Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η παραίτηση του Βασίλη Μαγγίνα από τη θέση του υπουργού Απασχόλησης και η αντικατάστασή του από τη Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, η γραμμή που έδωσε ο πρωθυπουργός στη νέα υπουργό Απασχόλησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και οι αποκαλύψεις για ύπαρξη εκατοντάδων αυθαίρετων οικοδομών στην περιοχή της Ανατολής Αττικής".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η "καυτή πατάτα" στη Φάνη! Το παρασκήνιο της "παραίτησης" Μαγγίνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ορκίζεται σήμερα το μεσημέρι υπουργός Απασχόλησης με τους καλύτερους οιωνούς για την εφαρμογή μιας ήπιας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης χωρίς κοινωνικές συγκρούσεις".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σε σιδηρά κυρία το ασφαλιστικό. Έμπειρη και επιτυχημένη σε όλα τα πόστα που υπηρέτησε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να προχωρήσει γρήγορα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με αλλαγές που θα διαπνέονται από κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής από τη νέα υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, σε συνάντηση που είχαν χθες στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης του Προϋπολογισμού".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αυθαίρετα έχουν όλοι οι πολιτικοί, υπουργοί, βουλευτές, Διοικητές ΔΕΚΟ, τραπεζίτες, μανδαρίνοι του Δημοσίου και βεβαίως οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έως εδώ η υποκρισία των κατ' επάγγελμα τιμητών: Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ότι το πολεοδομικό τερτίπι του Μαγγίνα αποτελεί παρωνυχίδα μπροστά στις βίλες των δισεκατομμυρίων που έχτισαν εκατοντάδες από τους καταφερτζήδες πολιτικούς μας, οι φάκελοι των αυθαιρεσιών των οποίων "κοσμούν" τα περισσότερα από τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αλλαγές με ευαισθησία. Ποιες εντολές έδωσε ο πρωθυπουργός στη Φ. Πάλλη - Πετραλιά".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντολή για άμεση συνέχιση του διαλόγου για το ασφαλιστικό έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη νέα υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό".

    ΕΘΝΟΣ: "Τρόικα μετά το φιάσκο Μαγγίνα. Το παρασκήνιο της αποπομπής και η επιλογή της Φ. Πετραλιά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καίει" την κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Μετά το φιάσκο Μαγγίνα και την αποπομπή του, ύστερα από τις συνεχείς αποκαλύψεις, η "καυτή πατάτα" της "μεταρρύθμισης" περνά στη Φ. Πετραλιά, ενώ "εποπτικό" ρόλο αναλαμβάνουν οι Γ. Σουφλιάς και Γ. Αλογοσκούφης. Τα συνδικάτα πάντως, εκτός από τις απεργίες της Τετάρτης, βρίσκονται σε θέση μάχης και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μετά την αντικατάσταση Μαγγίνα από τη Φάνη Πετραλιά, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει το Ασφαλιστικό, αλλά και οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και θα γίνει ...Πάλλη μέχρι τελικής πτώσεως".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Βασίλης Μαγγίνας αποτελεί παρελθόν, από το περασμένο Σάββατο, για το υπουργείο Απασχόλησης. Από τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός τον κατέβασε από το τρένο της Κυβέρνησης και τη θέση του κατέλαβε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Αυτές οι ραγδαίες αλλαγές, ήταν προϊόν δημοσιευμάτων τα οποία παρουσίασαν τον Βασίλη Μαγγίνα ως εργοδότη αλλοδαπών που δεν τους κολλούσε ένσημα, αλλά και ως κατασκευαστή εξοχικού, με παραπλανητική άδεια αναψυκτηρίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Όλο το παρασκήνιο για την αποπομπή Μαγγίνα. Ποια στοιχεία προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από την περασμένη Τρίτη σκεπτόταν σοβαρά την παραίτησή του ο Βασίλης Μαγγίνας σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου", γνωρίζοντας ενδεχομένως τι επρόκειτο να επακολουθήσει, αλλά και ότι ο "χορός" των καταγγελιών εναντίον του θα συνεχιζόταν με σοβαρότερες κατηγορίες από αυτές για τους αλλοδαπούς εργάτες στο κτήμα του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θερμοκήπιο" πολεοδομικών σκανδάλων η Αν. Αττική. Εκατοντάδες αναψυκτήρια έχουν μετατραπεί σε βίλες με ευθύνη τοπικών υπηρεσιών. Πάνω από 100.000 τα αυθαίρετα στην περιοχή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "όλη η αυθαιρεσία και η ασυδοσία του ελληνικού κράτους βρίσκονται συγκεντρωμένες στην Ανατολική Αττική. Με αφορμή την υπόθεση Μαγγίνα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μια απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και έχει επιτρέψει την ανέγερση 100.000 αυθαίρετων οικοδομών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ τώρα ο Καραμανλής. Αρχίζει να πληρώνει τη χαμένη "σεμνότητα και ταπεινότητα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον πρωθυπουργό φθάνουν πλέον τα κοινωνικά βέλη για το Ασφαλιστικό και τη χαμένη σεμνότητα και ταπεινότητα της κυβέρνησης. Η αποπομπή Μαγγίνα (που χρωστάει ακόμη και στο ΙΚΑ) ήρθε μετά τους αδήλωτους εργάτες, το αυθαίρετο με πισίνα και γίνεται σε κλίμα απεργιακής έκρηξης, που συνεχίζεται κι αυτήν την εβδομάδα".

