Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα αυξήσει την παραγωγή της πετρελαίου η Σαουδική Αραβία
  • [02] Και νέα οικονομική βοήθεια του προέδρου Μπούς προς πληγείσες περιοχές
  • [03] Νέες συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών στο Πακιστάν
  • [04] Ιράκ: Επιθέσεις αμερικανικών δυνάμεων σε Φαλούτζα και Σάντρ Σίτυ.
  • [05] Ζεμπαρί: Αναπτύσσεται διάλογος μεταξύ Ιράκ και Συρίας.
  • [06] Βόρεια Κορέα: 8 χιλιάδες ράβδοι σχάσιμου υλικού έχουν μετατραπεί σε υλικό για πυρηνικά όπλα.
  • [07] Νέες συλλήψεις Ισλαμιστών εξτρεμιστών ...
  • [08] 50 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.
  • [09] Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας, εν όψει των προεδρικών εκλογών
  • [10] Πένθος για τους νεκρούς μαθητές στην Ελλάδα
  • [11] Πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριδα
  • [12] Τελικά, ολοκληρώθηκε η πτήση της ΟΑ προς Νέα Υόρκη
  • [13] Συλλήψεις στο Πακιστάν υπόπτων για τρομοκρατία
  • [14] Πάουελ: Χειροτερεύει το ανταρτικό κίνημα στο Ιράκ
  • [15] Ιράκ: Συνελήφθη διοικητής της Ιρακινής Εθνοφρουράς για σχέσεις με τους αντάρτες.
  • [16] Δεν βρέθηκε βόμβα στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής.

  • [01] Θα αυξήσει την παραγωγή της πετρελαίου η Σαουδική Αραβία

    28 Sep 2004, 16:15 UTC

    H Σαουδική Αραβία είπε οτι θα αυξήσει στην παραγωγή της πετρελαίου, σε μία προσπάθεια μείωσης των τιμών που έφθασαν πάνω απο 50 δολλάρια το βαρέλι. Ο υπουργός πετρελαίων της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ Ναίμι δήλωσε σήμερα οτι το βασίλειο θα αυξήσει την καθημερινή του παραγωγή σε 11 εκατομμύρια βαρέλια, που αντιπροσωπεύει αύξηση ενάμιση εκατομμυρίων βαρελιών. Σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερά πάνω απο τα 50 δολλάρια το βαρέλι. ΟΙ αναλυτές αποδίδουν την αύξηση αυτή στην ανησυχία για την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής απο το Ιράκ, τη Ρωσία και τη Νιγηρία, καθώς και απο τυχόν επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν οι πρόσφατοι τυφώνες στην παραγωγή πετρελαίου απο τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

    [02] Και νέα οικονομική βοήθεια του προέδρου Μπούς προς πληγείσες περιοχές

    28 Sep 2004, 16:17 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς ζήτησε απο το κονγκρέσσο το ποσό των 7.1 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για νέα επείγουσα οικονομική βοήθεια προς εκείνες της αμερικανικές πολιτείες που υπέστησαν πρόσφατα καταστροφές απο κυκλώνες. Η επιπλέον βοήθεια θα ανεβάσει την συνολική βοήθεια εκ μέρους του κ. Μπούς σε 12.2 δισεκατομμύρια δολλάρια. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κ. Μπούς είχε ζητήσει 5.1 δισεκατομμύρια δολλάρια απο το κονγκρέσσο για την Φλόριδα, που είχε πληγεί απο 4 κυκλώνες μέσα σε 6 εβδομάδες. Η οικονομική βοήθεια που ζητά τώρα ο πρόεδρος Μπούς, προορίζεται για την Φλόριδα, αλλά και την Αλαμπάμα, την Τζώρτζια, τη Λουϊζιάνα, το Μισσισιπή, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, την Πενσυλβανία και την Δυτική Βιρτζινια. Ορισμένα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για βοήθεια προς χώρες της Καραϊβικής που υπέστησαν καταστροφές, όπως η Αϊτή, η Γρενάδα και η Τζαμάικα.

