Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-05-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίρως θα ανακοινώσει ο Λακντάρ Μπραχίμι τη νέα Ιρακινή κυβέρνηση,
  • [02] Δίκτυο παράνομης μετακίνησης Παλαιστινίων ανακάλυψε η Ισραηλινή αστυνομία.
  • [03] Προς συμφωνία βαίνουν αντάρτες και κυβέρνηση του Σουδάν.
  • [04] Εκατοντάδες νεκροί από τις πλημμύρες στην Καραϊβική
  • [05] Σύνθεση του Σανκάρ ως θέμα των Ολυμπιακών της Αθήνας.
  • [06] Με το χθεσινό του διάγγελμα προς το έθνος, ο πρόεδρος Μπούς σκιαγράφησε την στρατηγική του για το Ιράκ
  • [07] Υπέστη ζημίες ένα απο τα ιερώτερα μνημεία των Σιιτών, στο Ιράκ
  • [08] Το Πεντάγωνο θα αντικαταστήσει τον αντιστράτηγο Ρικάρντο Σάντσες στο Ιράκ
  • [09] Μουσική Σανκάρ ως θέμα των Ολυμπιακών της Αθήνας.
  • [10] Σουδάν: συνομιλίες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου
  • [11] Ο «Ωρίων» στους Ολυμπιακούς
  • [12] 360 Παλαιστινιακές οικογένειες έμειναν άστεγες στη Ραφά, καταγγέλει η Υπηρεσία Αρωγής των ΗΕ
  • [13] Δεν έχασε την ισχύ της η αλ Κάιντα, λέει το Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών
  • [14] Βαρυσήμαντη ομιλία του προέδρου Μπους

  • [01] Εγκαίρως θα ανακοινώσει ο Λακντάρ Μπραχίμι τη νέα Ιρακινή κυβέρνηση,

    26 May 2004, 01:51 UTC

    Λακντάρ Μπραχίμι,δεξιά

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Κόφι Αννάν, λέει πως ο ειδικός σύμβουλός του για το Ιράκ, Λακντάρ Μπραχίμι, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμος εντός των ημερών να ανακοινώσει την προσωρινή Ιρακινή κυβέρνηση. Σχετική δήλωση ο κ. Ανάν έκανε χθές πριν να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το έργο του κ. Μπραχίμι. Η δήλωση έγινε με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες, που ανέφεραν πως ο Λακντάρ Μπραχίμι πιθανόν να μην μπορέσει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του τέλους Μαίου για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης λόγω της έλλειψης ομοφωνίας μεταξύ των Ιρακινών. Στο μεταξύ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία, εξέφρασαν επιφυλάξεις σε σχέση με σχέδιο ψηφίσματος για το Ιράκ που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, λέγοντας πως θέλουν να διασφαλισθεί ότι η προσωρινή Ιρακινή κυβέρνηση, που θα αναλάβει την εξουσία στις 30 Ιουνίου, θα είναι πραγματικά αυτεξούσια.

    [02] Δίκτυο παράνομης μετακίνησης Παλαιστινίων ανακάλυψε η Ισραηλινή αστυνομία.

    26 May 2004, 01:56 UTC

    Ισραηλινό σημείο ελέγχου

    Η Υπηρεσία Αρωγής των ΗΕ δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν 45 κατοικίες και άφησαν περίπου 600 άστεγους Παλαιστίνιους κατά την εξαήμερη στρατιωτική τους επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Επίσης πάνω από 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η στρατιωτική του αυτή επιχείρηση είχε ως στόχο τον εντοπισμό εξτρεμιστών και την καταστροφή σηράγγων που χρησιμοποιούνταν από Παλαιστινίους για την παράνομη εισαγωγή όπλων από την γειτονική Αίγυπτο. Εξ άλλου, η Ισραηλινή αστυνομία λεει ότι ανακάλυψε δίκτυο που μετακινούσε παράνομα Παλαιστίνιους χρησιμοποιώντας ασθενοφόρα από τη Δυτική Όχθη στην Ιερουσαλήμ. Σε μερικές περιπτώσεις, αναφέρει η αστυνομία, οι Παλαιστίνιοι προσποιούνταν τους ασθενείς που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη στη Ιερουσαλήμ, για να μπορέσουν να περάσουν από τους ισραηλινούς σταθμούς ελέγχου.

