Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεπίσημο ειρηνευτικό σχέδιο για το μεσοανατολικό στη Γενεύη
  • [02] Επιχείρηση αντεπίθεσης των αμερικανικών δυνάμεων κατά ανταρτικών στοιχείων στο Ιράκ
  • [03] 22 υπόπτους για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις στη Τουρκία, παρέδωσε η Συρία.
  • [04] Η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να δεχτεί τερματισμό προγράμματος πυρηνικών όπλων με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας.
  • [05] 140 κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν απ' το Γκουαντάναμο.
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
  • [07] Πολιτική αστάθεια στη Γεωργία
  • [08] Συνομιλίες στη Νάπολη για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
  • [09] Συμφωνία για συλλογή και καταστροφή πυρομαχικών
  • [10] Ασπιρίνη για πρόληψη καρδιοπαθειών
  • [11] Αννάν: Το Ισραήλ παραβίασε ψήφισμα των ΗΕ
  • [12] Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία σε Ιταλία, Γερμανία και Βρετανία
  • [13] Λαθραία διακίνηση περίπου 2.000 γυναικών στην Κύπρο

  • [01] Ανεπίσημο ειρηνευτικό σχέδιο για το μεσοανατολικό στη Γενεύη

    01 Dec 2003, 19:59 UTC

    Οι κ.κ. Ουίλλιαμ Μπέρνς και Σαούλ Μοφάζ

    Πρώην υπουργοί των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων εγκαινίασαν ένα ανεπίσημο ειρηνευτικό σχέδιο κατά τη διάρκεια τελετής στη Γενεύη. Σε κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα 58 πρώην ηγέτες επίσης εκφράζουν την υποστήριξη τους προς το Σύμφωνο της Γενεύης, λέγοντας ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων έχει διαρκέσει πολύ. Το σχέδιο ζητά από το Ισραήλ να αποσυρθεί από το μεγαλύτερο μέρος της Δυτική Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Ζητά επίσης την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους και τον από κοινού έλεγχο της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ λεει ότι οι άνθρωποι που διαπραγματεύτηκαν ο σχέδιο αυτό δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση.

    Στο μεταξύ, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το μεσανατολικό Ουίλιαμ Μπερνς, συνεχίζει τις επίσημες ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή.

    [02] Επιχείρηση αντεπίθεσης των αμερικανικών δυνάμεων κατά ανταρτικών στοιχείων στο Ιράκ

    01 Dec 2003, 01:59 UTC

    Στο Ιράκ, αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 46 Ιρακινούς και συνέλαβαν 8 άλλους, αντεπιτιθέμενοι εναντίον ανταρτικών στοιχείων που πραγματοποίησαν ενέδρες. Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων συνταγματάρχης, Γουίλλιαμ Μακντόναλντ, δήλωσε ότι η 4η Μεραρχία Πεζικού του αμερικανικού στρατού, εξουδετέρωσε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών αυτοκινητοπομπών στην Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, και τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος από αμερικανικής πλευράς. Επισήμανε επίσης ότι ορισμένοι απ τους επιτιθέμενους φορούσαν στολές των παραστρατιωτικών μονάδων Φενταγίν του Σαντάμ Χουσεΐν. Στο μεταξύ, η Νότια Κορέα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση εναντίον δύο υπηκόων της στο Ιράκ και διέταξε επανεξέταση των διαδικασιών ασφάλειας. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Σεούλ σκοπεύει να στείλει τρεις χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ.

    Εξάλλου, καλυμμένες με την Ισπανική σημαία έφτασαν στη Μαδρίτη οι σωροί των 7 στελεχών των Ισπανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών που σκοτώθηκαν σε ενέδρα ιρακινών το Σάββατο. Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοζέ Μαρία Αθνάρ, δήλωσε ότι θα κηρύξει ημέρα εθνικού πένθους την ημέρα της κηδείας των 7 και τόνισε ότι η Ισπανία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στον αγώνα που καταβάλλει εναντίον των τρομοκρατών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει την αποχώρηση των Ισπανών στρατιωτών απ το Ιράκ, παρά την έντονη αντίθεση πολλών Ισπανών στην συμμετοχή της χώρας τους στις επιχειρήσεις στο Ιράκ.