    [03] Νέες συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών στο Πακιστάν

    28 Sep 2004, 16:23 UTC

    Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν συνέλαβαν και άλλους υπόπτους εξτρεμιστές, στα πλαίσια σειράς επιδρομών μετά την εξόντωση την Κυριακή του Αμτζάντ Χουσείν Φαρούκι, που ήταν ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα, και την σύλληψη δύο συντρόφων του. Οι αρχές αρνήθηκαν να αναφέρουν πόσοι ακριβώς ύποπτοι συνελήφθησαν, αλλά είπαν οτι όλοι είχαν διασυνδέσεις με τον Αμτζάντ Φαρούκι. Είπαν επίσης οτι πήραν πληροφορίες απο τα δύο άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή. Ο Αμτζάντ Φαρούκι καταζητείτο εδώ και πολλούς μήνες. Θεωρείται ύποπτος για την διοργάνωση δύο αποπειρών δολοφονίας του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, ενώ είχε καταδικαστεί ερήμην για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Πέρλ, το 2002.

    [04] Ιράκ: Επιθέσεις αμερικανικών δυνάμεων σε Φαλούτζα και Σάντρ Σίτυ.

    28 Sep 2004, 00:49 UTC

     

    Oι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν το βράδυ της Δευτέρας θέσεις ανταρτών στη Φαλλούτζα και στη συνοικία Σάντρ Σίτυ της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους στην βόρεια Φαλούτζα, κατά μαχητών που παραμένουν πιστοί στον καταζητούμενο τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι. Συγχρόνως, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μία ακόμα επίθεση εναντίον ανταρτών στο Σάντρ Σίτυ. Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 4 άμαχοι, κάτοικοι της ίδιας συνοικίας, σκοτώθηκαν από επιθέσεις στη περιοχή. Εξάλλου, στη Μοσούλη σκοτώθηκαν 3 ιρακινοί εθνοφρουροί από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ 4 ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα στην Μπακούμπα.

    Στο μεταξύ, εδώ στις ΗΠΑ η αμερικανίδα στρατιώτης, Λίντυ Ινγκλαντ, που εμφανιζόταν στις γνωστές φωτογραφίες κακοποίησης ιρακινών κρατουμένων στη φυλακή Αμπού Γκραίμπ της Βαγδάτης, βαρύνεται με 19 κατηγορίες και πρόκειται να περάσει από στρατοδικείο στις 17 Ιανουαρίου, 2005. Η Λίντυ Ινγκλαντ είναι μία από τους επτά αμερικανούς στρατιώτες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στις κακοποιήσεις κρατουμένων στην φυλακή Αμπού Γκραίμπ πέρυσι. Στο μεταξύ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο ιρακινού πολίτη εναντίον δύο άλλων αμερικανών στρατιωτών, που ανήκουν στην 1η Μεραρχία Τεθωρακισμένων. Αξιωματούχοι του στρατού είπαν ότι οι κατηγορίες για φόνο δεν σχετίζονται με εκείνες που απηγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον δύο άλλων στρατιωτών από την ίδια μεραρχία

    [05] Ζεμπαρί: Αναπτύσσεται διάλογος μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

    28 Sep 2004, 00:54 UTC

    Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε ότι η Συρία βελτιώνει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορα με το Ιράκ με στόχο την αποτροπή διεισδύσεων ανταρτών από τη Δύση. Σε συνέντευξη του προς τη ΦτΑ, ο κ. Ζεμπαρί δήλωσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για το θέμα μεταξύ Ιρακινών και Σύρων αξιωματούχων, ότι η Δαμασκός γίνεται ολοένα και ποιο συνεργάσιμη και ότι υπάρχουν σχέδια για κοινές συνοριακές περιπολίες και ανταλλαγές απόρρητων πληροφοριών. Ο κ. Ζεμπαρί τόνισε ότι η σταθερότητα στο Ιράκ είναι προς το συμφέρον τόσο της Συρίας, όσο και των άλλων γειτονικών χωρών.

