Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακό έκθεμα στο Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον.
  • [02] Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον Νατοϊκής βάσης.
  • [03] Πιθανολογείται έκρηξη του ηφαιστείου Αγία Ελένη.
  • [04] Σε θάνατο δύο εξτρεμιστές, για την επίθεση κατά του Κόουλ
  • [05] Νέες επιθέσεις ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά Παλαιστινίων
  • [06] Αφγανοί πρόσφυγες στο Ιράν και το Πακιστάν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν
  • [07] Καλύτερη η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας

  • [01] Ολυμπιακό έκθεμα στο Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον.

    30 Sep 2004, 01:01 UTC

    Τρεις κότινοι ελιάς από τις τελετές απονομής μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αποτελούν από χθες μόνιμο έκθεμα στο Βοτανικό Κήπο της Ουάσιγκτον, που βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από τα στούντιο της «Φωνής της Αμερικής», στο χώρο του Καπιτωλίου. Όπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αμερικανική πρωτεύουσα, οι χειροποίητοι κότινοι προέρχονται από την Κρήτη και δωρίθηκαν στον Βοτανικό Κήπο των Ηνωμένων Πολιτειών από τον «Αθήνα 2004» με πρωτοβουλία του Βουλευτή Henry Hyde, Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής. Κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής ο Βουλευτής Hyde αναφέρθηκε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και ανέπτυξε το συμβολισμό που έχει η ελιά στο δυτικό πολιτισμό.

    [02] Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον Νατοϊκής βάσης.

    30 Sep 2004, 01:09 UTC

    Στο Αφγανιστάν, επίθεση με ρουκέτα εναντίον Νατοϊκής Γερμανικής βάσης στην Κουντούζ, είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων που βρίσκονται στη περιοχή, ενώ εντείνονται τα μέτρα ασφάλειας ενόψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Οκτωβρίου. Επίσης χθες στο Αφγανιστάν, Ισπανοί και Ιταλοί στρατιώτες εστάλησαν να βοηθήσουν αμερικανικές δυνάμεις που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου δρουν ακόμη μαχητές των Ταλεμπάν.

    [03] Πιθανολογείται έκρηξη του ηφαιστείου Αγία Ελένη.

    30 Sep 2004, 01:13 UTC

    Γεωλόγοι προειδοποιούν ότι ενδέχεται να εκραγεί και πάλι μέσα στις ερχόμενες μέρες το ηφαίστειο Αγία Ελένη στην πολιτεία Γουάσιγκτον. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρατηρείται ενισχυμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα στη περιοχή, με συνεχείς σεισμούς δυόμισι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 57 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλές περιουσίες καταστράφηκαν σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων, την τελευταία φορά που εξερράγη το ηφαίστειο Αγία Ελένη, το 1980.

    [04] Σε θάνατο δύο εξτρεμιστές, για την επίθεση κατά του Κόουλ

    29 Sep 2004, 16:36 UTC

    Το πλοίο Κόουλ

    Δύο εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα καταδικάστηκαν σε θάνατο στην Υεμένη για τον ρόλο τους στην επίθεση κατά του αμερικανικού καταδρομικού Κόουλ πρίν απο 4 χρόνια, απο την οποία είχαν σκοτωθεί 17 μέλη του πληρώματος. Τέσσερεις άλλοι εξτρεμιστές καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης απο 5 έως 10 χρόνια, σε σχέση με την επίθεση της 2ας Οκτωβρίου κατά του Κόουλ στο λιμάνι του Αντεν. Το Κόουλ ετοιμαζόταν να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας έριξαν πλευρικά επάνω του φουσκωτό σκάφος, γεμάτο με εκρηκτικά. Ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε αναλάβει την ευθύνη. Οι δύο καταδικασθέντες σε θάνατο είναι ο Υεμένιος Τζαμάλ αλ Μπαντάγουι και ο Σαουδάραβας Αμπντάλ Ραχίμ αλ Νασίρι, που κρατούνται απο αμερικανικές δυνάμεις. Ο αλ Νασίρι θεωρείται επίσης ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις του 1998 κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία, απο τις οποίες είχαν σκοτωθεί 224 άτομα.

