Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ιρανή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων ...
  • [02] Iσραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό ...
  • [03] Δύο ακόμα αμερικανοί στρατιώτες ...
  • [04] Μέτρα κατά του κουβανικού καθεστώτος ...
  • [05] 16 νεκροί από νέα επεισόδια στο ...
  • [06] Αυτόπτες μάρτυρες: Ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στη Ραφάχ.
  • [07] Πούτιν: Η ΕΕ παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ.
  • [08] Το φάρμακο "Φεμάρα" κατά της επανεμφάνισης του καρκίνου του στήθους.
  • [09] Ανακωχή μεταξύ αντιπάλων φατριών στο Αφγανιστάν
  • [10] Αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας
  • [11] Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο νέος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας
  • [12] Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στη σύνοδο του Κολοράντο
  • [13] Απεργιακό κύμα στην Ελλάδα

  • [01] Σε ιρανή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων ...

    10 Oct 2003, 15:58 UTC

    Σιρίν Εμπαντί

    H ιρανή δικηγόρος Σιρίν Εμπαντί ειναι η νικήτρια του βραβειου Νόμπελ 2003 για την ειρήνη. Η κ. Εμπαντί είναι εδώ και χρόνια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της, ειδικά των δικαιωμάτων γυναικών και παιδιών. Η νορβηγική επιτροπή των βραβείων Νόμπελ είπε οτι η βράβευση της κ. Εμπαντί αποσκοπεί στην ενθάρρυνση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο στο Ιράν, αλλά και σολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο.

    Η κ. Εμπαντί είναι η πρώτη ιρανή και η πρώτη μουσουλμάνα γυναίκα που κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Η χαμηλών τόνων 56άχρονη δικηγόρος, υπήρξε μία απο τις πρώτες γυναίκες δικαστές στη χώρα της, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά απο την ισλαμική επανάσταση του 1979, όταν οι κυβερνώντες κληρικοί στο Ιράν αποφάσισαν οτι γυναίκες δεν μπορούν να προεδρεύουν στα δικαστήρια της χώρας.

    Σιρίν Εμπαντί

    Εκτοτε αφιέρωσε τις προσπάθειές της στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο ισλαμικό νομικό σύστημα του Ιράν, καθώς επίσης και στην βελτίωση της κοινωνικής θέσης των γυναικών. Κατά την διάρκεια των προσπαθειών της, η κ. Εμπαντί εισέπραξε σε αρκετές περιπτώσεις την οργή των σκληροπυρηνικών και πανίσχυρων κυβερνώντων κληρικών της χώρας της.

    Ο Ολε Ντάνμπολτ Μόγιες, πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής Νόμπελ, κατέστησε σαφές σήμερα στο Οσλο οτι η επιβράβευση της κ. Εμπαντί αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει το κίνημα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών, αλλά και για να εμψυχώσει άτομα που πολεμούν κατά του ολοκληρωτισμού οπουδήποτε στον κόσμο.

    «Ελπίζουμε οτι οι άνθρωποι του Ιράν θα νοιώσουν ευτυχείς οτι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μία συμπατριώτισσά τους τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη και ελπίζουμε οτι το βραβείο αυτό θα αποτελέσει έμπνευση για όλους όσους πολεμούν υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Ιράν και γενικά τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και σε άλλες χώρες, οπουδήποτε η μάχη για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρειάζεται εμψύχωση και υποστήριξη," δήλωσε ο κ. Μόγιες.

    Σε συνέντευξή της προς το νορβηγικό ραδιόφωνο απο το Παρίσι, όπου ζεί εδώ και μερικούς μήνες, η κ. Εμπαντί δήλωσε οτι το βραβείο είναι καλό για εκείνη προσωπικά και καλό για το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών αρχών στο Ιράν.

    Διπλωματικοί κύκλοι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο Ιράν, είπαν οτι οι κατατρεγμένοι μεταρρυθμιστές της χώρας αυτής θα νοιώσουν αναπτερωμένοι μετά την βράβευση της κ. Εμπαντί. Ομως, ορισμένοι δυτικοί ακτιβιστές στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρακολουθούν την κατάσταση στην Ισλαμική Δημοκρατία, εκφράζουν φόβους οτι το βραβείο μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις στο συντηρικό θεοκρατικό καθεστώς και να τους οδηγήσει να πάρουν σκληρότερη θέση έναντι των μεταρρυθμιστών στο εγγύς μέλλον.

