Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το αιματηρό επεισόδιο με τον μικροκακοποιό στη Βόρειο Ελλάδα και η ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, η επικείμενη συμφωνία ΟΤΕ - Deutsche Telekom, καθώς και τα νέα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Περίεργα τουρκικά κονδύλια φθάνουν στη Θράκη. Προ ημερών έγινε και νέα ανάληψη 1,5 εκατ. ευρώ από τράπεζα της Κομοτηνής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εντείνεται η προώθηση της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη με τη χρηματοδότηση τουρκικών ενώσεων και συνδέσμων. Όπως αναφέρει η κατά κανόνα έγκυρη ιστοσελίδα Greece - Salonika.blogspot, στις αρχές της εβδομάδας έγινε ανάληψη από τράπεζα της Κομοτηνής ποσού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο κατέληξε στα χέρια που εργάζονται για την προώθηση της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κυβερνώντος κόμματος προανήγγειλε ο γραμματέας της Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και των ψηφοδελτίων της κυβερνητικής παράταξης με γυναίκες και πρόσωπα πέραν των κομματικών γραμμών προαναγγέλλει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, με συνέντευξή του στην εκπομπή της ΝΕΤ "Άλλη όψη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Προστατεύουν τους εγκληματίες οι Ανεξάρτητες Αρχές. Να ανοίξει τα μάτια της η κυβέρνηση και να δει τι έγινε στην Αυστρία, όταν σύσσωμος ο Τύπος ξετίναξε στην κυριολεξία τον πατέρα - κτήνος, τους συγγενείς και τους γείτονες για το αποτρόπαιο έγκλημα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιότυπη ασυλία στους πάσης φύσεως εγκληματίες εξασφαλίζουν οι λεγόμενες ανεξάρτητες Αρχές που έχουν στήσει ένα νομοθετικό πλέγμα που καθιστά απαγορευτική την προστασία του πολίτη από βιαστές, παιδεραστές, ληστές, απατεώνες ακόμα και από δολοφόνους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Όπλισαν το χέρι του φονιά! Εγκληματική γκάφα αστυνομικών, με συνέπεια το θάνατο ενός αθώου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αμέλεια, η ρουτίνα, ο οχαδελφισμός, η αστυνομική "υποαπασχόληση", όταν υιοθετούνται ως συμπεριφορές από ένστολους, έχουν θανατηφόρα αποτελέσματα, πρώτα στους ίδιους και έπειτα στα μέλη του κοινωνικού συνόλου τα οποία έχουν κληθεί να υπερασπίζονται".

    ΕΘΝΟΣ: "Τσιμπίδα για τη 2η δουλειά. Η Εφορία επιτίθεται (πάλι...) κατά μισθωτών - συνταξιούχων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα συνήθη υποζύγια (τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους) στρέφεται και εφέτος το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη φόρων. Έτσι, την ώρα που η μεγάλη φοροδιαφυγή βρίσκεται στο απυρόβλητο, η Εφορία εξαντλεί την αυστηρότητά της στον ηλεκτρονικό έλεγχο των δηλώσεων για τη δεύτερη δουλειά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με οργανωμένο σχέδιο των Αμερικανών στο φως... ξεπερασμένες ιστορίες και άλλα γεγονότα με κεφαλή τις δύο υπογραφές για τον αγωγό ...Επιδιώκουν αλλαγή στον ένοικο του Μαξίμου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στόχος όλων αυτών και άλλων που θ' ακολουθήσουν εκ μέρους των ΗΠΑ είναι ο Καραμανλής. Να φύγει από την μέση αυτό το αγύριστο κεφάλι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δεν πάω πουθενά, θα μείνω μέχρι το 2010. Δυναμική απάντηση Αλογοσκούφη σε όσους τον "αναδομούν" καθημερινά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο υπουργείο Οικονομίας θα παραμείνει κι αυτή την τετραετία ο Γ. Αλογοσκούφης για να ολοκληρώσει το έργο του που είναι η εξυγίανση της ελληνικής Οικονομίας και η συνέχιση της αναπτυξιακής της προοπτικής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα "φρουτάκια" και πάλι ανάμεσά μας. Επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας καθορίζει πως θα επαναλειτουργήσουν οι 160.000 "κουλοχέρηδες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η απόλυτη απαγόρευση κατέπεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ήδη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ και 31.798 ευρώ καθημερινά αναδρομικά από 26 Οκτωβρίου του 2006. Πάντως, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τα ελληνικά δικαστήρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαύρη εργασία για 1,2 εκ. Έλληνες. Έρευνα "Ε": Εργάζονται και αμείβονται με μισθούς κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μικρότερο ακόμη και από τον κατώτατο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης προσφέρουν "μαύρη εργασία" ανασφάλιστοι εργάτες γης και νέοι, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο στο πλαίσιο των προγραμμάτων stage".