    Εξάλλου, αφέθηκε ελεύθερος Ιρανός διπλωμάτης που είχε πέσει θύμα απαγωγέων στο Ιράκ, αλλά παραμένει άγνωστη η τύχη πολλών άλλων ομήρων. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο διπλωμάτης Φερεϊντούν Τζαχανί βρίσκεται στην πρεσβεία της Τεχεράνης στη Βαγδάτη. Στο μεταξύ ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι η απελευθέρωση του Ιρανού ομήρου αποτελεί ενθαρρυντική εξέλιξη και για την τύχη των δύο Γάλλων ομήρων που απήχθησαν από την ίδια οργάνωση. Επίσης χθες αφέθηκαν ελεύθεροι ένας Αιγύπτιος και δύο Ιρακινοί όμηροι.

    [06] Βόρεια Κορέα: 8 χιλιάδες ράβδοι σχάσιμου υλικού έχουν μετατραπεί σε υλικό για πυρηνικά όπλα.

    28 Sep 2004, 02:17 UTC

    Ο υφυπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσο Σού Χον, δήλωσε ότι η χώρα του μετέτρεψε 8 χιλιάδες ράβδους ανενεργού πυρηνικού υλικού σε γόμωση για πυρηνικά όπλα. Αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης στην ομιλία του ενώπιον της γενικής συνέλευσης των ΗΕ χθες στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσό επέρριψε την ευθύνη στις ΗΠΑ για τον αυξανόμενο κίνδυνο πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο, όπως είπε. Και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων απ την Βόρεια Κορέα είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών προσπαθειών να απομονώσουν την Πιονγιάνγκ με την απειλή προληπτικής επίθεσης. Από τη πλευρά της η Ουάσιγκτον ζητά απ την Βόρεια Κορέα πλήρη και μη αναστρέψιμη διάλυση του πυρηνικού της προγράμματος.

    [07] Νέες συλλήψεις Ισλαμιστών εξτρεμιστών ...

    28 Sep 2004, 02:40 UTC

    ALT="

    Τουλάχιστον τρεις Ισλαμιστές εξτρεμιστές συνελήφθησαν στο Πακιστάν χθες, μια μέρα μετά την δολοφονία ανώτερου στελέχους της Αλ Κάιντα απ τις Πακιστανικές αρχές. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι χθεσινές συλλήψεις και η δολοφονία του Αμτζάντ Χουσαΐν Φαρούκι, αποτέλεσαν κρίσιμης σημασίας πλήγμα στα τρομοκρατικά δίκτυα στο Πακιστάν. Στο μεταξύ χθες 5 Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον στελεχών της Αλ Κάιντα σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    [08] 50 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη.

    28 Sep 2004, 02:43 UTC

    Στα 50 δολάρια το βαρέλι έφτασαν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή σε νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ανταρτικών επιθέσεων στην παραγωγή πετρελαίου της Νιγηρίας, καθώς και στις συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφάλειας και τρομοκρατών στην Σαουδική Αραβία. Οι ανησυχίες αυτές προστίθενται στους ήδη υφιστάμενους προβληματισμούς λόγω των τυφώνων στις ΗΠΑ, τα σαμποτάζ στο Ιράκ και τα προβλήματα της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας.

    [09] Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας, εν όψει των προεδρικών εκλογών

    27 Sep 2004, 16:19 UTC

    Δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ, αναφέρει οτι η αμερικανική κυβέρνηση παίρνει επιθετικά μέτρα, που αντίθετα με άλλες φορές, τα δημοσιοποιεί, για την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων πρίν και κατά την διάρκεια των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ αυτών θα είναι η έντονη παρακολούθηση απο την Εφ Μπι Αι, οι αυξημένοι έλεγχοι ατόμων που ανήκουν σε καταλόγους πιθανών τρομοκρατών και αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε εκλογικά τμήματα στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

    Πάντως, η Ουάσινγκτον Πόστ επισημαίνει οτι οι αμερικανικές αντι-τρομοκρατικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν νέες ή συγκεκριμένες πληφορορίες για πιθανά τρομοκρατικά κτυπήματα. Ομως, αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν οτι η αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις μπορεί να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία, μετά την φονική βομβιστική επίθεση εναντίον τραίνων της Μαδρίτης.

