Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η τραγωδία στην Κίνα μετά από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, καθώς και η συνεχιζόμενη απεργία των βυτιοφορέων και τα προβλήματα που προκύπτουν.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ριζικά μέτρα ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "νέος τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, νέο σύστημα δακτυλίου, διόδια κατά βούληση των παλαιών οχημάτων και μετατροπή των καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου, είναι τα βασικά μέτρα που προτείνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σκάνδαλο Siemens. Αποκαλυπτική η κατάθεση της κυρίας Μάρκου για τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κατάθεση - καταπέλτη έδωσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παν. Αθανασίου, η Αντωνία Μάρκου, εφοριακός, για το σκάνδαλο της "Siemens".

    Η ΑΥΓΗ: "Εμπρηστικός εκβιασμός των πανεπιστημίων. Ο υπουργός Παιδείας πυροδοτεί νέα σύγκρουση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ξανά η κυβέρνηση επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση στα πανεπιστήμια. Με πρωτοφανή εκβιαστική μεθόδευση ο υπουργός Παιδείας απαιτεί από τα ιδρύματα να καταθέσουν έως το τέλος του μήνα -μέσα σε τρεις εβδομάδες- τετραετή προγράμματα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να επιστρατευτούν οι απεργοί αν δεν λύσουν σήμερα την απεργία. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία και η Οικονομία την ταλαιπωρία από τις προνομιούχες συντεχνίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθοριστικό δείγμα γραφής αποτελεί για την συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής ο τρόπος με τον οποίο θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει τις συντεχνίες των προνομιούχων και των νταβατζήδων της κοινωνίας και της Οικονομίας που επιμένουν να προκαλούν εκβιάζοντας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Υποχρεωτικό γκάζι στα σπίτια και εκτός κέντρου τα ρυπογόνα ΙΧ. Εφαρμογή εντός τριετίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τρία χρόνια όλα τα σπίτια θα πρέπει να θερμαίνονται με φυσικό αέριο, όπως προβλέπει το Σχέδιο για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που παρουσίασε χθες ο κ. Γ. Σουφλιάς".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κίνα: 7,8 Ρίχτερ. 900 παιδιά θαμμένα στα ερείπια του σχολείου τους. Χιλιάδες οι νεκροί από το φονικότερο σεισμό της τελευταίας 30ετίας".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εφιαλτικές ώρες ζει η Κίνα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την επαρχία Σετσουάν, αφήνοντας πίσω χιλιάδες τραυματίες και άγνωστο αριθμό παγιδευμένων κάτω από τα ερείπια".

    ΕΘΝΟΣ: "Δακτύλιος σε όλους τους Δήμους. Πρόταση Σουφλιά για διόδια και χαράτσι σε βρώμικα ΙΧ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιβολή διοδίων και δακτύλιο σε όλους τους δήμους της χώρας προτείνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Στόχος να εξοστρακισθούν από το κέντρο των πόλων τα ρυπογόνα οχήματα. Το σχέδιο προβλέπει την εφαρμογή νέου συστήματος τελών κυκλοφορίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Συνεχίζουν μέχρι νεωτέρας την απεργία οι βυτιοφορείς και εμείς τραγουδάμε απελπισμένα... Να μπορούσα στα σύννεφα να 'χα εγώ βενζινάδικο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών, τεράστιο είναι το πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αγοράς με τρόφιμα, αφού χιλιάδες τόνοι προϊόντων παραμένουν στα λιμάνια και τα τελωνεία της χώρας, με ορατό τον κίνδυνο να καταστραφούν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κούφανε" όλους τους εχθρούς του ο Σουφλιάς. Με την "καταιγίδα" μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρό πλήγμα στους αντιπάλους του, οι οποίοι τον κατηγορούν με δριμείς χαρακτηρισμούς για περιβαλλοντική αδιαφορία, επέφερε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Με μια εμπεριστατωμένη προμελέτη υλοποίησης μέτρων για τη διαχείριση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος αποστόμωσε όλους όσοι του προσάπτουν αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου και ελλιπή προσέγγιση των θεμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "18 βιότοποι εξαφανίζονται. Σήμα κινδύνου ειδικών για περιοχές που προστατεύονται από το NATURA".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους εκπέμπουν μέσα από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι να τα προστατεύουν 18 μεγάλα εθνικά πάρκα, "μνημεία" της ελληνικής φύσης, που ανήκουν στο δίκτυο NATURA και διαθέτουν ξεχωριστό Φορέα Διαχείρισης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρόμαξε η κυβέρνηση. Ξαφνικό ενδιαφέρον Μπέζα και Πετραλιά για τα αιτήματα των απεργών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περίμενε να προκληθεί αναταραχή με τις ελλείψεις σε καύσιμα, σε τρόφιμα και πανικός των καταναλωτών για να αποφασίσει να... τρομάζει η κυβέρνηση και να προαναγγείλει, μερική έστω, ικανοποίηση αιτημάτων των αυτοκινητιστών. Θέμα απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων θέτουν Κυρ. Μητσοτάκης και ΕΒΕΑ. "Οχι" Παπανδρέου στην επίταξη. Πολλά αιτήματα των αυτοκινητιστών είναι δίκαια, λέει ο Αλ. Αλαβάνος".

