Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στην Αϊτή.
  • [02] Η ΔΥΑΕ βρήκε μη δηλωμένο πυρηνικό εξοπλισμό στο Ιράν.
  • [03] Διακόπηκαν οι εισαγωγές κρέατος απ' τη Γαλλία.
  • [04] Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο νέος πρόεδρος της Γεωργίας.
  • [05] O Βλ.Πούτιν απέλυσε την κυβέρνηση Κασιάνωφ.
  • [06] Εγκαινίασε την εκστρατεία επανεκλογής του ο πρόεδρος Μπούς
  • [07] Ο πρόεδρος Πούτιν απέπεμψε την κυβέρνηση
  • [08] Κατάθεση στη γερουσία του Τζώρτζ Τένετ
  • [09] Νέες απειλές απο την Αλ Κάιντα
  • [10] Μειωμένος ο δείκτης καταναλωτών στις ΗΠΑ
  • [11] Απαγόρευσε η ΕΕ τις εισαγωγές πουλερικών απο τις ΗΠΑ
  • [12] Αϊτή: H αντιπολίτευση εμμένει στις θέσεις της
  • [13] Άρση αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης.
  • [14] 7 νεκροί από νέα βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ.

  • [01] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στην Αϊτή.

    25 Feb 2004, 02:54 UTC

    Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δήλωσαν ότι συνεχίζουν να συνεργάζονται με την ηγεσία της αντιπολίτευσης στην Αϊτή για να την πείσουν να δεχτεί ειρηνευτικό σχέδιο για την διευθέτηση της πολιτικής κρίσης. Χθες οι ηγέτες της Αϊτινής αντιπολίτευσης απέρριψαν το διεθνές ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει την παραμονή του προέδρου, Ζαν Μπερτντράντ Αριστίντ, στην εξουσία, αλλά με περιορισμένες δικαιοδοσίες. Ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν χθες ότι δεν συμφωνούν με την παραμονή του κ. Αριστίντ στην εξουσία.

    [02] Η ΔΥΑΕ βρήκε μη δηλωμένο πυρηνικό εξοπλισμό στο Ιράν.

    25 Feb 2004, 02:57 UTC

    Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ιράν δεν έχει κι άλλα μη δηλωμένα τμήματα του πυρηνικού του προγράμματος και ζήτησε απ την Τεχεράνη συνεπέστερη ενημέρωση για το θέμα. Ο κ. Ελ Μπαραντέι τόνισε πάντως ότι το Ιράν έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας σε θέματα πρόσβασης των επιθεωρητών σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Εξάλλου νέα έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας αναφέρει ότι οι επιθεωρητές της ανακάλυψαν ευαίσθητες έρευνες σε θέματα πυρηνικής τεχνολογίας καθώς και εξοπλισμό που η Τεχεράνη δεν είχε αποκαλύψει στην σχετική δήλωση, πέρυσι, για τα πυρηνικά της προγράμματα.

    [03] Διακόπηκαν οι εισαγωγές κρέατος απ' τη Γαλλία.

    25 Feb 2004, 03:04 UTC

    Οι ΗΠΑ διέκοψαν τις εισαγωγές κρέατος απ τη Γαλλία, λόγω ανησυχιών για παραβιάσεις του κώδικα ασφάλειας των τροφίμων. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας δήλωσε στη ΦτΑ ότι κατά την διενέργεια επιθεωρήσεων ρουτίνας, αμερικανοί εμπειρογνώμονες ανακάλυψαν προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής σε 11 Γαλλικά εργοστάσια συσκευασίας κρέατος. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι το Παρίσι μπορεί να ζητήσει νέες επιθεωρήσεις μετά την λήψη διορθωτικών μέτρων. Από τη πλευρά του το Γαλλικό υπουργείο Γεωργίας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα των αμερικανών επιθεωρητών. Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Άβρ Γκεϊμάρντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εξαγωγές Γαλλικού κρέατος προς τις ΗΠΑ θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν.

    [04] Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο νέος πρόεδρος της Γεωργίας.