    ΕΣΤΙΑ: "Εγκαταλείπεται το ασφαλιστικό. Τι σηματοδοτεί η παραίτησις του κ. Μαγγίνα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ ημερών γράφαμε ότι είναι πολύ πιθανόν η Κυβέρνησις Καραμανλή να εγκαταλείψη το ασφαλιστικό, όπως έπραξε στο παρελθόν και η Κυβέρνησις Σημίτη. Και πράγματι. Μετά την προχθεσινή παραίτηση του υπουργού Απασχολήσεως κ. Μαγγίνα, η οποία βεβαίως υπεβλήθη για άλλους λόγους, το πιθανότερο είναι ότι η Κυβέρνησις θα εγκαταλείψη το ασφαλιστικό".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Λίφτινγκ μετά το στραπάτσο. Κινήσεις εκτόνωσης στο Ασφαλιστικό από Φάνη".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κινήσεις εκτόνωσης για το Ασφαλιστικό προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ύστερα από το στραπάτσο Μαγγίνα και την τοποθέτηση της κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά στο υπουργείο Απασχόλησης"..

    Η ΧΩΡΑ: "Το νέο μισθολόγιο των δικαστικών που θα ισχύσει από το νέο έτος. Παράταση ωραρίου δικαστηρίων ζήτησε ο εισαγγελέας Α.Π. Γ. Σανιδάς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα "δύσκολα" για τη Δικαιοσύνη πέρασαν, κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, αφού το κύρος της έχει αποκατασταθεί απόλυτα, ιδιαίτερα μετά την αυτοκάθαρση που συντελέστηκε στον χώρο το τελευταίο διάστημα και οι δικαστές ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν για τη Δικαιοσύνη που απένειμαν, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου".

    Metropolis: "Αλλαγή προσώπου, όχι πολιτικής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αναλαμβάνει επίσημα σήμερα τα καθήκοντά της η νέα υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, μετά την παραίτηση του Βασίλη Μαγγίνα, η οποία υπεβλήθη για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση ήρθε μετά τις εις βάρος του νέες καταγγελίες για την άδεια ανέγερσης εξοχικής κατοικίας στο Κορωπί".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ασφαλιστικό: 5 ανατροπές. Επιμένει η κυβέρνηση στις αλλαγές".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Και με Φάνη τα ίδια...Πάλι. Ο ελιγμός Καραμανλής δεν ανακόπτει το απεργιακό κύμα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριπλό τραπεζικό άνοιγμα. Σε Ρουμανία, Αίγυπτο και Ουκρανία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοριστικό θα είναι το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους για την επέκταση των ελληνικών τραπεζικών ομίλων σε νέες αγορές. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αναταράξεις στο μέτωπο των αγορών, αναμένονται εντυπωσιακές επεκτατικές κινήσεις από τρεις τουλάχιστον, μεγάλες ελληνικές τράπεζες, τόσο στις χώρες της νέας Ευρώπης, όσο και στην Αίγυπτο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσπάθεια για στροφή στην ουσία του ασφαλιστικού. Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση από τις αρχές για τη μεταρρύθμιση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με επιτάχυνση διαδικασιών, στη βάση των διακηρυγμένων αρχών για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση θα επιδιώξει αναστροφή του αρνητικού κλίματος, που προκάλεσε η τρίτη αποπομπή υπουργού Απασχόλησης. Στόχος είναι οι συζητήσεις να εστιασθούν στην ουσία και όχι σε πρόσωπα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 December 2007 - 20:54:27 UTC