    Η κ. Εμπαντί επιλέγη ανάμεσα σε 165 υποψηφίους για το Νόμπελ ειρήνης, ανάμεσα στους οποιους ήταν και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β, καθώς και τέως πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ.

    Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας που και εκείνος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ ειρήνης, Λέχ Βαλένσα, δήλωσε οτι το βραβείο έπρεπε να είχε δοθεί στον συμπατριώτη του τον Πάπα. Ομως, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν οτι η επιτροπή των Νόμπελ ήθελε να προωθήσει και να επιβραβεύσει τις μετριοπαθείς δυνάμεις στον μουσουλμανικό κόσμο, απο την εποχή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβριου 2001 εναντίον των ΗΠΑ και τους μετέπειτα πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

    [02] Iσραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό ...

    10 Oct 2003, 16:15 UTC

    Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιους στη νότια λωρίδα της Γάζας, καθώς έψαχναν για τούνελ τα οποία το Ισραήλ ισχυρίζεται οτι χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές για να εισάγουν παράνομα όπλα απο την Αίγυπτο. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο μικρά παιδιά. Εξ άλλου, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια μάχης που ξέσπασε οτι ισραηλινοί στρατιώτες, πλαισιωμένοι απο άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, επέδραμαν το βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφας.

    [03] Δύο ακόμα αμερικανοί στρατιώτες ...

    10 Oct 2003, 16:06 UTC

    Δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερεις τραυματίστηκαν χθές βράδυ στη Βαγδάτη, όταν η περίπολός τους έπεσε σε ενέδρα, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κατεξοχή σιιτική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας, απο την οποία σκοτώθηκαν 10 άτομα και τραυματίστηκαν 40. Τοπικοί υποστηρικτές σιίτη κληρικού που ανοικτά αντιτίθεται στην αμερικανική κατοχή του Ιράκ, είπαν οτι τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας τους σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αμερικανούς στρατιώτες. Η βομβιστικη επίθεση αυτοκτονίας της Πέμπτης στην σιιτική συνοικία της Βαγδάτης, είχε για στόχο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    [04] Μέτρα κατά του κουβανικού καθεστώτος ...

    10 Oct 2003, 16:31 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα μέτρα που προτίθεται να λάβει για να ασκηθεί πίεση κατά του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η σημερινή ομιλία του κ. Μπούς αποτελεί μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησής του να επιφέρει μία ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία της χώρας αυτής, μετά απο πάνω απο 40 χρόνια κομμουνιστικής διακυβέρνησης υπο τον πρόεδρο Κάστρο. Τον Απρίλιο, οι ΗΠΑ μαζί με άλλες χώρες και διεθνείς οργανώσεις κατήγγειλαν την Κούβα επειδή καταδίκασε 75 αντικαθεστωτικούς σε πολυετείς ποινές φυλάκισης. Ο πρόεδρος Μπούς έχει δηλώσει οτι το αμερικανικό εμπάργκο κατά της Κούβας, που ισχύει εδώ και 40 χρόνια, θα διατηρηθεί έως ότου η χώρα αρχίσει να προβαίνει σε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    [05] 16 νεκροί από νέα επεισόδια στο ...

    10 Oct 2003, 01:15 UTC

    16 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τρεις διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ, ακριβώς 6 μήνες μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν και την ανάληψη του ελέγχου της Βαγδάτης απο τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Των επιθέσεων της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένης και μιάς βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στη Βαγδάτη, ακολούθησε ανακοίνωση ότι η αμερικανική στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο ηγέτη κινήματος, που θεωρείται υπεύθυνο για αρκετές επιθέσεις εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπούς υπεραμύνθηκε και πάλι χθες της απόφασής του να εισβάλει στο Ιράκ και να εκδιώξει απο την εξουσία τον Σαντάμ Χουσείν, λέγοντας οτι δεν επρόκειτο να αφήσει την ασφάλεια του αμερικανικου λαού στα χέρια ενός παράφρονα, όπως είπε.

    [06] Αυτόπτες μάρτυρες: Ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στη Ραφάχ.

