Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και το μήνυμα Καραμανλή προς Ερντογάν ότι η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γειτονικής χώρας, εφόσον όμως πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καραμανλής-Ερντογάν εγκαινίασαν τον αγωγό αερίου. Αέρ(ιο)ας φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έργο εθνικής σημασίας -πρώτος κρίκος στην ενεργειακή αλυσίδα που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τον αγωγό Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Τουρκίας - Ιταλίας που εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι από τον ίδιο και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ειδύλλιο στον Έβρο Καραμανλή - Ερντογάν. Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Τουρκίας εγκαινίασαν τον αγωγό φυσικού αερίου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη σταθερή, ξεκάθαρη και ανυπόκριτη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, μόνο αν συμμορφωθεί πλήρως στα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην εικοσάλεπτη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, χθες το μεσημέρι, στην Ιψαλα, στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο δημοκρατικό κόμμα χρειάζεται επειγόντως ο τόπος και το απαιτεί η κοινωνία. Η Αριστερά έχει δύο κόμματα, το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό, η Δεξιά έχει πάλι δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, γιατί η Δημοκρατική Παράταξη να μην έχει και αυτή δύο κόμματα;".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα νέο δημοκρατικό κόμμα χρειάζεται, επειγόντως, ο τόπος και το απαιτεί η κοινωνία προκειμένου να αποκτήσει ουσία και νόημα η πολιτική ζωή του τόπου και να δρομολογηθούν εξελίξεις προς την κατεύθυνση απεγκλωβισμού της δημόσιας ζωής από την γάγγραινα του δικομματισμού που ευθύνεται για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αγωγός ευημερίας και ειρήνης. Οι στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης καθιστούν τη χώρα ενεργειακό κόμβο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ήταν μια σημαντική και μεγάλη ημέρα η χθεσινή, όσο κι αν κάποιοι δύσπιστοι εδώ στην Αθήνα θα προσπαθήσουν να την υποβαθμίσουν, ακόμη και να την αγνοήσουν. Η Ελλάδα δεν μπαίνει απλώς και με τα... δύο πόδια στο ενεργειακό κλαμπ - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία της χώρας μας. Αυτό που τόνισε χθες από τους μακρινούς Κήπους του Έβρου ο κ. Καραμανλής για την αξία της κοινής ελληνοτουρκικής προσπάθειας έχει ιδιαίτερη αξία και αποκτά ξεχωριστή σημασία".

    ΕΘΝΟΣ: "Στο φως το κόλπο με τις προσλήψεις. Πόρισμα - καταπέλτης του ΑΣΕΠ για το γαλάζιο ρεσάλτο στο κράτος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 128 σελίδων πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που έγιναν στον περίφημο διαγωνισμό της ΕΘΕΛ για το βόλεμα των "γαλάζιων παιδιών". Σε σύνολο 250 διοριστέων εντοπίστηκαν 175 λαθροχειρίες παντός τύπου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χρειάζεσθε ευρωπαϊκή αγωγή. Ο Κώστας Καραμανλής, κατά τα χθεσινά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου με τον Ταγίπ Ερντογάν στον Έβρο, έστειλε το μήνυμα στους Τούρκους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα σημαντικό έργο εγκαινιάσθηκε χθες στον Έβρο, από τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Τουρκίας και δεν είναι άλλος από τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από την Κασπία και τον Καύκασο στην Ευρώπη, μέσω της γείτονος και της χώρας μας. Οι συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, επετεύχθησαν ύστερα από διαπραγματεύσεις πέντε χρόνων, ενώ η κατασκευή του έγινε σε χρόνο - ρεκόρ και ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια. Έτσι, οι δύο χώρες αναδεικνύονται σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη και η Ελλάδα ενεργειακό σταυροδρόμι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τόλμησε ο Καραμανλής μέσα από την Τουρκία. Έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν και τους στρατηγούς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα Καραμανλή από τα Υψαλα προς τον τουρκικό λαό ότι η χώρα μας στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας εφόσον εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της ΕΕ κατά την τελετή εγκαινίων του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η καταστροφή δεν αφορά το αόριστο μέλλον. Επιστήμονες από 140 χώρες που συναντήθηκαν στην Ισπανία προειδοποιούν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα νέο κεφάλαιο στις διεθνείς διαβουλεύσεις για το κλίμα ξεκίνησε το Σάββατο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Έπειτα από 6 μέρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Περιβάλλοντος 140 και πλέον χωρών υιοθέτησαν το τελικό κείμενο της 4ης και τελευταίας φετινής έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καυτή πατάτα. Πετρέλαιο-Ακίνητα- Ταμεία. Έρχονται φόροι 5,9 δισ. ευρώ, ελλοχεύει και ο ΦΠΑ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επιστροφή στην καθημερινότητα καίει την κυβέρνηση. Τις φλόγες προκαλούν το πετρέλαιο (ενιαιοποίηση και επιστροφή φόρου, νέος φόρος 6% από Ιανουάριο), ο προβλεπόμενος στον Προϋπολογισμό (κατατίθεται αύριο) φόρος στα ακίνητα και η ενοποίηση Ταμείων, που συνεπάγεται αφαίμαξη των αποθεματικών".

