Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές και οι προβλέψεις ορισμένων σεισμολόγων για μεγάλο μετασεισμό, η ακρίβεια και η αύξηση του πληθωρισμού διεθνώς, το θέμα της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο Κτηματολόγιο την ερχόμενη Τρίτη.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Από τον Σεπτέμβριο οι ενισχύσεις για τα μικρά εισοδήματα. Μετά από συνεργασία πρωθυπουργού - Αλογοσκούφη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθεί το Ταμείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας με στοχευμένα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αμέσως μετά από τη χθεσινή συνεργασία που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι νέοι, ο έρωτας και η οικογένεια. Τα ελληνόπουλα επιθυμούν επιστροφή στις παραδοσιακές σχέσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στροφή στα παραδοσιακά πρότυπα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά εμφάνισης και χαρακτήρα και τις σχέσεις με το άλλο φύλο, κάνει το πιο προοδευτικό τμήμα της νεολαίας μας, οι φοιτητές. Οι νέοι έχουν στόχο το γάμο, τη δημιουργία παραδοσιακής οικογένειας, θέλουν μια γυναίκα με θηλυκότητα, με αρχές, ντροπαλή".

    Η ΑΥΓΗ: "65 ώρες δουλειά την εβδομάδα. Απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών μετά από εισήγηση της Κομισιόν".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ξηλώνουν" το οκτάωρο στην ΕΕ. Οι υπουργοί Απασχόλησης ενέκριναν οδηγία που εισηγήθηκε η Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία καταργείται το 48ωρο ως ανώτατα όριο εργασίας εβδομαδιαίως και καθιερώνεται ωράριο πάνω από 65 ώρες, με το πρόσχημα ότι θα συναινούν οι εργαζόμενοι στις απαιτήσεις των πανίσχυρων εργοδοτών τους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σκαμνί οι έμποροι του τρόμου. Αδίστακτοι σεισμολόγοι για να αρπάξουν επιδοτήσεις από τα κρατικά προγράμματα, έχουν σκορπίσει τον πανικό, διαφημίζοντας... προβλέψεις για νέο μεγάλο σεισμό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ως εδώ με το εμπόριο τρόμου των σεισμολόγων - τρωκτικών: Να το καταλάβουν πλέον οι Αρχές και η Δικαιοσύνη ότι οι κύριοι αυτοί, με τον στημένο ακαδημαϊκό τουπέ, που ασκούν εδώ και δεκαετίες το επάγγελμα του γυρολόγου κοινοτικών - εθνικών κονδυλίων και πανεπιστημιακών εδρών, πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν για την εγκληματική ανευθυνότητά τους και την κατά σύστημα διασπορά πανικού στο πανελλήνιο μετά από κάθε μεγάλο σεισμό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Λύτρα 30 εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του βιομηχάνου. Προς ποιες κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα σημείωμα που άφησαν στο αυτοκίνητο του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργου Μυλωνά οι απαγωγείς του ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, 30 εκατ. ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οδηγός για το Κτηματολόγιο. Αρχίζει την Τρίτη η υποβολή των αιτήσεων ένταξης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοίγει την επόμενη Τρίτη η αυλαία των νέων προγραμμάτων του Εθνικού Κτηματολογίου. Από τις 17 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όλοι οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε 107 δήμους, δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες της χώρας θα πρέπει να προσέλθουν στα 76 νέα Γραφεία Κτηματογράφησης και να τη δηλώσουν".

