Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-10-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ούτε το 1% του ποσού των δωρητριών δεν έχει ξοδευτεί στο Ιράκ
  • [02] Επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα
  • [03] 3ο και τελευταίο ντημπέιτ Μπούς-Κέρρυ
  • [04] Ιράκ: Ο Ιγιάντ Αλλάουι προειδοποιεί για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα.
  • [05] Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στο Ιράκ.
  • [06] Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από τις Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.
  • [07] Γερμανία και Γαλλία απορρίπτουν συγχώνευση Νατοϊκών και Αμερικανικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.
  • [08] Συνομιλίες Σιράκ-Μουμπάρακ με θέμα το Ιράκ.
  • [09] Συνέδριο δωρητών για το Ιράκ, στο Τόκυο
  • [10] Αρχισε σήμερα η άτυπη σύνοδος του ΝΑΤΟ
  • [11] Χααρέζ: Mυστικό κέντρo ανακρίσεων της CIA στη Ιορδανία
  • [12] Ορόσημο, οι εκλογές στο Αφγανιστάν, λέει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα

  • [01] Ούτε το 1% του ποσού των δωρητριών δεν έχει ξοδευτεί στο Ιράκ

    14 Oct 2004, 21:21 UTC

    Συνοδο δωρητριών χωρών στο Τόκιο

    Το διήμερο συνέδριο των 57 δωρητριών χωρών για το Ιράκ ολοκληρώθηκε στην Ιαπωνία χωρίς σημαντικές νέες υποσχέσεις. Πάντως η συγκέντρωση έδωσε την ευκαιρία σε μέλη του ιρακινού υπουργικού συμβουλίου να εξηγήσουν την πολιτική τους και στις δωρήτριες χώρες να κάνουν ανασκόπηση της προόδου που έχει σημειωθεί.

    Αξιωματούχοι της προσωρινής ιρακινής κυβέρνησης εξέφρασαν απογοήτευση για τον αργό ρυθμό διοχέτευσης στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρας τους των υπεσχημένων ποσών.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανώσεων ούτε 1%, από τα σχεδόν 14 δισ. δολάρια που υποσχέθηκαν οι δωρήτριες χώρες πέρση στη Μαδρίτη, δεν έχει ξοδευτεί στο Ιράκ.

    Ο ιρακινός υπουργός Προγραμματισμού, Μαχντί αλ Χαφίντ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η καθυστέρηση θα μπορούσε να εξανεμίσει την ευκαιρία ανάκαμψης της χώρας. Ο Ιάπωνας Ακίο Σιρότα, που προήδρευσε του συνεδρίου, είπε πως η μεγαλύτερη πρόκληση εξακολουθεί να είναι το θέμα της ασφάλειας. Ο περιφερειακός αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κριστιάν Πόρτμαν, είπε πως ένα άλλο εμπόδιο που αντιμετωπίζει για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου είναι η διαφθορά. Ο κ. Πόρτμαν είπε πως το συνέδριο επικεντρώθηκε μόνο στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, που έχουν κατατεθεί σε δύο διεθνείς λογαριασμούς και θα διατεθούν για προγράμματα που έχουν προτεραιότητα

    Η τέταρτη συνάντηση δωρητριών χωρών και ηγετών της Ιρακινής κυβέρνησης προγραμματίζεται να γίνει στην Ιαπωνία σε έξη περίπου μήνες από τώρα.

    [02] Επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα

    Γιώργος Βραχνής, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Αθήνα

    13 Oct 2004, 15:06 UTC

    Οι πρώτοι έλεγχοι των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας από έκτακτο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που έχει έρθει στην Αθήνα, φανερώνουν ότι δεν έχουν υπάρξει σημαντικές αποκλίσεις από τα δημοσιευμένα στοιχεία, για την περίοδο 1997-1999, στα οποία και βασίστηκε η είσοδος της χώρας στην ζώνη του ευρώ.

    Εμπειρογνώμονες της Eurostat, που θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από την δημοσιονομική απογραφή της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τα έτη μετά το 2000, πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και για την προηγούμενη περίοδο, για την οποία τα στοιχεία που προκύπτουν είναι θετικά αφού το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού δεν είχε ξεπεράσει το όριο του 3% του ΑΕΠ.

    Την τελευταία επταετία οι Ελληνικές αρχές δεν είχαν εγγράψει στα ελλείμματα ποσά ύψους 8,7 δις ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες και τα οποία μετά την δημοσιονομική απογραφή εκτόξευσαν τόσο το δημόσιο χρέος όσο και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

    Πέρα όμως από την επιδείνωση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας και η οικονομική ευχέρεια των πολιτών βαίνει επιδεινούμενη. Τα αποτελέσματα μιας περιεκτικής έρευνας που πραγματοποίησε το Eθνικό Kέντρο Kοινωνικών Eρευνών στην Αθήνα, φανερώνει ότι η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα μία στις πέντε οικογένειες να έχει εισοδήματα κάτω του ορίου φτώχειας.