    10 Oct 2003, 02:01 UTC

    Στη Μέση Ανατολή, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι Ισραηλινά τάνκς εισέβαλαν σήμερα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ραφάχ στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες μόνο ώρες μετά την χθεσινή Παλαιστινιακή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας απ την οποία τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Επίσης χθες ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι επαναφέρει την πολιτική απέλασης Παλαιστίνιων εξτρεμιστών και των οικογενειών τους από τη Δυτική όχθη στη λωρίδα της Γάζας, εάν επιβεβαιωθεί ότι υποστήριξαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Στο μεταξύ η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Αχμέντ Κουρέια, ο οποίος φέρεται ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Γιάσερ Αραφάτ, μετά την απόφαση του τελευταίου να ακυρώσει συνεδρίαση της Παλαιστινιακής Βουλής που θα επικύρωνε την κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης υπό τον κ. Κουρέια.

    [07] Πούτιν: Η ΕΕ παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ.

    10 Oct 2003, 01:55 UTC

    Γκ. Σρέντερ, Β. Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες με τον Γερμανό Καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι οι απαιτήσεις των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τερματισμό των επιχορηγήσεων στον τομέα της ενέργειας θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Ρωσική οικονομία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και ζήτησε απ τον κ. Σρέντερ να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να αμβλυνθεί η θέση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαντώντας η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου εμπορικού επιτρόπου δήλωσε ότι δεν ζητάται απ τη Ρωσία να προβεί σε παράλογες υποχωρήσεις.

    [08] Το φάρμακο "Φεμάρα" κατά της επανεμφάνισης του καρκίνου του στήθους.

    10 Oct 2003, 02:05 UTC

    Νέα έρευνα 18 Καναδών, Αμερικανών και Ευρωπαίων ερευνητών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση του νέου φαρμάκου «Φεμάρα», που δρα σαν καταστολέας των οιστρογόνων, μπορεί να περιορίσει μέχρι και κατά 50% τις πιθανότητες να επαναπροσβληθεί μια γυναίκα από καρκίνο του στήθους. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις περιπτώσεις 5.200 πρώην καρκινοπαθών γυναικών επί δυόμισι χρόνια για να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου «Φεμάρα» στο να αποτρέψει την επανεμφάνιση καρκίνου του μαστού. Αρχικά οι ερευνητές σκόπευαν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες γυναίκες για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα για να καθορίσουν τις μακροχρόνιες συνέπειες του φαρμάκου, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τόσο συγκλονιστικά που διέκοψαν την έρευνα για να ανακοινώσουν τα ευρήματα τους.

    [09] Ανακωχή μεταξύ αντιπάλων φατριών στο Αφγανιστάν

    09 Oct 2003, 19:32 UTC

    Οι ηγέτες δύο αντίπαλων πολιτοφυλακών στο βόρειο Αφγανιστάν υπέγραψαν εκεχειρία με στόχο τον τερματισμό διήμερων έντονων συγκρούσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν είτε να τραυματιστούν δεκάδες πολιτοφύλακες.

    Αφγανοί αξιωματούχοι λένε ότι η συμφωνία επετεύχθη σήμερα μετά από συνομιλίες μεταξύ των Αττα Μωχαμάντ και Αμπντούλ Ρασίντ Ντόσταμ, ο οποίος είναι επίσης και υφυπουργός Άμυνας της χώρας. Οι συνομιλίες έγιναν με τη μεσολάβηση του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Αλί Αχμεντ Τζαλαλί, ο οποίος μετέβη αεροπορικώς από την Καμπούλ στη βόρεια πόλη Μαζαρ ε Σαρίφ.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την περιοχή, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η ανακωχή θα δώσει τέλος στις μάχες που ξέσπασαν την Τετάρτη μεταξύ της φατρίας Γζαμιάτ των Τατζίκων του κυρίου Μωχαμάντ και της κυρίως Ουζμπεκικής ομάδας Τζούνμπις, του κυρίου Ντόσταμ.

    [10] Αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας

    09 Oct 2003, 19:59 UTC

    Στρατόπεδο των Παλαιστινίων στη Συρία

    H Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο, που προβλέπει την πιθανή επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας, επειδή συνεχίζει να υποστηριζει τρομοκρατικές ομάδες. Το μέτρο εγκρίθηκε, εν μέσω έντονων επικρίσεων κατά της Συρίας, από την κυβέρνηση Μπους.

    Οι υποστηρικτές του μέτρου λένε οτι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει περαιτέρω πίεση προς τη Δαμασκό αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατιας, καθώς και άλλα θέματα.

    O βουλευτής Ελλιοτ Ενγκλ είπε «Η Συρία είναι μεταξύ των πιό επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών χωρών της Μέσης Ανατολής.»

