Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η παρέμβαση Παπούλια για την ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας και το τραγικό επεισόδιο στη Σίνδο, η νέα νομοθετική ρύθμιση που υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά για τις άδειες μητρότητας, το ζήτημα της εγκατάστασης σταθμών πυρηνικής ενέργειας στη χώρα μας και η κόντρα Σουφλιά - Δήμα, η πολιτική ένταση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αιχμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, καθώς και οι δυσοίωνες προβλέψεις των "Financial Times" για την ελληνική οικονομία.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναδρομική άδεια 6 μηνών στις νέες μητέρες. Με επίδομα 681 ευρώ από τον ΟΑΕΔ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδρομική ισχύ για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ που έχουν γεννήσει και βρίσκονται σε άδεια λοχείας θα έχει η εφαρμογή της ρύθμισης του ασφαλιστικού νόμου για τη χορήγηση 6 μηνών επιπλέον άδειας μητρότητας, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "13,6 μήνες άδεια για τις μητέρες. Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, υπέγραψε την απόφαση".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι μητέρες που βρίσκονται σε άδεια λοχείας θα τύχουν της ευεργετικής ρύθμισης για την προστασία της μητρότητας, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, και διασφαλίζει ένα πρόσθετο εξάμηνο άδειας για τις εργαζόμενες μητέρες ασφαλισμένες του ΙΚΑ".

    Η ΑΥΓΗ: "Ούτε συζήτηση για πυρηνικό σταθμό. Μετά τους οικολόγους αντιδρούν και οι μηχανικοί στα κυβερνητικά σχέδια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κατηγορηματικό όχι για την πυρηνική ενέργεια εισέπραξε χθες η κυβέρνηση και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά τις δυναμικές επικρίσεις των οικολογικών οργανώσεων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έχουν λαλήσει στο ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουν τι λένε! Εθνικοποίηση του ΟΤΕ -αλά Τσάβες- υπόσχεται ο Γιώργος, προκαλώντας νευρική κρίση στα στελέχη του κόμματός του και πολύ γέλιο στην αγορά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έχουν λαλήσει στην κυριολεξία στο ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουν τι λένε, με αποτέλεσμα τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στόχος ο κ. Γ. Σουφλιάς. Βάλλεται πανταχόθεν από "φίλιες" δυνάμεις. Ο "πυρηνικός πόλεμος" τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς σύγκρουσης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς βάλλεται τελευταίως πανταχόθεν. Και ιδιαιτέρως από "φίλιες" κυβερνητικές δυνάμεις. Παλαιότερα για τα δημόσια έργα, έπειτα για το Περιβάλλον και τώρα για τις απόψεις του περί της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τι αλλάζει στις άδειες μητρότητας. 13 μήνες συνολικά η άδεια στις εργαζόμενες μητέρες".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τις δικαιούχους της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, και του ειδικού επιδόματος που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ, ύψους περίπου 680 ευρώ -ίσο με τον κατώτατο μισθό- περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε χθες από την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά".

