Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέλη του Κογκρέσου ζητούν δημοσίευση έκθεσης του Πενταγώνου με επικρίσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ.
  • [02] Επικρίσεις του Ερυθρού Σταυρού κατά των ΗΠΑ για τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο
  • [03] Συλλήψεις στα σύνορα Πακιστάν με Αφγανιστάν
  • [04] Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διαφωνούν για τον τόπο ανάπτυξης Τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ.
  • [05] Μπερνάνκι: Αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
  • [06] Σ. Ιβανώφ: Το ΝΑΤΟ εταίρος της Ρωσίας.

  • [01] Μέλη του Κογκρέσου ζητούν δημοσίευση έκθεσης του Πενταγώνου με επικρίσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ.

    10 Oct 2003, 01:25 UTC

    Βουλευτής Ρόμπερτ Γουέξλερ

    30 αντιπολιτευόμενα μέλη του Κογκρέσου ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου στην οποία αναφέρονται σοβαρές ατέλειες της αμερικανικής διοίκησης στο Ιράκ. Ο βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος, Ρόμπερτ Γουέξλερ, απ την Φλώριντα δήλωσε ότι μαζί με άλλους 30 συναδέλφους του έστειλαν επιστολή στον αρχηγό του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Ρίτσαρντ Μάιερς, και του ζήτησαν την δημοσιοποίηση της έκθεσης. Ο κ. Γουέξλερ τόνισε ότι η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης Μπούς στο μεταπολεμικό Ιράκ ήταν λανθασμένος, βεβιασμένος και ανεπαρκής.

    [02] Επικρίσεις του Ερυθρού Σταυρού κατά των ΗΠΑ για τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο

    10 Oct 2003, 16:21 UTC

    Αξιωματούχοι του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επικρίνουν δριμύτατα τις ΗΠΑ επειδή συνεχίζουν να κρατούν πάνω απο 600 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα ως τρομοκράτες, στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα. Ο επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης στην Ουάσινγκτον, Κριστόφ Ζιρό, δήλωσε στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης οτι η κατάσταση κράτησης των κρατουμένων είναι απαράδεκτη. Ο κ. Ζιρό επισήμανε οτι οι φυλακισμένοι κρατούνται επαόριστον χωρίς να έχουν περάσει απο τις σχετικές δικαστικές διαδικασίες, και οι επιπτώσεις στην ψυχοπνευματική τους υγεία αποτελούν μείζον πρόβλημα. Ο κ. Ζιρό τόνισε οτι ο Ερυθρός Σταυρός εκφράζει τις επιφυλάξεις του δημόσια, διότι οι αρμόδιοι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν προέβησαν σε καμμία ενέργεια μετά απο προηγούμενες κατ'ιδίαν καταγγελίες του διεθνούς οργανισμού.

    [03] Συλλήψεις στα σύνορα Πακιστάν με Αφγανιστάν

    10 Oct 2003, 20:53 UTC

    Οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 38 άτομα σε ορεινή περιοχή που συνορεύει με το Αφγανιστάν, μετά από επιδρομή σε χωριά φυλετικών μειονοτήτων που φέρονται ότι προσφέρουν άσυλο σε μέλη της Αλ Καίντα. Οι αρχές πραγματοποίησαν την επιδρομή στην ημιαυτόνομη περιοχή του νοτίου Βαζιριστάν, όπου είχαν σκοτώσει δύο και συλλάβει 18 μέλη της Αλ Καίντα και των Ταλιμπάν στις 2 Οκτωβρίου. Οι αρχές του Πακιστάν όρισαν προθεσμία για την παράδοση τριών ηγετών των φυλετικών ομάδων που κατηγορούνται οτι υποθάλπουν τρομοκράτες. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Πακιστάν τους κήρυξε φυγάδες και οι τοπικές αρχές άρχισαν επιβολή μέτρων κατά των φυλετικών αυτών ομάδων, όπως την κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων και τη σύλληψη μελών τους.

    [04] Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διαφωνούν για τον τόπο ανάπτυξης Τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    10 Oct 2003, 01:20 UTC

    Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές σε σχέση με την προτεινόμενη ανάπτυξη Τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ. Ο αμερικανός απεσταλμένος στην Τουρκία Ερικ Εντελμαν, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Ουργκούρ Ζιγιάλ, στην Άγκυρα. Σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, τούρκοι και αμερικανοί αξιωματούχοι διαφωνούν για το πού θα αναπτυχθούν τα τουρκικά στρατεύματα. Η εφημερίδα γράφει ότι οι αμερικανοί έχουν προτείνει περιοχή δυτικά της Βαγδάτης. Ομως η Τουρκία προτιμά περιοχή βόρεια της Βαγδάτης, στην οποία περιλαμβάνεται και η γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν, Τικρίτ. Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται κοντύτερα στα περιοχές των Κούρδων του βορείου Ιράκ.

    [05] Μπερνάνκι: Αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    10 Oct 2003, 02:10 UTC

    Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο Μπεν Μπερνάνκι, εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας λόγω νέων ενδείξεων ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε χθες στο Λονδίνο ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και στον επόμενο χρόνο. Και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας μέσα στους ερχόμενους 6 μήνες.

    [06] Σ. Ιβανώφ: Το ΝΑΤΟ εταίρος της Ρωσίας.

    10 Oct 2003, 01:52 UTC

    Τζ. Ρόμπερτσον, Σ. Ιβανώφ

    Στην σύνοδο των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στο Κολοράντο, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβανώφ, που βρίσκεται εκεί μετά από πρόσκληση των Νατοϊκών ομολόγων του, δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται ποτέ να προβεί σε προληπτική επίθεση με πυρηνικά όπλα. Και τόνισε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας αποτελεί μόνο αποτρεπτικό όργανο. Επισήμανε πάντως ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει προληπτική επίθεση με συμβατικά όπλα αν αισθανόταν ότι απειλούνται τα εθνικά της συμφέροντα, ιδιαίτερα στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Χθες ο κ. Ιβανώφ δήλωσε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Τζώρτζ Ρόμπερτσον, ότι το Κρεμλίνο θεωρεί το ΝΑΤΟ εταίρο. Και όλα αυτά μετά από πρόσφατη έκθεση του Ρωσικού υπουργείου άμυνας που κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι ακολουθεί επιθετικό δόγμα. Ο κ. Ιβανώφ χαρακτήρισε την έκθεση ανακριβή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 14 October 2003 - 1:18:07 UTC