Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η σημερινή κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και το κλίμα εθνικής ομοψυχίας, δεδομένης της στήριξης της Αντιπολίτευσης στις θέσεις του Κώστα Καραμανλή.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν τον Καραμανλή! Ενώ δίνει τη μεγάλη μάχη για το Σκοπιανό στο Βουκουρέστι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "όλοι οι Έλληνες στηρίζουν τον Καραμανλή στην κρίσιμη μάχη που δίνει στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το όνομα των Σκοπίων".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η επιχείρηση αρπαγής της Ελληνικής Μακεδονίας. Προπαγανδιστικοί χάρτες και σύμβολα των Σκοπίων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο Μακεδονικός Αγώνας με διεκδικούμενο έπαθλο τη Μακεδονία και τη συνείδηση των Μακεδόνων συνεχίζεται μέχρι σήμερα επί 138 χρόνια με ενδιάμεσες ανάπαυλες και με ποικίλα, συνήθως αιματηρά, μέσα".

    Η ΑΥΓΗ: "Δημοκρατική λύση το δημοψήφισμα. Εφ' όλης της ύλης σύγκρουση χθες στη Βουλή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ξεκίνησε χθες η διήμερη μάχη στη Βουλή πάνω στην πρόταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον ασφαλιστικό νόμο. Η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς επιχειρήματα με το "έτσι θέλω" αρνείται το δημοψήφισμα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Όλη η Ελλάδα μια γροθιά. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λαός ενωμένοι κόντρα στον άθλιο εκβιασμό του Μπους".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια φωνή, μια γροθιά, λαός και πολιτικές ηγεσίες στηρίζουν σήμερα τον Πρωθυπουργό στην πιο αποφασιστική εθνική μάχη των τελευταίων ετών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το παρασκήνιο και οι πιέσεις για τα Σκόπια. Η μάχη του Βουκουρεστίου.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με το "όπλο" του βέτο για το όνομα των Σκοπίων προσέρχεται σήμερα στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Με όπλο την ομοψυχία. Κόμματα και λαός στο πλευρό του πρωθυπουργού".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναβαθμισμένος πολιτικά και με την απόλυτη στήριξη των πολιτών για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων μεταβαίνει σήμερα στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκειμένου να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της χώρας για το θέμα των Σκοπίων".

    ΕΘΝΟΣ: "Βέτο τώρα με... παράθυρο στο μέλλον. Μονόδρομος η μη πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμη να μπλοκάρει σήμερα την πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σήμερα μπροστά στις Αμερικανο-Νατοϊκές πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις φοβέρες ας φανούμε... Δυνατοί στο Βουκουρέστι για να μη μείνουμε ρέστοι".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ελληνική κυβέρνηση με τη δύναμη της ομοψυχίας του πολιτικού κόσμου στο εσωτερικό, μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με δυο διπλωματικά όπλα: Από τη μία το βέτο και από την άλλη την αναβολή πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δείπνο με πρώτο πιάτο... βέτο. Ενώ ο Καραμανλής έστειλε επιστολές στους 25 ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικά οριακός, αν όχι ανύπαρκτος" είναι πλέον ο χρόνος για την επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας. Την επισήμανση αυτή κάνουν πλέουν ανοικτά οι Έλληνες διπλωμάτες οι οποίοι διαβεβαιώνουν παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με το βέτο ανά χείρας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΒΕΤΟ ή... λύση εξπρές. Σχέδιο By-pass της τελευταίας στιγμής επιδιώκει ο Μπους. Επιστολή στους ηγέτες έστειλε ο Κ. Καραμανλής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι (ο κ. Κώστας Καραμανλής) είναι έτοιμος ακόμη και να βρεθεί μόνος απέναντι στους 25 αρχηγούς των κυβερνήσεων των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ εάν υπερασπιστούν την πρόσκληση ένταξης προς την ΠΓΔΜ παρά το αδιέξοδο στο πρόβλημα της ονομασίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κόκκινη γραμμή. Εθνικό μέτωπο για βέτο. Μέχρι πού μπορεί να "υποχωρήσει" ο Καραμανλής".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ελλάδα θα αρνηθεί ένταξη των Σκοπίων ως FYROM όπως και κάθε προσπάθεια για "πρόσκληση υπό αίρεση". Η "κόκκινη γραμμή" στην οποία θα κινηθεί ο Κ. Καραμανλής θα είναι όνομα με σαφή προσδιορισμό, όπως για παράδειγμα το "Νέα Μακεδονία" για όλες τις χρήσεις".