    ΕΘΝΟΣ: "Ο νόμος για στράτευση στα 19. Το "ΕΘΝΟΣ" αποκαλύπτει το σχέδιο του υπ. Εθνικής Άμυνας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θητεία στα 19 με ουσιαστική κατάργηση των αναβολών για ανώτατες και ανώτερες σπουδές προβλέπει η επιτελική μελέτη του Πενταγώνου, που αποκαλύπτει σήμερα στο "Ε". Επιπλέον οι ειδικοί εισηγούνται εθελοντική στράτευση γυναικών και ενίσχυση του επαγγελματικού χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γύρισε στην ενεργό δράση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το ατύχημα της Κυριακής των Βαΐων και είναι αποφασισμένος να κάνει στην Κυβέρνηση ...Την ζωή ποδήλατο με ορθοπεταλιά στον ανήφορο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "για τον φόβο των Ιουδαίων (λέγεμε ΣΥΡΙΖΑ) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επανέκαμψε υγιής μετά το ατύχημα, είναι αποφασισμένος να κηρύξει έναν άτυπο ανένδοτο αγώνα. Τις διαθέσεις του τις έδειξε χθες μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κατσάδα Παπούλια συγγνώμη Προκόπη. Για την απαράδεκτη και παραλυτική κατάσταση στην Αστυνομία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας, την ώρα που ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητούσε συγγνώμη για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στη Σίνδο που στοίχισε τη ζωή σε έναν οδηγό λεωφορείου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η διπλή ανάγνωση της ελληνικής οικονομίας. Ανεργία και μετανάστευση προβλέπουν οι "Financial Times" Η εξάντληση της "ασπίδας" του ευρώ, φέρνει νέο κύκλο πιέσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα θέλει έστω και για λίγες ώρες τη χώρα μας στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ειδησεογραφίας. Τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν, όμως, και οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, με τα μηνύματα που στέλνουν σχετικά δημοσιεύματα - τελευταίο και πιο ηχηρό αυτό των "Financial Times"- να μην είναι ευχάριστα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αντίο ΟΤΕ. Σήμερα οι τελευταίες λεπτομέρειες στη Διυπουργική - Απομένουν οι ανακοινώσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην τελική ευθεία το ξεπούλημα, παρά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης, εργαζομένων και επενδυτών. Η διυπουργική επιτροπή συζητά σήμερα την υπόθεση, ώστε να δοθεί το πράσινο φως στον Γ. Αλογοσκούφη για να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να πανηγυρίσει το -και δικό του- κατόρθωμα, να απαλλαγεί το Δημόσιο από τον κερδοφόρο ΟΤΕ".

    ΕΣΤΙΑ: "Απογοήτευσις για το Σύνταγμα. Πως τορπιλλίσθηκε η Αναθεώρησις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007 ήταν η μοιραία ημέρα ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ένα ατόπημα του τότε γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στο ΠΑΣΟΚ το "πάτημα" να αποχωρήση από την διαδικασία της αναθεωρήσεως".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θύελλα για ΟΤΕ λίγο πριν από τη συμφωνία. Επιθετική τακτική υιοθετεί η κυβέρνηση έναντι ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οξύνεται η πολιτική ένταση με επίκεντρο τον ΟΤΕ, καθώς ο χρόνος υπογραφής της συμφωνίας με την Deutsche Telekom μετράει αντίστροφα και η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να απαντά με επιθετικό τρόπο στην άκρως υψηλών τόνων ρητορική του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μήνυμα" Παπούλια προς ΕΛ.ΑΣ:"Θα κριθείτε εκ του αποτελέσματος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσκεψη που συνέπεσε με τα πρόσφατα περιστατικά στη Σίνδο και στον Έβρο. Θα κριθείτε εκ του αποτελέσματος" είπε στους αστυνομικούς ο κ. Παπούλιας, ζητώντας προσοχή, καλύτερη εκπαίδευση και απομάκρυνση των επίορκων".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σκηνικό πολέμου στα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μπλοκάρουν τον νόμο -πλαίσιο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλίμα αναταραχής αρχίζει να επικρατεί και πάλι στα Πανεπιστήμια. Φοιτητές προετοιμάζουν δυναμικές αντιδράσεις στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου".

    Η ΝΙΚΗ: " Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στη Ν.Δ. Ξέσπασε αλληλοσπαραγμός κυβερνητικών στελεχών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εσωκομματικές τριβές προκαλούν στη ΝΔ η οικονομική ανέχεια, η αλαζονεία υπουργών και η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής. Είναι ενδεικτικές του κλίματος οι σκληρές εκφράσεις, με τις οποίες αντέδρασε η βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου στην αποπομπή συνδικαλιστών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Υπόθεση SIEMENS αποκάλυψη: Τώρα "καρφώνουν" διευθύνσεις και ονόματα. Στοιχεία για δέκα προσωπικές διώξεις".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα" στο φως αναμένεται να έρθουν συντόμως όλες οι υπεράκτιες εταιρείες που εισέπραξαν ή έστειλαν "μαύρο" χρήμα από τα ταμεία της Siemens στη χώρα μας με άγνωστους έως αυτή την ώρα αποδέκτες, προκειμένου η γερμανική πολυεθνική να αναλάβει μεγάλα έργα στη χώρα μας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανεπιστήμια για το λαό και όχι για το ΝΑΤΟ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καταπατώντας έως και τις τελευταίες αρχές που είχαν μείνει στο αστικό πανεπιστήμιο (πχ "δεν κάνουμε έρευνα για πολεμικούς σκοπούς") και υποτασσόμενα στο νέο μοντέλο που τα θέλει πλήρως υποταγμένα στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στη δράση για ενίσχυση και διαιώνιση του καπιταλισμού, τα πανεπιστήμια φτάνουν στο σημείο να γίνονται "μεσάζοντες" υπέρ των πολεμοκάπηλων σχεδίων του ΝΑΤΟ".