    [03] Προς συμφωνία βαίνουν αντάρτες και κυβέρνηση του Σουδάν.

    26 May 2004, 02:05 UTC

    Εκτοπισμένοι στο Σουδάν

    Η κυβέρνηση του Σουδάν και οι αντάρτες που έχουν τη βάση στο νότιο τμήμα της χώρας, συμφώνησαν σε κύρια θέματα και αυτό πιθανόν θα βοηθήσει στην επίτευξη τελικής διευθέτησης μετά από 21 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Αξιωματούχοι της Κένυα, όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, λένε πως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της οργάνωσης "Απελευθερωτικός Στρατός του Σουδάν" θα υπογράψουν σήμερα τρία πρωτόκολλα σε σχέση με το διαμοιρασμό της εξουσίας και το καθεστώς τριών διαφειλονικούμενων περιοχών του Σουδάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την εξέλιξη ακρογωνιαίο λίθο της πορείας προς την ειρήνη και έστειλαν στην Κένυα τον υφυπουργό εξωτερικών για αφρικανικές υποθέσεις εν όψει της υπογραφής συμφωνίας.

    [04] Εκατοντάδες νεκροί από τις πλημμύρες στην Καραϊβική

    26 May 2004, 01:59 UTC

    Το νησί Ισπανιόλα

    Οι αρχές στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία λένε πως τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Σωστικά συνεργεία ψάχνουν για τυχόν επιζώντες κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο κρατών, όπου ένας ποταμός υπερχείλισε τη Δευτέρα παρασύροντας εκατοντάδες ανθρώπους και τα σπίτια τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 200 ανθρώπων και στις δυο χώρες, οι οποίες σχηματίζουν το νησί Ισπανιόλα. Σκηνές στην τηλεόραση έδειξαν δεκάδες λασπωμένα πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στ άλλο σε νεκροτομείο

    [05] Σύνθεση του Σανκάρ ως θέμα των Ολυμπιακών της Αθήνας.

    26 May 2004, 02:22 UTC

    Μουσική του γνωστού Ινδού μουσικοσυνθέτη και σιταρίστα, Ραβί Σανκάρ, επελέγη ως το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το έργο, με τίτλο «Ωρίων» είναι βασισμένο στην Ινδική κλασσική μουσική. Στο σιτάρ θα είναι ο μαθητής του Σανκάρ, Γκαουράβ Μαζουμντάρ. Η 40μελής ορχήστρα θα συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Την ορχήστρα θα συγκροτήσει ο γνωστός Αμερικανός συνθέτης Φίλιπ Γκλας.

    [06] Με το χθεσινό του διάγγελμα προς το έθνος, ο πρόεδρος Μπούς σκιαγράφησε την στρατηγική του για το Ιράκ

    25 May 2004, 16:36 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς

    SU-25 Us iraq

    Writer: VV

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο πρόεδρος Μπούς, με χθεσινό του διάγγελμα προς το έθνος, περιέγραψε την στρατηγική του για την μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς σε πέντε εβδομάδες. Περισσότερα ακούμε απο τον ΓΜ.

    ΚΕΙΜΕΝΟ

    Ο πρόεδρος Μπούς, στο χθεσινό του διάγγελμα προς το έθνος, σκιαγράφησε την στρατηγική του για την μεταβίβαση της πολιτικής εξουσίας στον ιρακινό λαό και προειδοποίησε οτι οι αντάρτες που μάχονται κατά των συμμαχικών δυνάμεων, είναι πιθανό να γίνουν πιό ενεργοί και σκληρότεροι, καθώς πλησιάζει η 30η Ιουνίου, που ειναι η ημερομηνία που η μεταβιβαση της εξουσίας θα γίνει πραγματικοτητα.

    Στην πρώτη ομιλία του μιάς σειράς που θα περιγράφει τους αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ, ο κ. Μπούς χθές βράδυ αναφέρθηκε σε πεντε συγκεκριμένα μέτρα για βοηθηθεί το Ιράκ να επιτύχει την εκδημοκρατικοποίησή του και την ελευθερία του.

