Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς δολοφονήθηκε στη Συρία.
  • [02] Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα της Τουρκίας.
  • [03] Ο τυφώνας Τζην ο τέταρτος που πλήττει τη Φλόριντα μέσα σε 6 εβδομάδες.
  • [04] Ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα νεκρό από Πακιστανικά πυρά.
  • [05] Ο Πόρτερ Γκος είναι ο νέος διευθυντής της CIA
  • [06] Ο πρόεδρος Μπούς υποδέχθηκε παιδιά στον Λευκό Οίκο που συγκέντρωσαν δώρα για τη Μπεσλάν
  • [07] Ο Τζον Κέρυ κατά της πολιτικής Μπους στο Ιράκ

  • [01] Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς δολοφονήθηκε στη Συρία.

    27 Sep 2004, 00:49 UTC

    Σύριοι αξιωματούχοι κατηγορούν το Ισραήλ για την βομβιστική επίθεση της Κυριακής στη Δαμασκό που κόστισε τη ζωή σε ανώτερο στέλεχος της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και χαρακτηρίζουν την ενέργεια τρομοκρατική επίθεση. Από τη πλευρά της η Χαμάς δήλωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα, ενώ ορισμένα μέλη της οργάνωσης απειλούν ότι θα αρχίσουν να στοχεύουν Ισραηλινούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αλλά αξιωματούχοι της Χαμάς διευκρίνισαν ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν την πολιτική της οργάνωσης που περιορίζεται μόνο σε επιθέσεις μέσα στο Ισραήλ και σε Παλαιστινιακές περιοχές. Το Ισραήλ δεν σχολίασε το θέμα, αλλά Ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι Ισραηλινοί πράκτορες βρίσκονταν πίσω απ την επίθεση.

    [02] Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα της Τουρκίας.

    27 Sep 2004, 00:53 UTC

     

    Σε έκτακτη συνεδρίαση της την Κυριακή, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί τον ποινικό κώδικα της χώρας, ικανοποιώντας έτσι τον όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη επίσημων ενταξιακών συνομιλιών. Το πακέτο μεταρρυθμίσεων που ενεκρίθη δεν περιελάμβανε την πρόταση του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ποινικοποίηση της μοιχείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεδριάζει στις 6 Οκτωβρίου για να αποφασίσει αν θα αρχίσουν οι επίσημες συνομιλίες για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [03] Ο τυφώνας Τζην ο τέταρτος που πλήττει τη Φλόριντα μέσα σε 6 εβδομάδες.

    27 Sep 2004, 00:55 UTC

    Πλημμυρισμένο διαμέρισμα στη Φλόριντα

    Oι κάτοικοι της Φλόριντα προσπαθούν να ανακάμψουν απ τον τέταρτο τυφώνα που πλήττει την πολιτεία μέσα σε 6 εβδομάδες. Ο τυφώνας Τζήν, μετά τις καταστροφές και τους εκατοντάδες θανάτους που προξένησε στην Αϊτή, κατέστρεψε σπίτια, έριξε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες στην Φλόριντα. Επίσης κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 3 άτομα. Αυτή τη στιγμή η Τζήν έχει μετατραπεί πλέον σε τροπική καταιγίδα και αναμένεται πως θα περάσει μέσα στις επόμενες ώρες στην πολιτεία Τζώρτζια. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Φλόριντα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ και στρατιώτες της αμερικανικής εθνοφρουράς έχουν σταλεί στη περιοχή για να βοηθήσουν τους πληγέντες. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέμπ Μπούς, διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Φλόριντα ότι θα τους παρασχεθεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, ενώ οι συνολικές καταστροφές υπολογίζονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

    [04] Ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα νεκρό από Πακιστανικά πυρά.

    27 Sep 2004, 01:47 UTC

    Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι δυνάμεις ασφάλειας σκότωσαν ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα που πιστεύεται ότι ήταν αναμεμειγμένο σε δύο απόπειρες δολοφονίας του Πακιστανού προέδρου, Περβέζ Μουσαράφ. Ο υπουργός εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε στη ΦτΑ ότι στη διάρκεια εφόδου βόρεια του Καράτσι σκοτώθηκε ο Αμζάντ Χουσσαΐν Φαρούκι και συνελήφθησαν και ανακρίνονται τρεις συνεργάτες του. Ο Φαρούκι ήταν ένας απ τους πλέον καταζητουμένους υπόπτους στο Πακιστάν και είχε επικηρυχθεί με το ποσό των 300 χιλιάδων δολαρίων. Κατηγορείτο επίσης και για την απαγωγή και αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Ντάνιελ Πέρλ το 2002.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του προς την μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, δήλωσε ότι η χώρα του καταβάλλει κάθε προσπάθεια εξουδετέρωσης των τρομοκρατών στο εσωτερικό της και τόνισε ότι τρομοκράτες ήταν υπεύθυνοι για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του πέρυσι. «Οι εξτρεμιστές δεν με συμπαθούν γιατί δρω εναντίον τους», επεσήμανε στη συνέντευξη του ο κ. Μουσαράφ αλλά πρόσθεσε ότι «ο λαός του Πακιστάν είναι με το μέρος μου σε κάθε προσπάθεια εναντίον της Αλ Κάιντα». Ο κ. Μουσάραφ τόνισε επίσης ότι οι ανακρίσεις μελών της Αλ Κάιντα τους τελευταίους μήνες έχουν συντελέσει στο να αποκαλυφθεί η ιεραρχία του δικτύου.