    Η έρευνα που είναι βασισμένη σε δείγμα 9.139 νοικοκυριών από όλη τη χώρα θεωρεί ότι 4 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της θέρμανσής τους, ενώ 1 στα 3 κάνει οικονομία στο φαγητό. Πιο ευάλωτοι στην οικονομική ανέχεια είναι ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και όσοι έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Ως φτωχοί, σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, ορίζονται οι πολίτες που έχουν καθαρό εισόδημα - μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών- χαμηλότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας. Έτσι το εισοδηματικό όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι 4.800 ευρώ το χρόνο για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά, 8.640 ευρώ για ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί και 10.080 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες.

    [03] 3ο και τελευταίο ντημπέιτ Μπούς-Κέρρυ

    14 Oct 2004, 03:14 UTC

    Αποτελεί πλέον παρελθόν και η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του προέδρου Μπούς και του αντιπάλου του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, Τζον Κέρρυ, που επικεντρώθηκε σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως η οικονομία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Κέρρυ κατηγόρησε το πρόεδρο Μπούς ότι όχι μόνο ηγήθηκε ενός άστοχου πολέμου στο Ιράκ, αλλά υπό την ηγεσία του χάθηκαν εκατομμύρια αμερικανικές θέσεις εργασίας και εκατομμύρια αμερικανοί έμειναν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος Μπούς χαρακτήρισε τον κ. Κέρρυ «εκτός των αποδεκτών τάσεων» της αμερικανικής πολιτικής σε πληθώρα θεμάτων και τόνισε ότι η επιχειρηματολογία του δεν συμβιβάζεται με το ιστορικό του στη γερουσία όπου, όπως είπε ο κ. Μπούς, ο γερουσιαστής Κέρρυ έχει επανειλημμένα ψηφίσει υπέρ της αύξησης των φόρων.

    Στο θέμα της οικονομίας και των εργασιακών θέσεων, ο κ. Κέρρυ κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπούς ότι παρείχε γενναιόδωρες φοροαπαλλαγές στους πλούσιους αμερικανούς, υποσχέθηκε πως δεν σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους στην μεσαία τάξη και σε εισοδήματα μέχρι 200 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, και υπογράμμισε ότι σκοπεύει να αυξήσει το ωρομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Στο θέμα των εργασιακών θέσεων ο κ. Μπούς τόνισε την σπουδαιότητα της επανεκπαίδευσης των ανέργων και τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης της εκπαίδευσης ιδιαίτερα για μειονοτικούς μαθητές. Επίσης οι κύριοι Μπούς και Κέρρυ διαφώνησαν σε θέματα αντιμετώπισης του αυξανόμενου κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Αμερική, του περιορισμού του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ και του χειρισμού της παράνομης μετανάστευσης.

    [04] Ιράκ: Ο Ιγιάντ Αλλάουι προειδοποιεί για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα.

    14 Oct 2004, 00:46 UTC

    Ιγιάντ Αλλάουι

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, απείλησε με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Φαλλούτζα, εάν οι κάτοικοί της δεν παραδώσουν τον καταζητούμενο τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι. Στο μεταξύ, μέσω βιντεοταινίας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η τρομοκρατική οργάνωση του αλ Ζαρκάγουι, ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε δύο αξιωματούχους των Iρακινών μυστικών υπηρεσιών. Εξάλλου, δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, κατά στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στη Μοσούλη, ενώ στη Βαγδάτη, ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαινε. Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χοπ Σέφερ, δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές της συμμαχίας και οι δυνάμεις προστασίας τους θα πρέπει να μεταβούν στο Ιράκ το συντομότερο δυνατόν.

    [05] Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στο Ιράκ.

    14 Oct 2004, 00:49 UTC

    Σε 9 ομαδικούς τάφους στο βόρειο Ιράκ, βρέθηκαν εκατοντάδες σωροί, κυρίως γυναικών και παιδιών, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν. Οι ομαδικοί τάφοι στο χωριό Χάτρα πιστεύεται ότι περιέχουν τουλάχιστον 300 σωρούς, που πιστεύεται ότι ήταν Κούρδοι που σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον της Κουρδικής μειονότητας του Ιράκ, το 1987 και 1988. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν απ τον συγκεκριμένο τόπο θα χρησιμοποιηθούν και στην δίκη του πρώην ηγέτη του Ιράκ. Το υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ιράκ, έχει εντοπίσει 40 πιθανούς ομαδικούς τάφους σε διάφορα σημεία του Ιράκ.

