Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-09-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τυφώνας Ρίτα: Σε πλήρη εξέλιξη επιχειρήσεις αποκατάστασης και διάσωσης
  • [02] ΠΤ: Σχέδιο διαγραφής χρεών φτωχότερων χωρών του κόσμου
  • [03] Γάζα: 2 Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά
  • [04] Ιράκ: 17 νεκροί από νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων
  • [05] Πολωνία: Εκλογική νίκη των Συντηρητικών
  • [06] Συμφώνησαν οι Ελβετοί να ανοίξουν την αγορά εργασίας και στους 10
  • [07] Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπάσκετ

  • [01] Τυφώνας Ρίτα: Σε πλήρη εξέλιξη επιχειρήσεις αποκατάστασης και διάσωσης

    26-09-2005

    Επιχειρήσεις διάσωσης και αποκατάστασης συνεχίζονται στις πολιτείες Τέξας και Λουϊζιάνα μετά την επέλαση του τυφώνα 'Ρίτα', καθώς αξιωματούχοι προσπαθούν να συντονίσουν την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων σε περιοχές που επηρεάστηκαν απ' την θεομηνία. Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν σχέδιο σταδιακής επιστροφής των κατοίκων από περιοχές που εκκενώθηκαν, αρχίζοντας από περιοχές που υπέστησαν τις μικρότερες ζημιές απ' τον τυφώνα. Πάντως οι κάτοικοι των δύο πόλεων Μπιούμοντ και Πορτ Άρθουρ, που επλήγησαν περισσότερο απ' την τελευταία αυτή θεομηνία, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους επί εβδομάδες λόγω των εκτεταμένων ζημιών από πλημμύρες και πανίσχυρους ανέμους. Επίσης αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι ζημιές σε διυλιστήρια και άλλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κόλπο του Μεξικού είναι μικρότερες απ' ότι αναμενόταν και γι' αυτό οι εγκαταστάσεις αυτές θα επιστρέψουν στην παραγωγή σε μερικές μόνο μέρες. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι πάνω από το 25% των πετρελαϊκών προϊόντων της χώρας προέρχονται απ' την συγκεκριμένη περιοχή.

    [02] ΠΤ: Σχέδιο διαγραφής χρεών φτωχότερων χωρών του κόσμου

    26-09-2005

    Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε φιλόδοξο σχέδιο που προβλέπει την 100% διαγραφή του εξωτερικού χρέους 18 απ' τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, οι περισσότερες απ' τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική. Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της τράπεζας, Πωλ Γούλφοβιτς, δήλωσε ότι ο διεθνής δανειοδοτικός οργανισμός τήρησε την υποχρέωση του προς δισεκατομμύρια φτωχούς συνανθρώπους μας. Επίσης το Σάββατο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο, που είχε αρχικά προταθεί κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ τον Ιούλιο. Πάντως κατά την σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπουργοί οικονομικών και επικεφαλείς κεντρικών τραπεζών εξέφρασαν ανησυχία για τις συνέπειες στην διεθνή οικονομία των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου, που όπως είπαν έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους 18 μήνες.

    [03] Γάζα: 2 Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά

    26-09-2005

    Στη Λωρίδα της Γάζας, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από Ισραηλινή αεροεπιδρομή σε αυτοκίνητο. Ένας απ' τους νεκρούς ήταν ο Μοχάμεντ Χαλίλ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, με αποτέλεσμα η οργάνωση να απειλεί ότι θα αποσυρθεί από κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ. Επίσης Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν σχολείο που είχε δημιουργήσει η Χαμάς στη Γάζα. Το Ισραήλ δήλωσε ότι επρόκειτο για αποθήκη πυρομαχικών.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, έχει δώσει το 'πράσινο φως' στο στρατό να χρησιμοποιεί βία, αν το θεωρήσει απαραίτητο, εναντίον εξτρεμιστών και του εξοπλισμού τους που κατηγορούνται ότι από τη Παρασκευή έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με ρουκέτες μέσα στο Ισραήλ. Πάντως τη Κυριακή ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση θα σταματήσει τέτοιες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

    [04] Ιράκ: 17 νεκροί από νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων

    26-09-2005

    Στο Ιράκ, 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους τη Κυριακή από σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένων και 5 Ιρακινών κομάντος που μετέβαιναν στη Βαγδάτη. Νότια της Ιρακινής πρωτεύουσας βόμβα τοποθετημένη σε ποδήλατο εξερράγη στην πόλη Μουσαγίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άλλα. Από άλλη επίθεση στην γειτονική Χίλλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2 άτομα. Νωρίτερα, Αμερικανικές και Ιρακινές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πολιτοφύλακες του ακραίου Σιίτη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σάντρ στην συνοικία Σαντρ Σίτυ της Βαγδάτης. Απ' τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 8 μαχητές. Επίσης στην Ιρακινή πρωτεύουσα ένοπλοι λήστευσαν θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής σκοτώνοντας τους δύο φρουρούς του και κλέβοντας 850 χιλιάδες δολάρια.

    [05] Πολωνία: Εκλογική νίκη των Συντηρητικών

    26-09-2005

    Στην Πολωνία, ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος 'Νόμος και Δικαιοσύνη', Γιάροσλαβ Καζίνσκι, διακήρυξε την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Καζίνσκι που ηγείται του κόμματος μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Λεχ, τόνισε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νίκη είναι δική τους. Τα Exit Poll δίνουν στο κόμμα 'Νόμος και Δικαιοσύνη' ποσοστό 28%, ενώ στο κεντροδεξιό κόμμα 'Πολιτική Πλατφόρμα' δίνουν ποσοστό μεταξύ 24 και 26%. Η 'Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία' έρχεται τρίτη με περίπου 11% της ψήφου. Αναμένεται ότι τα δύο υπερισχύοντα κόμματα θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στη Πολωνία σε δύο εβδομάδες.

    [06] Συμφώνησαν οι Ελβετοί να ανοίξουν την αγορά εργασίας και στους 10

    26-09-2005

    Σε σχετικό δημοψήφισμα τη Κυριακή οι Ελβετοί ενέκριναν σχέδιο ανοίγματος της αγοράς εργασίας στη χώρα τους σε εργαζομένους από τις 10 νέες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 56% των Ελβετών ψηφοφόρων υποστήριξε την πρόταση. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2000 οι Ελβετοί επικύρωσαν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς εργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

    [07] Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπάσκετ

    26-09-2005

    Η Ελλάδα αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπάσκετ με νίκη επί της Γερμανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι με σκόρ 78-62. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 1987 που η Ελληνική Εθνική ομάδα Μπάσκετ κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 27 September 2005 - 1:18:15 UTC