Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-12-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Ρόμπερτ Γκέητς στο υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ
  • [02] O εμπορικός επίτροπος της ΕΕ ζητά την συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία
  • [03] Βρετανική αστυνομία: Δολοφονία, ο θάνατος του Αλεξάντρ Λιτβινένκο
  • [04] Ειδική Επιτροπή: Δεν αποδίδει η πολιτική Μπούς στο Ιράκ
  • [05] Πελόσι: Απόλυτα σύμφωνοι οι Δημοκρατικοί με τα πορίσματα της Ειδικής Επιτροπής για Ιράκ
  • [06] Ιράκ: 10 αμερικανοί στρατιώτες θύματα βιαιοτήτων
  • [07] ΝΑΣΑ: Νερό στην επιφάνεια του Άρη

  • [01] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Ρόμπερτ Γκέητς στο υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ

    07-12-2006

    O κ. Γκέητς

    Η ολομέλεια της αμερικανικής γερουσίας επικύρωσε τον διορισμό του Ρόμπερτ Γκέιτς, στο αξίωμα του υπουργού άμυνας, προς αντικατάσταση του Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    Αναμένεται ότι η ορκωμοσία του κ. Γκέιτς θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα. Είχαν προηγηθεί ακροάσεις την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της αμερικανικής γερουσίας, με κύριο θέμα το πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο κ. Γκέιτς δήλωσε ότι είναι δεκτικός σε νέες ιδέες για το Ιράκ, ενώ προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακή σύρραξη.

    Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τζον Γουώρνερ, δήλωσε ότι ο Ρόμπερτ Γκέιτς εκπροσωπεί μια νέα προσέγγιση στο θέμα του Ιράκ και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν, χαρακτήρισε τον Γκέιτς απαραίτητη αλλαγή στο Υπουργείο Άμυνας.

    [02] O εμπορικός επίτροπος της ΕΕ ζητά την συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία

    07-12-2006

    Ο εμπορικός επίτροπος της ΕΕ, Πήτερ Μάντελσον, δήλωσε στους εταίρους του ότι η διένεξη για τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την ενταξιακές συνομιλίες της Άγκυρας.

    Ο κ. Μάντελσον έκανε τα σχόλια αυτά στις Βρυξέλλες, όπου συναντώνται οι πρέσβεις των 25 χωρών της κοινότητας, παροτρύνοντάς τους να συμφωνήσουν σχετικά με το πώς θα χειριστούν την Τουρκία, πριν την διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών την Δευτέρα.

    Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή επιτροπή εισηγήθηκε την μερική αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας λόγω της άρνησής της να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

    [03] Βρετανική αστυνομία: Δολοφονία, ο θάνατος του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

    07-12-2006

    Ο Αλεξάντρ Λιτβινένκο, λίγο πριν τον θάνατό του στο Λονδίνο.

    Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι η υπόθεση του θανάτου του πρώην Ρώσου κατασκόπου, Αλεξάντρ Λιτβινένκτο, χαρακτηρίστηκε περίπτωση δολοφονίας. Η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσίευση πληροφορίας ότι εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενεργών ουσιών στην βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα, οι Βρετανικές αρχές όμως τόνισαν ότι πρόκειται για ελάχιστη ποσότητα που δεν απειλεί την δημόσια υγεία.

    Στο μεταξύ, Βρετανοί εμπειρογνώμονες που εξετάζουν το θάνατο του Λιτβινένκο, ο οποίος εκτέθηκε στο ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο210, παρακολούθησαν την ανάκριση από Ρώσους ειδικούς του επιχειρηματία Ντιμίτρι Κόβτουν, που είναι ένας από τους δύο Ρώσους που είχαν συνάντηση με το θύμα την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή την μέρα που αρρώστησε ξαφνικά. Ο Λιτβινένκο πέθανε μετά από 3 εβδομάδες από ισχυρή δηλητηρίαση από τοξική ουσία.

    Οι βρετανοί εμπειρογνώμονες σκοπεύουν επίσης να παρακολουθήσουν την ανάκριση του πρώην κατάσκοπου Αντρέι Λουγκοβόι, που τώρα παρακολουθείται σε νοσοκομείο της Μόσχας για το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του από ραδιενέργεια.

    [04] Ειδική Επιτροπή: Δεν αποδίδει η πολιτική Μπούς στο Ιράκ

    07-12-2006

    Η ανεξάρτητη διακομματική επιτροπή μελέτης της κατάστασης στο Ιράκ δήλωσε ότι η πολιτική του προέδρου Μπούς στο Ιράκ δεν αποδίδει και ζήτησε την βελτίωσή της καθώς και την απόσυρση των περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων μέχρι τις αρχές του 2008.