    25 Feb 2004, 03:13 UTC

    Κ. Πάουελ, Μ. Σαακασβίλι

    Την αφοσίωση του στη δημοκρατία και την πρόθεση του να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται στο δημόσιο βίο της χώρας του, τόνισε ο Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε συνέντευξη του στο C-N-N. Ο Γεωργιανός πρόεδρος που πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο, σημείωσε επίσης ότι η χώρα του στηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μιλώντας νωρίτερα στη Φωνή της Αμερικής είχε τονίσει ότι η υποστήριξη που του παρέχει η Αμερικανική Κυβέρνηση τον ενθαρρύνει και τον εμψυχώνει στη συνέχιση του έργου του. Ο 36χρονος Πρόεδρος της Γεωργίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπους στον Λευκό Οίκο σήμερα για κατ ιδίαν συνομιλίες. Οι σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα των συζητήσεων, ενώ ένα δεύτερο θα είναι η οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Γεωργία προκειμένου να ενισχυθούν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη πρώην Σοβιετική αυτή Δημοκρατία. Το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γεωργία, απασχόλησε την μη κυβερνητική οργάνωση, Human Rights Watch, η οποία παρότρυνε τον πρόεδρο Μπους να τονίζει τη σπουδαιότητα του θέματος. Η οργάνωση αναφέρει ότι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γεωργία παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, παρά την αλλαγή εξουσίας και την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Μιχαήλ Σαακασβίλι. Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι ο πρόεδρος της Γεωργίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με μέλη του Κογκρέσου, με αξιωματούχους του ΕΦ-ΜΠΙ-ΑΙ και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    [05] O Βλ.Πούτιν απέλυσε την κυβέρνηση Κασιάνωφ.

    25 Feb 2004, 03:10 UTC

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέλυσε ολόκληρη την κυβέρνηση της χώρας υπό τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Κασιάνωφ, ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα. Πολλοί Ρώσοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η απόλυση του κ. Κασιάνωφ ήταν αναμενόμενη μιας και αμφισβήτησε την διερεύνηση του Κρεμλίνου στην υπόθεση καταγγελλόμενης διαφθοράς στην εταιρεία πετρελαίου Γιούκος. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός διορίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βίκτωρ Χριστένκο, ενώ θεωρείται σίγουρη η ξεκάθαρη νίκη του προέδρου Πούτιν στις εκλογές της 14ης Μαρτίου.

    [06] Εγκαινίασε την εκστρατεία επανεκλογής του ο πρόεδρος Μπούς

    24 Feb 2004, 17:31 UTC

    George Bish

    Ο πρόεδρος Μπους εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλίες και σχέδια για τη διάθεση πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μιλώντας από το βήμα της Ένωσης των Ρεπουμπλικανών Κυβερνητών, ο κ. Μπους εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των επικριτών του ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε των μέχρι τώρα ενεργειών του. Ήταν η πιο πολιτικά φορτισμένη ομιλία που ο κ. Μπους έχει εκφωνήσει μέχρι στιγμής, στην επιδίωξή του να κατακτήσει ξανά το Λευκό Οίκο. Μιλώντας ενώπιον ρεπουμπλικανών κυβερνητών, ο αμερικανός πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: "Το Νοέμβριο, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ τού να συνεχισθούν οι φορολογικές απαλλαγές, που κινούν τα γρανάζια της αμερικανικής οικονομίας και της επανατοποθέτησης του φορτίου των υψηλών φόρων στους ώμους του αμερικανικού λαού. Θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ μιας Αμερικής, που θα ηγείται του κόσμου με δύναμη και αυτοπεποίθηση και μιας Αμερικής που θα διακατέχεται από αβεβαιότητα, κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο.»

    Επί μήνες τώρα, ο κ. Μπους δηλώνει πως την πραγματική προεκλογική του εκστρατεία θα την εξαπολύσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Εξ άλλου, σύμβουλοί του έχουν αφήσει να διαφανεί πως θα περιμένει μέχρις ότου οι Δημοκρατικοί αποφασίσουν σε ποιον υποψήφιο θα δώσουν το χρίσμα τους. Όμως οι εναντίον του μύδροι στις μέχρι τώρα προκριματικές εκλογές και συνελεύσεις των Δημοκρατικών, έχουν αρχίσει να υποσκάπτουν τη δημοτικότητά του, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πεσμένη. Ετσι ανώτεροι πολιτικοί του σύμβουλοι αποφάσισαν πως έφτασε η ώρα να αρχίσει η αντεπίθεση.

    Και προς το σκοπό αυτό, διάλεξαν τη χθεσινή εκδήλωση των ρεπουμπλικανών κυβερνητών, γιατί πού θα μπορούσε να βρεθεί πιο επιδεκτικό ακροατήριο. Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης όταν ο πρόεδρος Μπους άρχισε να μιλάει για τους διεκδικητές του δημοκρατικού χρίσματος, τους οποίους χαρακτήρισε σαν μια ενδιαφέρουσα ομάδα ανθρώπων, αλλά με διαφορετικές απόψεις. «Υπέρ των φορολογικών περικοπών και κατά των φορολογικών περικοπών, υπέρ της ΝΑΦΤΑ και κατά της ΝΑΦΤΑ, υπέρ του Πατριωτικού Νόμου και κατά του Πατριωτικού νόμου. Υπέρ της απελευθέρωσης του Ιράκ και κατά της Απελευθέρωσης του Ιράκ. Και η αμφίρροπη αυτή στάση από ένα γερουσιαστή της Μασσαχουσέττης και μόνο.»