    [03] 22 υπόπτους για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις στη Τουρκία, παρέδωσε η Συρία.

    01 Dec 2003, 02:16 UTC

    Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Συρία παρέδωσε 22 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν ανάμειξη στις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή φέρει ανακοινωθέν της Τουρκικής αστυνομίας να δηλώνει ότι οι ύποπτοι εγκατέλειψαν τη Τουρκία μετά τις επιθέσεις. Στο μεταξύ, Τουρκικό δικαστήριο απήγγειλε επίσημα κατηγορίες εναντίον του ατόμου που πιστεύεται ότι διέταξε και σχεδίασε την επίθεση εναντίον μίας απ τις Εβραϊκές συναγωγές της Κωνσταντινούπολης. Το όνομα του συγκεκριμένου υπόπτου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά αν βρεθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Επίσης η Τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε βάρος άλλων περίπου 20 ατόμων.

    [04] Η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να δεχτεί τερματισμό προγράμματος πυρηνικών όπλων με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας.

    01 Dec 2003, 02:19 UTC

    (VOA photo - D. Patrician)

    Άρθρο της Ιαπωνικής εφημερίδας, Μαϊνίτσι Σιμπούν, αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να δεχτεί τερματισμό του προγράμματος της πυρηνικών όπλων με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας από αμερικανικής πλευράς. Η εφημερίδα φέρει διπλωματικές πηγές του Πεκίνου να δηλώνουν ότι ο υφυπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γόνγκ Ίλ, έκανε την συγκεκριμένη πρόταση σε Κινέζους αξιωματούχους στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του. Εξάλλου η Πιονγιάνγκ ζητά αποζημιώσεις απ την Ουάσιγκτον για την παύση των εργασιών σε δύο πυρηνικά εργοστάσια της Βόρειας Κορέας. Το Κονσόρτσιουμ εταιρειών απ τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία διέκοψε τις εργασίες των συγκεκριμένων εργοστασίων έως ότου η Πιονγιάνγκ εγκαταλείψει το πρόγραμμα της πυρηνικών όπλων.

    [05] 140 κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν απ' το Γκουαντάναμο.

    01 Dec 2003, 02:22 UTC

    Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 140 κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι απ τις φυλακές στην αμερικανική βάση στο Γκουντάναμο της Κούβας. Η ακριβής ημερομηνία της απελευθέρωσης τους θα ανακοινωθεί σύντομα, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, αλλά αρνήθηκαν να αναφέρουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 660 κρατούμενοι από 40 και πλέον χώρες κρατούνται στις φυλακές στο Γκουαντάναμο για συνεργασία με το πρώην καθεστώς των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, ή με την Αλ Κάιντα, αλλά δεν έχουν απαγγελθεί εναντίον τους συγκεκριμένες κατηγορίες. Απ το 2002 που άρχισε να λειτουργεί η συγκεκριμένη φυλακή, έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έχουν επιστρέψει στη πατρίδα τους 88 κρατούμενοι.

    [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

    01 Dec 2003, 02:26 UTC

    Επ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γιόνγκ Γούκ Λή, δήλωσε ότι η πρόληψη και θεραπεία της νόσου αποδεικνύεται «ίσως το δυσκολότερο πρόβλημα, στο τομέα της υγείας, που καλείται να επιλύσει η διεθνής κοινότητα». Και ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα παροχής φαρμάκων σε τρία εκατομμύρια ασθενείς με AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2005. Ο κ. Λή δήλωσε ότι οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κινδυνεύουν και τόνισε ότι η θεραπεία του AIDS απαιτεί μαζικές και μη συμβατικές προσπάθειες. Ειδικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS έχουν προγραμματιστεί σήμερα σ ολόκληρο το κόσμο.

