIG - Κρίσιμο ΔΣ σε ΔΕΗ".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Σημαντικές αλλαγές έχουν δρομολογηθεί για δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Στον ΟΤΕ η MIG αυξάνει σταθερά το ποσοστό που ελέγχει, και στη ΔΕΗ η κυβέρνηση υιοθετεί την τακτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης για να αλλάξει τη δομή της επιχείρησης. Στις 13 Νοεμβρίου το ΔΣ της ΔΕΗ αναμένεται να συζητήσει το "σπάσιμο" σε έξι θυγατρικές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς ανάσα η "κούρσα" για πετρέλαιο και ευρώ. Το ευρωνόμισμα στα 1,4394 δολάρια και το πετρέλαιο πάνω από 92 δολάρια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "διπλό "χτύπημα" για την παγκόσμια οικονομία ήταν το νέο ιστορικό ρεκόρ του ευρώ, όσο και του πετρελαίου. Το ευρωνόμισμα εκτινάχθηκε στα 1,4394 δολ., ευρώ το αργό άγγιξε το υψηλό των 92,22 δολ. το βαρέλι".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 October 2007 - 17:50:22 UTC