    Τοαστείο αφορούσε το Τζών Κέρρυ, που πρωτοπορεί στην κούρσα για την κατάκτηση του προεδρικού χρίσματος του δημοκρατικού κόμματος. Πάντως, σε γενικές γραμμές, η ομιλία του κ. Μπους χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα και βαρύτητα. Ο αμερικανός πρόεδρος ανέπτυξε τη διττή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Αμερική, δηλαδή το να κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να ενισχύσει την οικονομία της. Ο κ. Μους είπε πως οι αντίπαλοί του δεν έχουν προτείνει καμμιά νέα στρατηγική και πως το μόνο που κάνουν είναι πως ρητορεύουν. Οι υπεύθυνοι για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μπους δήλωσαν πως ήταν σημαντικό να τονίσει ο κ. Μπους τα επιτεύγματά του και παράλληλα να αναπτύξει το όραμά του για το μέλλον.

    Νωρίτερα όμως ο γερουσιαστής Κέρρυ είχε χλευάσει, σε σχέση με την αντίληψη αυτή, λέγοντας πως ο πρόεδρος Μπους έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Ο γερουσιαστής της Μασσαχουσέττης έχει κερδίσει στις 15 από τις 17 αναμετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την επιλογή του υποψηφίου του δημοκρατικού κόμματος, που θ αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπους στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο κύριος αντίπαλος του κ. Κέρρυ, είναι ο συνάδελφός του από τη Βόρεια Καρολίνα , Τζων Έντουαρντς. Η επόμενη σημαντική αναμέτρηση μεταξύ των δύο γερουσιαστών, θα είναι στις 2 Μαρτίου, που διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 10 πολιτείες. Δυο μέρες αργότερα, στις 4 Μαρτίου, η αρμόδια για την επανεκλογή του κ. Μπους ομάδα, θα εξαπολύσει μπαράζ τηλεοπτικών διαφημίσεων, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων.

    [07] Ο πρόεδρος Πούτιν απέπεμψε την κυβέρνηση

    24 Feb 2004, 17:21 UTC

    Ο κ. Πούτιν

    Ο Ρωσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέπεμψε σύσσωμη την κυβέρνηση προβαίνοντας σε ανασχηματισμό μόλις τρείς εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της χώρας. Ο κ. Πούτιν ανήγγειλε την αποπομπή της κυβέρνησης κατά την διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος σήμερα. Ο Βίκτωρ Χριστένκο διορίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σε αντικατάσταση του Μιχαήλ Κασιάνωφ. Ο κ. Πούτιν δεν έδωσε καμμία εξήγηση για την αλλαγή αυτή. Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία θα διενεργηθούν στις 14 Μαρτίου, αλλά όπως αναμένεται, ο πρόεδρος Πούτιν θα κερδισει με μεγάλη πλειοψηφία τις εκλογές, αφήνοντας πολύ πίσω τους έξι αντιπάλους του.

    [08] Κατάθεση στη γερουσία του Τζώρτζ Τένετ

    24 Feb 2004, 17:23 UTC

    Ο διευθυντής της Σι-Αι-Ει Τζώρτζ Τένετ αναμένεται ότι θ' αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις, οταν παρουσιαστεί ενώπιον της αρμόδιας για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπής της αμερικανικής γερουσίας σήμερα. Αυτή θα είναι η πρώτη κατάθεση του κ. Τένετ ενώπιον του κονγκρέσσου απο τότε που ο επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας επιθεωρητών όπλων Ντέηβιντ Καίη επέρριψε ευθύνες στις μυστικές υπηρεσίες για το γεγονός οτι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικης καταστροφής στο Ιράκ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Νιού Γιόρκ Τάιμς, αμερικανοί εμπειρογνώμονες είχαν στην κατοχή τους το όνομα και το τηλέφωνο ενός απο τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβριου πάνω απο δύο χρόνια πρίν τις επιθέσεις αυτές το 2001 εναντίον της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, αλλά δεν διευρένησαν την πληροφορία αυτή όπως έπρεπε.

    [09] Νέες απειλές απο την Αλ Κάιντα

    24 Feb 2004, 17:26 UTC

    Το αραβικό δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζήρα μετέδωσε κασέτα που αποδίδεται στο πρωτοπαλλήκαρο του Οσάμα μπιν Λάντεν, Αιμάν αλ Ζαγουαχίρι, o oποίος προειδοποιεί τον πρόεδρο Μπούς να ετοιμαστεί για περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ. Η φωνή στην κασέτα, που το κανάλι λέει οτι ανήκει στο φυγάδα Αιμάν αλ Ζαγουαχίρι, λέει οτι οι επιθέσεις θα προέλθουν απο το ίδιο ισλαμικό κράτος που διενήργησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 εναντίον της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον. Στο μεταξύ, άλλη κασέτα που μεταδόθηκε απο τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια κατεδίκασε την Γαλλία για την κίνηση να απαγορεύσει τις ισλαμικές μανδήλες στα δημόσια σχολεία. Εξ άλλου το Πακιστάν είπε οτι ο στρατός του συνέλαβε τουλάχιστον 20 ξένους εξτρεμιστές, κατά την διάρκεια επιχείρησης στις απομονωμένες ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    [10] Μειωμένος ο δείκτης καταναλωτών στις ΗΠΑ