    [05] Ο Πόρτερ Γκος είναι ο νέος διευθυντής της CIA

    24 Sep 2004, 18:35 UTC

    Ο Πόρτερ Γκος

    Ο πρόεδρος Μπούς όρκισε τον Πόρτερ Γκος, ως το νέο διευθυντή της CIA. Σε ειδική τελετή, την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, ο πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας ανέλαβε την ηγεσία της, αντικαθιστώντας τον Τζώρτζ Τέννετ, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο.

    Η ορκωμοσία του κ. Γκός γίνεται καθώς οι αμερικανοί νομοθέτες μελετούν τις προτάσεις αναφορικά με μυστικές υπηρεσίες που έκανε η επιτροπή η οποία διερεύνησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσης εθνικού διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών. Την Τρίτη, ο κ. Μπούς είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γκος ως τον κατάλληλο άνθρωπο για να ηγηθεί της CIA, καθώς προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις. Πάντως, οι δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο ρεπουμπλικανός, πρώην γερουσιαστής απο τη Φλόριδα, είναι πολύ κομματοποιημένος και αναφέρουν συγκεκριμένα αρνητικά σχόλια που έκανε τον Ιούνιο εναντίον του προεδρικού υποψηφίου των δημοκρατικών, Τζον Κέρυ.

    [06] Ο πρόεδρος Μπούς υποδέχθηκε παιδιά στον Λευκό Οίκο που συγκέντρωσαν δώρα για τη Μπεσλάν

    24 Sep 2004, 18:42 UTC

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Ο πρόεδρος Μπους εξήρε τις αμερικανικές προσπάθειες να βοηθηθεί η Ρωσία να ξεπεράσει το φοβερό τριήμερο περιστατικό της ομηρίας σε σχολείο της Μπεσλάν. Ο κ. Μπους περιέγραψε την επίθεση, που έγινε πρίν τρείς εβδομάδες στη νότια αυτή ρωσική πόλη, ως "βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια, που σόκαρε τον κόσμο". Παιδιά σχολείων της περιοχής της Ουάσινγκον, που έχουν συγκεντρώσει παιχνίδια, χρήματα και υλικά για τα παιδιά της Μπεσλάν, έγιναν δεκτά την Παρασκευή από τον πρόεδρο Μπους στον Λευκό Οίκο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους Αμερικανούς, που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως πολλοί περισσότεροι θα συνεισφέρουν κατά τις επόμενες μέρες. Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Γιουρι Ουσάκωφ και η πρόεδρος του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή.

    [07] Ο Τζον Κέρυ κατά της πολιτικής Μπους στο Ιράκ

    24 Sep 2004, 15:32 UTC

    Ο κ. Κέρυ

    Ο δημοκρατικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Τζον Κέρυ έθεσε στο στόχαστρο και πάλι την πολιτική του προέδρου Μπους στο Ιράκ, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέηνυ αντεπετέθη στον κ. Κέρρυ. Την Πέμπτη στο Οχάιο, ο κ. Κέρυ είπε ότι η κυβέρνηση Μπους έβαλε τον μεταβατικό πρωθυπουργό του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου, για να παρουσιάσει τις καλές πτυχές της πολιτικής της στο Ιράκ, ενώ στην πραγματικότητα, δεν είναι αποφασιστική και αποτελεσματική.

    Εξ άλλου, σε προεκλογική του ομιλία στο Μιζούρι, ο κ. Τσέηνυ είπε ότι βρίσκει απίστευτη την απόλυτη έλλειψη σεβασμού του κ. Κέρυ προς τον κ. Αλλάουι. Ο γερουσιαστής Κέρρυ πρόκειται να παρουσιάσει την στρατηγική του κατά της τρομοκρατίας, στα πλαίσια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τέμπλ της Φιλαδέλφειας. Ο πρόεδρος Μπούς πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία στο Ουισκόνσιν, πρίν να μεταβεί στο ράντσο του στο Τέξας, όπου σκοπεύει να προετοιμαστεί για την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο προεδρικών υποψηφίων, που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 28 September 2004 - 1:18:12 UTC