    [10] Πένθος για τους νεκρούς μαθητές στην Ελλάδα

    27 Sep 2004, 16:26 UTC

    Λεωφορείο που μετέφερε 40 νεαρούς μαθητές απο το χωριό Φαρκαδόνα Τρικάλων στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακους αγώνες, συγκρούστηκε κοντά στα Καμμένα Βούρλα με φορτηγό που ερχόταν απο το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 μαθητές και να τραυματιστούν 26. Οι οργανωτές των Παραολυμπιακών αγώνων ακύρωσαν το πανηγυρικό μέρος της τελετής λήξης αύριο, σέ ένδειξη πένθους για τους μικρούς μαθητές. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

    [11] Πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριδα

    27 Sep 2004, 16:30 UTC

    Ο τυφώνας Τζήν, πλησιάζοντας τις ακτές της Φλόριδας

    Ο πρόεδρος Μπούς κήρυξε την νότια πολιτεία Φλόριδα, η οποία επλήγη απο 4 ισχυρούς κυκλώνες στις τελευταίες 6 εβδομάδες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με την ενέργεια αυτή του κ. Μπούς την Κυριακή το βράδυ, η Φλόριδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια, καθώς και οικονομική ενίσχυση απο κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής. Ο κυκλώνας Τζήν έπληξε χθές βράδυ τις ίδιες ακτές, που είχαν υποφέρει πρίν απο τρείς εβδομάδες, εξαιτίας του κυκλώνα Φράνσες. Η Τζήν σκότωσε τουλάχιστον 6 άτομα στη Φλόριδα και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες ζημίες. Ομως, η Αιτή επλήγη ακόμα χειρότερα την περασμένη εβδομάδα, όπου πάνω απο 1,500 άτομα έχασαν τη ζωή τους απο τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης. Η Τζήν έχει τώρα εξασθενίσει σε τροπική καταιγίδα, αλλά οι μετεωρολόγοι λένε οτι θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανούς ανεμοστρόβιλους σε ορισμένα σημεία των νοτίων ΗΠΑ.

    [12] Τελικά, ολοκληρώθηκε η πτήση της ΟΑ προς Νέα Υόρκη

    27 Sep 2004, 16:43 UTC

    Οι βρετανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φώς σε πάνω απο 300 επιβάτες αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας να συνεχίσουν σήμερα το ταξίδι τους προς τη Νέα Υόρκη, μετά απο απειλή για ύπαρξη βόμβας μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Λονδίνο. Υπάλληλοι ασφαλείας κτένισαν το αεροσκάφος επί 8 ώρες, καθώς και όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, μέχρις ότου να βεβαιωθεί η αστυνομία οτι η πτήση ήταν ασφαλής. Στρατιωτικά αεριωθούμενα συνόδευσαν το επιβατηγό σκάφος σε αεροδρόμιο βόρεια του Λονδίνου το βράδυ της Κυριακής, μετά απο ανώνυμο τηλεφώνημα σε ελληνική εφημερίδα που έλεγε οτι βόμβα επρόκειτο να εκραγεί στο εν λόγω αεροσκάφος.