    Μιλώντας στη Σχολή πολέμου του Αμερικανικού Στρατού στην Πενσυλβανία, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε οτι τα εν λόγω μέτρα είναι : η μεταβιβαση της εξουσίας σε μία κυρίαρχη ιρακινή κυβέρνηση, η εδραίωση της ασφάλειας, η ανοικοδόμιση της υποδομής της χώρας, η ενθάρρυνση περισσότερης διεθνούς υποστήριξης και η πορεία προς την διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

    Ο κ. Μπούς παρατήρησε οτι το πρώτο μέτρο θα εφαμοστεί σε πέντε εβδομάδες, οταν η κάτω απο αμερικανική ηγεσία συμμαχία, μεταβιβάσει αυτό που ο πρόεδρος Μπούς αποκάλεσε «πλήρη κυριαρχία», σε μία προσωρινή κυβέρνηση αποτελούμενη απο ιρακινούς πολίτες, η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία για την διεξαγωγή εκλογών, που προγραμματίζονται για τον επόμενο Ιανουάριο.

    Για την εδραίωση της ασφάλειας, ο κ. Μπούς είπε οτι τα αμερικανικά στρατεύματα, θα παραμείνουν στο Ιράκ, κάτω από αμερικανική διοίκηση, ως μέρος διεθνούς δύναμης που ο αμερικανός πρόεδρος ελπίζει οτι θα δημιουργηθεί, μετά απο έγκριση των ΗΕ. Δεν ανέφερε, όμως, πότε οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν απο το Ιράκ, ή άν η παρουσία τους θα μειωθεί.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία είχαν προσκομίσει σχέδιο ψηφίσματος στο συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ, που να παράσχει κυριαρχία σε μία μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση και να εγκρίνει την δημιουργία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, μετά την μεταβίβαση της εξουσίας.

    Το σχέδιο ψηφίσματος, όμως, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στα ΗΕ, σχετικά με το κατά πόσο η προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση θα είναι όντως κυρίαρχη, εν όψει της παρουσίας στη χώρα 140,000 περίπου αμερικανών στρατιωτών.

    Ο κ. Μπούς, πάντως, είπε οτι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ανοικοδομεί την υποδομή του Ιράκ, με διάφορα έργα ανάπτυξης, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

    Ο πιθανότερος αντίπαλος του κ. Μπούς στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τζών Κέρρυ, είπε οτι η ομιλία του προέδρου δεν περιείχε κανένα νέο στοιχείο και παρότρυνε τον κ. Μπούς να κάνει ανοίγματα προς τους συμμάχους των ΗΠΑ, ώστε να συμβάλουν και εκείνοι στις προσπάθειες σταθεροποίησης του Ιράκ.

    [07] Υπέστη ζημίες ένα απο τα ιερώτερα μνημεία των Σιιτών, στο Ιράκ

    25 May 2004, 16:45 UTC

    Ο Μοκτάντα αλ Σάντρ

    Ενα απο τα ιερώτερα μνημεία των σιιτών μουσουλμάνων στην πόλη Νατζάφ του Ιράκ, υπέστη μικρές ζημίες κατά την διάρκεια νέων εχθροπραξιών μεταξύ αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και πολιτοφύλακες, πιστούς στον σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σάντρ. Κατά τα φαινομενα, η πύλη που οδηγεί στον τάφο του Ιμάμη Αλί, επλήγη απο όλμο. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιά πλευρά ευθύνεται για τις ζημίες. Αξιωματούχοι τοπικού νοσοκομειου είπαν οτι τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν κατά τις νέες μάχες. Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη γειτονική πόλη Κούφα. Στη Βαγδάτη, ο αμερικανικός στρατός είπε οτι τουλάχιστον 5 άτομα τραυματίστηκαν, όταν βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα, κοντά στο κτίριο που στεγάζεται η Αυστραλιανή διπλωματική αποστολή, στο κέντρο της πόλης.