    Η ΧΩΡΑ: " Εφιάλτης με τον γύψο δικτατορίας. Η χούντα δεν αφήνει να φτάσει η διεθνής βοήθεια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χούντα κρύβει τη μεγάλη καταστροφή στη Μιανμάρ. Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50.000. Οι άστεγοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 1.000.000. Ταυτόχρονα, η ολοκληρωτική καταστροφή των ορυζώνων θα φέρει πείνα".

    City Press: "Επιτακτική η ανάγκη δράσης. Αφιέρωμα στην κλιματική αλλαγή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένδειξη της αφύπνισης της πολιτικής τάξης αναφορικά με το κεφαλαιώδες ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αποτελεί το τριήμερο συνέδριο με θέμα "Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια" που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες στην Αθήνα".

    Metro: "Παίρνει ζωές η παχυσαρκία. Αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα μας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρίτη αιτία θανάτων στη χώρα μας αποτελεί η παχυσαρκία, πίσω από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, ενώ , σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα, την επόμενη 5ετία αναμένεται να πεθάνουν γύρω στους 35.000 Έλληνες από αιτία που σχετίζεται με βαριά μορφή παχυσαρκίας".

    Metropolis: "Άδεια μητρότητας με το βασικό μισθό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την υπουργική απόφαση που διασφαλίζει ένα πρόσθετο εξάμηνο άδειας για τις εργαζόμενες μητέρες υπέγραψε χθες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " ΟΑΣΘ: το κράτος αποβιβάζεται. Συνέδριο για τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Οι επίορκοι δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Σημαντικές δηλώσεις Προέδρου Δημοκρατίας".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μάχη" για καταθέσεις 850.000 επιχειρήσεων. Επιτόκιο 3% στους λογαριασμούς όψεως ανακοίνωσε η Eurobank οξύνοντας τον ανταγωνισμό".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκληρή "μάχη" ανάμεσα στις τράπεζες για την προσέλκυση καταθέσεων αναμένεται να πυροδοτήσει η χθεσινή κίνηση της Eurobank να προσφέρει επιτόκιο 3% για υπόλοιπα καταθέσεων πάνω από 3.000 ευρώ σε λογαριασμούς όψεως που τηρούν οι επιχειρήσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μήνυμα Τρισέ από Αθήνα. Φόβοι για τιμές- ανάπτυξη στην Ε.Ε.".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης αναμένεται να εκφράσει σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ.Κ. Τρισέ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, που δίνεται μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης της τράπεζας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αγώνας δρόμου τραπεζών για προσέλκυση καταθέσεων με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της κερδοφορίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιστάθμισμα στην κρίση αναζητούν οι τράπεζες, προσπαθώντας με κάθε μέσο να ενισχύσουν τη ρευστότητα και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πολιτική επανεπένδυσης μερισμάτων, καθώς και η διάθεση νέων προϊόντων, όπως ο λογαριασμός όψεως της Eurobank που δίνει 3% επιτόκιο, όταν ο μέσος όρος των προσφερόμενων επιτοκίων σε αντίστοιχες καταθέσεις είναι 0% - 0.50%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο στενή εποπτεία για τις χώρες της Ευρωζώνης. Η Κομισιόν θέλει "συναπόφαση" συνολικά στην οικονομική πολιτική".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "διεύρυνση των τομέων επί των οποίων θα ασκείται η πολυμερής εποπτεία των οικονομιών των χωρών -μελών της Ευρωζώνης, πρότεινε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 May 2008 - 20:37:56 UTC