    Η κυβέρνηση Μπούς λέει οτι η Συρία εξακολουθεί να παρέχει άσυλο σε μέλη Παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων. Ομως, οι πιο πρόσφατες επικρίσεις κατά της χώρας αυτής, εστιάζονται στο γεγονός οτι δεν αποτρέπει προσανταμικούς μαχητές από του να εισέρχονται στο Ιράκ.

    Όπως δήλωσε πρόσφατα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ καταθέτοντας ενώπιον του κογκρέσου:«Μπορώ να σας πώ ότι, σύμφωνα με την άποψή μας, δεν έχουν κάνει αρκετά για να τους σταματήσουν απο το να περνούν τα σύνορα, τα οποία είναι από τα πιο ευκολοπέραστα.»

    Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή και από τη Γερουσία. Πάντως υποστηρίζεται σθεναρά και από τα δύο σώματα. Το νομοσχέδιο προβλέπει την λήψη σειράς μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση της εξαγωγής αμερικανικών προϊόντων στη Συρία και μείωση των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα αυτή.

    Η κυβέρνηση της Συρίας δηλώνει ότι το νομοσχέδιο αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    [11] Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο νέος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

    09 Oct 2003, 16:12 UTC

    Ο Αρνολντ Σβάρτσενέγκερ με την σύζυγό του

    Στην χθεσινή, πρώτη του συνέντευξη προς τον τύπο, ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβάρτσενέγκερ είπε οτι η κυβέρνησή του θα κινηθεί γρήγορα για να υπολογίσει το ακριβές μέγεθος του τεράστιου ελλείμματος προϋπολογισμού, ενώ επανέλαβε την υπόσχεσή του να μην αυξήσει τους φόρους και να αναστείλει μία πρόσφατη απόφαση για την αύξηση φόρων αυτοκινήτων. Οι επικριτές του κ. Σβάρτσενέγκερ αναρωτώνται πού θα βρεί τα 4 δισεκατομμύρια δολλάρια που θα συγκεντρώνονταν απο την αύξηση της φορολογίας αυτοκινήτων, και πώς θα εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό χωρίς να αυξήσει τους φόρους.

    [12] Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στη σύνοδο του Κολοράντο

    09 Oct 2003, 16:15 UTC

    Σεργκέι Ιβάνωφ

    Οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ που συναντώνται στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο, αναμένεται οτι θα ζητήσουν απο τον Ρώσο ομόλογό τους Σεργκέι Ιβάνωφ να δώσει εξηγήσεις σχετικά την πρόσφατη απειλή της Μόσχας να αλλάξει την πυρηνική της πολιτική. Ο κ. Ιβάνωφ θα αφιχθεί σήμερα στο Κολοράντο, για να παρακολούθει τις εργασίες της δεύτερης και τελευταίας μέρας της υπουργικής συνόδου. Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του οτι η Μόσχα σκοπεύει να αναθεωρήσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό και την πολιτικη της σε σχέση με την χρήση πυρηνικών πυραύλων, εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει την επιθετική στρατιωτική πολιτική του, όπως τη θεωρεί η Ρωσία. Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Τζωρτζ Ρόμπερτσον, είπε οτι περιμένει απο τον κ. Ιβάνωφ να εξηγήσει αναλυτικά την ανακοίνωση αυτή.

    [13] Απεργιακό κύμα στην Ελλάδα

    09 Oct 2003, 16:26 UTC

    Στην Αθήνα, άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δρακρυγόνα για να διαλύσουν διαδήλωση διαμαρτυρίας περίπου 200 αστυνομικών, πυροσβεστών και ανδρών του λιμενικού σώματος, οι οποίοι ζητούσαν αύξηση των αποδοχών τους. Ο σύλλογος εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας κατηγορεί την κυβέρνηση οτι δεν τήρησε την υπόσχεσή της να δώσει στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας επίδομα επικίνδυνης εργασίας. Ο σύλλογος απείλησε ότι θα διευρύνει τις διαδηλώσεις του πρίν απο τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην ελληνική πρωτεύουσα. Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε έξω απο το υπουργείο Οικονομικών στο κέντρο της πόλης, είναι μία απο τις πολλές που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση και οι κάτοικοι της Αθήνας αυτή την εβδομάδα. Απο απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων, σχολείων, αεροδρομίων, ταξί καί άλλων υπηρεσιών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 12 October 2003 - 1:18:14 UTC