    24 Feb 2004, 17:28 UTC

    Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί σχετικά με την αγορά εργασίας και τις αμοιβές τους κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Η ομάδα οικονομικών ερευνών Κόνφερανς Μπόρντ ανέφερε σήμερα οτι ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών, μειώθηκε κατά 9 μονάδες. Ο δείκτης βασίζεται σε ερωτήσεις που τίθενται σε χιλιάδες αμερικανούς αναφορικά με τις προσδοκίες τους για εργασία, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσαν στους ερευνητές οτι η εξεύρεση εργασίας έγινε ακόμα δυσκολώτερη κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ήταν μεγαλύτερος από ότι κατά τους προηγουμενους μήνες. Οι ερωτηθέντες είπαν επίσης οτι έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη σχετικά με την γενική οικονομική κατάσταση για τους επόμενους έξι μήνες.

    [11] Απαγόρευσε η ΕΕ τις εισαγωγές πουλερικών απο τις ΗΠΑ

    24 Feb 2004, 17:30 UTC

    Η ΕΕ ανήγγειλε την άμεση απαγόρευση εισαγωγων σε ζωντανά πουλερικά και αυγά απο τις ΗΠΑ, μετά την εξακρίβωση κρούσματος της γρίππης των πουλερικών στο Τέξας. Εκπρόσωπος της Ενωσης τόνισε την σημασία της προστασίας της υγείας των πουλερικών στις χώρες μέλη και είπε οτι η ΕΕ θα επανεξετάσει την απαγόρευση αυτή σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Το Τέξας είναι η τέταρτη αμερικανική πολιτεία που πλήττεται απο τον ιό της γρίππης των πτηνών, μετά απο το Ντελαγουαίρ, το Νιού Τζέρσυ και την Πενσυλαβανία.

    [12] Αϊτή: H αντιπολίτευση εμμένει στις θέσεις της

    24 Feb 2004, 02:25 UTC

    Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ

    Στην Αϊτή, η αντιπολίτευση δήλωσε ότι παρόλο που ανέβαλε την λήψη απόφασης για το αν θα δεχτεί διεθνές σχέδιο που προβλέπει συνδιακυβέρνηση της χώρας με τον πρόεδρο, Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ, δεν πρόκειται να αποσύρει το αίτημα της για παραίτηση του κ. Αριστίντ. Η ηγεσία της Αϊτινής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι μετά από σχετικό αίτημα του αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, συμφώνησε να καθυστερήσει την ανακοίνωση της απόφασης της για το διεθνές σχέδιο, αλλά επέμεινε ότι ο κ. Αριστίντ θα πρέπει να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας του τον Φεβρουάριο του 2006.

    [13] Άρση αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης.

    24 Feb 2004, 02:51 UTC

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπούς θα ανακοινώσει σήμερα την άρση ορισμένων κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης. Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δήλωσαν στη ΦτΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει την απαγόρευση χρήσης αμερικανικού διαβατηρίου για ταξίδια προς τη Λιβύη, που τέθηκε σε ισχύ το 1981. Πρόκειται για την πρώτη επιβράβευση από μέρους των ΗΠΑ προς την Τρίπολη, μετά την ανακοίνωση της το Δεκέμβριο ότι εγκαταλείπει όλα τα προγράμματα της όπλων μαζικής καταστροφής.

    [14] 7 νεκροί από νέα βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ.

    24 Feb 2004, 02:47 UTC

    Στο Ιράκ, τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμενο αυτοκίνητο μπροστά απο αστυνομικό τμήμα στο Κιρκούκ. Αξιωματούχοι της ιρακινής αστυνομίας δήλωσαν ότι τα περισσότερα απο τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες αξιωματικοί της αστυνομίας και άλλοι ιρακινοί εργαζόμενοι για τις συμμαχικές δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας σολόκληρη την χώρα. Εξάλλου, έκθεση που παρουσιάστηκε στο συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ, αναφέρει οτι οι εκλογές στο Ιράκ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν γύρω στα τέλη της χρονιάς, ή στις αρχές του 2005, εφόσον οι ιρακινοί ηγέτες συμφωνήσουν αναφορικά με την δημιουργία εκλογικών καταλόγων και εφόσον εφαρμοστεί εκλογική νομοθεσία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 26 February 2004 - 2:18:10 UTC