    [13] Συλλήψεις στο Πακιστάν υπόπτων για τρομοκρατία

    27 Sep 2004, 16:37 UTC

    To Πακιστάν προέβη σε αρκετές συλλήψεις και αύξησε τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως στο Καράτσι, μία μέρα μετά την εξόντωση ηγετικού στελέχους της αλ Κάιντα απο τις δυνάμεις ασφαλείας. Η αστυνομία συνέλαβε υπόπτους σε πολλά σημεία της χώρας μετά τον θάνατο του Αμτζάντ Χουσείν Φαρούκι και την σύλληψη πολλών συντρόφων του κατά την διάρκεια χθεσινής επιδρομής. Ο πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε οτι ο θάνατος του Αμτζάντ Φαρούκι αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας. Ο Φαρούκι καταζητείτο ως ύποπτος για την διοργάνωση δύο αποπειρών δολοφονίας του προέδρου Μουσάραφ, ενώ είχε επίσης κατηγορηθεί για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Πέρλ το 2002. Η αστυνομία στο Καράτσι είπε οτι έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε κυβερνητικά κτίρια, ξένα προξενεία και εκκλησίες, εν όψει πιθανών αντιποίνων εκ μέρους εξτρεμιστών.

    [14] Πάουελ: Χειροτερεύει το ανταρτικό κίνημα στο Ιράκ

    27 Sep 2004, 00:13 UTC

    Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι η ανταρτική εξέγερση στο Ιράκ χειροτερεύει και θα χρειαστεί εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της. Στόχος των συμμαχικών δυνάμεων, τόνισε ο κ. Πάουελ, είναι να βελτιωθεί το καθεστώς ασφάλειας σε προβληματικές περιοχές του Ιράκ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και πρόσθεσε ότι διεθνής διάσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα με στόχο την σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ιράκ. Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι λόγω των εχθροπραξιών ορισμένοι Ιρακινοί ίσως αναγκαστούν να μεταβούν σε εκλογικά τμήματα ασφαλέστερων περιοχών, αλλά επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να λέμε ότι είναι αδύνατη η πραγματοποίηση ελεύθερων εκλογών στο Ιράκ.

    [15] Ιράκ: Συνελήφθη διοικητής της Ιρακινής Εθνοφρουράς για σχέσεις με τους αντάρτες.

    27 Sep 2004, 00:20 UTC

     

    Στο Ιράκ, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν περιφερειακό διοικητή της Ιρακινής Εθνοφρουράς με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με τους αντάρτες. Λίγες λεπτομέρειες για την υπόθεση έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνελήφθη ο αντιστράτηγος Ταλίμπ Αλ Λαχίμπι, που είχε τελευταία διοριστεί διοικητής της Ιρακινής Εθνοφρουράς στην επαρχία Ντιγιάλα. Επίσης τη Κυριακή δύο βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν έξω από φυλάκιο της Ιρακινής Εθνοφρουράς κοντά στη Φαλούτζα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αμερικανοί και ιρακινοί στρατιώτες.

    Στο μεταξύ, μουσουλμάνος ακτιβιστής που ζει στη Βρετανία δήλωσε ότι ο Βρετανός όμηρος στο Ιράκ, Κένεθ Μπίγκλυ, είναι ζωντανός. Το ίδιο δήλωσε αργά χθες το βράδυ και ο αδελφός του κ. Μπίγκλυ. Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία Βρετανών μουσουλμάνων βρίσκεται στη Βαγδάτη για να επιτύχει την απελευθέρωση του Βρετανού ομήρου.

    [16] Δεν βρέθηκε βόμβα στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής.

    27 Sep 2004, 00:47 UTC

    Οι Βρετανικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχει βρεθεί βόμβα στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που πραγματοποιούσε πτήση από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, αλλά αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ της Βρετανίας, έξω απ το Λονδίνο, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για βόμβα πάνω στο αεροσκάφος. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ δήλωσε στη ΦτΑ ότι ομάδες πυροτεχνουργών ερευνούν τώρα όλες τις αποσκευές που μετέφερε το αεροπλάνο. Οι επιβάτες και το πλήρωμα διανυκτερεύουν στη Βρετανία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 29 September 2004 - 1:18:12 UTC