    ΕΣΤΙΑ: "Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Η αιτία των συνεχών ανατιμήσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι διαμαρτύρονται διότι κάποια προϊόντα φαίνεται ότι πωλούνται φθηνότερα σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας από ό,τι στην Ελλάδα. Αλλά κανένας δεν διερευνά την αιτία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι απεργίες παραλύουν τις μεταφορές. Άκαρπη η βραδινή συνάντηση Μπέζα με τους βυτιοφορείς".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε καθεστώς "ομηρίας" από σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων τελεί η χώρα, ενώ άκαρπη απέβη χθες η μακρά συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας κ. Αντώνη Μπέζα με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Απόσυρση των παλιών οχημάτων...και "πράσινο δακτύλιο" προγραμματίζει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Εθνικό σχέδιο κατά των αέριων ρύπων παρουσίασε ο Γ. Σουφλιάς".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απόσυρση των παλιών οχημάτων, πράσινος δακτύλιος και αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου στις πολυκατοικίες είναι μερικά από τα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, που θέτει σε δημόσιο διάλογο το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πράσινη επίθεση σε τζιπ και παλιά Ι.Χ. με δακτύλιο, έξτρα τέλη και απόσυρση."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο στόχαστρο του ΥΠΕΧΩΔΕ μπαίνουν τζιπ και παλαιά Ι.Χ. για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

    Η ΝΙΚΗ: "Πράσινο χαράτσι Σουφλιά στα ΙΧ. Με περιβαλλοντικά κριτήρια τα τέλη κυκλοφορίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας εισηγείται ο Γ. Σουφλιάς. Ουσιαστικά ζητά να επιβληθεί "πράσινο χαράτσι" που θα πλήξει τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καινούργια αυτοκίνητα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κατάργηση του νόμου πλαίσιο με διεκδικήσεις για Πανεπιστήμιο σε όφελος του λαού. Αποχή από τις εκλογές για τα όργανα διοίκησης ΑΕΙ- ΤΕΙ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση, με τη στήριξη των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" προχωρά την υλοποίηση των αποφάσεων της Μπολόνια και της Λισαβόνας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Η ΧΩΡΑ: "7,8R Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες στην Κίνα. Τάφος για 1.000 παιδιά σε πέντε σχολεία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε χθες το μεσημέρι την επαρχία Σιχουάν στη Νοτιοδυτική Κίνα".

    City Press: "Τα δίνουν όλα στη συντεχνία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η απεργία των βυτιοφόρων, οι ελλείψεις που προκλήθηκαν σε καύσιμα κίνησης και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που σημειώθηκαν από κάποιους ασυνείδητους πρατηριούχους επανέφεραν με ένταση στον προσκήνιο τη διαδικασία διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων".

    Metro: "Πράσινος δακτύλιος και αστικά διόδια. Μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πακέτο μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα στους δήμους να επιβάλλουν διόδια σε κεντρικές περιοχές τους, η καθιέρωση "πράσινου δακτυλίου", η θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, καθώς και μέτρα για την κεντρική θέρμανση προτείνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, στο Εθνικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης".

    Metropolis: "Ρεκόρ σε διαζύγια, πολιτικούς γάμους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αισθητή μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των γάμων στη χώρα μας, την ώρα που τα διαζύγια σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Στα 28,4 χρόνια η μέση ηλικία των γυναικών όταν παντρεύονται, αριθμός που ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάρτι κερδοσκόπων. Απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πόλεμος Σουφλιά κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ο Γ. Σουφλιάς άνοιξε θέμα απόσυρσης Ι.Χ. Οικολογικά τέλη κυκλοφορίας και "πράσινοι δακτύλιοι" γι την αντιμετώπιση της ρύπανσης".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απόσυρση των παλαιών οχημάτων, υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας με περιβαλλοντικά κριτήρια, δημιουργία "πράσινων δακτυλίων" στα αστικά κέντρα και υποχρεωτική χρήση του φυσικού αερίου για θέρμανση περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Φαύλος κύκλος ανατιμήσεων. Η πετρελαϊκή κρίση καίει την οικονομία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον φαύλο κύκλο των ανατιμήσεων εισήλθε η οικονομία. Η εκτίναξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με την έντονη κερδοσκοπία στην αγορά πυροδοτεί υπέρογκες ανατιμήσεις σε πολλά είδη και προκαλεί κύμα διεκδικήσεων για αυξήσεις από πολλούς κλάδους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό πόκερ το ΤΤ. Ο πρόεδρος της Εθνικής εξηγεί γιατί μπήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βάλαμε ένα τσιπάκι για να δούμε τα χαρτιά στο τραπέζι", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, αναφερόμενος στη συμμετοχή του ομίλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς η Τράπεζα θέλει να δώσει το "παρών" σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βελτίωση του αξιόχρεου των επιχειρήσεων το 2007. Το ποσοστό ασυνέπειας στις Α.Ε. και ΕΠΕ μειώθηκε κατά 15,35%".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σταθεροποιητική τάση παρουσίασε το ποσοστό των ασυνεπών , ως προς την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, ελληνικών επιχειρήσεων τη διετία 2005-2006, ενώ μειώθηκε το 2007, σύμφωνα με έρευνα της ICAP για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητα των Α.Ε. και ΕΠΕ στην περίοδο 2005-2007".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 13 May 2008 - 20:32:41 UTC