Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η επικείμενη αυριανή πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων για το Ασφαλιστικό, η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 2,7% στην πρόθεση ψήφου, καθώς και το ζήτημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεν αλλάζει ρότα στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση. Παρά την αυριανή απεργία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "καμιά μαζική διαδήλωση ή γενική απεργία ούτε η αυριανή, αλλά και καμιά επίθεση εναντίον του αρμοδίου υπουργού δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει αποφασίσει για το ασφαλιστικό".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Το 84,1% ζητεί λύση εδώ και τώρα για το ασφαλιστικό. Πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA δείχνει τη ΝΔ 2,7 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "λύση στο ασφαλιστικό εδώ και τώρα ζητεί το 84,1% των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, ενώ στην ίδια έρευνα καταγράφεται προβάδισμα του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και της κυβερνητικής παράταξης, αλλά και σφοδρή κριτική για τις κινήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου".

    Η ΑΥΓΗ: "Μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την κοινωνία. 60% κατά της πολιτικής της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αντιμέτωπη με την κοινωνία βρίσκεται η κυβέρνηση με την επιμονή της να προωθήσει την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και το κλείσιμο - πώληση της Ολυμπιακής. Μόνον το 38,3% θεωρεί την κυβέρνηση αξιόπιστη να διαχειριστεί το ασφαλιστικό, ενώ το 59% (ανάμεσά τους και ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ) εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τραγωδία η αντιπολίτευση του Γιώργου πιστεύει το 81% του κόσμου. Μόνο το 17,1% στηρίζει τις επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση της GPO".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνουν για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. Εν μέσω αναταράξεων που προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό και την Ολυμπιακή, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αδύναμο να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αυτή την φθορά".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Οχυρώνεται στην εξουσία η κυβέρνηση Καραμανλή με τον νέο εκλογικό νόμο. Υπό την πίεση της φθοράς".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τις συνθήκες για τη διατήρηση της εξουσίας διαμορφώνει η κυβέρνηση με αιχμή τον νέο εκλογικό νόμο, τη στιγμή που η φθορά της αυξάνει, η εσωστρέφεια γενικεύεται και η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Άνετο προβάδισμα 2,7 μονάδων ...αλλά και ηχηρά μηνύματα για ασφαλιστικό, Ολυμπιακή. GPO: Ο Κ. Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την άνετη υπεροχή της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που διενεργήθηκε στις 7, 8 και 10 Δεκεμβρίου. Η δημοσκόπηση εμπεριέχει, πάντως, και δυνατά "καμπανάκια", κυρίως στα θέματα του ασφαλιστικού και της Ολυμπιακής. Λύση τώρα στο ασφαλιστικό ζητούν οι πολίτες".