    ΕΣΤΙΑ: "Ο λαϊκισμός σαρώνει τα πάντα. Παρεμποδίζει την πρόοδο της χώρας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόλις η Κυβέρνησις αποφασίση να κάνη δύο βήματα εμπρός, αμέσως η Αντιπολίτευσις καταφεύγει σε ακραίο λαϊκισμό για να αποτρέψη την πρόοδο. Και σε μεγάλο βαθμό το επιτυγχάνει. Διότι ο λαϊκισμός σαρώνει τα πάντα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κάνουν πίσω για τις κατασχέσεις σπιτιών. Αλογοσκούφης: Πλαφόν η αντικειμενική αξία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα των κατασχέσεων ακινήτων που αποτελεί απειλή για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και αποδέχεται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να μην βγαίνει ένα ακίνητο σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του".

    Η ΧΩΡΑ: "Ο ALPHA... στο Ναυτικό. Οι μεγιστάνες της θάλασσας "πολιορκούν" την Κάντζα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνωστισμός "μνηστήρων" για την απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha παρατηρείται κατά την τελευταία περίοδο, καθώς, εκτός από το ενδιαφέρον της Γιάννας Αγγελοπούλου και του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, ένας ακόμη ισχυρός "παίκτης" ο Ανδρέας Βγενόπουλος, βρίσκεται σε επαφές με τον Δημ. Κοντομηνά".

    City Press: "Διαμάχη για την τραγωδία της Σίνδου. Η εκτέλεση οδηγού λεωφορείου από δραπέτη με όπλο αστυνομικού ανέδειξε τις δυσλειτουργίες της ΕΛ.ΑΣ.".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ακόμη ένα φιάσκο αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προστέθηκε από το περασμένο Σάββατο στο μακρύ κατάλογο της "ανεπαρκούς" ΕΛ.ΑΣ. που προσέλαβε και τραγικές διαστάσεις, λόγω του θανάσιμου τραυματισμού ενός πολίτη, πατέρα δύο παιδιών".

    Metro: "Πέφτουν οι υπογραφές για τον ΟΤΕ. Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ετοιμάζει η αξιωματική αντιπολίτευση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συμφωνία ΟΤΕ - Deutsche Telekom, για την οποία αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα".

    Metropolis: "Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ΕΛ.ΑΣ.".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μία ακόμη "ένδοξη" σελίδα στο βιβλίο των... άθλων της ΕΛ.ΑΣ. γράφτηκε το Σάββατο. Η τραγική ολιγωρία των αστυνομικών έδωσε το δικαίωμα σε έναν 33χρονο χρήστη ναρκωτικών να δραπετεύσει και εν συνεχεία, με το όπλο ενός αστυνομικού να σκοτώσει έναν 60χρονο οδηγό λεωφορείου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ανίκανη η ΕΛΑΣ! Τρόμος και αίμα στη Θεσσαλονίκη υπό την... επίβλεψη της Αστυνομίας".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Δολοφονήθηκε ...τρεις φορές. Οργισμένο ξέσπασμα των συναδέλφων του αδικοχαμένου οδηγού".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παρέμβαση Γ. Αλογοσκούφη: "Δεν φεύγω" - Το σχέδιο για ΟΤΕ και ΤΤ. Εναλλακτική λύση για τον ΟΛΠ - Έλεγχος δαπανών σε δήμους, νοσοκομεία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες χθες από τον Γ. Αλογοσκούφη. Σε συνέντευξή του τόνισε ότι δεν φεύγει από το υπουργείο Οικονομίας. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ως "τρέλα" και ανήγγειλε ρυθμίσεις για την προστασία των δανειοληπτών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μια εβδομάδα που άλλαξε το κλίμα στα χρηματιστήρια. Οκτώ θετικές συνεδριάσεις στις δέκα κατέγραψε το Χ.Α.".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με οκτώ θετικές συνεδριάσεις στις τελευταίες δέκα, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. επέστρεψε δυναμικά πάνω από τις 4.200 μονάδες, επίπεδο που δεν είχε συναντήσει από το Φεβρουάριο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 May 2008 - 13:52:26 UTC