    [07] Πολιτική αστάθεια στη Γεωργία

    28 Nov 2003, 17:53 UTC

    Μιχαήλ Σακασβίλι

    Η Βουλή της Γεωργίας έδωσε παράταση μέχρι τη Δευτέρα για την υποβολή υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου. Η αρχική διορία ήταν για χθες.Ο πιο γνωστός από τους τρεις πολιτικούς της αντιπολίτευσης που έχουν ήδη θέσει υποψηφιότητα είναι ο Μιχαήλ Σακασβίλι.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Ηρακλή Μεναγκαρισβίλι παραιτήθηκε από το αξίωμά του, καθώς η πολιτική αστάθεια συνεχίζεται μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Εντβαρντ Σεβαρντνάζε. Αξιωματούχοι στην Τυφλίδα είπαν οτι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μεράμπ Αντάτζε αντικατέστησε τον κ. Μεναγκαρισβίλι, που θεωρείται στενός σύμμαχος του κ. Σεβαρντάτζε.

    [08] Συνομιλίες στη Νάπολη για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

    28 Nov 2003, 20:32 UTC

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ξεκίνησαν διήμερες συνομιλίες στη Νάπολη , εν μέσω συνεχιζόμενων διαφορών για το νέο προσχέδιο του συντάγματος της Κοινότητας. Η Ισπανία, που είναι ήδη μέλος και η Πολωνία, που πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ του χρόνου, αντιτίθενται στις προτάσεις για την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας , φοβούμενες ότι θα μπορούσε να μειωθεί η εκπροσώπησή τους στην κοινότητα.

    Στο μεταξύ, η Ολλανδία άσκησε κριτική στη Γαλλία και τη Γερμανία επειδή παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς το έλλειμμα του κρατικού τους προϋπολογισμού ξεπέρασε το 3% του ακαθάριστου προϊόντος τους που έχει τεθεί σαν όριο . Η Ιταλία, που έχει τη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, ελπίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με το μελλοντικό Σύνταγμα της Κοινότητας.

    [09] Συμφωνία για συλλογή και καταστροφή πυρομαχικών

    28 Nov 2003, 18:01 UTC

    Εκπρόσωποι 92 χωρών αποδέχθηκαν συμφωνία που στοχεύει στον εξαναγκασμό κυβερνήσεων να περισυλλέγουν και να καταστρέφουν πυρομαχικά που ξεμένουν, μετά την ολοκλήρωση πολεμικών συρράξεων ανά τον κόσμο. Τουλάχιστον 20 χώρες θα πρέπει να επικυρώσουν τη συνθήκη που υιοθετήθηκε σήμερα στη Γενεύη, προκειμένου να γίνει νομικά δεσμευτική για τους υπογράψαντες.

    Η σύνθήκη προβλέπει την περισυλλογή απο τις κυβερνήσεις πυρομαχικών, βομβίδων που δεν εξερράγησαν, καθώς και πυραύλων, χειροβομβίδων και οπλοβομβίδων που εναπέμειναν μετά το πέρας των πολεμικων επιχειρήσεων. Αυτή είναι η πρώτη συνθήκη αφοπλισμού που διευρύνει τη συνθήκη των ΗΕ του 1996 για τα συμβατικά όπλα, η οποία απαγορεύει ορισμένα όπλα, όπως τις νάρκες ξηράς.

    [10] Ασπιρίνη για πρόληψη καρδιοπαθειών

    28 Nov 2003, 21:02 UTC

    Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης έδειξαν ότι η ασπιρίνη και τα φθηνά χάπια για την υπέρταση αποτελούν τον πιο οικονομικό τρόπο πρόληψης των καρδιοπαθειών.

    Η μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση διαπίστωσε πως για πολλούς ασθενείς ο απλός συνδυασμός ασπιρίνης και αντι-υπερτασικών φαρμάκων είναι το ίδιο αποτελεσματικός για τη μείωση της χοληστερίνης όπως και τα ακριβά αντιχοληστερινικά φάρμακα, τα γνωστά σα στατίνες ή το αιμοδιαλυτικό φάρμακο κολοπιντογκρέλ.