    ΕΘΝΟΣ: "Χατ τρικ Μαγγίνα στο Δημόσιο. Την ώρα που η κοινωνία ξεσηκώνεται για το ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "και τα τρία παιδιά του υπουργού Απασχόλησης έχουν προσληφθεί και (εξ)ασφαλιστεί στο Δημόσιο. Οι αλλοδαποί όμως, που απασχολούνται στο κτήμα του, παραμένουν ανασφάλιστοι ως... φιλοξενούμενοι στο "προκατασκευασμένο από 10ετίας σπίτι στο Κορωπί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ελλάδα θα επιλέξει το σχήμα για τη νέα Ολυμπιακή, γι' αυτό στήνει... Πασαρέλα αεροπορικών μοντέλων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καμμία κίνηση δεν πρόκειται να δρομολογηθεί μέσα στις γιορτές και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζόμενους. Πολιτικοί παρατηρητές ερμηνεύοντας τα λόγια του Υπουργού Μεταφορών έλεγαν ότι όσο μπορεί θα το τρενάρει το ζήτημα η Κυβέρνηση, διότι δεν μπορεί να κρατάει δύο καυτές πατάτες συγχρόνως στα χέρια και εννοούσαν και το ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μαγγίνας: Έκανα ...φιλανθρωπία. Απάντησε στις "αποκαλύψεις" με καθυστέρηση 48 ωρών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση πολιτικής αποδόμησής του βλέπει ο υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες απασχολεί ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο εξοχικό του, στο Κορωπί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαρομετρικό χαμηλό φέρνουν ασφαλιστικό, Ολυμπιακή και δημοσκοπήσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρώτο κρας τεστ της κυβέρνησης από το 2004 μέχρι και σήμερα γίνεται αύριο, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επισήμαναν πως "για πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντίδραση ευρύτερων κοινωνικών ομάδων και όχι με συγκεκριμένες συντεχνίες" κάτι όμως που χαρακτήριζαν εν πολλοίς αναμενόμενο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Όλα κλειστά ανοιχτές οι κάμερες. "Πάταξη εγκληματικότητας" επικαλείται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μόνον οι χαφιεδοκάμερες θα λειτουργούν αύριο, ημέρα γενικής απεργίας. Πριν κατατεθεί η διάταξη για τον "Μεγάλο Αδελφό", η κυβέρνηση στρέφει τις κάμερες στους απεργούς για την "πάταξη της εγκληματικότητας", όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου".

    ΕΣΤΙΑ: "Αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος. Μπορεί να αποβή εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκ πρώτης όψεως, η θέσις της "Εστίας" για τον εκλογικό νόμο μπορεί να θεωρηθή αντιφατική. Ενώ στο παρελθόν είχαμε προτείνει τις τροποποιήσεις εκείνες τις οποίες προωθεί η Κυβέρνησις, εν τούτοις στην παρούσα φάση θεωρούμε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου εμπεριέχει υψηλό ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος ο νέος νόμος να γυρίση σε μπούμερανγκ κατά της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε κρίσιμη καμπή το ασφαλιστικό. Σθεναρή πάντα η κυβέρνηση. Πανελλαδική απεργία αύριο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλειδί" για το εύρος των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό μπορεί να αποδειχθεί η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς θα διαφανεί το μέγεθος των αντιδράσεων στις προωθούμενες αλλαγές. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προβεί σε τομές".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ασφυκτικά τα περιθώρια για την Ο.Α.. Κομισιόν προς ελληνική κυβέρνηση:Βρείτε λύση τώρα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η πίεση από τις Βρυξέλλες είναι πλέον ασφυκτική για την Ολυμπιακή: την ανάγκη να βρεθεί σύντομα λύση για την ΟΑ, η οποία θα είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο, τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Μεταφορών Ζακ Μπαρό".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στραπάτσο Ν.Δ. σε Ασφαλιστικό, Ολυμπιακή. Γκάλοπ- μήνυμα 3 μήνες μετά τις εκλογές".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και την Ολυμπιακή συναντούν την αποδοκιμασία των πολιτών. Περίπου το 60% θεωρούν την κυβέρνηση αναξιόπιστη και την κρίνουν αρνητικά στα δύο αυτά θέματα".

    Η ΝΙΚΗ: "Κάνουν Ταμείο στο Μαξίμου. Προβληματίζει την κυβέρνηση η θύελλα αντιδράσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βαρόμετρο για τις αλλαγές που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, αποτελεί το αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα νεκρώσει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο η πανελλαδική πανεργατική απεργία. Ξεσηκωθείτε με το ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλιάς για τη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις".

    Η ΧΩΡΑ: " Σε τροχιά προσγείωσης η κυβέρνηση με τη MIG. Ο κύριος Βγενόπουλος δεν προσφεύγει στην Ε.Ε.".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Marfin Investment Group δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα του Δημοσίου στον ΟΤΕ", τόνισε χθες ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας στη ρύθμιση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για "πλαφόν" 20% στη συμμετοχή ιδιωτών στις ΔΕΚΟ".