    ΕΣΤΙΑ: "Ιστορική σύμπραξις Ελλάδος - Τουρκίας. Ο αγωγός αερίου βελτιώνει τις διμερείς σχέσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από δέκα χρόνια, Ελλάς και Τουρκίας βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου. Τον Ιανουάριο 1997, μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Κ. Σημίτης ξέσπασε η κρίσις των Ιμίων, η οποία παρ΄ολίγο να οδηγήση σε σύρραξη. Με μεσολάβηση των ΗΠΑ, η ελληνική πλευρά υπεχώρησε και απεσοβήθη ένας πόλεμος που κανένας δεν γνωρίζει τι συνέπειες θα είχε. Πάντως μια τέτοια εμπλοκή μόνο σε καλό δεν θα απέβαινε για την χώρα μας".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κρύβουν τα χάλια της Αστυνομίας. Μυστική έκθεση για την εγκληματικότητα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πραγματικά στοιχεία, που δείχνουν - για αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου- δραματική αύξηση της εγκληματικότητας ως και 400% περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής. Το υπουργείο μιλούσε για μείωση της εγκληματικότητας".

    Η ΧΩΡΑ: "Έργο ιστορικής σημασίας ο ελληνο-τουρκικός αγωγός φυσικού αερίου. Το 2008 ο Καραμανλής θα επισκεφτεί την Τουρκία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη σπουδαιότητα του αγωγού φυσικού αερίου για την Ελλάδα και την Τουρκία επεσήμαναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του , την Κυριακή. Σε τελετές που έγιναν στα Ιψαλα της Τουρκίας και στο Πέπλο του Έβρου, ο Κώστας Καραμανλής και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασαν το σημαντικό, όπως το χαρακτήρισαν, αυτό έργο".

    City Press: "Η φύση εκδικείται. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ήρθαν οι πλημμύρες στις περιοχές της Πελοποννήσου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένας νεκρός, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Ο Νομός Ροδόπης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεκάδες αποκλεισμένα χωριά σε πυρόπληκτες και μη περιοχές, σπίτια, οχήματα και καλλιέργειες "βυθισμένα" και χαμένα στα νερά, καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο και καταστροφές στη Βοιωτία από ανεμοστρόβιλο είναι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα τελευταία 24ωρα".

    Metro: "Έργο συνεργασίας και ανάπτυξης. Ενεργειακός κόμβος η χώρα μας, με τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Τουρκίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζοντας μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, τον φυσικό αγωγό Ελλάδας - Τουρκίας, παρουσία υψηλόβαθμων πολιτικών παραγόντων των δύο πλευρών".

    Metropolis: "Αγωγός φιλίας και ενέργειας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στη γέφυρα του ποταμού Έβρου, στους Κήπους, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία χθες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο των εγκαινίων του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Σχέδιο πόλης για 36.946 στρέμματα. Επεκτάσεις σε 32 δήμους στην κεντρική Μακεδονία".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σε απόγνωση πλημμυροπαθείς. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ροδόπη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σφήνα ΗΠΑ για τον αγωγό. Ανοικτή παρέμβαση στα ενεργειακά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αμερικανική παρέμβαση προς την Ελλάδα για προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου, όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας, εκδηλώθηκε χθες. Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Σ. Μπόντμαν, κατά τα εγκαίνια του ελληνο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τη Ρωσία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολιτικά" εγκαίνια για τον αγωγό φυσικού αερίου. Συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν στους Κήπους του Έβρου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ανταλλαγή πολιτική μηνυμάτων οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Κώστας Καραμανλής και Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασαν χθες τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί τη γείτονα αρχές του 2008, τόνισε ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ε.Ε. όταν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 November 2007 - 20:51:03 UTC