    Κατά την έρευνα εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα ενός ευρέως φάσματος φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τις καρδιοπάθειες και το συμπέρασμα ήταν ότι το κόστος για την πρόληψη της καρδιοπάθειας σε άτομα που διατρέχουν 1-% κίνδυνο να εκδηλώσουν την ασθένεια με τη χρήση ασπιρίνης και συχνών επισκέψεων στο γιατρό είναι γύρω στις έξη χιλιάδες δολάρια το χρόνο, ενώ το κόστος είναι 100.000 δολάρια το χρόνο, δηλαδή δεκαεπταπλάσιο, εάν χρησιμοποιούνται αντι-χοληστερινικά φάρμακα.

    Ο συντάκτης της μελέτης, Τομ Μάρσαλ του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, λεει πως γίνεται μεγάλη διαφήμιση και δίνεται υπερβολικά μεγάλη έμφαση στα νέα φάρμακα, ενώ οι παλιότερες και φθηνότερες θεραπείες αγνοούνται.

    [11] Αννάν: Το Ισραήλ παραβίασε ψήφισμα των ΗΕ

    28 Nov 2003, 20:29 UTC

    Κ. Αννάν

    Ο Γενικός Γραμματέας τω ΗΕ Κόφι Αννάν λεει ότι το Ισραήλ παραβίασε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που απαιτεί να σταματήσει η ανέγερση τείχους στη Δυτική Όχθη. Σε έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο κύριος Αννάν αναφέρει ότι η κατασκευή τείχους από μέρους Ισραήλ, «μπορεί να καταστρέψει μακροπρόθεσμα την πιθανότητα επικράτησης ειρήνης στην περιοχή,» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Το τείχος σε ορισμένα τμήματά του εισχωρεί σε Παλαιστινιακές περιοχές για να συμπεριλάβει Εβραϊκούς οικισμούς.

    Τον περασμένο μήνα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα που απαιτεί από το Ισραήλ να γκρεμίσει ορισμένα τμήματα του τείχους.

    Οι Παλαιστίνιοι τώρα μπορούν να ζητήσουν από τη γενική συνέλευση να προτείνει περαιτέρω κυρώσεις κατά του Ισραήλ για τη μη συμμόρφωση του με το εν λόγω ψήφισμα.

    [12] Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία σε Ιταλία, Γερμανία και Βρετανία

    28 Nov 2003, 17:59 UTC

    Η αστυνομία στην Ιταλία και την Γερμανία συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ύποπτα για την επιστράτευση ισλαμιστών εξτρεμιστών για να εκτελέσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των δυνάμεων του συνασπισμού στο Ιράκ. Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ένας από τους υπόπτους συνελήφθη σήμερα στο Αμβούργο, βάσει ιταλικού εντάλματος. Πρόκειται για τον Μαχτζούμπ Αμπντεραζάκ, αλγερινό υπήκοο.

    Ιταλοί αξιωματούχοι είπαν ότι δύο ακόμα βορειο-αφρικανοί και τουλάχιστον ένα άλλο άτομο συνελήφθησαν στο Μιλάνο. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, και οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Καίντα και, όπως αναμένεται, θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία.

    Στο μεταξύ, οι Βρετανικές αρχές έκαναν έφοδο σ άλλο ένα σπίτι στα νοτιοδυτικά της χώρας μετά από τη σύλληψη ενός ατόμου ύποπτου για τρομοκρατία στο Γκλόστερ.