    City Press: "Μέτρημα δυνάμεων για το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος εκτιμάται ότι θα είναι η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία "στοχεύει" στις σχεδιαζόμενες ασφαλιστικές ανατροπές από την κυβέρνηση αλλά και στην παρατεταμένη πολιτική λιτότητας".

    Metro: "Αίτημα για αλλαγές. Ρύθμιση του Ασφαλιστικού τώρα ζητούν οι πολίτες, ενώ αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης για την Ολυμπιακή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατηγορηματικά υπέρ των άμεσων αλλαγών στο Ασφαλιστικό τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας GPO, η οποία μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη "Ανατροπή", στο MEGA?.

    Metropolis: "Παιδιά- θύματα της εποχής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιδρά, έμμεσα μεν, "δραστικά" δε, και στις ψυχές των παιδιών. Οι έντονοι και πολύωροι εργασιακοί ρυθμοί των δύο γονιών , αλλά και το έλλειμμα που παρατηρείται όσον αφορά τη μέριμνα της πολιτείας είναι δύο από τις συνιστώσες του προβλήματος".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Ασφαλιστικό: κοινωνική έκρηξη. Μετωπική με την κυβέρνηση".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Έτοιμο το 2012 το Μετρό της Θεσσαλονίκης". Ο Β. Παπαγεωργόπουλος δηλώνει σίγουρος για την ολοκλήρωση του βασικού σκέλους του έργου (Ν.Σ. Σταθμός - Πυλαία)".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κραυγή εμπόρων: Πάρτε μέτρα για τα έργα του μετρό. Φόβοι για νέκρωμα της αγοράς".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Νέος εκλογικός νόμος για σταθερότερη διακυβέρνηση. Ο υπ. Εσωτερικών προχώρησε σε εκλογική μεταρρύθμιση".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Γενναιότερη η απαλλαγή ΦΠΑ για τους εξαγωγείς. Ισχυρό φορολογικό κίνητρο για τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στις χώρες της Ε.Ε. στοχεύει πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με βάση την οποία θα αυξηθεί τον Ιανουάριο 2008 το όριο απαλλαγής των εξαγωγικών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιηθεί σχετικό αίτημα της αγοράς και θα δημιουργηθούν συνθήκες για τόνωση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κλοιός ακριβού χρήματος. Η αναρρίχηση του euribor στο 4,9% επιβαρύνει δάνεια και δημόσιο χρέος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διεθνής πιστωτική κρίση έχει κτυπήσει ήδη την πόρτα της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, με συνέπεια τα δάνεια, επιχειρηματικά και στεγαστικά, να γίνουν ακριβότερα, καθώς το euribor έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το στοίχημα της ευφορίας. Citigroup και Lehman Brothers προβλέπουν bull market το 2008".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "για ανανέωση της χρηματιστηριακής ευφορίας στην Ευρώπη το 2008 κάνουν λόγο σε νέες εκθέσεις τους οι Citigroup και Lehman Brothers, υποστηρίζονται ότι η bull market δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Εκτιμούν, δε ότι οδηγός της κούρσας θα είναι οι ελκυστικές αποτιμήσεις και απόλυτες πρωταγωνίστριες οι μετοχές "ανάπτυξης" και η υψηλή κεφαλαιοποίηση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτός στόχου δαπάνες και έσοδα του προϋπολογισμού. Μηδαμινά τα περιθώρια για διόρθωση το Δεκέμβριο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προβλήματα παρουσιάζονται στην υλοποίηση του φετινού προϋπολογισμού, αφενός διότι οι δαπάνες κινούνται εκτός στόχου, αφετέρου γιατί η "αιμορραγία" εσόδων συνεχίζεται. Τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο τα έσοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 5,2% με αποτέλεσμα στο ενδεκάμηνο ο ρυθμός μεταβολής τους να ανέλθει σε 6,1% έναντι στόχου 6,4%".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 December 2007 - 15:22:47 UTC