    [06] Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από τις Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

    14 Oct 2004, 00:55 UTC

    Στη Λωρίδα της Γάζας, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από νέα Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη Ράφα, λίγες ώρες μετά από παρόμοια επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, που κόστισε τη ζωή σε άλλους δύο Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της Χαμάς. Επίσης χθες Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 5 Παλαιστίνιους και συνέλαβαν διοικητή της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις στη Γάζα εδώ και τρεις εβδομάδες στοχεύουν στον τερματισμό των Παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

    [07] Γερμανία και Γαλλία απορρίπτουν συγχώνευση Νατοϊκών και Αμερικανικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

    14 Oct 2004, 00:59 UTC

    Ντ. Ράμσφελντ, Π. Στρούκ

    Η Γαλλία και η Γερμανία απέρριψαν αίτημα των ΗΠΑ για συγχώνευση των Νατοϊκών και αμερικανικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

    Η ανακοίνωση έγινε χθες τις πρώτες μέρες της άτυπης συνάντησης των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ, στην Ποϊάνα Μπρασόφ της Ρουμανίας.

    Η υπουργός άμυνας της Γαλλίας, Μισέλ Αλλιό-Μαρί, δήλωσε ότι μια τέτοια συγχώνευση θα ήταν παράλογη, αλλά παραδέχτηκε την λειτουργικότητα συγχώνευσης ορισμένων στοιχείων των Νατοϊκών και Αμερικανικών επιχειρήσεων.

    Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρούκ επισήμανε οτι ο στόχος της συμμαχίας στο Αφγανιστάν είναι να σταθεροποιήσει τη χώρα και όχι να πολεμήσει κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαάπ ντε Χούπ Σέφερ, λέει ότι η ειδική για την αντιμετώπιση κρίσεων συμμαχική δύναμη βρίσκεται σε φάση «αρχικής επιχειρησιακής δυνατότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές και οι δυνάμεις τους πρέπει να μεταβούν στο Ιράκ το συντομότερο δυνατόν.

    [08] Συνομιλίες Σιράκ-Μουμπάρακ με θέμα το Ιράκ.

    14 Oct 2004, 01:05 UTC

    Ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, είχε συνομιλίες στο Παρίσι με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Χόσνι Μουμπάρακ, με θέμα το Ιράκ. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κ. Σιράκ και Μουμπάρακ συζήτησαν το θέμα της προτεινόμενης διεθνούς διάσκεψης για το Ιράκ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στα τέλη Νοεμβρίου με τη συμμετοχή αξιωματούχων απ το Ιράκ, τις γειτονικές προς το Ιράκ χώρες, τον Αραβικό Σύνδεσμο, τις ΗΠΑ, την ομάδα των 8 ποιο προηγμένων βιομηχανικών χωρών, τα ΗΕ και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Αυτή την εβδομάδα ο κ. Μουμπάρακ επισκέφτηκε και την Ιταλία για συνομιλίες με θέμα το Μεσανατολικό και την τρομοκρατία, όπου και ανέφερε την αναγκαιότητα διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης για την εξεύρεση ενιαίων λύσεων στο θέμα της τρομοκρατίας.

    [09] Συνέδριο δωρητών για το Ιράκ, στο Τόκυο

    13 Oct 2004, 16:34 UTC

    Ο Μπαρχάμ Σαλέχ, στο συνέδριο

    Ιρακινοί αξιωματούχοι έκαναν έκκληση για περισσότερη διεθνή οικονομική βοήθεια, για την ανοικοδόμηση της χώρας τους, η οποία έχει σταματήσει εξαιτίας του ανταρτικού κινήματος. Κατά τη διάρκεια διήμερης διάσκεψης δωρητών για το Ιράκ που πραγματοποιείται στο Τόκυο, ο ιρακινός αντιπρόεδρος Μπαρχάμ Σαλέχ δήλωσε προς τους συνέδρους, προερχόμενους από 55 χώρες και οργανισμούς, ότι η οικονομική τους βοήθεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερωθούν τα αίτια της τρομοκρατίας. Ο κ. Σαλέχ τόνισε ότι η υποστήριξή τους χρειάζεται τώρα, ώστε να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ιρακινό λαό. Αυτό είναι το πρώτο συνέδριο δωρητών για το Ιράκ, απο τότε που η μεταβατική κυβέρνηση ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά τη διάσκεψη της Μαδρίτης, κατά την οποία οι δωρητές υποσχέθηκαν πάνω απο 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου, ο κ. Σαλέχ και ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ παρότρυναν τους παρισταμένους να παραγράψουν το χρέος του Ιράκ, που ανέρχεται σε 125 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [10] Αρχισε σήμερα η άτυπη σύνοδος του ΝΑΤΟ