    ΕΣΤΙΑ: "Τα Σκόπια αθέτησαν τα συμφωνηθέντα. Τι προέβλεπε η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα στο Βουκουρέστι η Ελλάς πιθανώτατα θα ασκήση βέτο στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Και θα το ασκήση, ακόμη και αν προταθή από τις ΗΠΑ η ένταξις να γίνη με την ονομασία FYROM, την οποία έχει αποδεχθή η Ελλάς ως προσωρινή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη νύχτα στο Βουκουρέστι. Έτοιμη για βέτο η Ελλάδα, αντιμέτωπη με σκληρές αμερικανικές πιέσεις για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος" σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Βουκουρέστι για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρουέφσκι, αναχωρώντας χθες για τη ρουμανική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή στα Σκόπια εντείνεται το ανθελληνικό κλίμα, που τείνει να εξελιχθεί σε υστερία".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ελληνική ομοψυχία...εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Κορυφώνεται το διπλωματικό θρίλερ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με την "στήριξη από το εσωτερικό", την "πίεση από το εξωτερικό" και με το βέτο στις "βαλίτσες" του φτάνει σήμερα στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ".

    ΤΑ ΝΕΑ: " Μίζερο βέτο Καραμανλή στον Γιώργο. Είπε όχι σε ταξίδι Παπανδρέου στα Σκόπια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μίζερη άρνηση Καραμανλή εισέπραξε χθες ο κ. Παπανδρέου στην πρωτοβουλία του να επισκεφθεί αυθημερόν τα Σκόπια και να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία για την υπόθεση της ονομασίας".

    Η ΝΙΚΗ: " Σθεναρό όχι στον Μπους. Το πανεθνικό μέτωπο φρένο στα σχέδια των ΗΠΑ για την ονομασία των Σκοπίων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε συνθήκες εθνικής ομοψυχίας αρχίσει η κρίσιμη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου θα κριθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ. Το κλίμα αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν νωρίς χθες το πρωί ο Κ. Καραμανλής με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαχητικά για την απεργία στις 16 Απρίλη για την Ασφάλιση, τις Συμβάσεις τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ΠΑΜΕ απέναντι στην εργατική τάξη και την πάλη για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της, εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συμμετείχαν χτες στη σύσκεψη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια κατάμεστη από εργατόκοσμο αίθουσα, στο θέατρο "Ακάδημος".

    Η ΧΩΡΑ: " Ενωμένοι και αποφασισμένοι παρά τις πιέσεις από Αμερικανούς και εταίρους. Τι θα γίνει στο Βουκουρέστι".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εθνικό μέτωπο, που χαρακτηρίζεται από ομοψυχία και πολιτική ενότητα για το Σκοπιανό προτάσσει η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκινά σήμερα στο Βουκουρέστι".

    City Press: "Συνήγορος του Πολίτη: Ρεκόρ παραπόνων και κακοδιαχείρισης."

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη στο Συνήγορο του Πολίτη αλλά και η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών ως προς το ρόλο της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής είναι μερικές από τις διαπιστώσεις που προκύπτουν ύστερα από τη χθεσινή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΣτΠ για το 2007".

    Metro: "Έτοιμη για όλα η Αθήνα. Για βέτο μιλά η Ελλάδα-Δεν το πιστεύουν οι Αμερικανοί- Αισιόδοξοι δηλώνουν οι Σκοπιανοί".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τους Αμερικανούς να πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα θέσει βέτο στην πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τους Σκοπιανούς να αισιοδοξούν, αλλά και τη χώρα μας να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι πάμε στη Σύνοδο για να θέσουμε βέτο, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη".

    Metropolis: " Νάπολη...η Αθήνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματική προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας για τα σκουπίδια. Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής κ. Jacques Poncet, εάν δεν ληφθούν, άμεσα μέτρα, η Αθήνα θα γίνει Νάπολη".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Ώρα μηδέν για το βέτο. Σύνοδος ΝΑΤΟ- Ονομασία των Σκοπίων".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αύξηση έως 50 μονάδες του κόστους δανεισμού. Στο υψηλό επίπεδο του 2000 τα επιτόκια χρηματοδότησης επιχειρήσεων και Δημοσίου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με επιβάρυνση κατά 30-50 μονάδες βάσης και με φειδώ χορηγούν τα δάνεια προς επιχειρήσεις οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παράλληλα δυσκολεύονται να αποκτήσουν από την εγχώρια ή τις ξένες αγορές τη ρευστότητα που χρειάζονται".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κλείνει τη στρόφιγγα στα στεγαστικά η Citi. Φρένο μέχρι τέλος Ιουνίου με εντολή της Citigroup στη θυγατρική".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναστέλλει για τρεις μήνες τουλάχιστον την επιθετική πολιτική στην αγορά στεγαστικών δανείων η Citibank Ελλάδος".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ζητούνται 6 δισ. ευρώ. Τα σχέδια των τραπεζιτών για κεφαλαιακή ενίσχυση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι δισ. ευρώ ζητούνται επειγόντως από τις ελληνικές τράπεζες, που αντιμετωπίζουν μία από τις μεγαλύτερες...απουσίες ρευστότητας!"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στα ύψη τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων δημοσίου. Διογκώνονται οι "παράπλευρες" απώλειες από τη διεθνή κρίση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα επίπεδα του 2000 διαμορφώθηκαν χθες τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων, προκαλώντας ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για τις "παράπλευρες" απώλειες της διεθνούς κρίσης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 April 2008 - 8:20:28 UTC