    ΕΘΝΟΣ: "Άνω κάτω οι βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Αναλυτικές εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο και τμήμα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δέκα σελίδες με εκτιμήσεις βαθμολογητών για τις τάσεις των βάσεων εισαγωγής. Ανοδική εμφανίζεται η τάση στο πρώτο πεδίο. Οριακές αυξομειώσεις ή και άνοδος παρατηρείται στα περισσότερα κεντρικά ιδρύματα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας έκαναν σουηδική... γυμναστική. Μέσα σε πέντε λεπτά οι Σουηδοί πέτυχαν δυο γκολ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με την επιλογή του Αντζα αντί του Αμανατίδη ο Ρεχάγκελ έκανε σαφείς πριν από τη σέντρα τις προθέσεις του σχετικά με την τακτική της Εθνικής. Φιλοδοξούσε (με το 3-6-1) να μην δώσει ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου στους Σουηδούς έτσι ώστε να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν χωρίς να πολυνοιάζεται (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για τι θα γίνει στο άλλο μισό του τερέν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άρπαζαν μίζες υπουργοί του Σημίτη. Οκτώ κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένα στο σκάνδαλο "Ζίμενς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βουτηγμένο στο σκάνδαλο της "Ζίμενς" είναι το ΠΑΣΟΚ και η Χαριλάου Τρικούπη κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας με έκδηλο ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο μεγάλος θυμός. Οι πολίτες -διά των δημοσκοπήσεων- γυρίζουν όλο και περισσότερο την πλάτη τους στα κόμματα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την ακρίβεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η ακρίβεια, η οποία προκαλεί φθορά και στα δύο μεγάλα κόμματα και πυροδοτεί ανησυχία και γκρίνια στο εσωτερικό τους. Τόσο η δημοσκόπηση της Public Issue η οποία είδε προχθές το φως της δημοσιότητας όσο και αυτή της MRB η οποία δημοσιεύεται σήμερα καταγράφουν πτώση της ΝΔ, κανένα όφελος για το ΠΑΣΟΚ και σταθερότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νάρκη στο 48ωρο. Δουλειά ώς 65 ώρες. Το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ υιοθέτησε τη βρετανική πρόταση για ευελιξία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Βρετανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ελληνική συναίνεση βάζουν ταφόπλακα στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ συμφώνησαν στην κατάργηση του 48ώρου, ανοίγοντας την πόρτα για εβδομάδα εργασίας μέχρι και 65 ωρών".

    ΕΣΤΙΑ: "Ανατρέπεται το πολιτικό σκηνικό. Η χώρα εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν δώση κανείς βάση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητος, διαπιστώνει πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Καταγράφεται εντυπωσιακή πτώσις της δυνάμεως τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να σταθεροποιείται σε ποσοστό υπερτριπλάσιο εκείνου που είχε λάβει στις περυσινές εκλογές, ενώ το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ διατηρούν στο ακέραιο τις δυνάμεις τους, ο τελευταίος με σημαντική βελτίωση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παγκοσμιοποίηση του πληθωρισμού. Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τους ρυθμούς ανάπτυξης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έντονο προβληματισμό στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, που χαρακτηρίζεται από επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και αύξηση του πληθωρισμού".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Περιμένοντας να κουνήσει ξανά...Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συνεχίστηκαν και χθες οι έλεγχοι κλιμακίων του ΥΠΕΧΩΔΕ, των νομαρχιών και του ΟΣΚ σε κτίρια όλων των χρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθεί ωστόσο, συνεχίζεται χωρίς μεγάλα μεγέθη".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στο ταμείο για το Κτηματόσημο. Χαράτσι μέσα στο καλοκαίρι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην ουρά για την πληρωμή του Κτηματόσημου καλούνται 3 εκατομμύρια Έλληνες από την ερχόμενη Τρίτη".

    Η ΝΙΚΗ: "Ανεμοστρόβιλος στο Μαξίμου. Διογκώνεται η κρίση και η λαϊκή δυσαρέσκεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονα είναι πλέον τα σημάδια της ανησυχίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα δύο μεγάλα θέματα, αυτό της Siemens και η κατάσταση της οικονομίας, με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια, έχουν προκαλέσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων. Η κυβέρνηση Καραμανλή αντιδρά σπασμωδικά και προσπαθεί να βρει σωσίβιο σε επικοινωνιακά τερτίπια".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργάσιμη βδομάδα 65 ώρες με ελαστικοποίηση και απλήρωτη δουλειά".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι υπουργοί της ΕΕ διαχώρισαν τον εργάσιμο χρόνο σε "ενεργό" και "ανενεργό", ανοίγοντας το δρόμο να πληρώνουν οι εργοδότες μόνο τον θεωρούμενο απ΄αυτούς "ενεργό" και όχι και τον "ανενεργό", δηλαδή το χρόνο αναμονής και επιφυλακής του εργαζόμενου στην επιχείρηση, που θεωρείται χρόνος ξεκούρασης".