    [05] Νέες επιθέσεις ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά Παλαιστινίων

    29 Sep 2004, 16:43 UTC

    Παλαιστίνιοι τραυματίες στη Γάζα

    Μεγάλος αριθμός ισραηλινών στρατιωτών, που συνοδεύονταν απο τάνκς και μπουλντόζες, εισήλθαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, για να καταδιώξουν Παλαιστίνιους εξτρεμιστές, που εκτόξευσαν ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 15, μεταξύ των οποίων και μερικοί μαθητές ντυμένοι με την στολή του σχολείου τους, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται μετά απο αυτή την ισραηλινή επιχείρηση. Αυτόπτες μάρτυρες λένε οτι ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν καταλάβει θέσεις γύρω απο τις πόλεις Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, καθώς και τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια. Σε άλλο σημείο του Ισραήλ, ένοπλος Παλαιστίνιος που προσπαθούσε να αποφύγει την σύλληψη, πυροβοληθηκε και σκοτώθηκε απο ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Δυτικής Οχθης Ναμπλούς. Στη Τζενίν, ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον ταξί, σκοτώνοντας τον οδηγό και τον επιβάτη του. Στα νότια, οι αρχές είπαν οτι δύο Αμερικανοί ειρηνιστές που συνόδευαν παιδιά Παλαιστινίων στο σχολείο τους κοντά στη Χεβρώνα, ξυλοκοπήθηκαν και ληστεύθηκαν απο μασκοφόρους έξω απο εβραΪκό οικισμό.

    [06] Αφγανοί πρόσφυγες στο Ιράν και το Πακιστάν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν

    29 Sep 2004, 16:46 UTC

    Αξιωματούχος των ΗΕ λέει ότι Αφγανοί πρόσφυγες που ζούν στο Ιράν και το Πακιστάν, μπορεί να αντιπροσωπεύουν μέχρι και το 10%των ψηφοφόρων στις εκλογές της 9ης Οκτωβρίου στο Αφγανιστάν. Ο Πήτερ Ερμπαν, επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης στο Πακιστάν και το Ιράν, που υποστηρίζεται από τα ΗΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Ισλαμαμπάντ ότι οι Αφγανοί πρόσφυγες μπορεί να παίξουν σημαίνοντα ρόλο στις εκλογές. Η διεθνής οργάνωση αναφέρει ότι περίπου 800,000 Αφγανοί πρόσφυγες που ζούν στο Πακιστάν και άλλες 600,000 που ζουν στο Ιράν, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής ΓΓ των ΗΕ, Ζαν Μαρί Γκεχέννο δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφάλειας ότι οι προετοιμασίες για τις εκλογές προχωρούν κανονικά, παρά την απειλή για επεισόδια βίας. Ο κ. Γκεχέννο είπε ότι τα ΗΕ θα χρησιμοποιήσουν χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και χιλιάδες επιπλέον παρατηρητές, που θα βρίσκονται σε εκλογικά κέντρα σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

    [07] Καλύτερη η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας

    29 Sep 2004, 16:51 UTC

    Νέα κυβερνητική έκθεση λέει οτι η αμερικανική οικονομία αυξήθηκε περισσότερο απο ότι πιστεύθηκε αρχικά κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Χθεσινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου δείχνουν οτι το εθνικό ακαθάριστο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 3.3% στο δεύτερο τρίμηνο, που είναι πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτό που αναμενόταν, αλλά βραδύτερο από τους ρυθμούς ανάπτυξης που είχε η οικονομία στην αρχή του έτους. Το θέμα της οικονομικής ευρωστίας αποτελεί θέμα κλειδί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 1 October 2004 - 1:18:11 UTC