Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 29/07/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/07/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • [3] ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [4] ΠΓΔΜ
  • [5] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [6] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΒΕΡΤ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1996 (ΑΠΕ)

    Το χρυσό μετάλλιο και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ του πρωταθλητή της Αρσης Βαρών, Ακάκιου Καχιασβίλη, στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Η εικόνα των βασικών θεμάτων των εφημερίδων της Δευτέρας, συμπληρώνεται από το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, και από την περιοδεία Εβερτ στη Δωδεκάνησο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αθήνα εκδικείται Ατλάντα. Μας πήραν την Ολυμπιάδα τους παίρνουμε τα μετάλλια. 2ο χρυσό με Κακιασβίλι και δύο παγκόσμια ρεκόρ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γίγαντες τα Ελληνόπουλα. Χρυσό και ο Ακάκιος Καχιασβίλης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επίθεση μαφιόζων κατά της Βάσως. Απειλούν και εκβιάζουν για να πάρουν πίσω την άδεια για το Φλοίσβο".

    ΕΘΝΟΣ: "Νέος γίγας ο Κακιασβίλι. 2ο χρυσό με τρομερά παγκόσμια ρεκόρ. Τα φοβερά παιδιά του Χρήστου Ιακώβου σήκωσαν την Ελλάδα στον 7ο ουρανό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πήρε 'χρυσό' πάνω από τα Ιμια χθες, με εθνική δήλωσή του, ο Μιλτιάδης Εβερτ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διμέτωπο σφυροκόπημα. Σχέδιο φθοράς του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ από Αρσένη, Ακη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χρυσός Τιτάνας ο Ακάκιος. Εκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ και άφησε άφωνο όλο τον κόσμο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χρυσωρυχείο η Ελλάδα. 2ο χρυσό, 3 αργυρά και... έπεται συνέχεια".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Χρυσή Ολυμπιάδα για την Ελλάδα. Παγκόσμια ρεκόρ ο Κακιασβίλι. Ρεκόρ μεταλλίων".

    ΝΙΚΗ: "Ο λαός θυμάται... παρά την αδιαφορία κυβέρνησης και κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε το μνημόσυνο. Χιλιάδες Αθηναίοι τίμησαν τον Ανδρέα".

    [2] ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Η "ντριμ τιμ" της Ελλάδας, η ονειρική ομάδα της Αρσης Βαρών, μας χάρισε χθες το βράδυ το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας, γράφει το ΕΘΝΟΣ.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "ο Ακάκιος δεν ξέχασε να σηκώσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 99 κιλών! Ο 27χρονος Καχιασβίλης βάδισε στο δρόμο που χάραξε ο Πύρος Δήμας και χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντας.

    Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ρωτάει το νέο χρυσό Ολυμπιονίκη, για το πως "θα καταφέρουμε να χωρέσουμε άλλα 420 κιλά στις αποσκευές μας και πως θα μπορέσουμε να συνηθίσουμε όλη αυτή την λάμψη που έδωσε στον ελληνικό αθλητισμό εσύ και οι παντοδύναμοι συναθλητές σου, εδώ στην Ατλάντα;

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "η Ελλάδα γιορτάζει με τον καλύτερο - και εν πολλοίς απρόβλεπτο - τρόπο τα εκατό χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων με μια εντυπωσιακή - για πρώτη φορά στον 20ο αιώνα - συγκομιδή μεταλλίων. Μπορεί η ολυμπιάδα της Ατλάντας να χαρακτηρίζεται από ανοργανωσιά αλλά για την Ελλάδα θα μείνει αξέχαστη λόγω της ευπρόσωπης παρουσίας των αθλητών της.

    [3] ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "με προληπτική στρατιωτική επιχείρηση απειλεί η Τουρκία την Κύπρο, σε περίπτωση εγκατάστασης στο έδαφος της κυπριακής δημοκρατίας, πυραύλων εδάφους-εδάφους, που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στις νότιες ακτές της Τουρκίας ή στην τουρκική ενδοχώρα".

    [4] ΠΓΔΜ

    "Δραματική στροφή παρατηρείται στην πολιτική της ΠΓΔΜ έναντι της Ελλάδας, στο ζήτημα της αναζήτησης ενός κοινά αποδεκτού ονόματος". Σύμφωνα με την εφημερίδα ΝΙΚΗ, σε ομιλία του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, στις ΗΠΑ, είπε πως η χώρα του δέχθηκε την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, προκειμένου να μπει στον ΟΗΕ.

    [5] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    "Εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό για την κυβερνητική τακτική στην 'κούρσα' προς τις εκλογές καταστρώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την κυβέρνηση στην εθνική οικονομία τους επόμενους μήνες, μπαίνουν από σήμερα πάλι, στον 'αστερισμό των συσκέψεων' Πρωθυπουργού και οικονομικού επιτελείου.

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους επιτελείς του να αρχίσουν το σχεδιασμό για την παρουσία του στην έκθεση Θεσσαλονίκης - θα είναι ένα από τα θέματα στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αύριο το απόγευμα - ενώ συναντάται σήμερα και με τον Κ. Σκανδαλίδη, με θέμα την ολοκλήρωση των αλλαγών προσώπων στο κόμμα".

    [6] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΒΕΡΤ

    "Με συμβολική πτήση πάνω από τα Ιμια, συνέχισε χθες για τρίτη ημέρα την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ.", γράφει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    "Με σειρά υποσχέσεων για επίλυση τοπικών προβλημάτων ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος δεν δίστασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν αφουγκράζεται από κοντά τα προβλήματα του λαού", γράφει η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ.

    Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, αναφέρεται στην εξαγγελία του κ. Εβερτ, ότι "ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία θα εφαρμόσει πρόγραμμα στον τουριστικό τομέα, που θα στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των τουριστών από 11 έως 12 εκατομμύρια σε 20 εκατομμύρια στο βάθος μιας πενταετίας".


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Monday, 29 July 1996 - 10:07:11