    13 Oct 2004, 16:38 UTC

    Οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ και Γερμανίας

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαάπ ντε Χούπ Σέφερ, λέει οτι η ειδική για την αντιμέτωπιση κρίσεων συμμαχική δύναμη βρίσκεται σε αυτό που αποκάλεσε "φάση αρχικής επιχειρησιακής δυνατότητας". Ο κ. ντε Χούπ Σέφερ έκανε αυτή τη δήλωση σήμερα στην Ποϊάνα Μπρασόφ της Ρουμανίας, κατά την έναρξη της διήμερης άτυπης διάσκεψης των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ. Η δύναμη αυτή, που για την ώρα απαρτίζεται από 17,500 στρατιώτες, θα μπορεί να αναλαμβάνει άμεση δράση σε καταστάσεις που κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και θα είναι αυτάρκης επί ένα μήνα, ή και περισσότερο, άν ανεφοδιαστεί. Σε άλλες εξελίξεις της συνάντησης, η Γερμανία δήλωσε οτι αντιτίθεται στην ανάληψη απο το NATO της αποστολής στο Αφγανιστάν που τώρα βρίσκεται κάτω απο αμερικανική ηγεσία. Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρούκ επισήμανε οτι ο στόχος της συμμαχίας στο Αφγανιστάν είναι να σταθεροποιήσει τη χώρα και όχι να πολεμήσει κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Οπως αναμένεται, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ θα ασκήσει πιέσεις στα 26 κράτη-μέλη της συμμαχίας να αναλάβουν την αποστολή απο τον επόμενο χρόνο. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το θέμα της αποστολής εκπαιδευτών στο Ιράκ, καθώς και την κατοχύρωση της ασφάλειας για τις επερχόμενες εκλογές στο Κόσοβο.

    [11] Χααρέζ: Mυστικό κέντρo ανακρίσεων της CIA στη Ιορδανία

    13 Oct 2004, 20:43 UTC

    Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτς γράφει ότι η CIA διατηρεί ένα μυστικό κέντρο ανακρίσεων στην Ιορδανία και ότι τουλάχιστον 11 ύποπτοι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κρατούνται εκεί. Το σχετικό άρθρο αναφέρει ότι η ακριβής τοποθεσία της μονάδας κράτησης δεν είναι γνωστή και ότι η χρήση τέτοιων μονάδων στο εξωτερικό επιτρέπει σε αμερικανούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν ανακριτικές μεθόδους, που απαγορεύονται δια νόμου στις ΗΠΑ.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο σε σχέση με το δημοσίευμα, αλλά Ιορδανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το άρθρο της Χααρέζ αβάσιμο.

    [12] Ορόσημο, οι εκλογές στο Αφγανιστάν, λέει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα

    13 Oct 2004, 16:42 UTC

    Εκλογικό κέντρο στο Αφγανιστάν

    Ο αμερικανός αντιστράτηγος Ντέηβιντ Μπάρνο, που ηγείται των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, είπε οτι οι προεδρικές εκλογές του Σαββάτου αποτελούν ορόσημο, που σημαίνει το τέλος της κυριαρχίας των όπλων σ αυτή την ρημαγμένη απο τον πόλεμο χώρα. Ο Ντέηβιντ Μπάρνο πρόσθεσε οτι οι εκλογές επιβεβαιώνουν οτι ο Αφγανικος λαός μπορεί να ελπίζει σε ένα δημοκρατικό και έννομο μέλλον. Στο μεταξύ, η διορεία για την υποβολή παραπόνων σχετικά με εκλογικές παρατυπίες, παρατάθηκε μέχρι αύριο, Πέμπτη. Μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί 43 παράπονα, απο ορισμένους εκλογικούς αντιπάλους του μεταβατικού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, που θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή των ΗΕ. Σήμερα Τετάρτη, ο Ουζμπέκος στρατηγός Αμπντούλ Ρασίντ Ντοστούμ τάχθηκε και αυτός υπέρ της αναγνώρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων, μετά την διερεύνηση της εκλογικής διαδικασίας από την εν λόγω επιτροπή. Ιδιωτική σφυγμομέτρηση δείχνει ότι νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο Χαμίντ Καρζάι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 15 October 2004 - 1:18:13 UTC