    Ο δεύτερος πρόεδρος της επιτροπής, Λή Χάμιλτον, τόνισε ότι μετά από έναν 4ετή πόλεμο και την απώλεια 2,900 Αμερικανών στρατιωτών, η κατάσταση στο Ιράκ είναι σοβαρή και επιδεινώνεται συνεχώς. Ο κ. Χάμιλτον επεσήμανε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε αλλαγή της αποστολής του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ από μάχιμη σε βοηθητική.

    Ο άλλος πρόεδρος της ειδικής επιτροπής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέημς Μπέηκερ, δήλωσε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε την πενταπλασίαση των αμερικανικών δυνάμεων που εκπαιδεύουν ιρακινές δυνάμεις και ζήτησε νέες έντονες διπλωματικές προσπάθειες για το μέλλον του Ιράκ, με όλα τα γειτονικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Ιράν. Επίσης, ζήτησε από τον πρόεδρο Μπούς να ξαναρχίσει προσπάθειές για την αναθέρμανση ευρύτερης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Από τη πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπούς συζήτησε την έκθεση την Τετάρτη με αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου και είπε ότι η έκθεση αυτή θα δώσει στην αμερικανική κυβέρνηση την ευκαιρία να βρεί κοινά αποδεκτές λύσεις προς όφελος της χώρας. Χαρακτήρισε δε τις εισηγήσεις της έκθεσης 'πολύ ενδιαφέρουσες'. Σήμερα ο κ. Μπούς θα συζητήσει το θέμα του Ιράκ με τον βρετανό πρωθυπουργό, Τόνυ Μπλαίρ, στο Λευκό Οίκο.

    [05] Πελόσι: Απόλυτα σύμφωνοι οι Δημοκρατικοί με τα πορίσματα της Ειδικής Επιτροπής για Ιράκ

    07-12-2006

    Νάνσυ Πελόσι

    Η εντολοδόχος πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής, Νάνσυ Πελόσι, δήλωσε ότι τα πορίσματα της επιτροπής μελέτης του θέματος του Ιράκ συμφωνούν με τη θέση των Δημοκρατικών, ότι δηλαδή η πολιτική Μπούς στο Ιράκ έχει αποτύχει και πρέπει να αλλάξει.

    Η κ. Πελόσι παρατήρησε ότι η εισήγηση της επιτροπής για αλλαγή της φύσης των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Ιράκ από μάχιμες σε βοηθητικές, είναι κάτι που οι Δημοκρατικοί υποστήριζαν εδώ και πολύ καιρό και επεσήμανε ότι οι Δημοκρατικοί είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον πρόεδρο Μπούς με στόχο το τερματισμό του πολέμου το ταχύτερο δυνατόν.

    Παράλληλα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τζόζεφ Μπάιντεν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι τελικά το Ιράκ χρειάζεται πολιτική λύση.

    [06] Ιράκ: 10 αμερικανοί στρατιώτες θύματα βιαιοτήτων

    07-12-2006

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι 10 άνδρες του σκοτώθηκαν στο Ιράκ την Τετάρτη σε 4 ξεχωριστά επεισόδια. Πρόκειται για τον υψηλότερο, τους τελευταίους μήνες, αριθμό νεκρών Αμερικανών στρατιωτών σε μία μέρα και σημειώνεται την ίδια μέρα που η ανεξάρτητη διακομματική επιτροπή πρότεινε την αλλαγή της κύριας αποστολής του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, από πολεμική σε βοηθητική.

    Αλλά και η εμφύλια βία συνεχίστηκε στο Ιράκ την Τετάρτη. Περίπου 70 άτομα σκοτώθηκαν ή βρέθηκαν νεκρά σε διάφορα σημεία. Στην Βαγδάτη, η αστυνομία εντόπισε 50 πτώματα ατόμων που είχαν εκτελεστεί. Την Τετάρτη επίσης η ιρακινή κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες ανώτερων στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ανσάρ αλ Σούνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, τα άτομα αυτά συνελήφθησαν από συμμαχικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα.

    [07] ΝΑΣΑ: Νερό στην επιφάνεια του Άρη

    07-12-2006

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν και νέα στοιχεία που δείχνουν ότι κατά καιρούς ρέει νερό στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Ο Κένεθ Έτζετ, ένας απ' τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ που προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση δήλωσε ότι σειρά φωτογραφιών από κοιλάδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη δείχνουν μορφολογικές αλλαγές που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί μόνο από τρεχούμενο νερό.

    Πάντως οι ερευνητές του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη αναφέρουν ότι η ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη είναι λεπτή και παγωμένη και συνεπώς το νερό δεν μπορεί να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, αλλά επισημαίνουν ότι νερό θα μπορούσε να διαρρεύσει στην επιφάνεια από υπόγεια πηγή και στη συνέχεια να παγώσει ή να εξατμιστεί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 8 December 2006 - 2:18:15 UTC