    [08] Το Πεντάγωνο θα αντικαταστήσει τον αντιστράτηγο Ρικάρντο Σάντσες στο Ιράκ

    25 May 2004, 16:47 UTC

    Ο Ρικάρντο Σάντσες

    Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας λένε οτι το Πεντάγωνο θα αντικαταστήσει τον αντιστράτηγο Ρικάρντο Σάντσες, που είναι τώρα ο ανώτερος διοικητής των αμερικανικων ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ. Οι αξιωματούχοι είπαν οτι η κίνηση αυτή δεν αντικατοπτρίζει δυσαρέσκεια για το πώς ο αντιστράτηγος χειρίστηκε το σκάνδαλο με τις κακοποιήσεις ιρακινών κρατουμένων στην φυλακή Αμπού Γκραίμπ της Βαγδάτης και πρόσθεσαν οτι η αντικατάστασή του εντάσσεται στα πλαίσια αναδιοργάνωσης της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στο ιράκ, η οποία προβλέπει την τοποθέτηση στην θέση του αντιστρατήγου Σάντσες, πιό υψηλόβαθμου στρατηγού. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται δύο μέρες μετά την διάψευση εκ μέρους του αμερικανικού στρατού έκθεσης, που έλεγε οτι ο αντιστράτηγος Σάντσες, μάλλον είχε παρακολουθήσει ο ίδιος κακοποιήσεις ιρακινών κρατουμένων στην Αμπού Γκραίμπ. Σε χθεσινή του ομιλία προς το έθνος, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε οτι, με έγκριση των ιρακινών αρχών, οι ΗΠΑ θα κατεδαφίσουν την φυλακή Αμπού Γκραίμπ.

    [09] Μουσική Σανκάρ ως θέμα των Ολυμπιακών της Αθήνας.

    26 May 2004, 01:47 UTC

    Ραβί Σανκάρ

    Μουσική του γνωστού Ινδού μουσικοσυνθέτη και σιταρίστα Ραβί Σανκάρ επελέγη ως το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το έργο, με τίτλο «Ωρίων» είναι βασισμένο στην Ινδική κλασσική μουσική. Στο σιτάρ θα είναι ο μαθητής του Σανκάρ, Γκαουράβ Μαζουμντάρ. Η 40μελής ορχήστρα θα συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Την ορχήστρα θα συγκροτήσει ο γνωστός Αμερικανός συνθέτης Φίλιπ Γκλας.

    [10] Σουδάν: συνομιλίες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου

    25 May 2004, 23:01 UTC

     Παιδάκι που πάσχει από υποσιτισμό

    Η κυβέρνηση του Σουδάν και οι αντάρτες που έχουν τη βάση στο νότιο τμήμα της χώρας, συμφώνησαν σε κύρια θέματα και αυτό πιθανόν θα βοηθήσει στην επίτευξη τελικής διευθέτησης μετά από 21 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Αξιωματούχοι της Κένυα, όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, λένε πως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της οργάνωσης Απελευθερωτικός Στρατός του Σουδάν θα υπογράψουν την Τετάρτη, τρία πρωτόκολλα σε σχέση με το διαμοιρασμό της εξουσίας και το καθεστώς τριών διαφιλονικούμενων περιοχών του Σουδάν.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την εξέλιξη ακρογωνιαίο λίθο της πορείας προς την ειρήνη και έστειλαν στην Κένυα τον εκτελούντα χρέη υφυπουργού εξωτερικών για αφρικανικές υποθέσεις εν όψει της υπογραφής της συμφωνίας.

    [11] Ο «Ωρίων» στους Ολυμπιακούς

    25 May 2004, 22:55 UTC

    Ραβί Σανκάρ

    Έργο του γνωστού Ινδού μουσικοσυνθέτη και σιταρίστα Ραβί Σανκάρ επελέγη ως το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το έργο, με τίτλο «Ωρίων» είναι βασισμένο στην Ινδική κλασσική μουσική. Στο σιτάρ θα είναι ο μαθητής του Σανκάρ, Γκαουράβ Μαζουμντάρ. Η 40μελής ορχήστρα θα συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Την ορχήστρα θα διοργανώσει ο γνωστός Αμερικανός συνθέτης Φίλιπ Γκλας.