    Η ΧΩΡΑ: " Απαγωγή για λύτρα ή τρομοκρατία; Τι ζητάνε οι απαγωγείς του Μυλωνά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ και ερωτήματα έχει προκαλέσει η κινηματογραφική απαγωγή του οικονομικά ισχυρού άνδρα της Β. Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά. Το σχέδιο των απαγωγέων "δείχνει" επαγγελματίες που γνώριζαν τις κινήσεις του κ. Μυλωνά και, με το δεδομένο αυτό, η Αστυνομία προσανατολίζει τις έρευνές της σε τρία ενδεχόμενα: της απαίτησης λύτρων, της τρομοκρατικής ενέργειας και του επαγγελματικού ανταγωνισμού...".

    City Press: "Έκρηξη Βουρλούμη για τον ΟΤΕ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "για κακοδιοίκηση του Οργανισμού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, κατά τη χθεσινή του ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που συζητά την κύρωση της σύμβασης με την Deutsche Telekom".

    Metro: "Όλα στο χαρτί της ακρίβειας. Αποφάσεις σε κυβερνητικό στρατόπεδο, αντιδράσεις από αντιπολίτευση και συνδικαλιστές".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κινητοποιήσεις εργαζομένων, μποϊκοτάζ από τους καταναλωτές, κυβερνητικά μέτρα και αντιπολιτευτικά πυρά συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, με κύριο...τροφοδότη την ακρίβεια".

    Metropolis: "Αλήθειες και ψέματα για τους σεισμούς".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το καλοκαίρι θα βρίσκομαι στην Κεφαλονιά" δηλώνει στη "Μ" ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ευάγγελος Λάγιος, θέλοντας έτσι να διαψεύσει όσους (επικαλούμενοι μελέτη του) κάνουν λόγο για ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, που θα σημειωθεί στις 30 Ιουλίου στην περιοχή".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Δύο δακτύλιοι στη Θεσσαλονίκη. Μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Και η Θεσσαλονίκη αιχμάλωτη κουκουλοφόρων, μετά το γεγονός απαγωγής του προέδρου του ΣΒΒΕ".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα έκρηξη στα επιτόκια. Επιβαρύνεται υπέρογκα το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε περίοδο δανεισμού με αυξημένο κόστος, εισέρχεται πλέον και το ελληνικό δημόσιο, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή δημοπρασία πενταετών ομολόγων. Σε συνδυασμό με τον αναμενόμενο για φέτος υπερδανεισμό, δυσχεραίνεται η αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Οι δε πληρωμές τόκων απομυζούν πόρους από τις επενδύσεις και την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αγορές στο "κόκκινο". Απαισιόδοξοι δηλώνουν στο Reuters 120 κορυφαίοι οικονομολόγοι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μαύρη χρονιά προβλέπεται πως θα είναι το 2008 για τα διεθνή χρηματιστήρια, με βάση τις εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών που συμμετείχαν στην τριμηνιαία μεγάλη έρευνα του Reuters, καθώς οι αγορές δεν δείχνουν ικανές να υπερκεράσουν το εκρηκτικό μίγμα του ηψηλού πληθωρισμού και της παρατεταμένης πιστωτικής κρίσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Άλμα επιτοκίων στα ομόλογα ανεβάζει το κόστος χρήματος. Επιβαρύνεται σημαντικά το ύψους 250 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη" επιτοκίων καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία των πενταετών ομολόγων σε επίπεδα της προ ΟΝΕ εποχής. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο εκτινάχθηκε στο 5,13% από 4,06% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία (18 Μαρτίου 2008). Αρμόδιοι παράγοντες αποδίδουν την εξέλιξη στην κρίση, αλλά και στην προεξόφληση από την αγορά της αύξησης των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 June 2008 - 16:32:16 UTC