    [13] Λαθραία διακίνηση περίπου 2.000 γυναικών στην Κύπρο

    27 Nov 2003, 20:12 UTC

    Έκθεση που εκπονήθηκε για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει πως η Κύπρος έχει γίνει τόπος σχεδόν ανεξέλεγκτης λαθραίας διακίνησης γυναικών, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

    Σύμφωνα με την έκθεση κάθε χρόνο πάνω από 2.000 γυναίκες διακινούνται μέσω Κύπρου σε ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες όπου υποχρεώνονται να ασκήσουν το επάγγελμα της ιερόδουλης. Το έγγραφο, που συνέταξε για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης η συνήγορος του πολίτη, Ιλιάνα Νικολάου, αναφέρει ότι πολλές από τις γυναίκες αυτές προέρχονται από φτωχές χώρες και ελπίζουν ότι θα βρουν μια καλύτερη ζωή εργαζόμενες σαν οικιακοί βοηθοί, σαν μπέημπυ σίτερ και άλλα παρεμφερή επαγγέλματα.

    Η έκθεση επιρρίπτει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Μετανάστευσης, το οποίο χορηγεί σε χιλιάδες γυναίκες άδειες εργασίας, χωρίς να υποπτεύεται πως οι γυναίκες αυτές μπορεί να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

    Καθώς δεν απομένουν παρά έξη μήνες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η έκθεση αυτή θα δημιουργήσει κατά πάσα πιθανότητα ανησυχίες τόσο στη Λευκωσία όσο και στην αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπηρεσία της Κοινότητας.

    Σε συνέντευξη προς τη Φωνή της Αμερικής ο υπουργός δικαιοσύνης της Κύπρου Δόρος Θεοδώρου παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα: «Είναι αλήθεια πως οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές χρησιμοποιούνται σαν ιερόδουλες.»

    Παράλληλα όμως, ο κ. Θεοδώρου υποστηρίζει πως οι γυναίκες αυτές το ξέρουν πως θα πέσουν θύματα των σεξολαθρεμπόρων, αλλά παρόλα αυτά δε διστάζουν να μεταβούν στην Κύπρο. Επίσης ο κύπριος υπουργός δικαιοσύνης αρνείται πως η Κύπρος αποτελεί κέντρο λαθραίας διακίνησης γυναικών. Λέει συγκεκριμένα: «Είναι εσφαλμένη η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι οι γυναίκες αυτές μπαίνουν στην Κύπρο και στη συνέχεια στέλνονται σε άλλες χώρες. Η αντίληψη αυτή δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Σχεδόν όλες, και πιο συγκεκριμένα το 97%, επιστρέφουν στην πατρίδα τους μόλις λήξει το συμβόλαιό τους και μόνο ένα 3% μεταβαίνουν στο Λίβανο και ένα 0,5% πηγαίνουν στη Συρία. Επαναλαμβάνω πως το 97% επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Μ αυτό εννοώ πως η Κύπρος δε χρησιμοποιείται σα κέντρο λαθραίας διακίνησης γυναικών.»

    Όμως, ο επικεφαλής του αρμόδιου για τα ανθρώπινα δικαιώματα τμήματος του γραφείου της συνηγόρου του πολίτη, Αρίστος Τσάρτας, επιμένει πως η έκθεση είναι ακριβής και πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα. «Την έρευνα αυτή την κάναμε επί σχεδόν δυο χρόνια, είπε ο κύριος Τσάρτας. «Εξετάσαμε φακέλους, πήραμε συνεντεύξεις και η σχετική έκθεση που συντάξαμε δείχνει πως η Κύπρος δεν είναι μόνο χώρα προορισμού αλλά και χώρα διακίνησης γυναικών που διοχετεύονται σε δίκτυα τα οποία τις χρησιμοποιούν για σεξουαλική εκμετάλλευση.»

    Η έκθεση θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των υπουργείων εσωτερικών και δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την οργάνωση «Συνασπισμός Αγγέλων», που έχει την έδρα της στη Μόσχα και εργάζεται για την ενημέρωση του κοινού, γύρω στις 50.000 ρωσίδες φεύγουν κάθε χρόνο παρασυρόμενες από ψεύτικες προσφορές εργασίας για να καταλήξουν σκλάβες των σεξολαθρεμπόρων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 3 December 2003 - 2:18:12 UTC