    [12] 360 Παλαιστινιακές οικογένειες έμειναν άστεγες στη Ραφά, καταγγέλει η Υπηρεσία Αρωγής των ΗΕ

    25 May 2004, 16:52 UTC

    Η Υπηρεσία Αρωγής των ΗΕ δήλωσε οτι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν 45 κατοικίες και άφησαν περίπου 600 Παλαιστίνιους άστεγους, κατά την εξαήμερη στρατιωτική τους επιχείρηση στη νότια λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την υπηρεσία του διεθνούς οργανισμού, 360 Παλαιστινιακές οικογένειες στον προσφυγικό καταυλισμό Ράφα έχασαν τα σπίτια τους, που κατεδαφίστηκαν απο τις ισραηλινές δυνάμεις, από την 1η Μαίου και πρόσθεσε οτι οι επιδρομές αυτές ήταν οι καταστροφικώτερες στη Ράφα απο τότε που άρχισε η Παλαιστινιακή ιντιφάντα, το 2000. Το Ισραήλ ισχυρίζεται οτι η πρόσφατη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα, η οποια καταδικάστηκε διεθνώς, είχε ως στόχο να εντοπιστούν εξτρεμιστές και να καταστραφούν σήραγγες, που χρησιμοποιούνταν απο Παλαιστινίους για την παράνομη εισαγωγή όπλων απο την γειτονική Αίγυπτο.

    [13] Δεν έχασε την ισχύ της η αλ Κάιντα, λέει το Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών

    25 May 2004, 16:54 UTC

    To βρετανικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, που εδρεύει στο Λονδίνο, λέει οτι, παρά της απώλειες που είχε ανά τον κόσμο, η αλ Κάιντα απαριθμεί περισσότερα απο 18,000 φανατικά μέλη, έτοιμα να εξαπολυσουν επιθέσεις, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς, εξαιτίας της κατάστασης στο Ιράκ. Σε έκθεση που εκδόθηκε σήμερα, το ινστιτούτο λέει οτι η επίθεση κατά τραίνων στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτιου, δείχνει οτι η τρομοκρατική οργάνωση αναδομήθηκε πλήρως απο τότε που έχασε 2,000 μέλη και τουλάχιστον το ήμισυ της ηγεσίας της, στο Αφγανιστάν το 2001. Το ινστιτούτο λέει οτι η οργάνωση έχει ξεκάθαρα βάλει στο στόχαστρό της τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους, ενώ είναι πιθανό οι επιθέσεις της να αυξηθούν. Σύμφωνα με την έκθεση, συνεργάτες της αλ Κάιντα, αναπτύσσουν δράση σε πάνω απο 60 χώρες.

    [14] Βαρυσήμαντη ομιλία του προέδρου Μπους

    25 May 2004, 02:16 UTC

    Ο πρόεδρος Μπους σκιαγράφησε τη στρατηγική του για τη μεταβίβαση της πολιτικής εξουσίας στο Ιράκ, αλλά παράλληλα προειδοποίησε πως όσο πλησιάζει η 30ή Ιουνίου, κατά την οποία θα γίνει η μεταβίβαση , οι αντάρτες θα δραστηριοποιούνται και θα εξαγριώνονται ολοένα και περισσότερο. Στη διάρκεια της πρώτης από μια σειρά πέντε ομιλιών χθες ο αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε σε γενικές γραμμές τις ενέργειες που γίνονται για το πολιτικό μέλλον του Ιράκ, συμπεριλαμβανόμενης της εγκατάστασης μιας προσωρινής Ιρακινής κυβέρνησης μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο κ. Μπους δεν ανέφερε κάποια ημερομηνία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, αλλά υποσχέθηκε πως η διαβόητη φυλακή Αμπού Γκραίμπ θα κατεδαφισθεί σε μια συμβολική ενέργεια για το νέο ξεκίνημα του Ιράκ. Ο κατά πάσα πιθανότητα δημοκρατικός αντίπαλος του κ. Μπους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζον Κέρυ, είπε πως η ομιλία του αμερικανού προέδρου δεν περιείχε τίποτα το καινοτόμο και προέτρεψε τον κ. Μπους να ζητήσει από τους συμμάχους της Αμερικής να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 27 May 2004 - 1:18:12 UTC